Religia in mod normal ar trebui sa duca la toleranta dar nu consider ca ai neaparata nevoie de ea pentru asta.
Daca am luat cel mai simplu exemplu, crestinismul, putem observa ca desi ei o dau inainte cu "iubeste-ti aproapele" si "nu-i judeca pe ceilalti", nu respecta aceste lucruri dar ma rog, am vazut ca in majoritatea cazurilor se scuza ca si asa toti suntem pacatosi
Si pe de alta parte vorbind la mod general probabil ca toleranta se manifesta doar in cadrul religiei respective nu intre mai multe religii pentru ca oamenii se judeca intre ei si desi vor sa para draguti uneori tot nu le convin oamenii diferiti de ei.
Totusi depinde de la persoana la persoana pentru ca poti avea idei sanatoase si fara religie sau poti sa apartii unei religii si fara sa respecti de fapt nimic din ce presupune aceasta.
Biblie este discriminatorie de la prima la ultima pagina. Sa iti amintesc de cruciade, de holocaust, de 11 septembrie si alte razboaie din orientul de astazi, toate au avut legatura cu religia, multe crime facandu-se in numele lui Dzeu? Lumea ar fi fost mai bine fara asa ceva.
Exact cum spune mai sus Daniel, ca si drujba, religia este inventata de om si folosita de fiecare dupa cum il taie capul, iar de liderii religiosi in functie de interes.
Orice curent de gandire poate sa duca la toleranta, sau intoleranta, in functie de alegerile pe care le face fiecare. Si ateismul poate duce la intoleranta, nu doar fanatismul religios. Atunci cand ii respingi pe ceilalti fiindca nu gandesc la fel ca tine, ai o problema.
Scuze, am uitat sa specific: nu doar despre crestinism, dar despre religii in general.
Astrid47 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: