| SunIsUp4ever a întrebat:

ce credeti ca se va intampla la sfarsitul lumii, oricand ar fi el, credeti ca exista acea cale ca dupa moarte sa fie judecata? Dau funda pentru cine ma lamureste so pe mine.

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Uite cam asa va fi:,, Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.

Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.

Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.

Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit;
am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine."

Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut?

Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat?

Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?"

Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut."
Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!

Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau;

am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pe la Mine."

Atunci Îi vor răspunde şi ei: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând, sau fiindu-Ţi sete, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă, şi nu Ţi-am slujit?"

Şi El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut."

Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică."

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Normal, avem un suflet care ajunge ori in rai sau iad. Ateii vor fi judecati si trimisi in iad iar cei crestini care n-au comis pacate grave si au facut fapte bune ajung in rai.

| alonet a răspuns (pentru mgtow):

Mi-a atras atentia un coment al tau in care sustineai ca ai fost de mic botezat ca ordodox si aceea ai ramas, ca idee cauta sa intelegi mai bine ce inseamna sa fi cu adevarat ortodox si atunci ai sa intelegi si restul raspunsurilor la intrebare de mai sus. ca idee incepe cu inceputul: cand ai fost mic iti spun eu daca nasi tai nu au avut grija sa iti spuna ca ai fost botezat intr-u crestinare, cu alte cuvinte cotezul se comfirma doar daca atunci cand vei deveni mare te vei crestina, din cuvintele lui Iisus intelegem ca daca nu ne nastem din nou nu avem cum intra in imparatia lui Dumnezeu, (dialogul dintre |isus si Nicodim) acum intrebarea mea e : cand s-a petrecut in viata ta nasterea din nou despre care vorbea Iisus, asta doar ca sa poti afirma ca esti crestin?!

Răspuns utilizator avertizat
| sophieLY a răspuns:

Deci doua chestii:
1. Daca crezi si tu ca in 2012 vine sfarsitul lumii, am sa iti spun si eu o alta varianta pe care am auzit-o:
In calendarul Illuminatilor in 2012 se implinesc 11 ani de la dezastrul de pe 11 septembrie 2001; asa ca banuiesc ca planuiesc alt dezastru in 2012 (pentru ca ei tin foarte mult de numerologie), si vom trece toti de partea masonilor (satanistilor) adica de partea lui Antihrist, incetand sa urmam calea lui Dumnezeu.Repet!-e doar o alta varianta pe care am auzit-o, asta nu inseamna ca trebuie sa imi spuneti ca sunt o ciudata si ca inventez chestii.Parerea mea totusi, e ca nu se va intampla NIMIC in 2012, numai Dumnezeu stie!
2.Eu cred ca dupa ce omul moare este supus Judecatii particulare,adica este judecat dupa pacatele si faptele bune pe care le-a facut,iar apoi sufletul lui ajunge in Rai sau in Iad (asa spune Biblia,eu nu pot sa aduc o alta teorie fara sa am dovezi). Cand va veni sfarsitul lumii,va fi o Judecata universala,adica toti vom avea aceeasi varsta,iar Antihrist va aparea sub forma unei femei la inceput. Dupa aceea cei care nu trec de partea lui Antihrist si aleg sa il urmeze pe Dumnezeu, vor suporta chinuri groaznice pana ce trec de partea lui Antihrist.Iar apoi, nu stiu ce se va intampla :-ss.
Sper ca te-am ajutat!
O zi cu zambet!

| NuDauFunda a răspuns (pentru sophieLY):

O teorie foarte interesanta la punctul 1, pe care o impartasesc si eu. Singura sansa ca apocalipsa sa aiba loc la anul' e ca cineva s-o provoace. Nu sunt de acord cu implicarea divinitatii. Pentru mine 'Antichristul' (asta e o simpla denumire) e un personaj ipotetic care ar reusi cumva sa coaguleze in jurul lui 'fortele intunecate' (masonerie, societati secrete, etc) si sa 'puna mana pe omenire', folosind pretextul ca el ar fi Dumnezeu. Dar asta nu il face sa fie Satan sau vreun trimis de-al lui Satan. Ci doar un conducator al lumii ce ar reusi pentru prima data in istorie un control total asupra maselor, ceea ce ar reprezenta 'moartea spiritului uman' (a libertatii, vointei si liberului arbitru, mai concret), de unde si metafora apocalipsei.

| sophieLY a răspuns (pentru NuDauFunda):

Pai practic, scopul Illuminatilor este sa convinga lumea sa treaca de partea satanismului, iar in 2012 cand vor avea mai multi de partea lor, banuiesc ca li se va parea si mai usor sa ne manipuleze si pe noi.De altfel, deja multe vedete foarte cunoscute si-au vandut sufletul diavolului, iar ei ne vorbesc despre asta in cantecele lor si incearca sa ne corupa sa facem semnele diavolului...Sunt foarte multe chestii si dovezi cum ca acesti Illuminati exista si incearca sa preia controlul asupra noastra.Deci prin sfarsitul lumii (daca e sa ne luam dupa teoria aceasta) inseamna sfarsitul Lui Dumnezeu? Pentru ca odata ce nimeni nu se mai increde in el nu mai vad ce ar putea urma...moartea noastra? Vom trai si vom vedea.

| KodrutZ a răspuns (pentru sophieLY):

Ei frectie, nu uita ca oricum sint mai multi musulmani, hindusi si budisti decit crestini si catolici la un loc, asa ca e fix egal cu 0 in ce directie se vor indrepta turmele de oite crestine.

| sophieLY a răspuns (pentru KodrutZ):

Am mai spus asta si inca sunt sigura ca este o aberatie aceasta teorie cu 2012, adica de ce ni s-ar dezvalui 'data mortii noastre'?! Cine a inventat aceasta data stupida este chiar un disperat dupa atentie deoarece crestinismul spune ca odata ce toti vor fi convertiti la o singura religie, numai atunci va incepe sa se creada ca va veni sfarsitul lumii.Eu nu mai stiu ce sa cred, deci mi se pare o prostie ca suntem indusi in eroare in acest mod...
O zi cu zambet!

| KodrutZ a răspuns (pentru sophieLY):

Crede ca cine a initiat crestinismul a avut capacitatea vizionara de a isi imagina ca, la un moment dat, prin educatie si emancipare, lumea va tinde catre umanism/ateism, asa ca s-a gindit sa lase o profetie pe post de sperietoare. Pina una-alta, religiile sint folosite ca scuza, insa lacomia umana e adevaratul motor care ne impinge catre autodistrugere.

| stefan110310 a răspuns (pentru KodrutZ):

Daca ar avea toti de toate, atunci ar fi distrugere. e practic imposibil. deci lacomia, ipocrizia si crearea de iluzii ne duce pe o ierarhie. cei morali, majoritatea, sunt jos. iar cei parsivi si care exploateaza orice oportunitate sunt sus. mi se pare normal sincer. fiecare trage pentru el. nu exista "sa fim buni". exact asta fac si cersetorii: tu muncesti ca prostu si ei abuzeaza de bunatatea=naivitatea ta (cei care dau desigur) si ajung sa aiba mai mult decat ai tu intr-o lunalaughing

| sophieLY a răspuns (pentru KodrutZ):

Pai scopul 'lor' este de a ne speria din ce in ce mai tare,pentru a ne dovedi ca pot lua masuri,ca ne cunosc mai bine decat vecinul de deasupra,ca pot omori pe oricine,in orice secunda,insa nu vor face nimic mai mult decat aceste avertismente pentru ca noi sa cadem in bratele lor,usurandu-le munca. Sunt mii si mii de teorii din astea,toate par credibile daca le aduci argumente,dar niciodata nu le vei crede pana ce nu vezi dovezile cu ochii tai. Mai, daca e sa ma gandesc la moartea lui Michael Jackson (despre care tind sa cred ca exista mai multe teorii), acesta ne-a avertizat in legatura cu anul 2012 intr-un clip de dupa filmarile pentru "This is it" in care spunea ca ar trebui sa incepem sa facem fapte bune,sa fim alaturi unii de altii, sa fim cat mai buni, pentru ca mai avem 4 ani (filmarea a fost facuta in 2008 parca) si nu e prea tarziu. Asta dovedeste ca si el a avut cunostinte in legatura cu anul 2012 si daca imi amintesc bine, speculatiile nu au inceput asa de devreme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci intelegi eu ca ateu ajung in iad / un crminal / un pedofil / un hot/ un ipocrit ca cineva de sus va ajunge in rai ca e crestin / dar eu ajung in iad / referind la inrebarea ta daca ai facut 8 clase ai invatat la biologie ca pentru a trai trebuie sa ai forma si creier pentru a gandi tu vezi suflete/ fantome / spirite fi serios ce naiba suntem in secolu 21 nu exista judecata si doar judecatile de pe pamant crede-ma ca e destul cat de judeca uni

| Blueflower a răspuns:

Pai nu stim prea bine cand va veni acel sfarsit dar ca sa ajungi intr-un loc bun si ma refer la Rai trebuie sa te rogi mult ca dupa judecata sa te duci acolo unde e fericire intr-un cuvant sa spun asa.Nu prea stiu nici eu asa de multe asta doar din ce am citit.