Am studiat restul religiilor din lume si mitologiile tuturor celorlalte popoare. Eu nu pot sa gasesc adevarul pentru tine in locul tau. Tu crezi ca daca ti-as spune ce am gasit as face in locul tau? E imposibil. Adevarul nu se primeste pe tava ci se cauta de catre fiecare om. Nu ma supar ca ma intrebi. Orice adevar ti-as spune nu m-ai crede decat daca si tu depui efort intelectual. Eu nu pot produce sange si pentru tine in fiecare zi. Fiecare om isi produce propriul sange. Asta cu sangele e doar o analogie la faptul ca orice om isi formeaza propriile conexiuni in minte fara sa i le produca alt om. Eu nu am cum sa te conving despre ceva. Este necesar sa te convingi tu.
Scuze pentru raspunsul intarziat, ai pus multe intrebari normale de altfel si nu as fi vrut sa dau un raspuns in doi peri.
"Totusi ce te face pe tine sa crezi in El?"
Sunt multe motive, poate cel mai mult au contat experientele personale pe care nu o sa le detaliez.
Dar in mod general sunt multe lucruri care ma fac sa nu ma indoiesc de existenta lui Dumnezeu si pe care ajungi sa le observi dupa ce accepti credinta.
In primul rand viata este foarte complexa, e imposibil ca totul sa fie rezultatul unei intamplari, sunt prea multi factori care sunt in legatura unul cu celalalt.
Apoi am vazut cu credinta ii schimba pe oameni in bine din multe puncte de vedere.
Mai e si Biblia care e o carte fascinanta, e o anumita genialitate in simplitatea cu care vorbeste Iisus care este de-a dreptul divina.
De asemenea sunt profetii implinite, in cartea lui Daniel scrie cu mult inainte despre succesiunea imperiilor, mai sunt si profetiile cu privire la nasterea lui Iisus si raspandirea evangheliei pe tot pamantul.
"De ce El este drept?"
Daca observi si in viata de zi cu zi, multi dintre cei care fac raul ajung mai tarziu sa o incurce
Sunt oameni de afaceri corupti care ajung sa aiba copiii drogati, interlopi care ajung sa moara in rafuieli si oameni rai care se imbolnavesc de boli grave.
E adevarat ca sunt si multi care nu au facut nimic rau care sa ii faca sa merite niste suferinte, cum ar fi copiii care sufera de boli si foame, nu inteleg nici eu de ce se intampla toate acestea dar ce e sigur este ca ei nu il hulesc pe Dumnezeu si isi duc suferinta cu demnitate, spre deosebire de unii necredinciosi care au trait numai in puf si se pland toata ziua si hulesc pe Dumnezeu.
"Daca este asa de iubitor cum se spune, atunci la ce ne-a mai creat daca stia ca multi o vor lua pe calea autodistrugerii si vor avea de suferit neputand sa se mai bucure de Dumnezeu?"
Pentru ca Dumnezeu este dragoste, asa spune Biblia despre El, iar un Dumnezeu iubitor nu e genul care sa anuleze existenta unor persoane doar pentru ca stie ca nu il vor asculta, El le da si lor darul vietii si multe alte bucurii si lasa destinul sa isi urmeze cursul.
Plata pacatului este moartea, eu nu cred in iadul vesnic asa cum e un mentalitatea populara.
Scuze ca raspund si eu de abia acum si de pe contul asta, caci de pe celalalt de pe care am pus si intrebarea asta, nu prea mai merge sa raspund
Cine stie, poate ca prin suferinta altora, chiar a celor aproape sau chiar cand persoana insasi este bolnava sau are probleme, unii incep sa vada viata altfel, inima lor devine mai moale. Daca altii nu ar avea necazuri atunci noi nu am mai putea sa ne exersam compasiunea, sa ne punem in miscare pentru celalalt. E un subiect despre care pot fi spuse multe probabil.
Dupa parerea mea, stiind ca iubirea sa este asa de mare si deosebita, El va face ceva chiar si pentru copii sai pierduti chiar daca totusi ar merita sa ajunga intr-un iad vesnic.
Ai dreptate, un om poate ajunge sa fie mort chiar daca el este inca in viata.