Sa fie o regula cat sa tii doliu? Asta chiar e o prostie! Doliu il tii cat vrei, dar in suflet. Daca porti haine negre nu inseamna ca tii doliu...
Buna draga, doliu poti tine cat vrei; dupa ce il dai jos il pui la un copac si spui o rugaciune.
Imi pare rau pentru tine!
Doliul nu este un obiect, pe care sa-l porti un timp, si apoi sa-l duci undeva. Doliul reprezinta o perioada de rugaciune intensa pentru cel care a trecut la cele vesnice. In aceasta perioada, oamenii obisnuiesc sa poarte haine negre si sa renunte la ceea ce in mod uzual se numeste distractie, pentru a se dedica rugaciunii.
Doliul se tine in inima. Nu trebuie sa porti neaparat haine negre ca sa ti doliul.
Doliul se tine 6 saptamani dupa 6 saptamani il dai jos si apoi il duci la groapa decedatului
! si imi pare rau ca tia murit o ruda!
Kingmaxx imi pare rau pentru tine dar poza mea, e luata de pe net! e prea vizibil asta. si da, adevarul asta e ca doliul se tine in suflet. dar am auzit de la o alta ruda, ca trebuie sa fac nu stiu ce cu el, sa il duc la o bisericuta, sau la mormant, chestii de genul.si m-a cam bagat in ceata.
Apoi mai baby blue nu as zice ca tinuta ta e chiar de doliu.in chelea goala pi malu marii? da,,, ma rog, fistecare cum simte na.doliu se tine in suflet si cat doresti.dar e bine ca durerea sa nu o tii mult in suflet fiindca tii sufletul respectivei rude in loc.lasa-l sa se inalte.
Cei aia doliu? dolui il ti in sufletul tau o viata daca ai tinut la acea persoana nu cred ca exista o perioada de timp cand isi moare mama,tata,fratele, sora nu exista timp sau cand isi iubeste copii, sotia pers pe care le iubesti, religios il ti 6 luni cand se tine pomana la biserica
Pai salut! Nu stiu unde trebuie sa-l duci dar din cate stiu e ca un an se tine doliu...Si imi pare rau de ce ti s-a intamplat
Asasa_Sasas_1975 întreabă: