E la varsta in care ia de bun tot ce ii se spune de la parinti, rude. Ar trebui sa se maturizeze si sa aiba propria gandire si putere de decizie. Momentan e incuiata de acea zisa religie. Ea uita ca iubirea este mai importanta chiar ca religia in sine. Ti-as recomanda sa ii faci un rezultat istoriei religiei crestine sa vada cata "iubire" este. Asta este darul nostru de la Dumnezeu dragostea si sufletul, si punctul meu de vedere e clar, trebuie sa fi cretin sa nu il accepti pentru religia sangeroasa si umbrita de dogme.
Pentru unii oameni e mai importanta garantie ca dupa moarte n-o sa ajunga in iad, asa ca iti pierzi timpul, sau capul. Cultele astea sunt ca fan cluburile, poti oricand sa il schimbi, dar ai grija cu pocaitii, aia sunt periculosi, oricat de mielusei ar parea.
In ce sens sunt ''periculosi''?
Tin mult la imagine, imaginea de crestini adevarati, de asta si par mai buni, mai saritori, mai blanzi, intelegatori, s.a.m.d., iar pentru asta e nevoie de amenintari, santaj, emotional sau fizic, odata intrat in gasca lor, e bai daca nu esti cum vor sa fii.
Fata asta nu pare sa fie asa, si chiar pot fi sigur ca nu este.Nu ma santajeaza emotional, ba chiar tine la mine, doar ca mi-a spus ca nu putem avea o relatie din cauza ca religia ei nu-i permite sa aiba prieten o persoana de alt cult.Acum nu stiu ce-i spun parintii acasa, sau ceva de genul.
Ce usor e de spus...
Pentru mine este simplu,eu sunt atee, iar sotul meu la inceputul casniciei parea ca ar fi putin credincios, si de cate ori urcam in masina sa mergem undeva il surprindeam ca se inchina si ma bufnea rasul, a vazut el ca a devenit tinta mea de bataie de joc cu acest obicei si a renuntat, dupa 20 ani de cand sunt cu el nici macar odata nu l-am auzit ca ar avea vreo afinitate pentru biserica sau religie, cred ca in timp s-a convins si el ca este o pierdere de timp
Si chiar daca sunt ortodox, nu ma dau in vant dupa religie.E de ajuns sa crezi doar in Dumnezeu si atat.Nu e nevoie si de celelalte reguli stricte pe care le au celelalte culte.
Prostie omeneasca sau nu?
Nu este prima dezbatere pe aceasta tema.Ce punem pe primul loc, iubirea sau apartenenta la un cult? Eu pun pe primul loc, bineinteles, iubirea.Sunteti atat de intoxicati de culturile voastre incat,cand aveti sansa de a avea o relatie cu o persoana iubita, da-ti cu piciorul doar pentru ca apartineti unor culte diferite. Daca va placeti, intr-adevar, unul pe altul, pune-ti religiile deoparte si nu mica va fi mirarea voastra cand o sa descoperiti ca va veti putea exprima liberi si fara nici un impediment. Daca te place spune-i sa renuntati amandoi la religiile care va intoxica viata si gandirea.
Ce pot sa zic, cum am spus mai sus...eu pot trata chestiile cu seriozitate, dar ea nu stiu dupa ce se ghideaza.Probabil si parintii tot ii spun acasa si etc.V-am zis ca avem doar 16 ani, stiu ca pare ciudata situatia si varsta in care ma aflu, dar asta e...
Lasitatea nu cred ca iti apartine si cred ca vei lupta pentru dragostea ta.
Da, ai dreptate..Religia apartine credintei, si credinta inseamna iubire. Daca este asa, de ce impiedica relatiile dintre persoane? Ea nu cred ca este multumita de postura in care se afla, iar mie nu-mi place sa o vad asa.Nu sunt ca unii baieti, sa ma gandesc doar la amuzamentul meu si la sex.Chiar tin la ea, si sunt bucuros cand vad ca ea e fericita. Dupa discutia care am avut-o, nu mi-a dat un raspuns clar daca putem fi sau nu impreuna, ci a zis ca nu mai spune nimic acum.Cred ca e coplesita de situatie, dar mi-a spus ca tot ce isi doreste este sa nu se schimbe nimic intre noi. Daca asta o face fericita, o sa-i fiu alaturi si voi incerca sa o ajut indiferent de situatie.
Bravo
Te lepezi de Hristos pentru o fata sau pentru orice altceva/altcineva?
Sfintii martiri Constantin Brancoveanu si fiii sai au preferat sa li se taie capetele decat sa se lepede de ortodoxie, iar tu te lepezi asa de usor de Hristos si treci la sectanti pentru a intra in gratiile unei fete.
Mai bine nu mai zice ca esti ortodox!
Dragostea nu tine cont de religie!
Pai in primul rand eu stiu ca in ziua de azi religiile nu mai interzic asa ceva...deci ar cam fi doar alegerea ei...