Da, exista. Nu stiu care istorie sustine ca ne-am dezvoltat din maimute, cand sunt o gramada de savanti care sunt importriva teoriei evolutionismului. Mai ales noile descoperiri din domeniul microbiologiei, geneticii, embriologiei, paleontologiei etc neaga realitatea teoriei evolutioniste. Sunt o gramada de savanti care au scris carti CONTRA teoriei evolutioniste. Lumea stiintifica (in totalitate) nu o accepta. Au existat intotdeauna semne de intrebare, iar, dupa ultimele descoperiri, mai ales din domeniul geneticii moleculare si a embriologiei, acestea sunt si mai multe. Si sunt enorm de multi savanti care nu au crezut/nu cred in ea. Louis Pasteur, Nicolae Pavelescu erau crestini (ca sa spun numai doua nume grele, dar mai sunt sute. http://www.scribd.com/doc/24332315/Zece-greseli-ale-lui-Darwin
"După cum am văzut, în prima jumătate a secolului douăzeci savantii se fereau să pună la îndoială modelul evolutionist. Testau orice altă ipoteză, în afară de aceasta - căci pe ea se sprijineau toate celelalte, întreaga clasificare a notiunilor lor. Cei câtiva savanti - printre care unii foarte însemnati - ce îndrăzneau să submineze această dogmă erau socotiti „eretici" si pusi pe lista neagră. Dupa anii cincizeci situatia a început a se schimba. Unul câte unul, „opozantii tăcuti" pomeniti la Centenarul Darwin începură să iasă la iveală. Savanti reputati începură să ridice serioase îndoieli asupra evolutiei, si erau de-acum prea multi pentru a mai fi redusi la tăcere. Progresele „stiintelor grele", ale geneticii moleculare, embriologiei etc., puneau mari dificultăti savantilor în a împăca datele lor cu modelul neodarwinist. Au apărut cărti stiintifice ce criticau teoria lui Darwin, printre care Implications of Evolution (Implicatiile evolutiei) (1961) de G. A. Kerkut, profesor de fiziologie si biochimie la Universitatea Southampton, Anglia, si L'Evolution du vivant (Evolutia organismelor vii) (1973) de Pierre P. Grasse, unul dintre cei mai mari biologi în viată, fost presedinte al Academiei Franceze de Stiinte. Dr. Grasse îsi încheia cartea cu acest nimicitor rechizitoriu al evolutiei darwiniste:
„Prin uzul si abuzul unor postulate ascunse, al unor îndrăznete si ade sea neîntemeiate extrapolări, s-a creat o pseudo-stiintă. Ea prinde rădăcini în chiar miezul biologiei, făcând să rătăcească numerosi biochimisti si biologi, ce cred în mod sincer că acuratetea conceptelor fundamentale a fost demonstrată, ceea ce este departe de realitate."
Daca exista nu mai aveam discutia asta. Cum vrei sa iti demonstram noi ca ceva ce nu se afla pe planeta noastra nu exista? Daca eu spun ca l-am vazut pe dumnezeu rupt de beat intr-un sunt poti demonstra ca nu am dreptate sau ca am?
Dumnezeu a creat omul,ceea ce spune teoria evolutionismului e o mare tampenie,cauta toata biologia si o sa vezi ca e o prostie.
Esti liber/libera sa alegi din cine vrei sa te tragi,daca vrei sa crezi ca te tragi din maimuta, e strict problema ta, dar omul a fost creat de Dumnezeu Tatal.
Esti cel mai incuiat om pe care l-am vazut vreodata. Acum serios, cunosc foarte multi crestinii, insa aceea nu intreg limita de prostie, cum o faci tu. Deci bine frate...la scoala noi invatam numai minciuni (bilogia - o prostie; fizica - o prostie; chimia -o prostie. Pai du-te frate la manastire si stai acolo, daca preferi sa gandesti intr-un asemenea mod. Presupun ca nu ai citit nici macar 1% din ce inseamna "biologia" si tu afirmi "de la cap la coada".
Capul meu-povara mea.
"Caci intelepciunea lumii acesteia este nebunie inaintea lui Dumnezeu" (I Cor. 3, 19).
Asa ca,chiar nu imi pasa de biologia, chimia si fizica voastra, chiar mi se rupe.
,,evolutionismului e o mare tampenie''
Chiar asa?
Si tu ai evoluat de la mersul in patru labe (cand erai bebelus) la mersul in doua picioare, de la scoaterea unor sunete la vorbirea a mai multe limbi etc.
Deci, practic si tu ai evoluat, si tu esti o tampenie?
Cel care a pus zahar in merge, pere, capsuni a facut si omul. N-are rost sa-ti mai explic ce si cum.
Ca sa citesti Biblia ai nevoie de Binecuvantare, ca sa nu o interpretezi gresit si astfel sa ii smintesti si pe altii.
Vad ca renunti deja
Ba omule, gandeste-te ca e o carte destul de greu de inteles, nu oricine o intelege.
"Indoitii",cum le spui tu, vor ajunge in Imparatia Cerurilor iar restul nici macar nu o vor vedea
Crezi tu ca-s tampite,de fapt sunt foarte simple si usor de respectat.
De ce mor zilnic copii? De ce is razboaie? De ce? Din cauza oamenilor, e logic, daca nu pui mana pe arma e logic ca nu o sa omori pe nimeni nu?
Daca tot ai citit Biblia, ai si citit banuiesc cand zice Dumnezeu ca razbunarea este a Lui si mai zice sa rabde pana va pune pe vrajmasii lor asternut picioarelor lor.Pe langa asta in Apocalipsa,Dumnezeu va judeca pe fiecare,atunci se va face dreptate,iar cei drepti vor avea viata vesnica.
Mai multe detalii gasesti in Biblie, asta daca o s-o intelegi vreodata, nu am timp sa ma contrazic cu tine toata ziua.
Daca nu il vrei pe Dumnezeu il vrei automat pe diavol, prin urmare o sa te duci in iad dupa ce mori.
Speeder,crezi ca ma voi duce in rai? Dupa cum crezi tu.
Nu se stie, daca vei duce o viata curata aici pe pamant, poti fi sigura
Regula de aur este ca întotdeauna să cauți singură răspunsul, să nu iei de bun ce îți spun alții. Diferența dintre știință și religie este că știința va fi întotdeauna dispusă să recunoască dacă a greșit. De aceea, eu prefer să ascult ce descoperă știința, mai ales că metoda prin care se confirmă descoperirile este incoruptibilă.
Cu toate acestea, este bine să citești cât mai multe despre toate religiile din lume, nu doar despre una. Asta ar fi cea mai mare greșeală. Dacă există Dumnezeu, nu ai nevoie de o religie. Ce ai să descoperi citind despre fiecare religie este că personajele centrale ale fiecăreia dintre ele (Iisus, Mohamed, Buddha etc.) ne-au învățat toți același lucru: anume să avem grijă de cei de lângă noi, să nu îi facem să sufere și să ne gândim la ei și la copiii noștri înainte să ne punem pe noi pe primul loc.
Cam același lucru care adună comunitatea TPU la un loc.
Astfel că nu ai nevoie de religie sau de Dumnezeu pentru a te comporta ca un om bun. Și chiar dacă există Dumnezeu, chiar dacă nu există Dumnezeu, nu vei avea decât de câștigat urmărind această filozofie, atât în viața pe care o trăiești, cât și în presupusa viață „de apoi".
Eu personal cred că „viața de apoi" reprezintă viața pe care un om o trăiește după ce a murit, prin ceea ce își aduc aminte ceilalți despre el. Spre exemplu, de câteva zile a murit Steve Jobs, iar foarte multă lume discută despre el și despre realizările sale. Unii îl laudă, alții îl critică. Din punctul meu de vedere, asta se poate numi „viață de apoi", și este important ca fiecare dintre noi să se gândească la acest lucru. Indiferent ce se va întâmpla cu noi după ce murim, este important ce am lăsat în urma noastră.
Concluzia este aceeași ca la început: nu lăsa pe alții să te convingă, cercetează singură toate răspunsurile. Doar tu ești cea care poate afla acest răspuns. Iar dacă descoperi că există Dumnezeu, nu-i forța pe alții să te asculte pe tine, ci învață-i să descopere singuri. La fel și dacă descoperi că Dumnezeu este doar o nevoie psihologică a oamenilor, o închipuire, nu-i forța pe ceilalți să te creadă, dar învață-i cum să descopere singuri adevărul.
