Asa sa fie. dupa ce ai facut o rugaciune si ai dori sa se indeplineasca cererea ta se incheie cu amin ca si un sigiliu.
Amin inseamna "asa sa fie" "adevar". Mai mult, Amin este unul dintre Numele lui Dumnezeu. Daca te uiti in Isaia 65:16 vei gasi "Dumnezeul Adevarului" = "El-o-heem' 'âmên". Hristos este numit Amin, de asemenea, in Apocalipsa 3:14 (apropo de cei care inca se mai intreaba daca Isus este sau nu Dumnezeu).
Cuvântul grecesc "amen" (amin în română) este o transliterare a cuvântului ebraic ʼa·men′ şi înseamnă "aşa să fie" sau "cu siguranţă". Rădăcina cuvântului ebraic provine din ʼa·man′ care înseamnă "a fi fidel" sau "a fi demn de încredere".
Este abreviarul a 3 cuvunte din ebraica.El melech maamin.Atotputernicul este regele in care eu ma incred.
Am mai raspuns pe aceasta tema.Nu este un cuvint amin.Este ca o sigla mai mult.Provine din initiala a 3 cuvinte ivrit.El melech maamin.=Regele superior este de incredre sau increzator.
Amin (din ebraică amen = „așa să fie" sau „cu adevărat" - אָמֵן) este o expresie liturgică care apare de 13 ori în Vechiul Testament (pentru prima dată în Cartea Numeri 5, 21-22) și de 119 ori în Noul Testament, din care de 52 de ori în evangheliile sinoptice și de 25 de ori în Evanghelia după Ioan.