| MERLYN2001 a întrebat:

Buna stiti cumva in ce data este Sf. Emanuel? Promit funda.

Răspuns Câştigător
| Cxena a răspuns:

26 Martie - Sf. Emanuel (sarbatoare romano catolica)

Între crestinii care au fost martirizati pe timpul lui Diocletian (284-305) se afla si martirul Emanuel. Numele acesta este o transformare a numelui biblic dat lui Mesia: Immanuel = Dumnezeu este cu noi. Are o foarte mare raspândire în toata lumea crestina si a dat loc la numeroase variante: Manoil, Manoila, Manuil, Manuila, Manolea, Nole, Manolica, Nolica, Manolache, Manache, Manu, Manila, Manior, Manitu, Manes, Manucu, Monco, Mancea etc. Iar pentru femei: Emanuela, Manuela, Manola, cu prescurtarile: Ema, Emi, Ela. În toate acestea ni se aminteste cuvântul lui Isus: „Iata, eu cu voi sunt în toate zilele, pâna la sfârsitul veacurilor".

7 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

In Biblie nu spune nimic despre aceasta.

| 220V a răspuns:

Daca nu ma insel, cred ca ii pe 30 februarie...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Emanuel vine de la Dumnezeu este cu noi

| Dumniezău a răspuns:

15 iulie. Funda?

| Loredana10 a răspuns:

Din cate stiu eu cred ca este pe 26 martie.

| Alinachis30 a răspuns:

28 octombrie

| MorosanSmaranda a răspuns:

Emanuel

– din ebraica: cu noi este Dumnezeu, acest nume amintindu-ne ca Dumnezeu este intotdeauna prezent in viata si in inima noastra. In orice clipa, in orice loc, Dumnezeu este cu noi, ocrotindu-ne de cele rele si indrumandu-ne spre toate lucrurile bune. Nicaieri si niciodata nu suntem singuri cu desavarsire: Dumnezeu ramane cu noi, iar daca vom privi adanc in sufletul nostru si vom rosti o rugaciune, vom simti prezenta Sa ocrotitoare, dragostea si harul Sau.
Derivate: Emanuela, Ema, Manea, Manole s-a.
Sfantul Mucenic Emanuel din Creta (+1821) este praznuit de Biserica Ortodoxa pe 28 octombrie.