Tu intrebi care religie este adevarata, dar sa nu fie Samsung?
Daca-i asa, atunci intrebarea ar fi trebuit sa fie pusa la categoria trivia/amuzante.
Dar daca intrebarea ta este serioasa, atunci trebuie cercetata Biblia.
Eu prima data am cunoscut pe Dumnezeu. In urma acestei descoperiri, L-am rugat ca sa ma duca in "biserica Lui adevarata" (asa m-am exprimat; de parca Dumnezeu ar fi avut si o alta biserica mai putin adevarata!).
Lumea este impartita pe religii: crestini, musulmani, budisti, etc.
Crestinii se impart in confesiuni: catolici, ortodocsi, penticostali, baptisti, martorii lui Iehova, etc.
Despre celelalte religii nu stiu impartirea lor (daca se mai impart). Fiecare religie are cate un lider spiritual: crestinii = Isus Hristos; musulmanii =Mohamed; budistii =Budha.
Toti oamenii cauta -mai mult sau mai putin- adevarul. Adevarul trebuie sa fi ceva sau Cineva care sa raspunda, sa implineasca acele nevoi pe care omul prin toate descoperirile sale nu le poate implini. Si nevoia este nevoie; adica nu este un lucru optional, sau ca sa treca timpul/viata mai usor. Si vorbim aici despre nevoi legate de viata si de moarte; chiar daca cei mai multi discuta despre lucrurile spirituale doar pentru ca sunt atrasi de lucruri/descoperiri noi.
Ei, atunci cand omul ajunge sa caute cu adevarat implinirea nevoilor, atunci va ajunge sa cunoasca adevarul.
Si ca sa intelegi mai bine despre ce nevoi este vorba, o sa iti dau cateva exemple:
-avem nevoie de dragoste, avem nevoie sa fim iubiti atunci cand ceilalti nu mai arata nici compasiune fata de noi;
-avem nevoie sa fim acceptati si intelesi atunci cand ceilalti nu ne da poate nici dreptul la exprimare;
-avem nevoie sa iesim din starea de degradare fizica si morala in care ne gasim cu totii;
-avem nevoie sa traim vesnic si sa nu mai murim;
-si mai presus de toate, avem nevoie de iertare.
Intr-o masura chiar mai mare fata de nevoile fizice (hrana, apa, lumina, caldura, etc.), avem nevoie de implinirea celor de natura spirituala exprimate mai sus (dragoste, iertare, intelegere).
Si daca vom privi lucrurile in mod rational, cine ne poate oferi aceste lucruri? Cine ne poate implini aceste nevoi? Desigur ca trebuie sa fie vorba de o persoana care poate oferi dragoste; si deci nu vorbim de un obiect sau vreo inchipuire ca in basme sau povesti.
Mohamed, Budha si altii au fost oameni ca si noi, cu aceleasi nevoi; si sunt si morti demult.
Rationamentul ne va conduce insa la Isus Hristos. Niciun lider spiritual nu a facut pentru inchinatorii lui ceea ce a facut Domnul Hristos pentru inchinatorii Lui si pentru toata omenirea.
El, care a existat din vesnicie, a ales ca sa traiasca o viata ca a noastra cu lipsuri multe si suferinta, si la finalul ei sa si-o ofere pentru ca noi sa ne bucuram de implinirea nevoilor de care am vorbit mai sus.
Cand vom cauta adevarul cu sinceritate, il vom gasi; si duhul nostru ne va adeveri ca Acesta este adevarul. Orice altceva este doar un surogat, o imitatie, o inlocuire ieftina, si nu adevar.
De ce Il ocolesc oamenii pe Dumnezeu, si de ce unii care nu Il ocolesc de tot sunt cu inima impartita? Din acelasi motiv pentru care ne este frica de injectie si cautam sa o ocolim: chiar daca este sanatoasa, ea este dureroasa si nu ne place. Pentru ca din nastere natura noastra spirituala este bolnava; mai concret, ne nastem cu ura fata de Dumnezeu. Si cand venim la Dumnezeu, cand cautam sa cunoastem adevarul, cand ne apropiem mai mult de o oglinda, ne vedem asa cum suntem: vinovati din pricina pacatelor noastre. Cu cat stam mai departe de Dumnezeu cu atat ne simtim mai bine, si credem ca suntem nevinovati, ca "n-am dat in cap la nimeni" asa cum multi imi marturisec. "Ce nevoie am de Dumnezeu? Daca exista, El e cu treaba Lui, noi cu a noastra" spun unii. Altii, in gradele de vinovatie se compara cu altii si spun ca ei nu sunt mai rai decat ceilalti. Dar lucrurile nu sunt asa. Sunt oameni care cu mintea au cunoscut ca adevarul se gaseste la Dumnezeu, ca Dumnezeu este adevarul; totusi, ei nu si traiesc astfel. Cunostinta nu este suficienta.
Natura noastra este vinovata, dar si noi prin alegerile gresite pe care le facem, chiar daca dupa parerea noastra credem ca sunt cele mai bune.
Avem nevoie deci de o alta natura; de o natura care sa aduca placere de Dumnezeu si de ascultarea de El. Si lucrul acesta numai Dumnezeu ni-l poate da. Nu numai ca poate, dar aceasta este si dorinta Lui -dar totodata si nevoia noastra cea mai mare.
Si dupa ce m-am rugat, Dumnezeu m-a dus in biserica Lui; biserica crestina adventista de ziua a saptea. Putea sa ma trimita intr-o alta biserica, intr-o biserica crestina ce nu este a Lui?
Daca vrei, vei cunoaste adevarul; dar trebuie sa fi interesat de el, sa cauti sa-l cunosti.
Te-ai oprit la o singura biblie la o singura religie, nu ai mers mai departe si asta e ignoranta, inchiderea minti, ai descoperit ce anume din moment din cartea aia vin 3 religi avramice, iudaismul, crestinismul, islamul cu 3 viziuni total diferite plus 4000 de interpretari ale noului testament, cum ai descoperit adevarata religie din toate?
Dumnezeu nu are cum sa formeze 3 religii diferite.
Iudaismul Il refuza pe Fiul lui Dumnezeu. A fost poporul favorizat al lui Dumnezeu pana la un timp. Daca nu Il refuzau, erau si astazi poporul ales al lui Dumnezeu.
Islamul face si el la fel; sau crede ca Domnul Hrisots este doar un Prooroc si nimic mai mult. mai mult, si-au creat Coranul care satisface dorinta de razbunare a firii pamantesti.
De aceea m-am oprit la crestinism. Religia adevarata trebuie sa fie crestinismul, in crestinism; pentru ca numai prin Domnul Hristos omul poate fi impacat cu Dumnezeu, poate fi mantuit.
Si din crestinism trebuie aleasa doar o singura confesiune -pentru ca nu poate sa fie mai multe, deoarece intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin, pe fata sau pe ascuns, acestea se acuza reciproc ca nu se conformeaza Bibliei dupa care toate marturisesc ca isi au temelia.
Si cea mai aproape de Biblie, de Dumnezeu ca biserica, este biserica adventista de ziua a saptea. In rest, sunt multi oameni iubitori de Dumnezeu si in alte confesiuni, si cred ca si in alte religii. Dar acestia de pe urma sunt deja crestini, chiar daca starea lor legala ii declara altfel.
"Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor." (Ioan.10:16)
In principiu trebuie sa existe un singur "staul" -o singura biserica.
Si cand vorbim despre relatia om si Dumnezeu nu putem sa excludem dragostea. Pentru ca o relatie numai pe baza dragostei poate exista. Altfel ori nu exista acea relatie, ori mai rau exista opusul ei, tirania. Este si normal -cat se poate de normal- ca aceia care nu cunosc pe Dumnezeu sa Il numeasca tiran.
Am scris experienta convertirii mele, aici pe site chiar de mai multe ori. Timpul ma preseaza si incerc sa o rescriu in cateva cuvinte.
Eram in armata in ciclul 3 -deci aproape de liberare. Faceam de garda in post in mijlocul campului unde se afla un depozit de armamanet si munitie. In anul 2000 erau in voga radiourile, dar si cartile -pentru ca sa iti alunge plictiseala. Astfel a trecut prin mana mea o carte pe nume "Genoveva" care a fost adusa de un baiat ce tocmai venise in unitatea respectiva.
Mai citisem si alte carti mai inainte; unele cu final mai frumos, altele care la final ti-ai fi dorit sa nu le fi citit. Dar cartea aceasta era deosebita, si mi-a atras atentia in asa fel cum nici o alta carte nu o mai facuse. Era vorba despre doua fete care in timpul unei ploi se ascunsesera la streasina unei biserici, si au fost invitate inauntru. Una dintre ele se numea Genoveva. Aceasta a fost interesata de predica, a fost trezita in ea dorinta de a cunoaste pe Dumnezeu si de a trai in ascultare de El. Lucrul acesta a facut ca sa trezeasca in tatal ei un spirit de impotrivire fata de credinta fiicei ei in Dumnezeu.
Pe de alta parte ma intrebam cum de un om sincer poate sa aiba parte de un tratament atat de aspru si chiar de catre acela care ii daduse viata. Dar mai mult decat atat, ma intrebam cum de putea ea sa reziste in fata tuturor impotrivirilor si amenintarilor tatalui.
Aceasta de pe urma m-a facut sa ma intreb: "Oare chiar exista Dumnezeu?" Si tot cititnd cartea, intrebarea s-a intransformat in: "Doamne, Tu chiar existi cu adevarat?" Deci ceva se schimbase in mine. Ma simteam atras de Dumnezeu, de a-L cunoaste si eu cu adevarat. Nu m-am opus aceste atractii pentru ca era ceva placut si de dorit. Era un simtamant care nu-l mai experimentasem pana atunci, si nu am vrut sa-l indepartez. cartea am terminat-o in 2-3 zile, nu mai stiu sigur. Dar ce stiu este ca in timpul acela m-am simtit indemnat sa ma pun pe genunchi si sa stau de vorba cu Dumnezeu, spunandu-I ca imi doresc sa Il cunosc, si sa traiesc in ascultare de El. Aceea era dorinta mea si asa am si facut.
