| rabbit2015 a întrebat:

am si eu niste intrebari poate stie cineva mai exact ce raspunsul,pe google am gasit diferite raspunsuri. Intrebarile mele sunt: cand a trait Moise, inainte cu cat timp de Iisus? dar Iisus la cat timp a trait, inaintea erei noastre sau in timpul ei? si la cat timp dupa facerea pamantului? de ce sunt 5 carti ale lui Moise? care credeti ca este mai adecvata religiei crestin- ortodox? din punctul meu de vedere prima, cu a cincea nu sunt deloc de acord. Va multumesc si nu ma judecati pentru ca nu stiu.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"cand a trait Moise, inainte cu cat timp de Iisus?"
Pai cam cu vreo3000 de ani inainte lui Isus.
"dar Iisus la cat timp a trait, inaintea erei noastre sau in timpul ei?"
Pai primi 3 ani i-a trait inainte ere noastre, restul vietii a copilarit in era noastra.
"si la cat timp dupa facerea pamantului?"
Pai conform Bibliei Isus s-a nascut l-a vreo 4-5000 de ani dupa facere
"de ce sunt 5 carti ale lui Moise?"
Nu stiu
" care credeti ca este mai adecvata religiei crestin- ortodox?"
Chestia asta daca vrei, eventual discuta cu un preot nu ma intereseaza
"din punctul meu de vedere prima, cu a cincea nu sunt deloc de acord"
Ultima care prevedea legiile sociale ale evreiilor in antichitate.

6 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Moise a trait cu circa 1200-1500 de ani inainte de Hristos. Isus Hrsistos s-a nascut in anul 4 inaintea erei noastre. Moise a scris cateva carti ale Vechiului Testament dar si cea mai veche scriere din Biblie, Cartea lui IOV.

| rabbit2015 explică (pentru danut):

Si care crezi ca e mai potrivita pentru crestini? Eu as zic ca intaia carte.Niste argumente imi poti da?

| danay72 a răspuns:

Situl jw.org sectiunea publicatii, biblioteca online iti va fi de folos.

| Dorugar a răspuns:

Nu se stie cu exactitate cand a trait Moise, dar se presupune ca a trait cu cca 8 secole inainte de a se naste Rabinul Isus din Nazareth.
2 Era noastra (adica a Dumnezeului veacului acesta = Satana) a inceput odata cu nasterea lui Isus, inainte de aceasta nastere nu existau personaje negative ca Diavol iar Satan era un inger de incredere a lui Dumnezeu.
3 Exista 5 carti ale lui Moise (adica Pentateuchul) pentru ca numai atatea i se atribuie lui!
4 Nici una din aceste carti NU este adecvata religiei crestine, pentru ca toate 5 fac parte din Scriptura religiei mozaice, in care aceste texte sunt interpretate asa cum le-a inspirat Dumnezeu si nu in varianta mincinoasa a religiei crestine care a FURAT scriptura religiei mozaice si o interpreteaza dupa capul si interesul crestin, adica altfel decat a inspirat-o Dumnezeu.
5 Treba ta ca esti sau nu de acord cu cartea a 5-a, dar aceasta este chiar LEGEA pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor si singura carte din cele 5 care este considerata ca fiind "CUVANTUL" lui Dumnezeu pentru ca denumirea de Deuteronom (asa cum se numeste cartea a 5 a) insemna in traducere " Aici este Cuvantul) ...asa ca tu ca si toti crestinii, nu urmati Legea si Cuvantul lui Dumnezeu, ci doar legile Dumnezeului veacului acesta ...adica legile Satanei!

| rabbit2015 explică (pentru Dorugar):

Pai si ti se pare de acord tot ce scrie in Deuteronom?