Sunt aparati de farmece si facaturi adica invocarea puterii demonilor pentru a face rau cuiva, cei ce isi daruiesc sufletul si viata lui Dumnezeu si se pun sub protectia sangelui Mantuitorului Hristos. Poti sa te rogi:
Tatal meu din ceruri iti daruuesc Tie toata fiinta mea, iti marturisesc toate pacatele mele si imi cer iertare pentru ele( cere-ti irrtare soecific pentru tot ce te mustra constiinta) si te rog sa ma curatesti de ele cu sangele Mantuitoruluu Hristis.Iert si eu perdoanele care mi- au gresit si m-au ranit in viata( spune pe cine si pentru ce) inclusiv acele colege care imi vor raul.Iert si eu( inclusiv pe mama) si primesc iértarea ta deplina.Ma pun sub protectia sangelui Mantuitoruluu Hristos unde nici un blestem al nimanui nu ma poate atinge.M- am rugat in Numele lui Iisus Hristos!
Eu cred ca trebuie sa te spovedesti, impartasesti, sa te rogi dimineata si seara, sa mergi la sf Liturghie si sa il rugam pe duhovnicul nostru sa ne citeasca ceva de dezlegare si ar fi de preferat o sfestanie a casei. Cam asta e maximul care se face.
M am intalnit intr o zi cand mergeam la sf maslu cu o doamna mai in varsta si doar scria pe o foaie numele pe care sa le pomeneasca preotul la slujbe, ii lasa foaia, dar nu ramanea la slujba pentru ca se facea tarziu si trebuia sa se intoarca acasa.
Imi povestea ca s-a vazut cine ii facea rau pentru ca la 2-3 saptamani au inceput sa se certe vecinii ei.
``.‚ ‚Cam asta e maximul care se face.``.‚ ‚
Așa se face în ortodoksism, sau în Creștinism? Cã eu nu am gãsit în nici-o traducere a Noului Testament astfel de practici de ``dezlegare``.
Maria, ti-ai dat singura raspunsul, dar cu grija sa nu crezi ca toate acestea sunt "amulete magice". Sfantul Maslu nu este pentru aflarea celor ce fac rau, ci pentru sanatatea trupeasca si sufleteasca. Spovedania nu trebuie facuta pentru altii (sa ii spui duhovnicului ce rau ti-au facut altii), ci pentru tine, ce rele faci tu. Rugaciunile de dezlegare nu sunt amulete care desfac orice rau, ci rugaciuni care fac dezlegarea pacatelor dupa Spovedanie, ca Dumnezeu sa iti ierte pacatele daca tie iti pare rau de cele facute. Trebuie luat aminte la ce faci si la cum gandesti. Daca fetele iti fac rau (indiferent cum) tu trebuie sa le faci bine, sa le doresti binele, sa le iubesti chiar daca nu tii legatura cu ele. O sfestanie in casa, o icoana sau mai multe, o cruce facuta la orice actiune, o rugaciune catre un sfant pot face minuni, dar totusi sa nu stam cu sufletul la gura si sa asteptam minunea. Poti citi viata Sfintilor Ciprian si Iustina sau cartea " parintele Paisie si marii initiati ai Indiei" pentru mai multe detalii pe acest subiect. Spor si roade duhovnicesti.
Nu trebuie făcut nimic și nu trebuie luate în seamă. Toate aceste lucruri sunt fantezii fără nici o valoare. Nu există nici un spiriduș atotputernic care să îndeplinească dorințele unor viețuitoare efemere. Dacă ar exista un spiriduș atotputernic, atunci acel spiriduș nu ar avea nevoie de nimic de la om și nu ar face nimic pentru sau contra omului pentru că nu ar avea de ce. În realitate nu există nici un spiriduș. Sunt doar povești primitive.
Nu pot sa cred ca in sec. XXI cineva mai crede in vraji, farmece, dezlegari si facaturi!
Eu pot crede.
Am cunoscut o femeie cindva. Cu probleme grave de natura psihica. Am aflat de la parintii ei de sursa problemelor ei. Era cea mai buna la invatatura in liceu. La concurenta cu o colega a ei. Din invidie, colega a apelat la cineva sa faca vrajuri. Pe o amarita de prajitura. Apoi colega a invitat pe mai multi din clasa la party, printre ei fiind si acea femeie. I-a dat prajitura cu "dedicatie", si din acea noapte au inceput problemele. Nu a mai putut sa invete, nu se putea concentra. Dintr-o fata capabila sa absolveasca medicina, caci asta a dorit, abia a facut o postliceala. Cind am cunoscut-o eu, la 20 de ani dupa, nu mai era buna de nimic, era scoasa la pensie pe caz de boala. A aflat ce se intimplase, pentru ca mai apoi colega ei se laudase la alti colegi de ce i-a facut, si aceia i-au spus ei ce s-a intimplat, si atunci a inteles de ce nu mai putea invata ca inainte.
Sau: un baiat, al carui mama face vrajuri acasa, e cel mai normal om, daca sta departe de biserica. Cind a intrat in biserica, cand vrea sa aiba de-a face cu Dumnezeu, incep problemele, probleme de natura psihica grave. Nu mai merge la biserica, devine om normal.
Si lista poate continua.
Mi-ar place sa imi explici cum vine asta, cum explici tu cazurile astea.
La primul caz as zice ca a otravit-o cu ceva care a afcetat-o neurologic (nu psihic!) si a afirmat ca sunt vraji.
Dar al doilea caz ma blocheaza pur si simplu. Mai ales ca la mine in familie (in familia largita, neamuri) cineva se lauda ca face vraji cu popii (tot rude) in biserica. Chiar nu-mi explic, desi nu pot, nu vreau sa cred. Poate ai dreptate.
Recunosc și eu că se întâmpla să fie anumite cazuri, care sunt puse pe seama vrajurilor, dar nu sunt vrajuri. Și cazuri la care există o explicație coerenta naturala. Dar sunt cazuri unde nu poți explica nicidecum, orice ai face. Așa îți poți da seama că există totuși ceva, poate mai mediatizat decat e in mod normal, dar, totuși, exista.
Vrăji cu popii? Cum adică? Cu popii (pentru anumite chestii), sau pe popi (destinate popilor)?
Îți dai seama că, daca e adevărat ce zici, e foarte grav pentru biserica?
Cica mai puternice... Nu ai cum sa înțelegi, nefiind în temă cu practicile ce țin de biserica. In mod normal, Dumnezeu e cel mai puternic. Am văzut asta in cateva experiențe de viață. Dar, ca sa fie, omul trebuie sa respecte anumite condiții. In special ce țin de morală. Dar ce te aștepți de la niște popi care au fost în stare să facă pact cu diavolul? E clar de ce vrajurile sunt mai puternice. Moralitatea popilor sigur a lăsat de dorit. Și au preferat să meargă pe ceva care funcționează, chiar daca e de partea cealaltă. E ca și cum într-un oraș poliția e depasita de gangsteri, pentru că sunt incapabili, și în loc să facă tot ce pot pentru a fi capabili, ei se corup și dau mina cu gangsterii. Pina la urma, gangsterii își vor cere tributul.
Pur si simplu nu intra in jocul lor. Nu exista farmece de dementa daca nu le dai atentie. Mai mult o sa iti pierzi mintea daca stai sa te sperii si sa intri in jocul lor, pur si simplu ignora-le si ia-L pe Dumnezeu ca aparator al trupului si sufletului tau si nimic rau sa stii ca nu ti se va intampla. Roaga-te pentru ele ca sa devina mai bune si sa le ierte Dumnezeu si sa le lumineze mintea, si ai sa vezi ca apele se vor linisti.
Post, rugăciune, să-ți citească preotul din moliftelnic, spovedit, împărtășit obligatoriu, și credință multă.
Frica de diavol este un păcat.
Alunga fricile, și urmează-le Hristos cu iubire și credință, și ai sa vezi schimbarea.
Fa milostenie în locul zeciuielii, dar fa-o cu iubire fata de Aproapele.
Rizztheseballs6969 întreabă: