| sarah15 a întrebat:

Am sa particip la un concurs intitulat "Istoria religiilor în cultura universală’’ si vreau sa scriu un referat despre Istoria religiei ortodoxe. Trebuie sa-mi extrag idei din doua carti (trebuie sa fie doua carti la bibliogafie) si maine am sa ma duc la biblioteca sa caut. Ce carti imi recomandati? Trebuie sa scriu dintr-o perioada(de exemplu sec. XVII-XVIII) anumite evenimente..Concursul se bazeaza pe cercetare. Multumesc anticipat!

3 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Cred ca ai putea sa scrii ca, dupa tarina Elisabeta, ortodoxismul a avut de suferit in Rusia. Ca restul lumii ortodoxe era sub papuc turcesc. Ai putea sa scrii si despre martirajul unor crestini in lumea dominata de turci ( Constantin Brancoveanu, Mitropolitul Antim Ivireanu, Ioan Valahul, Ioan Rusul, Sf Arghira).
Asa, ca perpectiva istorica despre ortoxism in Rusia gasesti cate ceva si in Viata Sf Serafim de Sarov (aut. Dosoftei Morariu), sau in viata Sf Xenia din Petersburg.

| KhludCiprian a răspuns:

Cel mai mare eveniment in acea perioada este reforma din 1666 a patriarhului Nikon.

Cred ca si ortodocsii (eu sunt ateu) ar fi de acord!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

cauta tragedia veacurilor.vei afla multe.