anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Conceptiile dominante astazi in Europa si in alte tari occidentale sunt in esenta doua : traditionala versiune a religiei crestine, bazata pe biblie, si conceptia stiintifica care reiese din descoperirile din ultimele 3 secole.
Din punctul de vedere al religiei, se spune ca Dumnezeu a creat Universul in 7 zile, iar apoi a creat omul, primul barbat si prima femeie, Adam si Eva, dar care au comis pacatul etern si asa au fost izgoniti din Paradis si trimisi pe Pamant.
Din punctul de vedere al stiintei, astronomul american Hubble a elaborat idea ca Universul este in continua extindere. Circa 10 miliarde de ani in urma Universul nu exista, si ceea ce l-a format a fost o forta cu totul speciala, numita singularitate, care avea o energie infinta manifestata, dupa, printr-o mare explozie numita Big Bang. Totul, incetul cu incetul, a fost verificat si analizat multi ani dupa de catre mari astronomi dar si fizicieni( Ex. Galileo), cu nasterea unor noi idei cum ar fi geocentrismul ( cu Pitagora, Aristotel, etc) dar si heliocentrismul ( Copernic, Aristarh, dar si Kepler).
Potrivit multor oameni de stinta, religiosi, dar si oameni obisnuiti, este un mare conflict intre stiinta si religie. Eu sunt mai mult de parte stiintei pentru ca au probe concrete pentru ceea ce sustin si ce analizeaza, in schimb religia se bazeaza pe niste "zvonuri" in mare parte. Voi ce parere aveti? De partea cui stati? Argumentati!

34 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dani_Doroga_1984):

Aici iti dau dreptate!laughing

| Al99 a răspuns (pentru Isabella110):

Gandirea binara 0 si 1este specifica formelor de viata neevoluate.

| Isabella110 a răspuns (pentru Al99):

Tu generalizezi, eu vorbesc din proprie perpectiva. Si sincer, ma bucur pentru tine ca iti dai definitia de "creatura" evoluata. Bafta!

| Al99 a răspuns (pentru Isabella110):

Multumesc.
Cu timpul si "perpectiva" ta o sa se mai largeasca.