| jvv22 a întrebat:

stie careva care e numele de familie a lui Isus Cristos?

37 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Vrei sa-l cauti in cartea de telefon?

| CIVIC1 a răspuns (pentru Angel0):

Daca est matur ironia ta inseamna lipsa de respect fata de ceilalalti.
Daca nu esti matur biologic atunci esti imatur.
Cu stima.

| KovacsB a răspuns (pentru CIVIC1):

Cat de inteligent poti sa fii daca raspunzi la intrebari de acum 13 ani?

| CIVIC1 a răspuns (pentru CIVIC1):

Subiectul ramane de actualitate si necesita tratat cu respect fata de ceilalti cititori, el fiind inca un deschis comentariilor pe TPU.
Faptul ca ati intrat si atio citit astazi comentariiile pentru acest subiect dovedeste inca actualitatea acestuia.
Observ ca desi nu sunteti titularul raspunsului, veniti cu un raspuns care denota lipsa de respect fata de dreptul cuiva de a raspunde la un subiect de actualitate., deschis dezbaterii publice.
Subiectul dezbatut aici isi are originea in vechimea vremurilor, nu a fost inventa in urma cu 13 ani. Nu mai fiti violent verbal pe acest site intrucat violenta verbala e o forma de lipsa de respect fata de ceilalti doritori de cunoastere a Adevarului.
Cu stima.

| Trinitas a răspuns:

E ca si cum ai intreba "Stie cineva care e ID-ul lui Iisus Cristos?"

| miradoniz a răspuns:

Sper totuși ca răspunsurile de până acum sunt glumite! Numele de familie au fost inventate prin sec al xv-lea în Europa,înainte erai "al lui".În Nazareth, era"al lui Iosif", înafara regiunii i se spunea Iisus Nazarineanul.Hristos vine din traducerea greaca (χριστός / christós)a cuvântului ebraic Messia(care înseamna,"unsul Domnului")

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Care e ID de mes al lui gizas asta?

| CIVIC1 a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Daca esti individ matur atunci ironia ta degizata in gluma inseamna lipsa de respect fata de ceilalalti.
Daca nu esti matur biologic atunci esti imatur.
Cu stima.

| Polaris a răspuns:

Gaylord.

| Catalinnna a răspuns:

In primul rand, Iisus Hristos se scrie cu 2 de "i", deoarece provine de la cuvantul ebraic "Iehosua", ce inseamna "Jahwe (Dumnezeu) este Mântuitor" (Matei 1.21). Daca il traducem, primul "i" se traduce tot cu "i", iar "e" se traduce tot "i", de aici sunt cei doi "i". De mentionat ca, ebraica a fost limba originara a Vechiului Testament.

| Infernia a răspuns:

Numele prin care este desemnat IISUS HRISTOS, Fiul lui Dumnezeu, in lumea eterica este SHONA. Tradus intr-o limba omeneasca, SHONA are o semnificatie semantica complexa. Numele intreg al lui Iisus Hristos in lumea eterica este SONA SANTIA SONA HAMATHAI, iar traducerea literala in limba omeneasca este "Primul nou alcatuit vreodata in desavarsire". SANTIA era numele lui Adam inainte de cadere. Dupa cadere, Adam s-a numii SAIA. Astfel, Iisus Hristos estre Noul Adam, cel care a devenit modelul tuturor oamenilor, Alfa si Omega.

| Bastet a răspuns:

Baby-raper.

| OmletteDuFromage a răspuns:

Unii zic ca cica e Iehova.

| LgMihail a răspuns (pentru OmletteDuFromage):

Prost ai raspuns.
Numele de familie (exista) se stabilea dupa... ei bine... familie. Numele original este Yehoshua ben Yosef sau Iisus al lui Iosif/fiul lui Iosif. Exact asa se stabileste. Hristos (Unsul, Mesia) este numele statutului pe care il poarta (fiind recunoscut de unii, iar de altii nu).

Apoi, dilema cu numarul de i si cu H/C. Scrierea numelui nu poate fi condamnata(cel putin de mine, pacatosul), intrucat in fiecare limba e practic o varianta diferita a numelui. In schimb! Cei cu Bibliile Ortodoxe, caillati intrati pe Biblia Ortodoxa(google it) si vedeti psalmul 39 versetul 6: "Fericit barbatul, a carui nadejde este NUMELE Domnului". Multa putere are numele lui Hristos, iar, va intreb - Biserica noasta ROMANA (Ortodoxa), de cand e crestina si are limba romana pronunta cu doi de i (pentru ca, din punctul de vedere al pronuntiei asa e corect!) si scrie cu Ii. Cand Satana vrea sa lucreze faradelege, ei bine ataca pana si la Numele cel Sfant al Domnului. Asa au ajuns sectarii sa scrie Isus, asa au ajuns si catolicii (din Romania, bine-nteles). Majoritarii (nu din prezent, ci din istoria ROMANILOR!) au scris cu doi i, si a ramas randuiala LEGATA cu doi i. Noi il strigam pe Domnului - Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu - nu altfel!

"Cunoscatorule/cunoascatoareo... iarta-ma...dar mai invata ca esti pe o carare grestita."

| OmletteDuFromage a răspuns (pentru LgMihail):

Prea putin ma intereseaza sincer tot ce ai scris tu aici, ma plictiseste. nu, nu imi pasa ce nume de arab/turc/indian/somalez/dinamovist avea el. pe mine ma dispera cei care s-ar repede la gatu` altuia cand scire iisus cu un singur i. eu, din cate mi-am dat seama si din cate am auzit la catolici e doar cu un i. acum, nu am zis ca eu as fi cunoscator in domeniul asta, dar cand stiu ceva sigur, imi spun parerea. si faza cu catolicii ci cu isus o stiu sigur. hai, te-am pupat.

| LgMihail a răspuns (pentru OmletteDuFromage):

Si esti...protestant, corect?

| OmletteDuFromage a răspuns (pentru LgMihail):

Nu, sunt indecis. Normal, sunt ortodox, maicamea e catolica, sau asa ceva. Eu nu prea cred in divinitate, cred ca cel mai bine este sa fiu sigur pe mine, si sa nu astept "ajutor ceresc" sau cum se numeste. Eu fac cum cred eu mai bine, iar la sfarsit trag concluziile si pedepsele. Deci, pe scurt: pracitc sunt ortodox, teoretic sunt ateu.

| CIVIC1 a răspuns (pentru OmletteDuFromage):

Invers ar fi trebuit sa scrii:,, practic sunt ateu, teoretic sunt ortodox".
Ateii nu exista decat subiectiv. Mintea umana si trupul sunt asa de mult pervertite in rau incat daca nu manifestam respect fata de un Creator drept si moral atunci vom fi atrasi si subjugati de multe alte slabiciuni din care vom face,, Dumnezei"
Ratacirea nopastra va fi crunta, vom orbecai si vom rataci, vom face rau celorlalti, vom trai dupa pareri subiective dictate doar de interesele proprii, vom deveni ipocriti si vom purta masti, vom,, creste" la fel de ipocriti, etc.
Insa aceasta postare nu vrea sa treaca peste libertatea ta de alegere. Daca vrei sa alegi moartea si raul, fa aceasta alegere.
Imi selectez oamenii din jurul meu iar cei ce nu au valori adevarate pe care sa le respecte vor fi ocoliti intrucat acordarea increderii mele prezinta un risc major.
Cu stima.

| CIVIC1 a răspuns (pentru LgMihail):

Si protestantii sunt oameni de la care se cere respect fata de ceilalti, in discutii si comportament.
Ori dupa opinia ta mumai ortodocsii sunt crestini?

| OmletteDuFromage a răspuns:

Am vazut multi "cunoscatori" de religie pe aicisa care zic ca a gresit, si ca Isus se scrie cu doi de i. hai sa va zic eu cum sta treaba. de ex. la catolici se scrie numai cu un i si cu C in loc de H. inainte sa da'ti raspunsuri tampite informati-va, cunoscatorilor.

| Comeandtellmesomething a răspuns:

Habar n-am cine e Isus. Poate vorbeai de Iisus...

| CIVIC1 a răspuns (pentru Comeandtellmesomething):

Ironia dumneavoastra in raspunsul de mai sus este echivalenta cu lipsa de respect.
Care sunt sursele validate stiintific, nicidecum prin parerea dumneavoastra personala sau a altor gasti, din care rezulta obiectiv ca mama si,, tatal" copilului si viitorului adult evreu si al carui nume este discutat aici, l-ar fi chemat, strigat, prin apelativul modificat in limba greaca sau engleza gen,, Isus, IIsus, Cristos sau Hristos"?
Yeshua Hamashia este un termen în aramaică, care a fost limba vorbită de Isus și a dat naștere mai multor limbi vorbite astăzi. Evreii, mai ales în Israel, folosesc încă mult cuvântul. Este posibil să-l găsești în Noul Testament, totuși, cu o ortografie diferită: Yeshu ha Notzri.

Yeshua Hamashia poate fi scrisă și în ebraică, care este limba sacră a evreilor, ortografia este exact aceeași cu cea aramaică. Numele Yeshua este scris și ca Yehoshua, tradus în portugheză ca Joshua. Yeshua Hamashia poate fi scris și ca Yeshua Meshiach.

Afirmația că Yeshua este de fapt numele original al lui Isus a fost mult dezbătută, deoarece a fost folosit pe scară largă în civilizațiile antice, inclusiv în greci. Există înregistrări istorice non-biblice care dovedesc că Isus a trăit în Israel și a vorbit aramaică.

