| dragalasa123 a întrebat:

sunt sigura care crede ca spovedania nu ajuta cu nimic? Adica daca faci pacate, iti ceri iertare de la dumnezeu cand iti faci rugaciunea.

Răspuns Câştigător
| Lizzu a răspuns:

Buna

Nu,nu esti singura sa stii.
Acum ceva timp am inteles, in urma unei luminite aprinse deodata in mintea mea,ca faptul de a te duce si a-ti marturisi tu "pacatele" in fata unui "preot","duhovnic" sau ce-o fi,este egal cu zero.
Si stii de ce? -Pentru ca aceia sunt simpli oameni, nu au harul sau "imputernicirea" de Sus de a ierta ei pacatele omenirii si ale tale. Sunt fiinte umane, cu pacatele lor,cu greselile lor si nimic mai mult,nimic nu le ridica mai sus la rangul de iertatori ai celorlalti oameni.

Daca crezi in Dumnezeu si simti nevoia totusi sa ceri iertare pentru ceva ce ai facut si il simti ca fiind grav,atunci cere-I direct Lui iertare si nu oamenilor in numele Lui. Nu are sens. Mi se pare ciudat.
Cu ce e mai presus de mine un popa care poate bea,injura,fumeaza,si cine stie ce curveli face --toate astea facandu-l poate si mai pacatos decat mine, care ma duc umil sa-i marturisesc lui pacatele mele minuscule, ca am mintit sau cine stie mai ce am facut.

Pe bune...

Si oricum, in ziua de azi, din pacate, nu poti avea incredere sa mai marturisesti nimic nimanui pentru ca niciodata nu stii cand le va intoarce impotriva ta.Nici macar unui preot.

34 răspunsuri:
| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru Lizzu):

Păi un minicnos şi un calomniator merită altceva?

| Lizzu a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Nu avem de unde stii daca cineva minte sau nu, pentru ca nu cunoastem noi adevarul absolut si nici nu vom cunoaste vreodata.
Tu de ce tii partea la preoti? Nu ai vazut si nu ai auzit cate prostii fac si ca sunt oameni cu masti si nimic mai mult. Sunt si preoti adevarati dar foarte rari si din pacate nu ai de unde sa ghicesti ca la alba-neagra care e cel adevarat si cel prefacut...asta e...
Fiecare ne stim adevarul personal si parerile.

| Lizzu a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Nu avem de unde stii daca cineva minte sau nu, pentru ca nu cunoastem noi adevarul absolut si nici nu vom cunoaste vreodata.
Tu de ce tii partea la preoti? Nu ai vazut si nu ai auzit cate prostii fac si ca sunt oameni cu masti si nimic mai mult. Sunt si preoti adevarati dar foarte rari si din pacate nu ai de unde sa ghicesti ca la alba-neagra care e cel adevarat si cel prefacut...asta e...
Fiecare ne stim adevarul personal si parerile.

| NGheorghe a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Băi băiatule, au trecut patru secole si s-a schimbat si mileniul. Cu tine ce s-a intamplat? Ai ramas socat de sistemele politice de nu ai auzit de fair-play?
Daca pui intrebari si lumea iti raspunde ai face bine si tu sa raspunzi la intrebarile pe care ti le pun altii!
Apoi daca aduci acuzatii ai face bine sa ti le sustii!
Iar pana una alta, ca sa ramai conectat la realitate:
http://ziarulvesel.wordpress.com/......nationala/