Nu aveam Biblie si nimeni nu-mi vorbise despre Dumnezeu. Schimbarea o vazusera toti colegii, toata unitatea rspectiva; mai ales cand ei se purtau rau cu noii veniti, iar eu le luam apararea (nu ca nu as fi facut-o si mai inainte; dar acum era altfel).
Zilele treceau, si in meditatiile mele a aparut dorinta de a sta impreuna cu aceia care L-au cunoscut pe Dumnezeu la fel, de a sta impreuna cu aceia care impartaseau aceeasi credinta simpla si inaltatoare ca si mine. Si in rugaciunile pe care le faceam zilnic -indemnat numai de Dumnezeu, de dorinta dupa Dumnezeu- am adus si cererea aceasta inaintea lui Dumnezeu: de a cunoaste si pe ceilalti crdinciosi ai Lui; si sa ma duca in biserica Lui pentru ca eu nu o stiu.
Dupa 2-3 luni m-am liberat. Si am cunoscut pe cineva care mergea la biserica adventista. ma cunosteam cum eram inainte, si a cunoscut acum ca iubeam pe Dumnezeu. Mi-a propus sa merg la biserica adeventista, si am mers. Cand am intrat in biserica, atmosfera de acolo m-a convins ca aceea este biserica lui Dumnezeu. Pe urma au inceput si studiile despre aceasta biserica: de cand a luat fiinta, si tot drumul ei pana in ziua de astazi. Biblia si studiile acestea zilnice au intarit convingerea ca Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea este biserica lui Dumnezeu. Dupa aproximativ 3 luni am devenit membru al ei, prin botez. Nu am "omoram" sa ma botez, spunandu-mi ca daca iubesc pe Dumnezeu ce nevoie si ce rost mai are botezul? Dar ma opresc aici cu experienta vietii mele de cestin, experienta care a fost asemanatoare cu cea a Genovevei: tot tata a fost acela care m-a dat afara din casa din pricina credintei mele. Intamplare destin, semn? va las pe voi sa decideti. Eu am spus adevarul si nu mint; Dumnezeu imi este martor -la fel si colegii din armata cat si rudele de acasa.
Nu sunt de acord cu religia asta pe care tu o numesti, Dar m-am documentat mai bine si am inteles.ca religia ortodoxa e de pe vremea Domnului Iisus.Este cea mai veche e de 2000 de ani. Dar iti apreciez foarte mult credinta ta, si imi plac oamenii care il cauta pe Dumnezeu, si care isi regreta propriile pacate. Oamenii.ca tine imi da si mie, si cand aud de Dumnezeu, de Domnul Iisus Hristos imi vine sa plang. Ca el a fost cel ce s-a jertfit pentru pacatele noastre. Si pentru asta ai o funda
Cum sa fie omule religia de pe vremea lui iisus daca crestinismul a existat dupa moartea lui, ortodoxia abia a aparut in anul 1054 https://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Schism%C4%83
pana atunci exista o singura religie crestina care s-a rupt in doua
Ai spus : "Dumnezeu m-a dus in biserica Lui; biserica crestina adventista de ziua a saptea. ", iar eu te-am rugat SA SPUI CONCRET CUM te-a dus. Ceea ce ai spus acum este adevarat, si anume TU AI ALES BISERICA NU AI FOST DUS ACOLO DE DUMNEZEU! Biserica lui Dumnezeu este formata din TOTI CRESTINII ADEVARATI de pe planeta, si in nici un caz enoriasii unei biserici indiferent ce nume are, asa ca Dumnezeu nu te-a dus la biserica Lui, ci te-ai dus singur la o biserica care ti-a placut.
Observatia pe care am facut-o are rolul de a elimina minciunile care odata spuse pot fi crezute si influieta negativ pe cineva care nu este stapan pe cunostintele din Evanghelie
Dumnezeu lucrează prin multe lucruri, prin vise și altele, dar și prin oameni. Oare trebuie să ne așteptăm ca Dumnezeu să ne ducă în mod personal de mână la biserică? Sau să ne hrănească în mod personal atunci când spune că El hrănește tot ce are ființă?
În altă parte este scris: "Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele." Înțelegem că există o singură Casă de felul acesta, și nu mai multe.
Eu nu vorbesc de oameni, ci de doctrinele bisericilor care n-au de-a face cu Dumnezeu. Acestea sunt greșite. Și nu este de mirare că cei mai mulți oameni îndrăgesc mai mult bisericile și tradițiile lor decât pe Dumnezeu. Pentru că Domnul Hristos a spus că "va veni vremea când oamenii vă vor ucide crezând că în felul acesta vor aduce o jertfă lui Dumnezeu."
Asa trebuia sa scrii -" Eu cred ca Dumnezeu m-a indrumat prin lucruri vise si altele sa merg la biserica cea adevarata ". Am scris "eu cred" deoarece nu esti sigur
Care este versetul in care Iisus spune ""va veni vremea când oamenii vă vor ucide crezând că în felul acesta vor aduce o jertfă lui Dumnezeu."? Intreb deoarece eu nu mi-l aduc aminte
Multumesc pentru funda; dar nu pentru asta am scris.
Noi niciodata nu trebuie sa mergem nici dupa vechime, si nici dupa multime. Pentru ca in felul acesta vom face raul crezand ca facem binele.
Multimea va alege intotdeuna vechimea. Sunt oameni care sunt gata sa ucida pentru credinta si patria lor. Daca vom intra in randurile lor, vom ajunge si noi ca ei. De aceea rationamentul trebuie pus pe primul loc. Mantuirea va fi individuala, si nu in grup.
Uite ca am trecut cu vederea citatul de mai sus. Probabil ca asta se va intampla mai tarziu, eu nu am auzit de vreo grupare in afara de biserica satanica care sa aduca jertfe umane, dar nici nu am cautat astfel de subiecte asa ca e normal sa nu stiu.
Mersi pentru informatie!
"Eu nu am auzit de vreo grupare in afara de biserica satanica care sa aduca jertfe umane". Pai sa stii ca numai o astfel de biserica poate face lucrul acesta; a facut si va mai face. Numai ca este deghizata la fel de bine ca si acela care odata s-a deghizat in gradina eden intr-un sarpe. Si este deghizata chiar sub masca crestinismului.
Toti apostolii au sfarsit ca martiri, in afara de Ioan care a fost exilat pe insula Patmos din pricina ca nu au putut sa-l omoare.
"Apoi am stat pe nisipul marii. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara cu zece coarne si sapte capete; pe coarne avea zece cununi imparatesti, si pe capete avea nume de hula." (Apocalipsa 13:1)
"Unul din capetele ei parea ranit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecata. Si tot pamantul se mira dupa fiara."
"Ea si-a deschis gura si a inceput sa rosteasca hule impotriva lui Dumnezeu, sa-I huleasca Numele, cortul si pe cei ce locuiesc in cer.
I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruie."
"Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase." (Apocalipsa.13:3,6,7,18)
Deci exista o putere politico-religioasa pe pamant care a facut lucrurile acestea si le va face.
"Si m-a dus, in Duhul, intr-un pustiu. Si am vazut o femeie sezand pe o fiara de culoare stacojie, plina cu nume de hula, si avea sapte capete si zece coarne.
Si am vazut pe femeia aceasta, imbatata de sangele sfintilor si de sangele mucenicilor lui Isus. Cand am vazut-o, m-am mirat minune mare.
Si ingerul mi-a zis: "De ce te miri? Iti voi spune taina acestei femei si a fiarei care o poarta si care are cele sapte capete si cele zece coarne.
Aici este mintea plina de intelepciune. - Cele sapte capete sunt sapte munti pe care sade femeia.
Sunt si sapte imparati: cinci au cazut, unul este, celalalt n-a venit inca, si cand va veni, el va ramane putina vreme.
Si fiara, care era, si nu mai este, ea insasi este al optulea imparat: este din numarul celor sapte, si merge la pierzare.
Cele zece coarne pe care le-ai vazut sunt zece imparati, care n-au primit inca imparatia, ci vor primi putere imparateasca timp de un ceas impreuna cu fiara." (Apocalipsa.17:3,6,7,9-12)
In fapt sunt 4000 de culte,secte,religi doar crestine,iudaice iar sunt cateva,islamice sunt doua,practic acest zeu avramic este vazut in multe feluri total diferite, sunt diferenta majore si in religile crestine, la pocaiti numai sunt icoane,nu iti mai faci cruce,plus alte dogme, un creator teist = cel care se implica activ este ori putin probabil = vezi suferinta,dezastre,calamitati, ori este un zeu rau, pasiv,indiferent,un creator deist = a creat universul apoi sa pensionat lasat totul sa functioneze perfect, panteismul este insati natura fiind esenta tuturor lucrurilor,toate argumentele care exista sunt deiste,repet deiste, teisti nu pot dovedi nici prn argumente ca exista un creator activ, vezi suferinta unde e acel creator bun si iubior, de ce sa crezi intr-un creator pasiv, indiferent? minuni, miracole exista doar in mintile celor ignoranti
Https://m.youtube.com/watch?v=AH1LRns2gss&t=2731s
Uite dragul meu un link cu un Ateu care vroia sa se sinucida.
Din pacate, pentru toți tinerii orgoliu este cel care ne departeaza cel mai mult de Dumnezeu. Ca din orgoliu nu facem anumite chesti Ar fii indicat sa renuntam toți la orgoliu si sa ne apropiem de Dumnezeu ca nu viata aceasta e importanta, ci viața cealalta. Ca viata cealalta e pentru totdeauna. Aceasta e trecatoare. Dar cealalta este vesnica. Multi care se stiu cu pacate mari neaga existenta lui Dumnezeu sa scape de frica judecatii lui Iisus Hristos. De aceia sunt si atei.
Ingerul pazitor e dat de Domnul Iisus de la sfantul Botez asta am vrut sa spun. Copilul de cand e mic primeste un sfant botez de la Preoti.Prin acel botez copilu primeste ingerul pazitor care il pazeste toata viata.Si dupa moarte prin cele 24 de vami ale vazduhului daca nu crezi cauta pe internet si o sa vezi.
In biblia Ortodoxa cauta si vei gasi cauta si pe internet, eu nu imi bat joc nici de tine si nici de biserica.Issus a murit pe cruce a fost trimis de tatal ceresc pentru ca Dumnezeu asa de mult a iubit lumea incat a dat pe singurului sau fiu.Ca oricine crede in el sa nu piara ci sa aiba viata vesnic. Iisus a fost rastignit pe cruce pentru ca noi sa fim mantuiti prin sfanta spovedanie si impartasanie.Dar spovedania este cea mai importanta. Iisus era la fel ca si noi.El a fost trimis de Dumnezeu prin Fecioara Maria. Eu nu spun povesti banuiesc ca esti ateu Declarat si de asta nu vrei sa crezi
Dragul meu sa stii ca nu am sa imi pierd timpul cu tine, dar crede-ma va veni ziua cand vei regreta cele spuse.Eu am vrut sa te aduc pe calea cea dreapta si buna.Dar daca tu te crezi mai intelept decat toata lumea, si decat toti preotii care cunoaste biblia cu adevarat este ptoblema ta.Eu am vrut sa te ajut sa poti intelege anumite chestii.
" Biblia este clara in foarte multe versete si toata viata Lui, nasterea, invatatura, lucrarile minunate, patimile, Rastignirea si Invierea Lui Il arata pe Hristos ca fiind "Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut, Cel de-o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut." (Crezul niceo-constantinopolitan 325-381d.H.)"
Nici o dată n-am înțeles. ba chiar mă amuză, tendința unora de a-și "dovedi " convingerile nu cu citate din Biblie ci cu citate din crezuri scrise de oameni.
Pai si atunci unde mai e Dumnezeu in toata ecuatia asta? Cine suntem noi? Cine ne-a creat? Si cu ce scop suntem aici pe pamant? Ca trebuie sa existe cineva care a creat toate acestea, si le-a creat cu un scop.
Ca trebuie sa existe cineva care a creat toate acestea, si le-a creat cu un scop.
Pe ce bază scrii că trebuie să existe cineva?
Că așa ți se pare ție?
Cum definești creația?
Sau vorbești num-așa, ca să ți se pară că știi să folosești cuvintele. să le pui una după alta?
Pentru ca nimic din ce este pe lumea asta nu a picat din cer. Uita-te la pasari la toate dobitoacele pamantesti cine le-a creat. Dumnezeu nu se poate vedea, dar daca privim la toate creatiile lui, natura, universul soarele, toate acestea au o legatura cu Latura noastra omeneasca divina. Suntem fiinte raționale cu putere mare de a constientiza nimeni si nimic de pe pamant nu are capacitatea noastra rationala de a gandii. Dumnezeu a existat dintotdeauna si chiar daca noi nu il putem vedea.ca suntem pacatosi, el este in inimile noastre. Si se vede asta la oamenii cei milostivi cu adevarat, cei buni. Crede-ma tot ce zic sta in binele vostru. Nu am niciun interes negativ asupra ta si asupra celorlalții, Vreau sa dați mai departe aceasta invatatura.ca toate necazurile lumii au un raspuns. Si fapta buna nu ramane niciodata neresplatita. Ea va fi rasplatita in cer. Cum nici fapta rea nu Ramane nepedepsita. Noi suntem proprii nostri dusmani ai sufletului nostru, nimeni nu decide in locul nostru.ca Dumnezeu este bun dar si drept.
Dumnezeu cand a creat omul i- a lasat conştiința omului libera. El nu a intervenit in niciun fel sa il opreasca pe Adam sa muste din mar, ca altfel nu ar mai fi fost drept. Ar fii fost un exemplu rau pentru noi. Dar el doar ne porunceste prin gandul nostru sa nu mai gresim, dar in niciun fel nu ne forțeaza sa facem dupa voia lui. Ne lasa in voia noastra sa Alegem noi si sa ne dam seama cat de mult am gresit
Daca ai spus yehovisti si penticostali probabil ca te-ai referit la religii crestine. Daca intrebi care religie crestina este adevarata fiecare va raspunde ca religia din care face el parte este adevarata.
E bine de stiut ca toate religiile crestine (din care fac parte si religia ortodoxa si cea catolica ) ar trebui sa aiba o singura invatatura si anume invatatura pe care Dumnezeu a trimis-o crestinilor prin Fiul Sau Iisus Hristos si anume Evanghelia (Noul Testament) Iisus nu a propovaduit Biblia ci Evanghelia, iar noua ne-a spus ca El este singurul invatator si singura invatatura este Evanghelia (invatatura Lui)
Intr-adevar majoritatea religiilor din tara noastra spun ca sunt crestine, dar au invataturi diferite intre ele si diferite de Evanghelie, ceea ce inseamna ca au modificat invatatura lui Iisus si si-au creat ei niste dogme religioase. Este LOGIC faptul ca max. numai una este cu adevarat crestina, iar restul sunt crestine numai cu numele asa cum este si partidul national taranesc CRESTIN si democrat (PNTCD). Pentru a sti cu exactitate care este religia buna trebuie sa citesti cu scopul de a invata si intelege Evanghelia, si numai dupa aceea vei sti exact care este calea de urmat. Eu asa am facut si am ramas uluit sa vad ca nici o religie nu respecta intocmai Evanghelia
Daca te intereseaza iti trimit pe privat parti din studiile pe care eu le-am facut ca sa-ti fie mai usor sa intelegi. Daca vrei sa studiezi singur atunci extrage din Evanghelie versetele care fac referire la un anume subiect (mantuirea de ex.) si punele una dupa alta, Citestele pe urma cu atentie si extrage cat mai exact ceea ce tu crezi ca Iisus a vrut ca noi sa stim. In nici un caz nu e bine sa intrebi pe cineva care face parte dintr-o religie deoarece acela iti va spune dogma religiei lui deoarece in asta crede el
Religie Adevarata
Asta este un pleonasm, nu exista asa ceva, si ce a spus persoana cu funda tot e o religie.
Religie = credinta in fiinte divine supraomenesti.
Unde este smerenia, acolo este religia cea adevarata!
Iehovistii din mandrie neaga Dumnezeirea lui Hristos, desi Biblia este clara in foarte multe versete si toata viata Lui, nasterea, invatatura, lucrarile minunate, patimile, Rastignirea si Invierea Lui Il arata pe Hristos ca fiind "Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut, Cel de-o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut." (Crezul niceo-constantinopolitan 325-381d.H.)
Penticostalii din mandrie au impresia ca Duhul Sfant are vreo impartasire cu niste eretici ca ei, care bolborosesc cuvinte neintelese si se mandresc cu asa zisa lor "vorbire in limbi", de fapt, autoinselare draceasca si ratacire.
Ortodoxul isi plange propriile pacate si cere mila, indurarea si harul lui Hristos Dumnezeu:
"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!"
"Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului!" (rugaciunea vamesului-Luca 18, 13)
Deci, unde e smerenia acolo e religia adevarata si acolo e harul lui Dumnezeu!
Nu vreau sa te sperii, dar sunt de acord cu ce mi-ai zis. Dar hai sa iti descriu raiul si iadul, cu toate.ca nu stiu ce este acolo. Raiul este un loc sfant intr-o alta dimensiune. Acolo se duc doar cei ce il iubesc pe dumnezeu. Hai.ca sa iti spun pe indelete. Gandeste-te.ca ai facut sau ai primit ceva pe acest pamant si te-a facut fericit, ba chiar foarte fericit. Gandeste-te acum cum raiul. Acolo fericirea e de miliarde de ori mai mare Decat cea care ai putut sa o simti vreodata pe pamant, si este vesnica nu trecatoare.ca pe payment. Acolo niciodata nu poti fii suparat sau trist. La fel e si cu rasplata. Practic nu poate exista cuvinte de explicat cum este acolo, s Acum sa iti spun cu Iadul. Iadul este un loc vesnic de tortura unde se duc Toți aceia care l-au respins pe Iisus Hristos si au trait in pacate grele(Curvie, preacurvie, Criminali si mai sunt si altele )fara spovedanie, fara impartasanie, aceia care au hulit pe Domnul Iisus. Gandeste cum ar fi ca trupul tau sa arda aici pe pamant? Ai simtii o durere cumplita, bun inmulteşte durerea cu miliarde de ori mai mare si gandeste-te cum ar fi. Asa este in iad acolo e chin vesnic si munca veşnica, dar nimanui nu ii doresc sa ajunga acolo. Dar am explicat detaliat.ca sa poți sa îți faci o idee. Îi aud pe multi.ca spun asa."Că toți vom merge acolo" si nu este adevarat. Nu toți vom merge in iad. Domnul Iisus a iertat pana si talharul de pe cruce, dar la pocait in Ultima clipa. Si a iertat si pe cea mai mare cu**** care trebuia omorata cu pietre. SI de asta a lasat spovedania pentru.ca el a promis Ca cine isi va marturisii pacatele el va fi credincios si drept si le va ierta. Cu conditia sa nu le mai faca
Pentru ca asa este noi toti de la botez avem cate un inger pazitor care ne pazeste toata viata, dar si dupa moarte in cele 24 de vami ale vazduhului. Constiința noastra cea buna este Dumnezeu care ne porunceste sa fim buni, si sa pazim poruncile lui Dumnezeu, iar conştiința rea este diavolul care ne porunceste sa facem rau, sa îi slujim lui. Dar Nici diavolul nu poate decide in locul nostru. Dar dumnezeu a lasat pana si libertatea diavolului sa ne ispiteasca pentru ca el este drept. Dar tot noi suntem cei care alegem pe ce drum o luăm.Nici diavolul nu ne forteaza sa pacatuim, el doar ne porunceste sa facem un anumit lucru. Dar daca noi ne impunem asupra noastra p utem sa Evitam acest lucru. De asta este judecata lui Dumnezeu pentru.ca nimeni nu alege drumul nostru. Iadul noi ni-l pregatim de pe pamant cu fapte rele. La fel si raiul ni-l pregatim tot de pe pamant prin fapte bune si prin ascultare de cuvantul lui Dumnezeu. Noi suntem singurii care ne alegem raiul sau iadul.
Preotii spun una si Iisus altceva - uite ce spune Iisus despre marturisirea pacatelor :
"Iar fapta lui însuşi să şi-o cerceteze fiecare şi atunci va avea laudă, dar numai faţă de sine însuşi şi nu faţă de altul.
Căci fiecare îşi va purta sarcina sa."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 6/4, 5)
Uite si ce spune I.Coja in cele 10 principii de manipulare a maselor, despre cat este de important sa cunosti punctele slabe ale omului (pacatele) :
"10. Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. "
(Zece principii ale manipulării maselor
Publicat de Ion Coja in Textele altora pe 13.11. 2011)
Poate te intrebi cine este acest I.Coja - e bine de stiut, la fel e bine de stiut si cat de mare este puterea manipularii si de unde vine ea :
"Un lingvist nord american, Noam Chomsky, a concretizat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, cele zece manipulări generale pe care se bazează democraţia occidentală. El le numeşte strategii ale diversiunii, concepute pentru a confuziona şi deturna atenţia mulţimilor americane de la manevrele claselor politice şi finanicare, dar sunt, de fapt, diversiuni cu aplicaţie mondială. Procedura de bază e preluată de la prestidigitatori, care îşi fac treaba canalizând atenţia publicului în direcţii false.
Dar hai sa vedem ce scrie in "principiul 9":
"9. Să stimulezi simţământul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Omul care nu mai are îndemnul să se revolte, devine turmă şi e uşor de controlat."
Eu cred ca un simtamant de culpa, de fatalitate si de neputinta mai mare decat cel care il da pacatul nu exista! De aceea mai marii bisericilor au omus sa spuna ca numai cei care nu sunt crestini sunt sub Lege si pot face pacate, CRESTINII SUNT SCOSI DE SUB LEGE!
"Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credinţă.
Iar dacă a venit credinţa, nu mai suntem sub călăuză."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 3/24, 25)
"Căci sfârşitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede."
(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel – 10/4)
Iar acolo unde nu este Lege nu este nici calcare de lege, deci nici pacat :
"Căci, până la lege, păcatul era în lume, dar păcatul nu se socoteşte când nu este lege."
(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel – 5/13)
"Căci păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră, fiindcă nu sunteţi sub lege, ci sub har."
( Epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel - 6/14)
Cum explicati citatele de mai sus? Cum explicati citatele de mai jos unde spune ca cei ce sunt crestini adevarati NU VOR FI JUDECATI, si este logic sa fie asa deoarece nu au pacate :
"Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.
(Sfanta Evanghelie dupa Ioan – 3/16-18)
"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaţă"
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 5/24)
Iertarea pacatelor se face la botez nu la spovedanie :
"Şi acum de ce zăboveşti? Sculându-te, botează-te şi spală-ţi păcatele, chemând numele Lui."
(Faptele Sfinților Apostoli – 22/16)
"Deci pocăiţi-vă şi vă întoarceţi, ca să se şteargă păcatele voastre,"
(Faptele Sfinților Apostoli – 3/19)
Dar botezul se face atunci cand omul A ALES SA TRAIASCA POTRIVIT INVATATURII LUI IISUS, iar asta inseamna ca s-a pocait :
"Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insus este in lumina, avem partasie unii cu altii; si singele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat. "
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/7)
Lumina = cuvantul lui Dumnezeu (Evanghelia) :
"Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 1/9)
Am scris ceea ce am scris deoarece nu am fost de acord cu penultima fraza pe care ai spus-o, si am gandit ca nu e bine sa luam o greseala dept invatatura. Aceasta fraza este " SI de asta a lasat spovedania pentru.ca el a promis Ca cine isi va marturisii pacatele el va fi credincios si drept si le va ierta. "
Nu exista nici un citat in Evanghelie care sa sustina aceasta afirmatie
Unde scrie despre ce spui acolo in legatura cu raiul si iadul? Caci invatatura de credinta o primim de la Biserica Dumnezeului Celui viu, pe care Biblia o numeste "stalpul si temelia adevarului" - 1 Timotei 3, 15
Deci, Biserica ne invata prin episcopi, preoti si alti oameni numiti de ea, pe baza revelatiei supranaturale divine cuprinse in Sfanta Scriptura si in Sfanta Traditie! Alta invatatura sa nu primim si nici sa nu ne facem noi singuri invatatori, ci, ca fii duhovnicesti ai Bisericii, trebuie sa ne supunem preotilor, asa cum ne indeamna Sfantul Apostol Petru:
I Petru 5:5 "Tot asa si voi, fiilor duhovnicesti, supuneti-va preotilor; si toti, unii fata de altii, imbracati-va intru smerenie, pentru ca Dumnezeu celor mandri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har."
E foarte usor sa cadem in erezie, daca nu tinem predania data noua prin cuvant si prin epistolele Bisericii:
II Tesaloniceni 2:15 "Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola noastra."
Consider ca e un lucru bun sa ne aparam credinta, daca suntem catehizati si daca stim despre ce vorbim, altfel sa nu invatam, daca noi insine nu cunoastem cu adevarat...
Bunaoara, ce ai spus despre constiinta duala Dumnezeu si diavol - aceasta este o erezie, deoarece constiinta, ca parte a omului, este creata, in timp ce Dumnezeu este necreat!
Constiinta e legea lui Dumnezeu in om, dar nu este Dumnezeu Insusi!
