| SaveTheNature a întrebat:

Buna Seara tuturor! Aceasta intrebare este adresata indeosebi ATEILOR. O intrebare precedata de un sir de argumente.(pentru atei am tot respectul). Iata ce simte un credincios
Dumnezeu stie relele facute de noi oamenii~(inchizitie, cruciade, dictaturi, razboaie, colonizari, furturi)Ne-am chinuit unii pe altii.Desi El nu a vrut asta!
Vreau sa va spun in cateva randuri de ce sa alegi CREDINTA!

1 OPTIMISM!-Stii incotro te indreapta viata- Nu spre moarte ci spre VIATA ETERNA! Vviata e usoara cu acest gand:X
2 -Libertatea si rabdarea, si iertarea! (poti alege daca vrei sa crezi sau nu. Dumnezeu te asteapta toata viata cu bratele deschise! Dumnezeu are rabdare cu noi, ne da libertatea de a-L alege si ne Iarta. Trebuie sa fii pregatit(oricand poti parasi aceasta lume)
3 -Cel mai bun PRIETEN. Dumnezeu ti-e alaturi, si la bine si la greu,
. Lui te poti destainui.
Lui ii poti multumi atunci cand iti merge foarte bine.
Lui te poti ruga cand viata ti se pare grea.
El te face sa te simti PUTERNIC si daca ai (o ZERO lei in buzunar, si daca esti bolnav, sau abatut. Daca pierzi in viata tot. El e acolo. Locul tau e pregatit!
4 VIATA ETERNA! Nimic nu e mai frumos decat sa stii ca vei avea o viata eterna( cu muuuult mai frumoasa decat cea de pe pamant)! O viata pe care cu greu ti-o poti imagina cu aceasta minte, cu greu o poti vedea cu acesti ochi, si cu greu o poti simti cu aceasta inima! O alta dimensiune, ce nu tine cont de fizica, de chimiede...pamant!
5. PACEA! Multi cauta Pacea, fara sa stie ca prin Credinta cunosti Pacea! Un colt de rai, incepe de pe Pamant( se numeste Pacea! Crezand in El esti LINISTIT! Traiesti in Pace, si nimic nu mai conteaza!
6. O viata usoara! Respectand Legile Lui, iti vei face bine in primul rand tie ca OM! Legile lui Dumnezeu au fost create pentru noi Oamenii, pentru a trai mai Usor, pentru a trece peste greutati! Da!(Nerespectand legile lui ne chinuim unii pe altii!).
7. Dumnezeu te face sa fii curajos!(fara bani, fara muschi, fara nimic) Curajul de la El te tine drept in fata oricarui tip de Rau!
Rautatile oamenilor, nu vor conta nu vor insemna nimic in fata curajului tau! Crede-ma!
8.SUCCESUL! Dumnezeu iti da Incredere! in tine! Rugandu-te Lui te simti PUTERNIC! si a-ti pune increderea in Cel Atotputernic! Si tu ca om devii Atotputernic! Crede-ma!
9. Ce bine e sa stii ca esti Nemuritor!
10. Dumnezeu te face sa vezi viata frumoasa! Te poti distra, dansa, manca, bea, urla, calatori, imprieteni, munci, juca.
Dumnezeu nu te opreste sa le faci! Dar El vrea sa le faci Echilibrat tot spre binele tau! Dumnezeu te iubeste si te vrea fericit!
11. Dumnezeu ne-a daruit ce e mai frumos(animalele, plantele, pamantul, apele, stelele) Universul! Toate sunt pentru Noi!
Acum intelegeti ce simti cand Crezi?
Cauta-L il vei Gasi! Dumnezeu inca te asteapta! si e atat de bun! accepta si incepatorii, si pe cei neexperimentati, si pe cei timizi, si pe cei mai rai, si pe cei mai rusinosi!
Si nu trebuie sa faci nimic greu ci doar sa Crezi! ai ATAT DE MULTE DOVEZI!
E atat de bun incat ne asteapta pe toti!

Intrebarea mea este:
De ce nu vrei macar sa incerci sa traiesti aceste Sentimente ce te umplu de fericire in fiecare zi?

31 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Ar trebui să răspuns la fiecare punct pe rând? Ok...
1.De optimism nu duc lipsă, eu nu mă gândesc că mă duc spre moarte, nu îmi e frică de ea ci doar îmi trăiesc viața.
2.Libertatea este estențială pentru mine dar să mă supun regulilor impuse de cineva ( în cazul de față, un zeu) nu mi se pare libertate. Răbdare am până la un punct, și așa ce e prea mult strică, la fel și cu iertarea.
3.Am prieteni oricum, n-am nevoie de unul în plus.
4.Am zis, nu mă gândesc la moartea cât încă sunt în viață, o viață eternă nu e tocmia fantezia mea, ce-i prea mult strică iar o eternitate sună deprimant.
5.Trăiesc în pace oricum.
6. Am o viață ușoară deja respectându-mi propriile reguli.
7.Din păcate am deja prea mult curaj.
8.Am deja încredere în mine și știu că pot să fac tot ce-mi propun.
9.De fapt tot ești muritor, că după moarte urmează ceva este altă problemă, dar tot muritor rămâi.
10.Dar deja știu că viașa mea este frumoasă.
11.Toate sunt pentru noi oricum, fie că sunt create sau nu de un zeu.

Deci eu sunt plină de fericire, optimism, libertate, încredere etc și fără să cred într-un zeu.

| Angel0 a răspuns:

Ce ai fumat? Pace universala sau iubire nemasurata? Prima este mai ieftina parca, si tine mai mult.

| Paulla a răspuns:

1. Prefer să privesc paharul în întregime, atâta partea plină cât şi cea goală. E mai practic.
2.Consider că fiind atee am mai multă libertate decât dacă m-aş converti la creştinism. Asta, desigur, dacă n-aş fi creştină doar cu numele. Răbdare deja am, atunci când merită. Iar iertarea nu-i unul din punctele mele forte. Trec cu vederea unde se poate, dacă e avantajos să fac asta, bineînţeles. Unde nu consider că se poate trece cu vederea nu mă simt bine dacă încerc să iert.
3. Având în vedere că nu mi-aş putea petrece timpul cu el nu prea mă ajută. E în zadar să-mi spui că ai speranţă-n zeul tău, pentru că dpdv meu de vedere e vorba de speranţă falsă.
4. Viaţa eternă sună frumos, prea frumos să fie adevărat. Sunt prea sceptică să cred în aşa ceva.
5. Nu sunt pacifistă deci nu e unul din lucrurile pentru care aş omorî. Oricum, sunt de părerea că pacea se poate impune doar prin război.
6. Eu am propriul meu cod de reguli, care însă nu sunt valabile în toate circumstanţele. Mi se par mult mai practice decât cele prezentate în Biblie.
7. Sunt deja curajoasă... Unii spun că acţionez chiar prostesc uneori, îmi asum o grămada de riscuri. Consider că unde nu este risc, nu este nici câştig.
8. Asta e doar o senzaţie pe care ţi-o autoinduci. Ca dovadă e şi faptul că nici jumătate din credincioşi nu sunt aşa de puternici. Sunt de părere că succesul ţi-l faci singur.
9. Chiar nu pot înghiţi asta. Şi oricum, nu e ca şi cum faptul că am să mor mă deranjează cumva. Sper doar să nu mor prea tânără. Oricum, pot afirma că moartea nu mă sperie.
10. Eu deja văd viaţa frumoasă. Şi mai frumos e că-mi impun singură proprile limite şi nu trebuie să mă împotrviesc ispitei sau chestilor de genu'.
11. Omul oricum decide ce face cu planeta asta. Nu prea are importanţă dacă eşti religios sau nu.
Răspunsul la întrebarea ta e simplu. Fericirea e subiectivă, iar unele dintre lucruruile enumerate de tine pot fi atinse şi fără religie.

| ramona30 a răspuns:

1) Optimism...am si fara D-zeu. Stiu ce pot, cand sa actionez si cum sa obtin ce vreau. Am ajuns la acest nivel prin rationament si logica. Diferenta este ca credinciosii sunt optimisti dar nu obtin ceea ce spera prin optimismul lor. De altfel si speranta in viata vesnica ii face sa o neglijeze pe aceasta.
2 Libertatea, rabdarea si eirtarea...Pai tocmai asta e problema ca un om credincios nu va fi niciodata liber. El traieste cu prejudecati si limitari ce nu exista la necredinciosi. Rabdarea si iertarea nu au de-a face cu religia, tin de psihologia interna a fiecarui individ fara a avea legatura cu optinuea religioasa.
3. Cel mai bun prieten (chipurile D-zeu). In primul rand ca e un prieten imaginar. Trecand peste asta, un prieten iti si vorbeste, comunica cu tine, merge si vede filme cu tine, iti da sfaturi. D-zeu nu face asta. Doar mintea ta vorbeste cu el, dar el nu raspunde.
4. Viata eterna. Basme, basme, basme.
5 Pacea (linistea interna). Ei da, asta e singurul plus al unui credincios. E normal, pentru ei e simplu, exista d-zeu si el se ocupa de toate, el e responsabil de oate (mai putin de rele, crime, violuri, bebelusi arsi in maternitati). la un ateu e mai greu. Toata viata trebuie sa invete, sa studieze sa caute ce este in locul lui d-zeu. De aici si inteligenta superioara a ateilor.
6. Curajul. Asta e o gluma? Credinta este o forma de lene mintala. Asta e de netagaduit.
8 Succesul. Pai majoritatea credinciosilor sunt oamenii saraci si batrani, babe in special. Ateii sunt majoritari printre oamenii de stiinta, biologi, astronomi, fizicieni, majoritari, oameni de afaceri etc. Cine ziceai ca are succes in viata? laughing)
Restul cu distractia e valabila si pentru altii. Nu e nevoie sa fii credincios sa poti manca, juca dansa, bea si ce mai enumeri acolo.

| SaveTheNature explică (pentru ramona30):

Ce am scris eu, este sa arat ca Credinta nu te va opri sa-ti traiesti viata.
Viata devine grea fara Dumnezeu.Prin El viata devine mai usoara.(iti promithappy.
Referitor la crime violuri si etc.
Te rog sa mai citesti punctul 6 si punctul 10happy.
Eu zic ca vei intelege la ce m-am referithappy

| Ecea a răspuns:

Nu inteleg,de ce as avea nevoie de un prieten imaginar sa fiu fericit sau nefericit?
Asta decid eu,singur imi fac viata cum vreau, fericirea depinde de noi.
Ce te face sa crezi ca daca as crede in dumnezeu as fi si mai fericit? Ma simt bine asa, chiar nu am nevoie sa cred in nimic.In viata mea,totul are legatura cu logica. Daca ceva nu este logic, nu poate fi logic, inseamna ca nu este adevarat.

| hate1t4ll a răspuns:

Bun,si dovezile care atesta existenta sa sunt...

| SaveTheNature explică (pentru hate1t4ll):

Biblia,Isus Cristos,Coranul Mohamed,Bisericile,Credinciosii,Perfectiunea Universului,Perfectiunea Corpului Omenesc, Oamenii ce cred si in fiecare zi le spun celorlalti, Miliardele de oameni care cred in El(din motive intemeiate)
Toate aceste dovezi exista, si le vezi in fiecare zi.
Dar cea mai importanta dovada e atunci cand il simti TU ca persoana! Acela este punctul culminant!(vei avea ocazia in viata asta ai sa vezihappy

| Rapplex a răspuns:

Ai avut vreodata dezamagiri in viata, considerand ca tot efortul a fost degeaba? Acelasi lucru e posibil cu viata vesnica in procent de 99%.

| SaveTheNature explică (pentru Rapplex):

Da,am avut si dezamagiri.Cea ma grea perioada a vietii a fost atunci cand am pierdut credinta in Dumnezeu. Dar acum viata este frumoasa.

| SaveTheNature explică:

Da stiu dragii mei.E atat de greu de crezut! Suna atat de ciudat cand nu crezi. Dar atunci cand Crezi in El viata e frumoasa mereu.De dimineata pana seara:X
Totul e minunat:X si traiesti o bucurie imensa:X
Fratii mei atei sunteti bineveniti oricand!

| SaveTheNature explică:

Nu conving pe nimeni sa vina in religia mea! Incerc sa ii conving si pe ceilalti ca Dumnezeu exista! Eu stiu ca exista, si nimic nu e mai frumos pe pamant, decat sa incerci sa convertesti oameni.Sa le spui cat de Minunat este Dumnezeu!

| SaveTheNature explică:

Tu ce parere ai? De ce incerc sa schimb convingerile oamenilor?
Raspuns: Dumnezeu este acolo pentru toata lumea(nu doar pentru mine)
Si tot de la Dumnezeu, am primit dragostea. De ce ma chinui sa ii conving pe altii sa creada in Dumnezeu? Din dragoste si doar din dragoste.

| SaveTheNature explică:

Oare?

| ZvT a răspuns:

Pocăinţa începe cu o hepatită luată de pe sticla unei icoane linsă de o babă bolnavă. Încrederea în tine o capeţi atunci când TU te crezi superior, nu când te înjoseşti unei entităţi. Nu putem dormi toată viaţa în eşteptarea vieţii veşnice.

| SaveTheNature explică (pentru ZvT):

Desfranare, crime,furt, mandrie, dusmanie.
Nu dormi toata viata! traiesteo! Dumnezeu nu te opreste. Insa el a creat niste legi pentru noi.Ca sa nu ne chinuim pe noi insine, si nici pe cei din jurul nostruhappy
Am spus deja la punctul 10happy Echilibruwinking

| noreligion a răspuns:

,,Dumnezeu stie relele facute de noi oamenii~(inchizitie,cruciade,dictaturi,razboaie, coloniza ri, furturi)Ne-am chinuit unii pe altii.Desi El nu a vrut asta!''
Si atunci de ce a lasat sa se intample? Nu este el atotputernic? Sau?
,,Dumnezeu te asteapta toata viata cu bratele deschise! Dumnezeu are rabdare cu noi, ne da libertatea de a-L alege si ne Iarta. Trebuie sa fii pregatit(oricand poti parasi aceasta lume)''
Cum adica, ne da libertatea de a alege si ne iarta...ce? Ca nu-l alegem? Si atunci de ce a facut toate crimele descrise in biblie? Nu pentru a-i pedepsi pe cei care erau impotriva lui? Si atunci...nu mai iarta! In concluzie,nu este omnibenevolent,iar asta implica faptul ca nu exista!
,,Cel mai bun PRIETEN. Dumnezeu ti-e alaturi,si la bine si la greu''
Si atunci de ce atata lume amarata? De ce nu-i ajuta pe cei nevoiasi? De ce nu-i ajuta pe orbi? Pe cei bolnavi? Pentru ca nu este atotputernic,in conluzie,nu exista!
Am vrut sa continuu sa-ti exemplific anumite lucruri,insa observ ca elucubrezi destul de frumos,asa ca te las in pace.Un Dumnezeu care nu stie sa ierte,care nu stie sa-ti ghiceasta gandurile,care te pune la incercare,el, care ar fi trebuit sa stie cum vei reactiona tu sub diverse impulsuri, acel Dumnezeu nu exista.Scuza-ma,am si alte treburi mai importante de facut in afara de a-ti lumina tie calea.

| SaveTheNature explică (pentru noreligion):

Mai citeste odata punctul 6.Si vei intelege de ce sufera omenirea!
Si in plus Dumnezeu te iarta orice daca ii ceri iertare. Toata viata ta te asteapta si iti da semne ca exista!
Ce se intampla in lume. e exact neincrederea oamenilor in Dumnezeu, si impotrivirea legilor lui Dumnezeu!(vezi legile lui Dumnezeu) Incearca sa iti imaginezi o lume in care se respecta legile Lui.Si vei vedea ce inseamna Dumnezeuhappy

| anyia a răspuns:

Exista mii de oameni care:

1. au murit pentru credinta. De ce? Cine le-a garantat ca in "viata de apoi" vor fi rasplatiti pentru credinta lor?

