| Marcel_911 a întrebat:

Buna, TPU!

Am o problema, in ultima perioada am fost tot mai agitata, nervoasa, agresiva. Vreau sa incerc sa imi gasesc linistea, sa fac pace cu mine cat sa scap de starile astea. Meditatia ajuta? Ce sa fac?

11 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns:

Dumnezeu ne promite că orice îi cerem ne va da.
Poți să te rogi să scapi de aceste stări și să îți dea liniștea sufletească și te va asculta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Of, știu că nu va fi prea creștinește ceea ce-ți voi spune, dar este adevărul...
Nu știu câți ani ai, dar dacă ai soț se rezolvă prin sex. Dacă nu ai, ia-ți unul. Dap, este dovedită științific treaba.

Iar dacă vrei o rezolvare creștină: 1. se rezolvă prin post și rugăciune, 2. DAR (foarte important) să nu neglijezi părtășia cu Biserica(dacă nu faci parte dintr-o Biserică neo/protestantă asta nu te va ajuta așa că ignoră a doua parte).

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu pot sa cred ce aud. Inca oamenii chiar sunt asa primitivi (si misogini as adauga) sa creada ca femeile fac isterie de la lipsa de sex? In primul rand ciudat ce esti, fata cel mai probabil e minora.
In al doilea rand, nu exista asa ceva sa fi nervos fiindca esti h0rny. Asta e doar in mintea oamenilor obsedati de sex cu mintea pervertita.

In orice caz, ca sa-ti raspund la intrebare Marcel_911 agitatia poate veni din multe parti. Cel mai probabil e alimentatia de vina, dar pot fi si cauze spirituale cum ar fi lipsa unui sens in viata, agitatie din cauza vietii de zi cu zi, etc.
Nu bea cafea daca bei, nu lua energizante, nu manca zahar. Mananca moderat si tine post. Lumea moderna a creat foarte multi oameni agitati din cauza ca au renuntat la Dumnezeu si au inceput sa aiba o alimentatie precara.
Deci mananca sanatos si nu te stresa din nimicuri! A si fa sport. Nu ai timp sa fi agitata daca iti consumi toata energia facand un sport, mai ales daca iti face placere. Fii sigura ca te impingi pana la limita fiindca daca esti extenuata nu ai energie sa fi agitata.
Toate energiile astea negative (agitatia, nervozitatea etc) provin din stilul nostru sedentar de viata.
Gandeste-te ca stramosii nostri vanau, se luptau cu animale salbatice de 5 ori cat ei, migrau jumatate de glob intr-o viata. E normal sa fi agitata si nervoasa cand in loc sa iti extenuezi corpul stai comod in pat. Totusi, nu te forta, nu avem capabilitatea pe care au avut-o stramosii nostri. Incepe progresiv sa faci sport si renunta la zahar si o sa vezi ca totul revine la normal

Si desigur, roaga-te la Dumnezeu happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

A spus-o Aristotel, au spus-o medicii din sec 19(cum crezi că au apărut vibratoarele?) și o spun și specialiștii moderni. Ce am scris este adevărat deși nu-mi place să o spun... Vorbește cu un sexolog sau chiar cu un psiholog(eu de asta am auzit prima dată la un psiholog).

Lmao imi spui de aristotel si psihologi din secolul 19. Freud si toata gasca lui au fost niste nebuni care trageau cocaina toata ziua si erau si extrem de misogini

Tu vorbește cu un sexolog, vezi ce-ți zice cu privire la asta. Nu trebuie să mă crezi pe mine neapărat...

Imi spune mie un crestin sa vorbesc cu un sexolog? hahaha mor de ras. Halal crestini sunteti daca credeti in sexologi si alte tampenii de genul.

Da, nu este bine să ai încredere în doctori. Rămâi la mere. laughing

In doctori am incredere. In sarlatanii care au impresia ca cunosc sufletul uman, in ei n-am incredere. Un cardiolog stie anatomia inimii si a sistemului circulator si te poate vindeca. Un endocrinolog cunoaste hormonii si cum iti influenteaza trupul.
Un sexolog e un spalat pe creier fara de Dumnezeu care pretinde ca cunoaste psihicul uman (sufletul) dar un astfel de om secular nu cunoaste nici o farmitura din sufletul omului.

Roagă-te atunci să nu ai vreo problemă cu prostata(ex), nu de alta dar de obicei medicii urologi sunt și sexologi. Tu rămâi la mere mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ajuta daca te concentrezi la maxim si nu lasi alte ganduri sa te tulbure pana la terminalul monotoniei al întrgului proces meditativ.Din moment ce tu nu vei mai simti nimic decat pace, atunci ai intrat în stare meditativa.La fel, postul e la fel de ineficient daca acesta e facut în lipsa de înfranare, tulburare smd.
Îți recomand pe langa meditatie Yoga sa ți si post, nu mai mult decat ai nevoie.
Din cand în cand sa iesi si un pic la aer liber.Recomand parcul unde esti ferit/ă de zgomotul agitatie urbane.
Fereste-te de oamenii care îți creeaza repulsie, adopta un caine.winking