Pentru că indiferent ce simți tu sau ce crezi tu, lucrurile sunt așa cum sunt și ele nu se vor schimba. Așa că descoperă cum sunt lucrurile, acceptă-le și construiește-ți viața în jurul a ceea ce este.
Exista un singur Dumnezeu, pentru ca chiar El ni se arata noua, citeste un pic Biblia. Nu istoria spune ca ne tragem din maimute ci biologia prin intermediul unui anume Darwin care era un ateu convins si care a lansat o teorie ce a facut multi adeptzi in rindul occidentalilor; Eu iti propun sa il rogi direct pe Dumnezeu sa te ajute sa il cunosti si sa iti arate ca exista. Iti ramine doar sa inveti sa-l recunosti
Esti un om viu, bravo insa e trist ceea ce spui, cauta-l pe Dumnezeu si vei intelege. bin bang-ul este o teorie stiintifica careia i se tot cauta demonstratia de ceva timp- Stiintza incepind cu Galilei s-a dezvoltat intr-o directie gresita. Citeste si depre oamenii de stiintza si ai sa vezi ca cei cu adevarat stiintifici cred in Dumnezeu si au un bun simntz extraordinar. Stiintza de astazi este fara Dumnezeu, sau mai bine spus se straduie sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu ca totul se rezolva prin stiintza... Evolutia speciilor este o realitate a creatiei lui Dumnezeu, insa asta nu inseamna ca omul s-a dezvoltat din maimuta. Si cum spunea un om simplu, domnule pe mine m-a creat Dumnezeu, tu daca te tragi din maimuta e problema ta.
Citeste teoria lui Darwin...intre timp poti sa arunci un ochi pe: http://ro.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin
fraza asta iti spune ceva?
Materialist și dialectician spontan, el a demonstrat primul, pe baze experimentale, materialitatea lumii vii și a susținut originea animală a omului ("Originea omului și selecția sexuală", 1871). Conceptia sa evoluționistă (darvinismul) a avut o mare influenta asupra filozofiei cunoașterii, infirmând teoria fixistă si creaționistă. Descoperirile științifice ale lui Darwin stau la baza biologiei moderne și constituie explicația biodiversității.
"Naturalistul englez, autorul "Originea speciilor" în care dezvăluie și demonstrează că toate speciile s-au dezvoltat de-a lungul timpului dintr-un strămoș comun prin procesul, numit de el, selecție naturală contestă, din punct de vedere științific, ideea că Dumnezeu a creat totul de la bun început."
Dumnezeu nu se demonstreaza ci se traieste, se respira, i te rogi etc E greu de inteles insa roaga-te sa iti arate adevarul. Nici biologia, nici fizica nici alte obiecte stiintifice nu sunt prostii, dar atunci cind nu se raporteaza la Dumnezeu devin eretice.
Da! Exista Dumnezeu! Daca nu exista atunci cum au aparut planetele, florile, soarele, luna etc.Sau tu crezi in bing-bang(marea prostie?) sau ca nu cumva crezi ca ne-am nascut(facut,iesit) din maimute, atunci ele cum s-au creat? Pur si simplu? Nu exista nici-o explicatie pentru asta,nu-i asa?
Dumnezeu a existat mereu si intotdeauna va exista. Dumnezeu era singur si duhul Lui misuna deasupra apelor(a marilor si oceanelor)
sia tunci s-a gandit sa creeze omul.L-a creat pe Adam si apoi Pe Eva.A facut si animalele,plantele,planetele,soarele,luna, stelelepasarile si pestii, taratoare ...etc.Apoi Adam si Eva s-au impreunat si au dat fiinta (nastere) copiilor si asa ei s-au casatorit si au nascut iar alti copii si tot asa.
Deci nu ne-am dezvoltat din maimute!
Dumnezeu! mai sunt si alte teorii ca oamenii au fost creati prin niste particule, cu mai mutele etc.Dar astea sunt prostii, Dumnezeu a creeat tot!(cu exceptia lucrurilor fara viata)
Scuza-ma,dar fiecare crede ce vrea.Nu dictezi tu la nimeni ce sa creada si ce nu.Crezi ce vrei, nu imi pasa, dar si eu am dreptul asta asa ca nu te baga in ce cred eu.
Sa stii ca Dumnezeu are motivele lui,nu trebuie sa il judecam noi. Oricum,crezi ce vrei,toti avem dreptul de a crede in el sau nu, eu decat te sfatuiesc, eu una cred in el.
Evident ca exista Dumnezeu, iar El ne-a creat pe noi oamenii dupa chipul si asemanarea Sa.
Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul.blaise pascal
Nimeni nu ne poate spune exact. Poate nu vom stii niciodata. deci eu nu vad rostul de a invata nimicurile astea. Religia este o mare tampenie. Si din faza cu maimutele...e normal ca semanam. Avem gene in comun cu fiecare animal.
Da! Exista Dumnezeu in tot ceea ce ne inconjoara, in tot ceea ce gandim si simtim. Trebuie doar ca tu sa il descoperi si vei avea numai si numai de castigat in viata.
Ba? si tu umbli cu prostii? ai bagat intrebarea asta,? ori esti vreun ateu cu numele schimbat ori vrei sa se stie ca esti si tu ateu, ori a copiat-o de la altul si hop si tu cu o noutate, sa ne dai pe spate.sincer pe mine m-ai dat pe spate cu intrebarea ta, dar mai trebuie sa-mi faci ceva.
Daca dumnezeu exista cu adevarat, el fiind atotputernic si cel ce le iarta pe toate (nu asa spune religia? ) tu crezi ca pe el il deranjeaza daca tu crezi sau nu in el? In numele unei religii care promoveaza mila au murit in chinuri groaznice miliarde de oameni (considerati pagani, eretici, vrajitoare, doctori). Tu stiai ca biserica este cea care a inventat tortura? Si uite care e faza ciudata, temelia credintei este biblia nu? Ei bine daca citesti biblia de la cap la coada eu iti garantez ca o sa devii ateu. Ateu nu inseamna diavol sau necredincios sau satanist. Ateismul nu este o religie. Te consideri ateu atunci cand tu consideri ca poti gandi de unu singur, ca poti stii destul de bine ce e bine sau rau, fara sa astepti ca biserica sa iti indice drumu cu degetu. In general scopul religiei este acela pe care il are acum MASS Media. Control asupra maselor de oameni care vor sa creada ceva si nu au destule subiecte de conversatie. Probabil suna destul de bine acu 400 de ani urmatoru subiect de conversatie: Ce ai facut john in weekend? A, nimic am stat in casa si am fumat. Dar tu? A, pai vezi parintele am arso pe coana Leana din deal ca e vrajitoare ca a dat cu caruta peste vitelu prea sfintiei sale si din moment ce nu a vrut sa recunoasca vina, mai mult ca sigur ca a facut-o pentru ritualurile ei pagane. Bey sa vezi cum ardea babatia si tipa in flacari de ziceai ca avea pe draq in ea.
Dumnezeu exista.El este creeatorul nostru al tuturor lucrurilor care ne inconjoara. El este tatal nostru ceresc. Ne iubeste mai mult decat orice. Daca ai sa citestti biblia vei vedea. Trebuie sa crezi incearca sa te rogi si te vei apropia de El. Vei vedea ca exista vei simti ca te iubeste, vei simti ca e cu tine in fiecare secunda si ca nu le lasa singura niciodata. El are grija de orice om imparte. si judeca pe masura. Crede, cere si ti se va da. Atentie! Cand te rogi sa te rogi cu inima si sa nu fii cu capul la alceva cum ar fi " ce o sa fac maine? " gandeste-te la ceea ce spui la ceea ce vrei sa.i spui si vei vedea ca iti va raspunde. Mie imi vorbeste, indirect sau direct. Indirect prin alte persoane iar direct atunci cand sunt pe cale sa fac o tampenie imi spune si Il aud spunand de ex.: du.te de acolo sau nu e bine ce faci.
Eu din cate am auzit se zice la religie ca noi suntem creati din pamant si dumnezeu ne dat viaata
Dumnezeu ne-a creat unde crezi ca ne vom duce cind vom muri la D
umnezeu unde alt undeva