Deci, mare atentie, sa nu smintim pe altii cu invataturi straine de Biserica lui Hristos, "una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca", pe care nici portile iadului nu o vor birui! - Matei 16, 18
Omule unde scrie in biblie despre ingeri pazitori? demonstreaza ca nu exista zeus sa te vad, tu biblic scrii lucruri aiurea, ai scris ca diavolul face ce vrea = asta e blasfemie omule, cand iisus i spune satana tu faci doar ce a hotarat tatal meu sau despre iov cand dumnezeu a dat voie lui satana sa faca ce vrea cu iov
Reciteste intrebarea ca nu am zis.ca diavolul face ce vrea. Am zis.ca diavolul porunceste omului sa pacatuiasca, dar nu decide in locul lui. Si mai lasane cu Zeus al tau de unde l-ai scos exista un singur Dumnezeu si acela este Domnul Iisus si Dmnezeu tatal care Dumnezeu sta la dreapta lui.
Din pacate, pentru toți tinerii orgoliu este cel care ne departeaza cel mai mult de Dumnezeu. Ca din orgoliu nu facem anumite chesti Ar fii indicat sa renuntam toți la orgoliu si sa ne apropiem de Dumnezeu ca nu viata aceasta e importanta, ci viața cealalta. Ca viata cealalta e pentru totdeauna. Aceasta e trecatoare. Dar cealalta este vesnica. Multi care se stiu cu pacate mari neaga existenta lui Dumnezeu sa scape de frica judecatii lui Iisus Hristos. De aceia sunt si atei.
Https://m.youtube.com/results?search_query=condus+de+un+inger
Uita-te la acest video
Https://m.youtube.com/watch?v=6k3fTFlNCks&t=917s
Uite sa vezi un un om întors la Dumnezeu.Copiaza linkul si pasteaza-l in bara de google.E o poveste interesanta
https://m.youtube.com/watch?v=6k3fTFlNCks&t=917s
Https://m.youtube.com/watch?v=Np0JgEtI1xE
Uite inca un video foarte interesant.
Crezi tu Ray ca eu asta vreau sa fac? Sa imi castig adeptii? Asta ai concluzionat? Afla ca nu. Vreau doar sa va salvez de pedeapsa pacatului.Asta e interesul meu sa nu mergeti in iad.Asta vreau sa fac nicidecum sa imi castig adepții de partea mea.Ai zis ca vreau sa fac propaganda.Nu dragul nu asta vreau sa fac. Vreau ca nimeni sa nu ajunga in iad din cauza unei decizii proaste luate aici. Vreau ca toti cei ce nu cred in Domnul Nostru Iisus Hristos, sa se trezeasca din somnul cel profund.Lumea a orbit fratii mei, din zii in zii se leapada tot mai multi de la credința.Nu propaganda vreau sa fac utilizator Ray. Vad ca mai blocat ca ti-am ranit orgoliu.Dar scopul meu nu a fost sa te fac sa te simti prost.Ci sa va trezesc constiinta la realitate.Si nu sunt vreo secta de penticostal, baptist sau alte religii sectante.Sunt un simplu ortodox la fel ca majoritatea Romaniei.Nu am nici un motiv rau sa fac asta.O fac pentru ca imi pare rau de voi, ca nu vedeti dincolo de gandurile negre, ca exista un Dumnezeu.Nu vreau sa imi fac reclama sau ceva de genul acesta.Aici nu ma cunoaste nimeni pe TPU. Abia mi-am deschis acest cont, nu am mult timp.Dar vreau sa va spun un singur lucru.Am incercat sa va aduc la credinta ca am inteles ca aici pe TPU sunt foarte multi atei si fara frica de Dumnezeu. Dragii mei v-am spus adevarul despre cuvantul Domnului Iisus Hristos iar voi l-ați respins.A-ți respins cuvantul Domnului Iisus cel adevarat si a-ți ales sa credeti in tot felul de zei, si tot felul de secte bazate pe minciuni si neadevaruri. Dragii mei v-am vrut binele.Dar credeti-ma ca nu sunt nici nebun ai nici nu spun aceste cuvinte ca sa ma aflu in treaba.Dar va veni ziua cand Mantuitorul Iisus Hristos v-a judeca lumea cu dreptate. Moartea nu vins si intreaba cand sunteți pregatiți.Ea vine pe nepregatite. Uitativa din zii in zii cata lume moare prin accidente si prin alte boli cumplite.Acei oameni sunt pierduți.Voi inca mai aveți o sansa dar nu o tratați ca atare si va bateți joc de voi înşiva.V-am zis de cuvantul Domnului si voi nu l-ati luat in serios, l-ați batjocorit.Si a-ți ras crezand ca eu sunt un nebun care face propaganda.A-ți crezut ca eu am vreun interes ascuns.Credeti-ma nu ma aleg cu nimic din pricina asta.Nu castig bani, si nici nu sponsorizez pe cuneva cum crede unii.V-a fost mai usor si la indemana sa spuneți negru pe alb ca nu exista Hristos. Si a-ți ales sa va inundați creierul si v-ați incapațanat sa credeți ca nu exista Hristos, cand voi de fapt nici nu sunteți siguri de asta. Dragii mei cu atat mi-a fost sa va ajut.Ma rog pentru voi ca Dumnezeu sa va arate calea cum mie mi-a aratato.Atat am avut de spui O seara placuta la toți.