Popa e uns cu toate alifiile.Cand tu zici urate, el se gandeste la chestii care ar face sa roseasca pana si un actor de filme pentru adulti.
La spovedit poti doar sa-i spui ca ai vazut niste nimicuri de doi lei fara importanta.
Daca tot te ai uitat la filmul ala trebuia sa te uiti la tot. intelegeai si tu ceva din el macar
Se intelege si se iarta
Nu se și se, adică la modul general.
Cel căruia te spovedești, va decide dacă el va înțelege sau nu.
Dar în nici un caz nu este nevoie să îi povestești tot filmul.
Dacă i-ai greșit preotului, te duci și îți ceri iertare de la el; dar dacă I-ai greșit lui Dumnezeu, îți ceri iertare de la Dumnezeu.
Este depersonalizare, dezumanizare mărturisirea păcatelor noastre înaintea oamenilor.
Mărturisirea păcatelor înseamnă cerere de iertare. Și deci nu are nici o logică să mă duc la preot să îmi cer iertare pentru că am călcat legea lui Dumnezeu. Pot să mă rog direct lui Dumnezeu. Crezi că degeaba ne învață Domnul Hristos când ne spune: "Ci tu când te rogi intră în odăița ta..."?
Este o ofensă adusă lui Dumnezeu dacă spunem că suntem prea păcătoși ca să venim la Dumnezeu așa cum suntem. Noi trebuie să venim la Dumnezeu chiar așa păcătoși cum se suntem. Și Dumnezeu ne-a promis iertarea.
Dacă El ne-a îndemnat să iertăm pe aproapele nostru chiar și de șaptezeci de ori câte șapte pe zi (care este o cifră simbolică), cu cât mai mult ne va ierta El pe noi dacă ne vom mărturisi păcatele înaintea Lui.
Păi la partea cu videoclipul spui ce ne-ai zis și nouă și la ceea ce ai citit poți spune detaliat. Nu vreau să te învăț de rău, dar de ce ai spune că te-ai uitat la filme "pentru adulți"? Sunt egal cu zero practic dacă nu s-a arătat nimic. La partea cu povestea pot spune că nu te-a afectat negativ, deoarece nu aveai cum să curvești in gând cu personajul. Treaba ta ce faci, dar părerea mea este, că această spovedanie este fara rost. Dacă chiar vrei sa nu mai păcătuiești, mai bine nu mai practici ce crezi tu că este interzis sau macar încerci asta, și dacă încercarea eșuează, mai apoi te duci la preot. Dacă încerci să nu mai faci, părerea mea este că păcatul îți este iertat de Dumnezeu. Dacă te duci la un preot, du-te și tu la unul care este înțelept sau măcar așa este vorba despre el. În ziua de azi, majoritatea celor care slujesc în biserică nu sunt preoți... îmi este scârbă de aceasta majoritate.
Iti dau un pont, Dumnezeu te iarta, nu preotul pentru ca lui Dumnezeu i-ai gresit nu preotului. Toata treaba cu spovedania e o practica pagana as spune, adica de ce nu Ii ceri pur si simplu lui Dumnezeu sa te ierte, prin rugaciune.
chiftelutacrocanta întreabă: