| Anky31 a întrebat:

sunt o fata cu varsta de 23 de ani. Am avut o relatie de 1 an + cu un baiat de alta religie ( eu fiind ortodoxa si el martor ). Totul a fost frumos si ne-am respectat.De curand el mi-a marturisit ca nu poate fi cu o persoana care nu gandeste din aceiasi perspectiva. In acel punct eu mi-am cerut scuze "ca nu pot fi ce isi doreste el "si am spus stop relatiei. Am uitat sa mentionez ca el are o varsta de 26 de ani. Din punctul meu de vedere sentimentele mele sunt pure si inocente, dar sunt confuza in ceea ce il priveste pe el. Daca ma iubeste ...de ce nu ma poate aceepta asa cum sunt eu ..aceea persoana de care teoretic s-a indragostit ...si daca puteti sa imi da-ti exemple din biblie, de ce nu-i bine sa iti schimbi religia si sfaturi ( recunosc ca o parte de vina ii a mea din cauza ca nu am o cultura foarte mare din punctul de vedere a religiei ).

45 răspunsuri:
| danut a răspuns (pentru VelaJohnny):

Iertare dar comvingerile voastre religioase NU AU NICI O LEGATURA CU Biblia. Nu scrie nicaieri in Biblie sa nu faci transfuzie de sange. DUMNEZEU Isus Hristos (YHV) si-a dat SAGELE pentru ca noi sa putem fi SALVATI, deci a facut transfuzie de samge de le EL la noi. Si inca ceva, evrei nu au VOCALE in scriere deci nu mai adaugati vocale la numele lui Dumnezeu dupa cum va dicteaza voua unii si altii. Pocaitiva mai baieti caci altfel tot "regatul" vostru cu voi cu toti veti ajunge la GHENA.

| danut a răspuns:

Mai fata, nu fi suparata, baiatul sigur te iubeste dar nu este bine sa te mai vezi cu el, el crede ceva si acel ceva este mai important ca iubirea vremelnica. Totusi nu este bine ca te apropi de el dpdv religios, au mari probleme si din orice religie crestina iti poti schimba optiunile daca vrei dar din a lor nu mai poti scapa deoarece nu il au pe Dumnezeu ca lider ci pe altcineva. Sigur vei gasi pe altcineva potrivit si pentru tine, eu iti recomand sa-I multumesti lui Dumnezeu ca ai scapat, fugi si nu te uita inapoi.

| VelaJohnny a răspuns (pentru danut):

Realizezi ca e o diferenta intre o jertfa si o transfuzie de sange, nu?
Biblia spune clar ca sangele sa fie aruncat pe jos ca apa, li se spune crestinilor sa se abtina de la el, sa nu il foloaseaca in vreun scop, nici chiar sa se hraneasca cu el. Legat de numele lui Dumnezeu, nu pare sa cunosti ceea ce spunea ea despre Iehova si semnificatia lui. Nu-mi tine morala, Danute, si nu iti mai bate joc de convingerile noastre. Nu te lua de mana cu altii care fac la fel, n-am chef de certuri, vezi-ti barna.

Nu e vorba DE mancat INTR-O TRANSFUZIE, IN CE PRIVESTE NUMELE LUI DUMNEZEU cunosc mai bine ca voi toti iar in ce priveste morala nu este menirea mea sa o tin (fac) dar unde este gresit pot spune altora, (nu tie), dreptul la LIBERUL ALBITRU. Lasa barna mea si vezi de LEGEA lui Dumnezeu.

| Clorox a răspuns:

Nu te schimba pentru un fanatic religios, cel mai bine ca te-ai despartit.

| VelaJohnny a răspuns (pentru danut):

Iti mai las raspunsul asta si o inchid. Biblia spune sa nu te hranesti cu sange, da? Sa nu-l consumi. Okay, unele persoane nu isi pot folosi cavitatea bucala pentru a se hrani, ci sunt hraniti intravenos cu substante nutritive organismului. Altii sunt hraniti cu o siringa printr-un orificiu facut in abdomen prin care iese un cablu, si acolo este introdusa „mancarea". Tu ce crezi? Conform Bibliei este gresit sa introduci sangele in corp doar prin gura, sau doar faptul de a-l consuma ca aliment este gresit? Sau legea de data cu alt scop? Nu ai suficient discernamant. Biblia spune clar in Faptele 15:29 „să vă abțineți de la sânge!", nu da mai multe detalii cum ca in anumite situatii sa nu te abtii de la a-l utiliza. Nu intelegi semnificatia sangelui si valoarea lui. Nu ma mai chinui sa te contrazic, ramai la convingerile tale. „vezi de LEGEA lui Dumnezeu" spuneai, stai linistit ca ma stradui sa o aplic, mersi de sfat.

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru suntserios):

Doar eu m-am saturat de cuvantul "secte"?

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru AlexeHellsing):

LOL Daca vorbiti despre cine e documentat sau nu puteti demonstra de ce catolicii/ortodocsii tin duminica? Eu va pot demonstra de ce tin sambata.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Cinevacatoatalumea):

Mulțumesc pentru inițiativa civică, but no thanks...

Vezi ca nu poti demonstra?

| Mariaaaavev a răspuns:

Iti dau cel mai bun caz(pe mine). Eu fac seminarul ortodox laughing si cel mai bun prieten din copilarie era martor. Era sa avem o relatie si el mi-a spus ca nu poate renunta la datoriile lui happy Nici eu n-am inteles cum sta treaba nici pana acum cu martorii). El mi-a explicat ca un martor are voie sa fie impreuna cu un alt martor.mi se pare o tampenie. Noi, crestinii am fost invatati sa ne iubim indiferent de religie, etnie, culoare, etc. Nu inteleg de ce ei cred ca noi gandim preistoric(asa mi-a spus el). Nu te gandi la asta. Tu trebuie sa-ti vezi de viitorul tau. Nu a fost sa fie el acel CINEVA. Stai linistita.tu nu trebuie sa te schimbi pentru NIMENI! Esti perfecta cu religia ta happy

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Cinevacatoatalumea):

Problema este veche, s-a discutat pe categorie în repetate rânduri. Îmi pare rău că prefer să nu-mi pierd timpul repetând iar și iar aceleași explicații, până la urmă, bătând pasul pe loc, întrucât, până la urmă, acesta nu este un loc în care se pot schimba comvingeri.
Dat, pentru că te băd atât de interactiv, nu mă supăr dacă vei spune că ai câștigat dezbaterea cu mine. Chiar dacă e prin abandon, o victorie e o victorie.

Evident ca n-ai inteles nimic, este vorba de satisfacerea placerilor si salvarea vietii, nu reusesti sa faci distinctie dintre cele doua iar in privinta legilor cauta porunca a patra si vezi cat te stradui.

Nu ma intereseaza victoriile e genul. LOL

| danay72 a răspuns:

Un martor are o gandire diferita de un ortodox, legat de ce spune Biblia. Incearca si studiaza Biblia si atunci vei intelege ce anume cere Dumnezeu si de ce el a actionat asa.