"cand a trait Moise, inainte cu cat timp de Iisus?"
Pai cam cu vreo3000 de ani inainte lui Isus.
"dar Iisus la cat timp a trait, inaintea erei noastre sau in timpul ei?"
Pai primi 3 ani i-a trait inainte ere noastre, restul vietii a copilarit in era noastra.
"si la cat timp dupa facerea pamantului?"
Pai conform Bibliei Isus s-a nascut l-a vreo 4-5000 de ani dupa facere
"de ce sunt 5 carti ale lui Moise?"
Nu stiu
" care credeti ca este mai adecvata religiei crestin- ortodox?"
Chestia asta daca vrei, eventual discuta cu un preot nu ma intereseaza
"din punctul meu de vedere prima, cu a cincea nu sunt deloc de acord"
Ultima care prevedea legiile sociale ale evreiilor in antichitate.
Moise a trait cu circa 1200-1500 de ani inainte de Hristos. Isus Hrsistos s-a nascut in anul 4 inaintea erei noastre. Moise a scris cateva carti ale Vechiului Testament dar si cea mai veche scriere din Biblie, Cartea lui IOV.
Si care crezi ca e mai potrivita pentru crestini? Eu as zic ca intaia carte.Niste argumente imi poti da?
Nu se stie cu exactitate cand a trait Moise, dar se presupune ca a trait cu cca 8 secole inainte de a se naste Rabinul Isus din Nazareth.
2 Era noastra (adica a Dumnezeului veacului acesta = Satana) a inceput odata cu nasterea lui Isus, inainte de aceasta nastere nu existau personaje negative ca Diavol iar Satan era un inger de incredere a lui Dumnezeu.
3 Exista 5 carti ale lui Moise (adica Pentateuchul) pentru ca numai atatea i se atribuie lui!
4 Nici una din aceste carti NU este adecvata religiei crestine, pentru ca toate 5 fac parte din Scriptura religiei mozaice, in care aceste texte sunt interpretate asa cum le-a inspirat Dumnezeu si nu in varianta mincinoasa a religiei crestine care a FURAT scriptura religiei mozaice si o interpreteaza dupa capul si interesul crestin, adica altfel decat a inspirat-o Dumnezeu.
5 Treba ta ca esti sau nu de acord cu cartea a 5-a, dar aceasta este chiar LEGEA pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor si singura carte din cele 5 care este considerata ca fiind "CUVANTUL" lui Dumnezeu pentru ca denumirea de Deuteronom (asa cum se numeste cartea a 5 a) insemna in traducere " Aici este Cuvantul) ...asa ca tu ca si toti crestinii, nu urmati Legea si Cuvantul lui Dumnezeu, ci doar legile Dumnezeului veacului acesta ...adica legile Satanei!
Pai si ti se pare de acord tot ce scrie in Deuteronom?