| EternalSleep a întrebat:

am o intrebare si sunt curioasa de mult timp de acest lucru. Mi-as dori sa aflu cum arata Sfanta Paraschiva in realitate, nu cea din icoane, stiu ca ea se afla la Iasi, adica eu locuiesc in Iasi insa sunt foarte curioasa cum arata in realitate. Daca cineva stie un site sau ceva unde o pot vedea in realitate va primi funda, va multumesc.

7 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Si e asa mare fis sa tragi o fuga pana la mitropolie in extra-sezon sa te holbezi linistita la mortaciune?

| costis a răspuns:

Pe la 1100-1200 nu toata lumea isi facea reprezentari in tablouri. Dar tinand cont ca a trait doar 26 de ani si ca a vietuit un timp in mediul monahal, avea probabil o infatisare ascetica. Daca ai fost vreodata la o manastire nu se poate sa nu fi vazut vreo maica mai tanara si mai slaba. Insa iata ca darul lui Dumnezeu s-a coborat nu peste o infatisare frumoasa, ci peste un spirit frumos.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La 1600 nu cred ca i-a facut nimeni poza...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bineinteles ca daca ai vedeao vei vrea sa-l vezi pe insusi Dumnezeu sa fii sigura, si curiozitatea fiind greu de satisfacut vei vrea si o minune personala ca sa nu mori nestiutoare, si daca se poate? de ce nu? tinerete fara batranete si viata fara de moarte. dulciko? CATZ.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In icoane este prezenta realitatea duhovniceasca si harica. Icoanele, de multe ori, sunt pictate dupa aratarile sfintilor. Asa s-a pictat icoana Sfintei Eufimia, dupa ce s-a aratat Sfantului Paisie Aghioritul; la fel icoana Sfantului Arsenie Capadocianul, si una dintre icoanele Dumnezeului si Mantuitorului Iisus Hristos, deoarece Sfantul Paisie Aghioritul L-a vazut aievea pe Hristos, de mai multe ori, in copilarie, dar si pe cand era monah in Sfantul Munte Athos.
Sfantul Paisie Aghioritul, un sfant contemporan, a vazut-o si pe Maica Domnului, si a spus ca seamana cu cea pictata de ingeri in Icoana Ierusalimitsa de la mormantul din gradina Ghetsimani.
Unele icoane sunt pictate de ingeri, cum este si Prodromita de la Schitul Prodromu, deci sa fii incredintata, intitatoarea acestui subiect, ca icoanele reprezinta REALITATEA!
Cine nu cinsteste icoanele, este eretic, nu cinsteste nici pe Dumnezeu!

| SuNaM a răspuns:

Gandeste-te ca era o fata sa spun asa cand a murit deoarece a murit la 27 de ani.Nu era batrana, asa cum multi ar crede. Apoi, in icoane, reprezentarea este cat de mult se poate de fidela.Cam asa arata.

| SuNaM a răspuns (pentru SuNaM):

Plus tind sa adaug ca Sfanta Parascheva are peste Ea 2 sau trei perechi de vesminte.In fine, unul dintre ele este pecetluit cu blestem si nu are voie sa fie schimbat, asa ca singurul vesmant care se schimba este cel care se vede si este inlocuit de 4 ori pe an.Deci nu se poate sa se vada moastele total dezgolite.