| Demzz a întrebat:

Am să scriu ceva mai mult,sper să aveți răbdare să citiți tot big grin Provin dintr-o familie de neoprotestanti baptisti(pocăiți). Toata familia mea este de această religie(sau confesiune):parinții, bunicii, unchii, matușile.De când eram mică mergeam cu părinții la biserică. Când eram mică,pot să spun că,eram foarte credincioasă si mergeam cu drag la biserică. Însă,de ceva timp am început să am mai multe îndoieli cu privire la Dumnezeu, biserică, Biblie, religie.Numai cred așa cum o făceam, totul mi se pare așa în ceață. Vreau să zic...Biblia, mi se pare că se contrazice in multe lucruri.Sunt si alte religii în lume, pe lângă creștinism.De unde știm că religia creștină e cea adevarată? Si dacă chiar este,atunci de ce există si ortodocsi,catolici, protestanti, neoprotestanti etc? straight face În fine, mai sunt multe care nu le înțeleg și aș vrea să am cu cine să vorbesc despre toate astea, aș vorbi cu părinții sau cineva din familie dar îmi este rușine să vorbesc chestii de asta, nu vreau să creadă chestii greșite despre mine straight face. La noi la baptisti, dacă cineva din biserică se căsătorește cu cineva care nu e și el/ea baptist sau penticostal nu e privit cu ochi buni.Mama îmi tot zice de pe acum, ca nu cumva sa fiu cu cineva care nu e și el de aceeași confesiune ca asta, pentru că cica mă ma îndepărta de credință și că nu contează cât e el de bun, respectos, deștept etc este dacă nu e pocăit straight face Și tot mă intreb, dacă totuși, o se se întâmple? M-aș face de rușine în toată familia și aș dezamagi-o pe mama. sad Și mai e si bunica mea, care de fiecare dată când nu merg la biserică, trebuie să știe motivu și mă ceartă că de ce nu am fost si că de ce mă las si nu stiu ce.De obicei merg, dar uneori nu prea mă simt bine sau pur și simplu nu simt nevoie să merg.Vara asta am convins-o cumva pe mama să mă lase să mă vopsesc la vârfuri si atâta tragedie or facut din asta, ca,vai sunt pocăită si noi nu trebuie să ne vopsim,să ne dăm cu ojă stridentă pe unghii,să ne machiem, să purtăm cercei, lănțișoare(mai fac și astea cateodată...)Și de fiecare dată când mă văd(noi stăm aproape de ei și ne vedem destul de des)tot comentează de mine straight face Sau uneori și de muzică, pentru că eu mai ascult și muzică necrestină, pentru că pur și simplu îmi place și mă face să mă simt bine.Numai rezist cu ei, serios straight face Aproape tot timpu mă critică, zici că nu au altceva mai bun de făcut.Parcă în Biblie scria să nu judecăm. thinking Si nici măcar nu sunt chiar pocăită pentru că, nu am făcut botezul, am doar 15 ani. Dacă acum fac așa, nu știu ce vor face după ce îl voi face(dacă îl voi face).Și de asta îmi e rușine să vorbesc cu cineva din familie despre toate întrebările pe care le am eu în cap, pentru că și la chestii din astea fac isterii, dapăi dacă le-aș zice că eu nu prea mai cred în Dumnezeu sau nu așa cum o făceam. sad Aș vrea să cred, dar îmi e greu.La biserică la noi, mai nou, de când cu legalizarea căsătoriilor gay din SUA tot zice de asta, aproape în fiecare predică.Că vai ce păcat imens au făcut și nu știu ce.Dar de ce e păcat? Dacă ei așa s-au născut, ce vină au? Măcar ei nu fac rău altora.
Deci, cum ar trebui să o întreb pe mama sau pe cineva din familie, nelămuririle mele? big grin

35 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu stiu daca ti-a mai spus cineva asta, dar traiesti intr-o familie de fundamentalisti religiosi. So keep calm and stay low profile.

Ce se intampla:
Familia ta e comusa din indivizi obtuzi ce isi traiesc viata dupa norme religioase primitive si care au pretentia ca si copiii lor sa ii urmeze in fanatismul lor religios.
Acum daca tu nu vezi nicio problema in asta si ai impresia ca sunt un nesimtit care iti insulta familia perfect normala, inseamna ca indoctrinarea si-a facut efectul. Tot ce poti face in acest caz este sa iti traiesti viata dupa cum iti dicteaza ei.

Daca insa ai impresia ca ceva e "putin" ineregula cu familia ta, ca sunt "putin" cam exagerati si ilogici cateodata, atunci esti pe drumul cel bun.
In acest caz sfatul meu e sa astepti sa implinesti 18 -20 de ani si dupa "o iei la pas" fara sa mai intorci capul inapoi.
Intri pe modul "High Profile". Da il tii "High", sa nu te induplece cu isteriile sau cu vorba buna.

Stai "High" cel putin un an, pana se obisnuiesc cu ideea ca nu esti ca ei si incep sa o accepte. Dupa te poti "impaca" cu familia.

| Inferno a răspuns:

"Copilul are dreptul la libertate de gândire, de conştiinţă şi religie. Religia copilului care a împlinit 14 ani nu poate fi schimbată fără consimţământul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul să-şi aleagă singur religia.

Copilul aparţinând unei minorităţi etnice, religioase sau lingvistice are dreptul la viaţă culturală proprie, la declararea apartenenţei sale religioase, la practicarea propriei sale religii, precum şi dreptul de a folosi limba proprie în comun cu alţi membrii ai comunităţii din care face parte."
Din drepturi copilului

"(1) Părinţii îndrumă copilul, potrivit propriilor convingeri, în alegerea unei religii, în condiţiile legii, ţinând seama de opinia, vârsta şi de gradul de maturitate ale acestuia, fără a-l putea obliga să adere la o anumită religie sau la un anumit cult religios.
(2) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani are dreptul să îşi aleagă liber confesiunea religioasă."

Articolul 490 - Codul civil.

Parintii tai iti incalca drepturile.

NOname
| NOname a răspuns:

Te felicit pentru faptul că ai o personalitate suficient de puternică, încât nici îndoctrinarea religioasă masivă nu a reuşit să te frângă şi să-ţi dezactiveze complet gândirea critică. Gândeşti, deci eşti ok.

regis
| regis a răspuns:

Clar nu are cine sa iti raspunda la intrebarile acestea firesti. Fa-ti un abonament la biblioteca si citeste, citeste tot ce iti cade in mana. Asta nu contravine invataturii familiei tale si te va ajuta sa gasesti singura raspunsurile.

| doctorandus a răspuns:

Crede-ma ca si eu am fost pocait si nu e chiar asa de rau, pentru ca te scuteste de a face greseli mari pe care tinerii le fac din nesabuinta. Dupa ce te vei maturiza si vei avea casa ta iti vei putea alege ce religie vrei (sau niciuna).

| luana1 a răspuns:

A trecut mult timp de cand am intrat ultima oara cu un raspuns pe TPU si am stat mult sa ma decid daca sa imi dau cu parerea, mai ales ca esti un "pui" care iese incet incet in lume si incepe sa exploreze.Incepe sa-si puna intrebari si sa-si cerceteze launtrul.E perfect normal, prin asta au trecut toti si nu e gresit.
Rabdare nu are nimeni la varsta ta si cu atat mai mult iti lipseste intelegerea lumii in care traiesti.Nimeni nu-ti poate oferi o solutie si care sa fie 100% valabila.Pe cei din jurul tau, painti, frati, etc. nu-i prea poti schimba, de aceea nu trebuie sa incepi sa-i urasti doar pentru faptul ca nu te inteleg. Undeva pe parcursul vietii vei fi si tu in situatia in care iti va fi greu sa-i intelegi pe ceilalti.Asta e.Dar asta nu inseamna ca nu le poti arata ceea ce simti si gandesti acum.E cel mai corect mod in care ar trebui sa procedezi.De un lucru poti fi sigura:ei te iubesc si au grija de tine orice ar spune atunci cand vei face acest lucru.Esti si tu constienta ca generatia lor nu e una cu a ta.Conceptiile lor si regulile cu care au crescuti au fost altele si asta nu mai poti schimba. Daca esti atenta la felul in care le expui ceea ce gandesti si intrebarile pe care le ai sunt sigura ca te vor asculta.
Mai ai rabdare.Viata abia a inceput, nu te grabi sa devii una cu tendintele de acum.Cat despre existenta lui Dumnezeu...Intrebare veche de cand lumea si la fel de prezenta pentru absolut toti.Toti am fost sau suntem cand credinciosi cand mai putin credinciosi, cu indoieli si intrebari fara raspuns.Cine spune ca e 100% ateu sau ca 100% e convins de existenta lui Dumnezeu minte.Dar cred ca nu e gresit sa ne intrebam, sa cercetam, asta suntem, cautam sa fim impacati cu noi insine.

| anonimg a răspuns:

"Deci, cum ar trebui să o întreb pe mama sau pe cineva din familie, nelămuririle mele?"
Cand iti vor mai zice ceva, tu spune-le:
"El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti." (Matei.5:45)
Spune-le si ca vrei sa-L vezi pe Domnul Isus. in ei, in fiecare dintre ei -in membrii familiei tale, in membrii bisericii, in pastor. Ca de altfel, ce altceva poate sa il atraga pe om la biserica in afara de Domnul Isus?
Nu esti prea mica; este timpul sa cauti sa cercetezi cum stau lucrurile si sa rezolvi problema intre tine si Dumnezeu.
Orice religie -chiar si ce-a adevarata- daca este rece, lipsita de dragoste, atunci este mai rea decat terorismul.
Este vina parintilor tai pentru ca au neglijat sa semene in inima ta dragostea pentru Dumnezeu; iar acum cand esti mare, ce sa rasara daca nu au semanat nimic? Peste 90%din parintii de pe tot pamantul au neglijat lucrul acesta -si il vedem cu ochii nostri. Cu toate acestea, nu trebuie sa te dai batuta pentru ca nu vei castiga linistea si pacea pentru sufletul tau. Fii "rebela" in sensul bun al cuvantului; adica iesi din rutina relatiei pe care o mai ai cu Dumnezeu. Ia-ti inima in dinti si striga catre Dumnezeu: "Doamne, ce se intampla cu mine?" Striga cu toata puterea inimii tale. Nu ceda si lupta-te cu Dumnezeu in rugaciune; trebuie sa cunosti adevarul. Spune-I: "Doamne, fa ceva cu viata mea caci nu pot sa mai traiesc asa!" Nu-I da pace pana cand nu vei capata raspuns. Ca si Iacov, spune-I: "Nu Te voi lasa sa pleci pana nu ma vei binecuvanta." (Geneza.32:26) In fiecare seara si in fiecare dimineata, pe parcursul zilei, aceasta sa fie atitudinea ta; si nu iti spun ca vei primi raspuns.

| milan9 a răspuns:

Facand referire la una dintre ereziile strecurate in general in discutii de genul acesta, e bine sa stii ca Biblia nu vorbeşte despre "Biblie", dar în schimb vorbeşte despre "TRADIŢIA ORALĂ", despre cuv. PREDANIE! Mântuitorul Hristos nu vorbeşte despre Biblie pentru că Biblia nu era scrisă (urma să se scrie în decursul primului secol, şi să se unifice în cel imediat următor…)

Sf. Predanie (Tradiţie) A ADUNAT, a explicat şi a apărat SCRIPTURA prin scrierile sale vechi de 2000 de ani aparţinând primilor episcopi ai Bisericii.

Dacă cineva nu recunoaşte "Tradiţia orală" care a circulat în Biserica primelor trei secole, atunci nu poate să respecte nici Scriptura – apărută în această Tradiţie a primelor trei secole ale Bisericii…

| mentholinks a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu ai tai despre asta si sa iti explice mai mult de ce au anumite pretentii de la tine. Daca nici ei nu reusesc incearca sa vorbesti cu pastorul fiindca el stie cu siguranta mai multe despre Dumnezeul lui Israel si despre Biblie. Ce sa zic, esti inca mica si probabil ti se pare ca esti neindreptatita de catre parinti cum li se pare majoritatii adolescentilor din ziua de astazi dar eu zic ca ai avut noroc ca nu te-ai nascut ortodoxa sau catolica fiindca baptista fiind ai sansa sa cunosti ceea ce spune Biblia si nu sa fii indoctrinata cu niste dogme si traditii prostesti.

| untu a răspuns:

Niciodata sa nu ai indoieli despre existenta lui Dumnezeu! Bunul Dumnezeu,Tatal Nostru Ceresc,Creatorul tuturor copiilor Lui din intreaga planeta PAMANT,creatorul al cerului si al pamantului, al naturii si al animalelor! Deci bunul Dumnezeu a existat, exista si acum pretitudinteni si va exista intotdeauna pe viitor! Cea mai frumoasa religie crestina dintre toate este ORTODOXA! Ortodoxia inseamna dreapta credinta si faptele noastre bune pe care le desavarsim fata de altiii din iubire, dragoste, cinste si respect!

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru untu):

Linisteste-te.
Yahve-ul biblic nu a fost dumnezeu nici pe departe.
Asa au dorit unii teologi sa para.
Jehova sau Yahve nu a creat nimic dar a distrus popoare intregi.Bun sa omoare si sa se dea mare.
Ortodocsii isi apara si ei painea sau cozonacul dupa caz.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru untu):

Yahve daca era atotputernic si omniscient nu mai calca in excrementele iudeilor cand se plimba prin tabara lor, si nu ii mai obliga pe bietii oameni sa-si ingroape rahatul ca pisicile.

Deuteronom 23

13. Afară de uneltele tale, să mai ai şi o lopată şi, când vei vrea să ieşi cu scaunul afară din tabără, să sapi o groapă şi apoi să îngropi cu ea necurăţeniile tale;

14. Că Domnul Dumnezeul tău umblă prin tabăra ta, ca să te izbăvească şi să-ţi dea pe vrăjmaşii tăi în mâinile tale; de aceea tabăra ta să fie sfântă, ca să nu vadă El la tine ceva de ruşine şi să Se depărteze de la tine.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Uite aici un filmulet care m-a ajutat sa inteleg ceva cand am avut nevoie.
https://www.youtube.com/watch?v=M3I8jMdUjcg

| suffarstar a răspuns:

Iti las PM.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce imi place de tine! :d Uite, mie mi se par mari prostii toate chestiile pe care religiile le interzic. Adica ok, nu e bine sa furi, sa omori, sa jignesti (chestii d-astea).Dar cand deja iti interzic si ce muzica sa asculti, ce sa mananci si cum sa te imbraci deja se indeparteaza de tot ceea ce inseamna libertatea de a alege. Eu cred ca religia s-a transformat intr-un mecanism de manipulare in masa, ne indeparteaza unii de altii in loc sa ne apropie.Nu sunt atee, dar prefer sa cred intr-un Dumnezeu care ne iubeste neconditionat, atat timp cat si noi il iubim in inima noastra. Consider a nu practicile ne apropie de Dumnezeu, ci inimile noastre; daca simtim ca ceva nu e in regula pentru noi, nu ar trebui sa il facem. Dumnezeu ca un tata iubitor nu ne va judeca, El pur si simplu ne iubeste si ne va iubi pentru ca El ne-a creat, altfel nu ne-ar mai fi creat daca voia doar sa ne pedepseasca.
Asta e parerea mea si sunt convinsa ca multi nu sunt de acord cu ea si e ok. Fiecare ar trebui sa creada in ce vrea, dar doar in ceea ce ii face bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E un film despre asta kreuzweg, prima parte arata ideologia, a doua e obiectiva in legatura cu ce fac familiile protestante cu copiii lor.
ar mai fi si the white ribbon de haneke

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! happy
Să știi că nu e chiar vina părinților tăi sau a celorlalți membrii din familie pentru că ei au fost învățați cu această religie și mai apoi corupți. Văd că tu ai o altă părere despre religia ta și despre Dumnezeu și asta e complet normal. Fiecare om are părerea lui, iar părinții tăi nu pot alege stilul de viață potrivit pentru tine sau pe care îl vrei. După mine, trebuie să îți ierți rudele pentru comportamentul acesta, dar să le spui verde în față ceea ce crezi. Nici un părinte nu are dreptul să își judece copilul, să îl învețe da, dar să îi zică ce să facă pas cu pas nu este normal. Acum, scuze că ți-am jignit părinții și rudele, dar, sincer să spun, ai dreptate din mai multe privințe și e păcat (acesta e cu adevărat păcatul big grin) că nu ai curaj să le spui... AI ÎNCREDERE ÎN TINE ȘI ÎN OPINIA TA! Eu zic că la 18 ani să îți schimbi religia și să îți vezi de o viață normală, nu de una exagerată și primitivă. Iar în legătură cu Dumnezeu, El e o născocire necesară din anumite privințe. Când spui „Doamne ajută!" îți dai singur curaj și putere pentru a trece de un obstacol din viață. Pe de altă parte, această religie îi face pe unii oameni exagerați, care spun cuvinte fără sens sau legătură și care sunt foarte stricți. (cred că nici nu știu bine ce e aia democrație...) În final, îți spun să ai răbdare, curaj și voință pentru a spune ce ai exact pe suflet.
P.S.: Îmi pare sincer rău dacă nu te-am ajutat cu opiniile mele.
P.S.S: Sper din inimă că te-am ajutat cu ceva!

| Drolja a răspuns:

Bun, şi tu ce vrei, să-ţi pui cercei şi să îţi faci iubiţi din afara religiei tale, sau să cauţi şi să înţelegi adevărul pentru a-ţi putea forma o opinie corectă cu care să-ţi abordezi părinţii?

Pentru că am impresia că prima e ceea ce te preocupă mai mult.

| gingergirl1 a răspuns:

Mda, pai ma bucur ca ai ai scris aici toate astea, unde majoritatea sunt atei :/ Toti o sa-ti zica ca e ok, DAR NU E! Parintii tai au foarte mare dreptate cu tot. ( si eu tot baptista sunt, doar ca am 16 ani ). Si eu am fost mai razvratita pana anul trecut / acum 2 ani, dar Dumnezeu a lucrat cu putere in viata mea ( in special in vara aceasta cand am fost in tabara cu adolescentii din biserica mea ) si sincer iti spun ca regret enorm si imi e rusine de perioada aceea din viata mea.
Si cum poti sa zici ca homosexualitatea nu este pacat? Fi serioasa, tu chiar nu cunosti Biblia, scrie in bibilie ca acest lucru e vazut ca o scarba inaintea Lui. " God created Adam and Eve, not Adam and Steve! "
Si in legatura cu baietii necrestini, crede-ma e o diferenta ENORMA intre un baiat pocaiat si unul nepocaitwinking As putea sa-ti dau sa te uiti la niste predici pe youtube in legatura cu asta, spuse de un predicator special pentru adolescenti. Si sunt carti foarte dragute si utile care vorbesc despre asta...de exemplu cartea care mi-a schimbat total viziunea despre o casnicie si relatii a fost cartea scrisa de Eric si Leslie Ludy - " Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu ", si majoritatea cartilor lor. Sunt niste autori pe care ii indragesc super mult.
Uite, mi-ar placea sa vorbesc mai multe cu tine, serios. p.s : Esti din Bucuresti?

| Demzz explică (pentru gingergirl1):

Nu,sunt din Oradea.

| Inferno a răspuns (pentru gingergirl1):

Daca homosexualitatea este pacat atunci cel ce pacatuieste este nimeni altul decat Dumnezeu,cel ce l-a creat pe homosexual (a creat factorii genetici si circumstantele favorabile dezvoltarii comportamentului homosexual).

Sau poate tu iti inchipui ca orientarea sexuala ti-o alegi cum vrei tu? Azi esti homo,maine hetero,cum ai tu chef?

Ai cumva impresia asta, pentru ca daca da,atunci singura explicatie este ca esti bisexuala, iar pentru tine e usor sa fii atat homo cat si hetero.

Ori daca est bisexuala, dupa cum te tradeaza mentalitatea, atunci ar fi bine sa mai arunci un ochi in Biblie, ca nici bisexualii nu sunt mai bine vazuti.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Activitatea sexuala tine de placere, daca tie iti place sa faci acest lucru mai mult invers decat este normal sa-l faci, este normal sau gresit? Perseverenta in ceva gresit este un lucru normal sau gresit? Perseverenta intr-un lucru greșit este duce la aparitia viciului, repetarea constienta a unui lucru rau se numeste in crestinism, PACAT. Conștienta pacatului poate duce la abandonul acestuia sau la continuarea acestuia intarind viciul, adica pacatul. Nimeni nu se naste vicios, dar placerea si complacerea intr-un lucru rau duc la aparitia acestuia. Homosexuali, dupa mine ar trebui castrati fizic, adica facuti mameluci si s-ar rezolva si problema asta atat de murdara, nu este o solutie crestina dar ar da sansa si acestor devianti sa revina la o viata cat de cat normala fara a mai face si alte "victime".

| gingergirl1 a răspuns (pentru Inferno):

Da-mi referinta si te cred. Si da-mi din noul testament, nu din vechiul unde sunt regulile date de Dumnezeu evreilor, care nu mai sunt valabile pentru noi, ca si crestini astazi.
si poftiim? Am zis eu ca sunt bi? Ma atrag doar baietii, atat. Dar dragostea nu e un sentiment, e o alegerewinking Pana si in psihologie e explicata chestia asta. Nu numai de Biblie. Deci, in concluzie, tu alegi pe cine sa iubesti. Arata-mi tu mie un crestin [ in sensul de crestin cu adevarat ], care ii cunoaste pe Hristos, si care e homosexual.straight face Si nu Dumnezeu i-a creeat pe ăia asa. Cum poti sa zici ca Dumnezeu pacatuieste? straight face Imi zici mie sa ma documentez din Biblie dar tu crezi caDumnezeu e pacatos. Bravo mă straight face

| Inferno a răspuns (pentru danut):

"Activitatea sexuala tine de placere..."
Iar placerea nu tine de constient,ci de modul in care organismul este construit.
Nu organismul alege ce ii place si ce nu,ca atunci placerea nu ar mai avea sens, ea fiind doar modul prin care fiinta este "momita" spre ceva bun si util speciei.
In cazul organismelor homosexuale dopamian si ceilalti neurotransmitatori, responsabili pentru senzatia de placere, sunt eliberati in timpul actului sexual cu un alt mascul.

Deci ajungem la ce am spus si eu, ca orientarea sexuala nu este o alegere.

Nu stiu ce intelegi tu prin "gresit". Homosexualitatea poate fi o eroare din punct de vedere evolutiv, deoarece reprezinta un punct terminus in transmiterea informatiei ereditare (scopul biologic al vietii).

| Inferno a răspuns (pentru gingergirl1):

Nu stiu pentru ce vrei tu referinta din Biblie, afirmatiile mele neavand nevoie de confirmari biblice.

Ideea ca orientarea sexuala ti-o alegi tu cum vrei este o idee bazata pe o gandire bisexuala, asta am spus.

Exista o gramada de homosexuali crestini, pana si pe siteul asta au fost doi. Pana si pe TPU au fost intrebari puse de crestini, care erau homosexuali, si nu stiau cum sa scape de asta, pentru ca discorda cu convingerile lor religioase.
Uite aici:

http://www.tpu.ro/......i-stiu-ce/

Exista si mari episcopi care sunt homosexuali, spre exemplu Eva Brunne, episcop de Stockholm, este lesbiana.

"Si nu Dumnezeu i-a creeat pe ăia asa."

Ok, atunci cine? Cine a creat genomul uman de asa natura incat sa paota evolua spre tendinte homosexuale?

Pana la eliberarea neurotransmitatorilor exista intierea sau evenimentele premergatoare actului sexual cand individul poate preintampina evenimentele NEFIRESTI, CONTRA NATURI, care vor avea loc, CA DE AIA NE NUMIM FIINTE RATIONLE sau daca nu suntem fiinte rationale atunci la abator cu acele (asa cum spui tu) greseli ale naturii. Deci cum am da-o solutia SODOMEI este cea RATIONALA, cea NORMALA.

Homosexualitatea este naturala din moment ce se intalneste in natura la alte organisme.

Intr-adevar, omul poate sa se opuna instinctului sexual, spre deosebire de alte organisme. Insa nu vad logica acestei impotriviri.

Logica este ca o fiinta rationala sa-si foloseasca until si pozitiv ceea ce alte fiinte nu au, creierul. Altfel nu se deosebeste de celelalte fiinte. Homo. este un viciu deci un pacat.

Atat ca viciul si pacatul sunt notiuni ce tin de filosofia crestina si nu au treaba cu realitate obiectiva.

O, tu nu traiesti intr-o tara crestina, dupa legi crestine si o filozofie crestina, atunci unde locuieste domnia ta?

| Lucică1998 a răspuns:

Daca ai nelămuriri cu privire la religia ta cel mai rău lucru pe care poți sa il faci este sa vorbești cu familia, pentru ca oricât de apropiați de Dumnezeu ar fi nu ar sti ce sa iti spună exact, poate ar face mai mult rău. Daca chiar vrei sa discuți cu cineva vorbește cu vreun prezbiter sau pastor din biserica, unul cu care poate ești mai familiara, cineva in fata căruia sa poți sa te deschizi si abordează fiecare subiect in privința căruia ai nelămuriri. Si încearcă sa iti cauți si propriile răspunsuri, adică sunt sigur ca ai cateva Biblii acasă in care sa cauți răspunsul la întrebările tale. Si stai liniștita nu ești singura care are nelămuriri, pun pariu ca jumătate din adolescenții din biserica ta au îndoielile lor, in general asta e vârsta la care începi sa iti pui anumite întrebări, vorbesc din experiența ca si eu am trecut prin ceva asemanator, puțin mai atenuat totuși ca familia mea e puțin mai diferită de a ta, dar acum mi-au trecut
P. S. Eu sunt penticostal.

| Demzz explică:

Nu am zis că vreau neaparat să îmi fac iubiți în afara religiei, ci doar că nu mi s-ar parea așa mare tragedie dacă pur și simplu s-ar întâmpla să am.Că nu ar trebui să conteze așa mult asta.Cât despre cercei și alte chestii de genu, le fac pentru că pur și simplu îmi place, nu cred că ceva greșit.Normal că mă preocupă și cea de a2a variantă, doar că nu știu exact cum să aflu, mi se par așa încâlcite toate astea...

| MissRebeca a răspuns:

De ce e pacat sa fii homosexual? Pentru ca aasa scrie in Biblie, logic. Asa s-au nascut ei? Serios? Orice om are ispite, dar trebuie sa lupti cu ele, nu sa cazi prada lor. Bineinteles ca homosexualitatea e pacat. Si nu D-zeu a creat-o. D-zeu a creat pe Adam si Eva, nu pe Eva 1 si Eva 2. Nu mai asculta de parerile ortodoxilor. Faptul ca ai avut norocul sa te nasti intr-o familie de pocaiti, te ridica mult deasupra gandirii ortodoxe. Tu, prin faptul ca accepti sfaturi de la ei, te cobori la nivelul lor, de oameni dusi la Biserica doar de maxim 3 ori pe an. Sincer, am pretentii de la tine daca esti pocaita. Apropo, pocaiti pot fi si ortodocsii. Pocait e cel caruia ii pare rau de pacatul lui si se caieste. Cuvantul "POCAIT" nu are legatura cu vreo religie anume. POCAITI sunt peste tot, si la ortodocsi, catolici, baptisti, penticostali, crestini evanghelici, adventisti etc. Te sfatuiesc sa nu asculti sfatul celor de pe internet, si sa stai de vorba cu un batran din adunarea ta, un frate mai in varsta care iti inspira incredere. Succes.

| Andamibmib a răspuns:

Vreau sa ma asculti bine, serios. NU este corect modul in care familia ta procedeaza. Este perfect normal sa ai nelamuriri si poti sa ma intrebi ce vrei tu. Daca tu nu vrei sa ai aceasta religie, nu esti obligata sa o accepti in viata ta. Din cate am inteles eu, crezi in Dumnezeu dar ai niste "goluri" sa zic asa..deasemenea ai prea multe restrictii de a face anumite lucruri...Trebuie sa ai curaj, mult curaj si sa le spui in primul rand parintilor tai ce parere ai desprea treaba asta. Nu este o tragedie, este chiar normal sa vrei sa te fardezi de la o anumita varsta, sa porti cercei, sa schimbi ceva la tine, treaba asta trebuie sa le-o explici parintilor tai! Fiecare om are dreptul la o opinie, asta sa fie clar..si fiecare om are dreptul de a isi alege un mod in care sa traiasca. Nu tu alegi de cine te indragostesi. Gandeste-te o secunda cat de naspa o sa fie daca te vei cupla cu un tip de care nu iti place, dar trebuie pentru ca e baptist. Din punctul meu de vedere prinde curaj si zi-le alor tai ca daca nu ai chef intr-o zi sa mergi la biserica, NU O SA TE DUCI (eplica-le ca ai nelamuriri). Daca nu vrei aceasta religie, nu o sa o accepti, simplu. Succes (orice intrebare ai, putem vorbi)

| xHorrorx a răspuns:

Doamnee,fato,cât de tare ești :o..Adică,tu ești "rebela" din familie,ești așa diferită, te apreciez pentru asta big grin laughing.Aa și-n legătură cu întrebarea ta, eu sincer nu mai cred în Dumnezeu(nu mă judeca), dar totuși, te admir pentru faptul că gândești diferit față de familia ta ..Succes ^^