2. isi trimit copiii la cersit, distrugandu-i

3.vin bauti acasa si isi agreseaza atat fizic cat si verbal copiii, marcandu-le viata pentru totdeauna

4.fac trafic de persoane

5. ucid pe altii doar de dragul de a fi cineva sau din razbunare

6.traiesc in saracie, si incearca sa-si depaseasca conditia de viata, insa nu au aceasta posibilitate...si lista poate continua.

Exista oameni care doresc sa fie normali, insa nu pot. A cui este vina? A lor? De ce ar fi ei vinovati ca s-au nascut? Judecam prostitutia, insa nu ne gandim ca o parte din acei oameni sunt nevoiti sa faca acest lucru pentru a trai, sau sunt obligati. Jignim homosexualii si tiganii, insa nu constientizam ca o parte din ei ar dori sa fie ca noi, ceilalti.

Sustineti ca Dumnezeu ne iubeste si are grija de noi TOTI! Ei ce sunt? Nu tot oameni? Te gandesti doar la lucrurile bune pe care le-a oferit Dumnezeu si ignori lucrurile urate. De ce?

| SaveTheNature explică (pentru anyia):

Raspunsul la aceasta intrebare este la punctul 6winking. In intrebarea mea.
De asta exista Dumnezeu. De asta a creat si niste legi pentru noi.
Daca toti am tine cont de legile Lui pe pamant ar fi inimaginabil de frumos, pace lisniste si iubire:X

| anyia a răspuns (pentru SaveTheNature):

E vreo lege a lui Dumnezeu care iti spune sa nu procreezi? Observ ca mi-am batut gura degeaba. Te citez: O viata usoara! Respectand Legile Lui, iti vei face bine in primul rand tie ca OM! Ajuta-ma sa respect legile lui astfel incat sa fac bine(in primul rand mie) celor care doresc "o viata usoara" dar care n-o pot aveawinking

Uite anya! Multa lume se intreaba unde e Dumnezeu atunci cand se intampla crime violuri, suferinta.
Dumnezeu ne-a dat niste legi! Noi suntem frati intre noi! Normal ca atunci cand fratii nostri nu respecta legile Lui, vor face tot raul din lume.
Daca oamenii ar respecta legile Lui, nici de politite nu ar mai fi nevoie.
Dar oamenii ii incalca legile.De asta se imbolnavesc(nu ca ii bate Dumnezeu) ci pentru ca oamenii fac impotriva propriilor persoane. Sper ca in viata asta vei avea ocazia sa-l cunosti pe Dumnezeu!

Eu sper nu sa-l cunosc, ci sa-l inteleg, daca chiar exista. Tu te referi la boala, insa eu ma refer la oamenii care nu au posibilitatea de a fi cum vor. Uite, de exemplu, tie ti-a oferit Dumnezeu posibilitatea sa traiesti o viata normala, sa ai o religie care presupune sa crezi in el, sa iti poti alege un drum in viata. Un alt individ de varsta ta, acum e ucis deoarece e in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Un altul poate ca e obligat sa se prostitueze, sau ii sunt taiate mainile/picioarele si pus la cersit. O fata de doar 7 ani e violata in momentul acesta, desi ea crede in Dumnezeu. Va ramane cu traume pe viata si va considera toti barbatii niste gunoaie doar pentru ca un bou a agresat-o la o varsta prea frageda. Si cum spuneai, ne intrebam unde-i Dumnezeu... De ce acestor oameni li s-a luat dreptul de a avea o viata normala iar ceilalti traiesc fara sa se gandeasca la esenta vietii. E complicat, sa stii. Nu incerc decat sa te fac sa intelegi ca Dumnezeul in care crezi nu e atat de minunat cum vi se prezinta prin biserici. Daca viata ar fi roz, toata lumea ar crede in el. Insa, cum nu e, ne rezumam doar sa privim prin perdeaua griwinking

