Depinde...Una e sa te pocaiesti ca sa e lauzi ca esti mai credincios (Asta e gresit) alta e sa-ti pocaiesti inima si trupul tau.nu e neaparat nevoie sa Fi Martor sau Penticostal, Te poti pocai in gandul tau ca sa devii o pers mai buna ''pocainta'' are mai multe semnificatii
Noi nu trebuie sa-i judecam pe pocaiti ca devenim noi mai rai.
Crestinii le stiu pe toate...
Paganule!
*crestin mode off*
Vi cu mine la o bere?
Pocainta este porunca lui Dumnezeu, nu a mea.Eu doar va spun care este voia lui Dumnezeu pentru noi oamenii, pentru ca sunt sigura ca nu va faceti timp sa cititi Biblia.,, Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.,,
Eu unul consider singura evolutie reala spre viitor ateismul sau agnostismul s-a putut observa ce a facut religia cat a domnit europa si s-a vazut ce a facut stinta in ultimele 2, 3 secole, religia e o otrava un lucru rau, diabolic care are ca scop sclavia omului, ema crede in ceva foarte mult de fapt cred ca ea e singura care chiar crede de pe TPU nu o putem judeca daca a asa a fost invata,spalata pe creier e vina noastra a tuturor ca suntem niste lasi,ipocriti,aroganti ne lasam condusi de biserica,dogme, secte si alte lucruri care au ca scop manipularea mintala inainte era cea fizica acum este si asta mintala, practic esti condus non stop,manipulat de presa, internet, tv, religie si chiar de tarfa de langa tine
Ce va indeamna Ema sa faceti nu are legatura cu religia are legatura cu credinta care este atitudinea fata de Dumnezeu si pocainta atitudinea fata de pacat.Credinta este una singura indiferent din ce religie faci parte, si un singur Dumnezeu.Atat de mult a iubit Dumnezeu lume ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
Stai bre putin sa ma luminezi si pe mine la minte,eu sunt un ortodox vrednic de mila,dar cind am sufletul incarcat dau fuga pe la Sf Biserica mai o rugaciune mai la pupat Sf Icoane,mai o Sf Cruce, mai citesc un Acatist mai Psalmul 50, cind simt sufletul scirbit rau iau Canonul de Pocainta catre Mintuitor.O iau cu binisorul pe linga Bunul Dumnezeu si recunosc ca am greseli cu ghiotura si sunt un om care nu merit sa ridic ochii spre cer,dar promit sa ma fac om de treaba si sa ma indrept si incerc dupa slabele mele puteri omenesti, oare nu seamana a pocainta.Ba cind vad ca treaba este groasa trec pe la Sf Spovedanie si incalt Canon si incerc sa fiu mai bun mai rabdator cu cei din jur, Incerc sa mai ajut dezinteresat, dar in mintea mea le pun la picioarele Domnului, din pacate de cele mai multe ori uit sa ii multumesc Bunului Dumnezeu ca m-a invrednicit sa pot ajuta pe cineva.
Societatea in care traim are nevoie de pocainta, de Dumnezeu.
Hai pa acum v-ati strans toti pocaitii la intrebarea mea. Nu era pentru voi deci vedeti-va de biblia si religia voastra.
Ce ai ma? de sari la mine ca boala la omul sanatos, eu macar recunosc "Stai bre putin sa ma luminezi si pe mine la minte,eu sunt un ortodox vrednic de mila "
Ce tot ii dai tu cu idolii tai pe la mine prin ograda,mai ai putin si sari la mine ca sunt pagin si ma faci sa ma zbirlesc ca motanul.
Poate oi fi tu ala fara de pacat,eu recunosc sunt vrednic de mila ca amaritul acela de vames, vezi pilda Mintuitorului la templu.
Ce tot ii dai cu slava desarta, ca eu nu am treaba cu asa ceva
Ia vezi-ti de treaba dumitale si lasa copiiii in pace sa se bucure de viata (mai exact de ce le-a dat Dumnezeu). Ma bucur foarte mult ca esti asa credincioasa, dar nu crezi ca ar fi mai bine sa o tii in sufletul matale?! Cu tot respectul, insistenta dumneavoastra nu face decat sa-I enerveze pe altii si sa se duca sa mai faca o prostie.
TutacBogdan a răspuns (pentru Urzi23):
Un om care spune ca e smerit, mai este el oare smerit dupa ce a spus ca este smerit?
Urzi 23 in dialog :
Ce ai ma? unde am scris eu cuvintul smerit
Bravo tie! Vrei sa mai spui si altceva cu asta ca nu cred ca ti-am inteles mesajul?
Dar tu de unde stii ca o vor petrece in chin vesnic? Si in afara de asta de unde stii tu ce-are fiecare de indeplinit pe lumea asta? Fiecare gest pe care-l face cineva poate schimba viata altuia si asta nu se poate intampla decat daca e el insusi asa cum l-a lasat Dumnezeu cu apucaturile de fiecare zi nu cu balivernele pe care le tot indrugi tu acolo. Da, tu esti un copil care stii sa te bucuri de exact ce-ti trebuie tie in momentul asta. Lasa oamenii in pace sa fie asa cum i-a lasat Dumnezeu si nu-I mai schimba tu ca asa ti se pare tie ca esti interesant.
Oi fi tu "cel drept si lipsit de pacat " care ai tot dreptul sa ridici piatra Poate tu ai tot dreptul sa te rogi asa : Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, rapitori, nedrepti, adulteri, sau ca si acest vames.
Eu recunosc ca sunt vrednic de mila ca amaritul de vames si zic si eu "Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului."
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: