Casatoria oficiala se face la starea civila unde e absolut irelevant ce religie aveti. Mai departe un cuplu care se iubeste si vrea cu adevarata sa se casatoareasca nu se impiedica in detalii de genul.
Iar pentru binele copiilor ar fi bine sa nu ii bagati in afacerile voastre cu biserica.
Este exact, exact aceeași religie, bisericile sunt diferite. Cei pe stil vechi țin mai mult la o tradiție, atâta tot. Din respect pentru soțul, veți ține în familie și sărbătoarea bisericii lui, la Crăciun și la Paști.
Da, va puteti cununa, la preot nu stiu exact... cu copiii? pai ii treceti pe religia caruia va sta mai mult cu ei, adica ii va creste si le va da mai multa educatie. In cazul asta cred ca esti tu. De obicei mamele isi petrec mai mult timp cu copiii, iar barbatul trebuie si va intelege asta!
Totusi inca nu am auzit de religie ortodoxa stil nou si stil vechi... esti sigura ca exista asa ceva?
Si ortodocsii astia de stil nou au stat destul pe ganduri pana au acceptat calendarul cel nou.
Poate si retardatii de stil vechi o sa-l accepte pana la urma.
Tara este in coruptie, prostie, hotie dar unii stau si se cearta pe un rahat de religie de 2 lei. Vai de viata mea ce pot vedea in 2021...
Mai e una pe tiktok care face video.uri doar despre religie, ca ateii sunt nu stiu cum, ca are multe argumente si dovezi ca Dumnezeu exista iar toate sunt in Biblie
Mai noi un text sustras dintr.o carte poate fi considerata o dovada reala a unui lucru. Atunci cartile cu Batman, Superman si ceilalti erori sunt reale, ca doar sunt mentionate si detaliate vietile lor.
Bine zici, scrii aici suparat si revoltat dupa ce intrebarea de mai devreme cu psihopatu care leaga caini de calea ferata sa treaca trenul peste ei ''haa imi era dor de tine si de postarile tale''
Complicati cu ateii astia.
https://www.tpu.ro/......l-e-pacat/
Pentru ca la intrebarile retorice nu se raspunde serios, nu stiai regula asta?
Vrei la o intrebare troll sa raspund ingrijorat si serios in acelasi timp?
Complicati si cre(s)tinii astia...
Si copiii vostri ce vor face?
Daca vor vedea ca va certati pe culte, in loc sa mergeti impreuna la Hristos, singurul Dumnezeu, la ce folos? Credeti ca va vor urma? Care din ei tine cu mama sau cu tata? Apoi vor aparea certuri si dezbinari in familie din cauza ''favorizarilor''.
Domnul Iisus Hristos NU ne-a impartit pe culte, unul ortodox, altul baptist, altul penticostal. Toate acestea au aparut mai tarziu.
Biblia spune asa :
Efeseni 4:5-6
Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez. Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este mai presus de toţi, care lucrează prin toţi şi care este în toţi.
Daca religia, indiferent de numele pe care il are, nu respecta biblia, acea religie nu este buna de nimic. Dumnezeu nu te va intreba ''Ai fost ortodox, baptist sau ce rasa de crestin ai fost?''
Inaintea Lui Dumnezeu la judecata, nu ne vom putea eschiva si sa ne ascundem dupa o religie.
El ne-a dat biblia, noi trebuie sa urmam invatatura Domnului Iisus Hristos si poruncile Lui, restul sunt certurile noastre inutile si in loc sa ne iubim unii pe altii pentru ca suntem copiii aceluias Tata, ne impartim pe ''grupuri de joaca'' si ne certam intre noi.
Daca voi va iubiti, si acceptati amandoi sa urmati invatatura Domnului Iisus Hristos, nu vad o problema, dar sa fiti de comun acord, nu sa incepeti discutia dupa casatorie, pentru ca va fi prea tarziu si riscati sa ajungeti la divort. ACUM este momentul sa va intelegeti si sa mergeti intr-o directie, vreau sa intelegeti ca este foarte important pentru casnicia voastra acest lucru, ori cadeti de comun acord, ori mai bine nu va casatoriti, si nu o faceti acum din ''dragostea de moment'' nu, ci cand fluturii din stomac vor pleca, veti avea de infruntat realitatea. Cadeti de comun acord, si doar asa sa va casatoriti. Copiii vostri ce religie vor avea? Ce discutii si despre ce vor fi in casa?
''Haideti sa va spuna tata despre Dumnezeu''
(Nu nu, va spune mama, tata nu prea se pricepe)
Deschideti-va ochii inainte de a va deschide ''inima'' in dragoste de moment si promisiuni cu luna, cerul, stelele, etc.
Eu sunt botezat crestin ortodox si la fel ca mine este toata familia mea, dar cunosc bisericile penticostale, baptiste, adventiste, am fost si obisnuiesc sa ma duc cand sunt in deplasare si nu sunt aproape de casa.
Iti pot spune ca biserica penticostala, baptista,, ortodoxa clasica sau nu, respecta firul biblic, nu este o erezie. Fereste-te de Martorii lui Iehova, ei au o invatatura schimbata si eretica.
Dar revenind la subiect, nu este o problema in sine, tine doar de orgoliul vostru, biserica penticostala, baptista, ortodoxa de moda veche sau nu.
Atat timp cat respecta Biblia, dar daca voi nu cunoasteti Biblia, va bazati pe ce spune unul sau altul. Cititi BIBLIA, si faceti diferenta intre invatatura sanatoasa propovaduita de Dumnezeu IN BIBLIE, si traiti conform ei, altfel, va veti cera pentru traditii. Cerceteaza, vezi ce invatatura se ofera in biserica iubitului tau, si daca este biblica si respecta adevarul este ok, depinde de tine ce alegi, si pune-l si pe el sa citeasca Biblia, daca tine la religia lui asa cum sustine, a citit vreodata Biblia? Pune-l sa citeasca noul testament, citeste-l si tu impreuna cu el, cititi noul testament impreuna si trageti concluzia dupa ce religie alegeti, dar faceti acest experiment.
DAR, daca nu va puteti intelege si sa cadeti de comun acord, este posibil sa existe consecinte in viitorul vostru. Biblia este importanta, nu religia, daca religia respecta Biblia este buna, daca religia Nu respecta Biblia, religia voastra nu e buna de nimic, nu va poate mantui.
Cum stiti ca o religie este buna?
Cea care spune ''Iisus Hristos este Dumnezeu''.
A voastra spune asta, ramane la alegerea voastra, cititi noul testament tot, si decideti apoi. Dumnezeu sa va dea intelepciune.
In fiecare vineri de la ora 21 se pot pune intrebari legate de Biblie, pastorul care raspunde este un bun prieten si pot garanta ca raspunde strict din Biblie, poate ii puneti o intrebare, nu aveti nimic de pierdut, este doar o parere in plus, a fost pastor 7 ani, acu conduce mai multe proiecte crestine, si este profesor la universitate in Bucuresti.
https://www.youtube.com/watch?v=iAW0o8obGNY&t=3488s&ab_channel=a7tv
Din câte știu, ortodocșii pe stil vechi țin altfel slujbele (nu știu exact cum) și-și fac și cruce diferit (degetul mare unit cu arătătorul iar cel mijlociu ușor îndoit). Plus că utilizează calendarul iulian (a cărui discrepanță față de cel gregorian crește cu 11 minute an de an). Dar cum ai spus tu, o puteți rezolva. Cât despre copii, faceți așa: toți băieții vor fi botezați pe stil vechi și toate fetele vor fi botezate pe stil nou.
Bună,
Cum adică creștin de stil vechi și stil nou? Domnul Isus nu cred că a dat învățături pe mai multe stiluri
Adică rușii lipoveni, bulgarii, sârbii, moldovenii și ucrainenii.
linarkfts întreabă: