Ii slab exemplul tau. majoritatea tin fotografiile in format digital.
si sincer, eu nu il consider sanatos psihic pe cel care imbratiseaza o poza
Nu ai nevoie de o icoana ca sa te simti ocrotit! Te poti ruga lui Dumnezeu oriunde la orice ora si fara icoana! nu ma intereseaza argumentele voastre cum ca voi va inchinati la persoana din icoana, in Biblie scrie clar,, Sa nu iti faci chip cioplit'' si fin cate se vede, icoana e un chip cioplit!
Atunci când copii tai sunt plecați departe, te uiți la poza lor. Noi ne inchinam în fata icoanelor.
Primele icoane au aparut din primul secol, Apostolul Luca pictând Prima icoana cu Maica Domnului. Zugrăvirea Bisericilor în imagini au fost făcute pentru persoanele care nu știau sa citească, sunt ca o Evanghelie în imagini.
Icoanele Maicii Domnului, ocrotitoarea României, au început sa facă minuni pe timpul invaziilor Otomane, pentru a întări credința ortodoxa în fata invadatorilor. Ca și daruri ale lui Hristos, icoanele și sfintele Moaste sunt cinstite nu adorate, adorarea se cade sa fie făcută doar Lui Dumnezeu. Pe timpul lui Iisus aurul, smirna și tămâia erau considerate tot daruri, care erau cinstite cum se cuvine, icoanele și sfintele Moaste fiind daruri de la Iisus merita sa fie cinstite.
O iconita purtata cu tine, sau pusa pe perete în casa, pe lângă cele enumerate mai sus, aduc aminte de Dumnezeu credinciosului.
Cât tine de sfintele Moaste, acestea sunt cinstite din respect pentru sfântul care a făcut într-u totul vouă Domnului, iar ca model avem în vechiul Testament înrămare cu Elisei, când mortul care atingându-se de oasele Proorocului a înviat pe loc.
Acestea, asa cum am spus, sunt pentru a întări în credința.
Cât pentru cel pocăit și smerit, care nu pune la îndoială existenta lui Dumnezeu, primind pana și boala cu bucurie în Dumnezeu care este o povara grea pe umerii celui care o poarta, vede în Biserica calea către mântuire, iar principalele daruri ale Bisericii nu sunt nici icoanele și nici moaștele, ci cele 7 Taine fără de care Biserica nu ar putea Funcționa, iar mântuirea ar fi pusa în pericol. Dumnezeu putea sa găsească un infinit de variante pentru mântuire, dar a ales sa se sacrifice pe sine și sa ne Dăruiască Biseica la Cinzecime, devenind capul Bisericii.
Noi nu putem sa Judecam sau sa punem la îndoială judecata lui Dumnezeu, putem doar sa o respectam și sa ne supunem.