Bineinteles ca si mie mi se pare nedrept, cau unii sa fie ucisi, talhariti, batjocoriti.
Ar fi frumos ca Dumnezeu sa se arate, si sa faca ordine.De acord, asta vrea toata lumea.
Si asa multi prefera sa nu creada, decat sa isi imagineze un Dumnezeu ce nu face nimic pentru oprirea suferintei.
Am sa iti spun cateva lucruri mai intai.
1. Dumnezeu ne-a inzestrat cu Liberul Arbitru. Toti oamenii de pe pamant suntem frati, intrucat avem aceiasi primi, stramosi(Adam si Eva). Dumnezeu ne-a dat 10 "sfaturi"(noi le numim cele 10 Porunci, sau Decalogul) Aceste 10 sfaturi Dumnezeu le-a dat,tocmai pentru a opri suferinta! Adica noi oamenii atunci cand le respectam(nu facem rau aproapelui,nu facem rau noua,si uite asa daca toti oamenii pamantului le-ar respecta,nu ar mai fi suferinta). Am explicat si mai sus dar poate nu ai inteles ce am vrut sa spun.
Dumnezeu ne-a dat acele legi,pentru ca noi sa avem grija unul de celalalt(acele legi sunt sfaturi) Gandeste-te cand parintii tai te invata sa nu fumezi,si tu tot te apuci de fumat, si ei iti mai spun odata,si iti fac fel si fel de "legi",si tu le incalci,facandu-ti rau tie,si celorlalti(cu fumul tau, cu exemplu prost, invatand involuntar si pe cei mai mici etc)
Uite exact asa e si in cazul lui Dumnezeu.Ne-a dat Biblia, Cele 10 porunci.Tocmai pentru ca noi sa le respectam, si sa putem trece viata cu brio.
2.E trist dar adevarat. Oamenii se indeparteaza de Dumnezeu atunci cantd totul le merge perfect.Si mai ales cand incep sa se simta Liberi. Si fac totul conform cu propriile convingeri, educatie, moralitate etc.De asta cei mai multi atei sunt in statele dezvoltate.Dar,dar,dar- de asta in aceste state apar peste masura: homosexualii,lesbienele,desfranarea(familii dezbinate),pedofilia, obezitatea(cu toate urmarile ei) Si in general singuratatea. Si oricum avand bani, si de toate,de ce ai mai avea nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.
Si poate stii,dar insusi Isus a venit pe pamant si a suferit trupeste,tocmai pentru ca noi sa credem,si el a aratat intregii Omeniri, ce anume a facut ca suferinta Lui sa aiba loc! Rautatea lumii, doar rautatea lumii.Asta s-a intamplat acum 2012 ani fix( e simplu de observat cata amprenta a lasat asupra omenirii Mantuitorul Isus Cristos! Oamenii incalcand legile lui Dumnezeu l-au ucis pe Isus! Daca oamenii nu incalcau porunca lui Dumnezeu" Sa nu ucizi" Isus nu mai suferea! Dar asta e doar un mic exemplu.
Si tot in Biblie, a explicat de ce exista suferinta, si cum trecem peste.
3.Pe pamant Diavolul lucreaza.Si il poti simti in toti oamenii fara suflet.Cei care fura fara sa le pese ca altii vor saraci pana la foamete,altii ucid cu sange rece,altii violeaza,altii batjocoresc,si altii inseala sotiile( cu siguranta,toti acestia incalca legile lui Dumnezeu, cu siguranta acestia s-au vandut fara sa stie Diavolului(fie ca sunt oameni obisnuiti,conducatori de state sau preoti).
Nu poti nega ca raul exista. Diavolul are armele lui cu care ia "ostatici" multi orbi. Armele Diavolului sunt: banii, ispitele(orice te ispiteste sa furi,sa iti inseli sotul, sotia, sa omori) astea sunt ispitele. Diavolul lucreaza pe Pamant.
Armele noastre sunt cele care nu ne duc in pacat(cele 10 porunci) mentin pacea. Cei ce le incalca ajuta Diavolul sa aiba putere, nu Dumnezeu!
4.Prin suferinta oamenii.
Si tot Oamenii(pentru imbocatire,pentru comfort,si de toate),ce crezi ca au facut au adus suferinta Planetei Pamant, si implicit a oamenilor, cauzand dezastre naturale.
Topirea ghetarilor
Gaura din stratul de ozon
Expansiunea zonelor moarte din oceane.
Recifurile de corali(distruse)
Despadurire(desertificarea)
Lipsa apei potabile
Animalele pe cale de disparitie.
Toate sunt efectele produse de setea oamenilor pentru avutie.Crede-ma ca omul incalcand legile lui Dumnezeu a adus planeta in aceasta stare.(de asta au aparut cancerurile, bolile de nimia, bolile de ficat de creier.Toate.(studia cauzele bolilor si vei vedea)+ nulte alte boli provocate de desfranare.schimbarea partenerilor,de sex etc.
Lumea striga: "Unde este Dumnezeu?" si eu raspund: "Plange pentru ceea ce face omenirea."
Inca odata Nimeni, dar nimeni pe pamantul asta nu a suferit mai mult decat a siferit Isus Cristos, pentru a ne lasa dovada suferintei noastre(rautatea oamenilor, incalcarea legilor lui Dumnezeu).
In zilele noastre e din ce in ce mai greu sa treci prin viata, fara sa incalci acele legi.Pentru ca pentru noi,a birui,inseamna competitie,si in competitia noastra spre a ajunge cineva,incalcam multe legi chiar si de moralitate! Mintim,furam, dezbinam, pierdem prieteni ori famila.
Dumnezeu a creat omul cu capacitatea de a alege. Aceasta înseamnă că nu suntem forţaţi să intrăm într-o relaţie cu El. El ne îngăduie să Îl respingem şi să comitem şi alte fapte rele. El ne-ar fi putut forţa să fim iubitori. Ne-ar fi putut forţa să fim buni. Dar atunci, ce fel de relaţie am fi avut cu El? Nu ar mai fi fost deloc o relaţie, ci o ascultare forţată şi controlată. Dar El ne-a dat demnitatea umană a voinţei libere.
5. Dumnezeu a creat omul cu capacitatea de a alege. Aceasta înseamnă că nu suntem forţaţi să intrăm într-o relaţie cu El. El ne îngăduie să Îl respingem şi să comitem şi alte fapte rele. El ne-ar fi putut forţa să fim iubitori. Ne-ar fi putut forţa să fim buni. Dar atunci, ce fel de relaţie am fi avut cu El? Nu ar mai fi fost deloc o relaţie, ci o ascultare forţată şi controlată. Dar El ne-a dat demnitatea umană a voinţei libere.
Dumnezu a spus:
„Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta din toată inima"3.

Sunt de acord cu tine asupra anumitor aspecte, insa tu nu ai inteles ce ti-am zis pana acum. Tu te referi la cei care fac rau, insa eu am subliniat oamenii care suporta consecintele raului. In fine, multumesc ca ti-ai petrecut atata timp sa ma luminezi. O zi bunahappy

| cryssa a răspuns:

M-ai plitisit cu postul tau. Daca sunt ateu nu inseamna ca nu sunt fericita. Pana la urma ce te roade atat de credinta altora? Vezi-ti de viata. laughing)

| laury4ever a răspuns:

Oricine ai fi esti un om bun! Cu totii credem in Dumnezeu insa il percepem in mod diferit la fel ca si credinta.

| quartz1999 a răspuns:

Pentru ca as fii prea prost pentru secolul asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

fa cu ema hora bucuriei acolo in lumea voastra de fericiri. femeie, pe ce lume traiesti de vezi doar flori si bucurie? uita-te in jur si deschide ochii. irelevanta mi se pare intrebarea ta si replica cu respectul pentru atei.