Cu stima.

| eXtreme21 a răspuns:

Cristos. Nu incerc sa te corectez, iti spun doar ca Iisus se scrie cu de ii (Iisus).

| CIVIC1 a răspuns (pentru eXtreme21):

Iti asumi responsabilitatea a ceea ce scrii. Probabil asumarea responsabilitatii inseamna nimic pentru tine.
,, Isus, IIsus, etc" s-a nascut evreu. A vorbit foparte probabil limba aramaica.
Numele sau in limba de origine, vorbita de el, a fost Yeshua Hamashia.
Traducerea in greaca si in engleza a numelui propriu Yeshua Hamashia a dus aparitia de alte nume precum Isus Cristos, IIsus Hristos.
Mama sa biologica si,, tatal sau" Iosif cu siguranta il chemau folosind apelativul Yeshua, nicidecum numele tradus in greaca sau engleza precum Isus sau IIsus.
Cu stima.

| Cristianne a răspuns:

De ce? Scuze, nu sunt o persoană religioasă, nu mă interesează chestiile astea.Și mă doare undeva de ce credeți voi.

Cât despre întrebarea ta...De ce, vrei să îl cauți pe facebook?

| CIVIC1 a răspuns (pentru Cristianne):

Ar fi o dovada de respect fata de ceilalti din partea dumitale sa nu intervii in aceasta discutie daca, asa cum spui, nu te intereseaza,, chestiile astea",

| ProjectJackpot a răspuns:

Cumva, oare,posibil,probabil, mai mult ca sigur, este Hristos?

| CIVIC1 a răspuns (pentru ProjectJackpot):

Ironia vorblor tale mascate sub forma de gluma nu te face mai dorit aici. in aceasta discutie. Vino cu intrebari precise, cu un limbaj respectuos si o sa primesti din partea unora raspunsuri cat de cat obiective.
Cu stima.

| flower_3416 a răspuns:

Isus Cristos nu are nume de familie...deoarece tatal sau a fost Dumnezeu.

| Bujîe a răspuns:

El n-are nume.

| PetreConstanta a răspuns:

Iisus Hristos

| CIVIC1 a răspuns:

Se pare ca cei au trait in acele vremuri nu aveau obiceiul numelor de familie.
Insa numele la care faci referire nu e unul corect.
Nascut evreu, a primit numele de Yeshua Hamashiach.
Orice alt nume precum Isus Cristos sau Isus Hristos reprezinta traducerea numelui original din limba ebraica in limba greaca.
Celor ce se vor razvrati imediat la citirea acestor cuvinte le recomand sa studieze si le mai spun ca Yeshua Hamashiach nu a fost niciodata grec si nu exista motivatie justificata obiectiv de a traduce numele proprii in alte limbi.
Cu stima.

| DouăPuncte a răspuns:

In Biblie scrie ca il cheama Isus Hristos (Cristos) si ca e Fiul Lui Dumnezeu.

| NattaStar a răspuns:

Buna,In primul rand, nu e "Cristos" ci "Hristos" iar in al doilea rand de ce trebuie sa pui intrebarea asta.Cred ca nimeni nu stie...Nu crred ca prea multi oamneni stiu. Voteaza-mi rasp sau da-mi funda! pa

| CIVIC1 a răspuns (pentru NattaStar):

Dumneata pe ce studii, dovezi obiective te bazezi cand intri intr-o discutie cu un asemenea subiect ce se doreste explicat serios?
Raspunsul dumnevoatra e contradictoriu cand afirmati:,, Cred ca nimeni nu stie...Nu crred ca prea multi oamneni stiu."
ce sa intelegem? ori ca nimeni nu stie, adica NIMENI, ori ca ca putini stiu, iar acest,, stiu" reprezinta pareri personale, subiective, fara baza in cercetarea subiectului.
Cu stima.

| PCatalin a răspuns:

Nu este Isus Cristos, ci Iisus Cristos.Era din semintia lui David, cauta mai intai sa vezi ce inseamna Iisus Cristos si dupa cauta si Emanuel.Numai bine.

| CIVIC1 a răspuns (pentru PCatalin):

Yeshua Hamashia înseamnă Iisus Hristos, Mesia.

Este un termen în aramaică, care a fost limba vorbită de Isus și a dat naștere mai multor limbi vorbite astăzi. Evreii, mai ales în Israel, folosesc încă mult cuvântul. Este posibil să-l găsești în Noul Testament, totuși, cu o ortografie diferită: Yeshu ha Notzri.

Yeshua Hamashia poate fi scrisă și în ebraică, care este limba sacră a evreilor, ortografia este exact aceeași cu cea aramaică. Numele Yeshua este scris și ca Yehoshua, tradus în portugheză ca Joshua. Yeshua Hamashia poate fi scris și ca Yeshua Meshiach.

Afirmația că Yeshua este de fapt numele original al lui Isus a fost mult dezbătută, deoarece a fost folosit pe scară largă în civilizațiile antice, inclusiv în greci. Există înregistrări istorice non-biblice care dovedesc că Isus a trăit în Israel și a vorbit aramaică.