Tu intrebi care religie este adevarata, dar sa nu fie Samsung?
Daca-i asa, atunci intrebarea ar fi trebuit sa fie pusa la categoria trivia/amuzante.
Dar daca intrebarea ta este serioasa, atunci trebuie cercetata Biblia.
Eu prima data am cunoscut pe Dumnezeu. In urma acestei descoperiri, L-am rugat ca sa ma duca in "biserica Lui adevarata" (asa m-am exprimat; de parca Dumnezeu ar fi avut si o alta biserica mai putin adevarata!).
Lumea este impartita pe religii: crestini, musulmani, budisti, etc.
Crestinii se impart in confesiuni: catolici, ortodocsi, penticostali, baptisti, martorii lui Iehova, etc.
Despre celelalte religii nu stiu impartirea lor (daca se mai impart). Fiecare religie are cate un lider spiritual: crestinii = Isus Hristos; musulmanii =Mohamed; budistii =Budha.
Toti oamenii cauta -mai mult sau mai putin- adevarul. Adevarul trebuie sa fi ceva sau Cineva care sa raspunda, sa implineasca acele nevoi pe care omul prin toate descoperirile sale nu le poate implini. Si nevoia este nevoie; adica nu este un lucru optional, sau ca sa treca timpul/viata mai usor. Si vorbim aici despre nevoi legate de viata si de moarte; chiar daca cei mai multi discuta despre lucrurile spirituale doar pentru ca sunt atrasi de lucruri/descoperiri noi.
Ei, atunci cand omul ajunge sa caute cu adevarat implinirea nevoilor, atunci va ajunge sa cunoasca adevarul.
Si ca sa intelegi mai bine despre ce nevoi este vorba, o sa iti dau cateva exemple:
-avem nevoie de dragoste, avem nevoie sa fim iubiti atunci cand ceilalti nu mai arata nici compasiune fata de noi;
-avem nevoie sa fim acceptati si intelesi atunci cand ceilalti nu ne da poate nici dreptul la exprimare;
-avem nevoie sa iesim din starea de degradare fizica si morala in care ne gasim cu totii;
-avem nevoie sa traim vesnic si sa nu mai murim;
-si mai presus de toate, avem nevoie de iertare.
Intr-o masura chiar mai mare fata de nevoile fizice (hrana, apa, lumina, caldura, etc.), avem nevoie de implinirea celor de natura spirituala exprimate mai sus (dragoste, iertare, intelegere).
Si daca vom privi lucrurile in mod rational, cine ne poate oferi aceste lucruri? Cine ne poate implini aceste nevoi? Desigur ca trebuie sa fie vorba de o persoana care poate oferi dragoste; si deci nu vorbim de un obiect sau vreo inchipuire ca in basme sau povesti.
Mohamed, Budha si altii au fost oameni ca si noi, cu aceleasi nevoi; si sunt si morti demult.
Rationamentul ne va conduce insa la Isus Hristos. Niciun lider spiritual nu a facut pentru inchinatorii lui ceea ce a facut Domnul Hristos pentru inchinatorii Lui si pentru toata omenirea.
El, care a existat din vesnicie, a ales ca sa traiasca o viata ca a noastra cu lipsuri multe si suferinta, si la finalul ei sa si-o ofere pentru ca noi sa ne bucuram de implinirea nevoilor de care am vorbit mai sus.
Cand vom cauta adevarul cu sinceritate, il vom gasi; si duhul nostru ne va adeveri ca Acesta este adevarul. Orice altceva este doar un surogat, o imitatie, o inlocuire ieftina, si nu adevar.
De ce Il ocolesc oamenii pe Dumnezeu, si de ce unii care nu Il ocolesc de tot sunt cu inima impartita? Din acelasi motiv pentru care ne este frica de injectie si cautam sa o ocolim: chiar daca este sanatoasa, ea este dureroasa si nu ne place. Pentru ca din nastere natura noastra spirituala este bolnava; mai concret, ne nastem cu ura fata de Dumnezeu. Si cand venim la Dumnezeu, cand cautam sa cunoastem adevarul, cand ne apropiem mai mult de o oglinda, ne vedem asa cum suntem: vinovati din pricina pacatelor noastre. Cu cat stam mai departe de Dumnezeu cu atat ne simtim mai bine, si credem ca suntem nevinovati, ca "n-am dat in cap la nimeni" asa cum multi imi marturisec. "Ce nevoie am de Dumnezeu? Daca exista, El e cu treaba Lui, noi cu a noastra" spun unii. Altii, in gradele de vinovatie se compara cu altii si spun ca ei nu sunt mai rai decat ceilalti. Dar lucrurile nu sunt asa. Sunt oameni care cu mintea au cunoscut ca adevarul se gaseste la Dumnezeu, ca Dumnezeu este adevarul; totusi, ei nu si traiesc astfel. Cunostinta nu este suficienta.
Natura noastra este vinovata, dar si noi prin alegerile gresite pe care le facem, chiar daca dupa parerea noastra credem ca sunt cele mai bune.
Avem nevoie deci de o alta natura; de o natura care sa aduca placere de Dumnezeu si de ascultarea de El. Si lucrul acesta numai Dumnezeu ni-l poate da. Nu numai ca poate, dar aceasta este si dorinta Lui -dar totodata si nevoia noastra cea mai mare.
Si dupa ce m-am rugat, Dumnezeu m-a dus in biserica Lui; biserica crestina adventista de ziua a saptea. Putea sa ma trimita intr-o alta biserica, intr-o biserica crestina ce nu este a Lui?
Daca vrei, vei cunoaste adevarul; dar trebuie sa fi interesat de el, sa cauti sa-l cunosti.
In biblia Ortodoxa cauta si vei gasi cauta si pe internet, eu nu imi bat joc nici de tine si nici de biserica.Issus a murit pe cruce a fost trimis de tatal ceresc pentru ca Dumnezeu asa de mult a iubit lumea incat a dat pe singurului sau fiu.Ca oricine crede in el sa nu piara ci sa aiba viata vesnic. Iisus a fost rastignit pe cruce pentru ca noi sa fim mantuiti prin sfanta spovedanie si impartasanie.Dar spovedania este cea mai importanta. Iisus era la fel ca si noi.El a fost trimis de Dumnezeu prin Fecioara Maria. Eu nu spun povesti banuiesc ca esti ateu Declarat si de asta nu vrei sa crezi
Dragul meu sa stii ca nu am sa imi pierd timpul cu tine, dar crede-ma va veni ziua cand vei regreta cele spuse.Eu am vrut sa te aduc pe calea cea dreapta si buna.Dar daca tu te crezi mai intelept decat toata lumea, si decat toti preotii care cunoaste biblia cu adevarat este ptoblema ta.Eu am vrut sa te ajut sa poti intelege anumite chestii.
" Biblia este clara in foarte multe versete si toata viata Lui, nasterea, invatatura, lucrarile minunate, patimile, Rastignirea si Invierea Lui Il arata pe Hristos ca fiind "Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut, Cel de-o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut." (Crezul niceo-constantinopolitan 325-381d.H.)"
Nici o dată n-am înțeles. ba chiar mă amuză, tendința unora de a-și "dovedi " convingerile nu cu citate din Biblie ci cu citate din crezuri scrise de oameni.
Https://m.youtube.com/watch?v=6k3fTFlNCks&t=917s
Uite sa vezi un un om întors la Dumnezeu.Copiaza linkul si pasteaza-l in bara de google.E o poveste interesanta
https://m.youtube.com/watch?v=6k3fTFlNCks&t=917s
Https://m.youtube.com/watch?v=Np0JgEtI1xE
Uite inca un video foarte interesant.
Crezi tu Ray ca eu asta vreau sa fac? Sa imi castig adeptii? Asta ai concluzionat? Afla ca nu. Vreau doar sa va salvez de pedeapsa pacatului.Asta e interesul meu sa nu mergeti in iad.Asta vreau sa fac nicidecum sa imi castig adepții de partea mea.Ai zis ca vreau sa fac propaganda.Nu dragul nu asta vreau sa fac. Vreau ca nimeni sa nu ajunga in iad din cauza unei decizii proaste luate aici. Vreau ca toti cei ce nu cred in Domnul Nostru Iisus Hristos, sa se trezeasca din somnul cel profund.Lumea a orbit fratii mei, din zii in zii se leapada tot mai multi de la credința.Nu propaganda vreau sa fac utilizator Ray. Vad ca mai blocat ca ti-am ranit orgoliu.Dar scopul meu nu a fost sa te fac sa te simti prost.Ci sa va trezesc constiinta la realitate.Si nu sunt vreo secta de penticostal, baptist sau alte religii sectante.Sunt un simplu ortodox la fel ca majoritatea Romaniei.Nu am nici un motiv rau sa fac asta.O fac pentru ca imi pare rau de voi, ca nu vedeti dincolo de gandurile negre, ca exista un Dumnezeu.Nu vreau sa imi fac reclama sau ceva de genul acesta.Aici nu ma cunoaste nimeni pe TPU. Abia mi-am deschis acest cont, nu am mult timp.Dar vreau sa va spun un singur lucru.Am incercat sa va aduc la credinta ca am inteles ca aici pe TPU sunt foarte multi atei si fara frica de Dumnezeu. Dragii mei v-am spus adevarul despre cuvantul Domnului Iisus Hristos iar voi l-ați respins.A-ți respins cuvantul Domnului Iisus cel adevarat si a-ți ales sa credeti in tot felul de zei, si tot felul de secte bazate pe minciuni si neadevaruri. Dragii mei v-am vrut binele.Dar credeti-ma ca nu sunt nici nebun ai nici nu spun aceste cuvinte ca sa ma aflu in treaba.Dar va veni ziua cand Mantuitorul Iisus Hristos v-a judeca lumea cu dreptate. Moartea nu vins si intreaba cand sunteți pregatiți.Ea vine pe nepregatite. Uitativa din zii in zii cata lume moare prin accidente si prin alte boli cumplite.Acei oameni sunt pierduți.Voi inca mai aveți o sansa dar nu o tratați ca atare si va bateți joc de voi înşiva.V-am zis de cuvantul Domnului si voi nu l-ati luat in serios, l-ați batjocorit.Si a-ți ras crezand ca eu sunt un nebun care face propaganda.A-ți crezut ca eu am vreun interes ascuns.Credeti-ma nu ma aleg cu nimic din pricina asta.Nu castig bani, si nici nu sponsorizez pe cuneva cum crede unii.V-a fost mai usor si la indemana sa spuneți negru pe alb ca nu exista Hristos. Si a-ți ales sa va inundați creierul si v-ați incapațanat sa credeți ca nu exista Hristos, cand voi de fapt nici nu sunteți siguri de asta. Dragii mei cu atat mi-a fost sa va ajut.Ma rog pentru voi ca Dumnezeu sa va arate calea cum mie mi-a aratato.Atat am avut de spui O seara placuta la toți.