Opiniile cu privire la existența sau inexistența unui viitor după moarte și sensul vieții variază foarte mult în funcție de credințe, filozofii și perspective personale.
Dacă e să ne luăm după perspectiva religioasă, există convingeri diferite cu privire că, după moarte, viața noastră nu se va opri odată cu trecerea în neființă. De exemplu, creștinismul, islamul și iudaismul susțin existența Raiului și Iadului, în funcție de acțiunile pe care le desfășoară cineva în timpul vieții lor. În același timp, religiile orientale, cum ar fi hinduismul și budismul, cred în reîncarnare, unde sufletul trece prin cicluri repetate de naștere, moarte și renaștere până când se eliberează din samsara (ciclul renașterilor).
Dacă e să ne luăm după perspectiva ateismului, unii oameni cred că nu există nimic după moarte și că viața noastră se încheie odată cu dispariția corpului fizic. Cu alte cuvinte, se consideră că ideile/conceptele religioase precum Raiul, Iadul sau reîncarnarea nu au baze solide în realitate și că toate acțiunile noastre sunt simple coincidențe sau rezultatul legilor naturii și al aleatorului.
Filozofia existentialistă spune că există filozofi care susțin că viața noastră nu are un sens intrinsec, iar fiecare individ este responsabil să-și creeze propriul sens și valoare în viață. Ei susțin că libertatea umană implică acceptarea absenței unui sens preexistent și asumarea responsabilității pentru propriile acțiuni și decizii.
Eu, personal, îmi place să mă ghidez după perspectiva religioasă, considerând că, după moarte, fiecare dintre noi va pleca spre Rai sau Iad. Asta nu înseamnă că toți trebuie să se ia după mine, dar mă fascinează ideea de „lumea de dincolo".
Cei fricoși mereu se teme de viață în primul rând, frica lor duce la îmbogățirea unor șmecheri care au inventat religi bine organizate care acționează că manipulare, îndoctrinare și prostie, nu e vina lor, daca oameni sunt idealiști ei le oferă ceea ce vor
Si consecinte ipotetice ale procesului mortii. La ce te referi?
Sau faptul ca toate actiunile noastre au fost o simpla coincidenta, s-au petrecut fara motiv, nu au reprezentat nimic.
Acesta nu este un fapt, ci o interpretare.
o simpla coincidenta. Coincidență cu ce?
actiunile... s-au petrecut fara motiv. O acțiune are la bază totdeauna un motiv,
actiunile... nu au reprezentat nimic. O acțiune reprezintă totdeauna ceva.
Așa că tot ce întrebi, cum ar fi, nu ar fi așa cum prezinți mai sus.
Interesantă concepția asta:
Mulți oameni spun: sunt tânăr, îmi trăiesc viața. acum sunt sunt în putere. Dumnezeu mai încolo, la bătrânețe. Când ajungi pe la 60-70 bolnav. sau oricum lipsitți de vigoarea tinereții, în general oamenii spun: acum la 60-70 de ani? Nu mai am eu putere sa ma gândesc la Dumnezeu, sunt prea păcătos, în plus treburile astea trebuie făcute când ești tânăr. Nu acum. Ce vor zice oamenii, m-am prostit acum la bătrânețe.
"Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd." (Evrei 11:1)
Credința aceasta nu este o simplă credință, cu care suntem noi obișnuiți zilnic: credem că avem prieteni care ne iubesc, credem că vom realiza ceva important pentru ne-am pregătit în acest domeniu, credem că vremea va fi bună pentru că toți meteorologii susțin asta, etc. Dar toate acestea pot să dea greș. Dar nu și încredințarea că suntem iubiți de Dumnezeu, și că prin faptul că Îl cunoaștem nu doar că ne putem bucura de viața veșnică, ci și de faptul că Îi putem spune "Tată".
Credința este o puternică încredințare că omul este iubit de Dumnezeu, chiar dacă în jurul omului toate se dovedesc a fi contrare.
Există lucruri uimitoare în relația omului cu Dumnezeu, lucruri pe care pana omenească nu le pot descrie, deoarece lucrurile acestea depășesc capacitatea de înțelegere a minții umane; sunt lucruri dincolo de natura umană, și nu pot fi exprimate în cuvinte omenești.
Mai există și situația când omul care a experimentat, care a cunoscut dragostea lui Dumnezeu pentru el, va ajunge într-o zi să se simtă singur, chiar părăsit de Dumnezeu. Dar asta nu înseamnă că omul este și părăsit de Dumnezeu. Încercarea credinței aici își are apogeul. Pentru că omul trebuie să creadă că este iubit de Dumnezeu chiar și când nu mai simte dragostea divină. Aceasta este credința: când toate simțurile spirituale ne-au părăsit, când ura tuturor semenilor este îndreptată asupra noastră, când tot iadul de îngeri răi s-a dezlănțuit împotriva noastră, când simțim că Dumnezeu S-a depărtat de la noi -când simțim că pământul este de fier și cerul de aramă, când simțim că rugăciunile noastre n-au nicio putere să se ridice mai sus decât tavanul, când poate nici nu mai avem nicio putere și chiar nicio dorință de a ne ruga; deci când nu mai vedem nicio nădejde și niciun viitor -atunci trebuie să credem că Dumnezeu ne iubește, chiar dacă El îngăduie să trecem prin toate aceste lucruri.
Când Dumnezeu ne-a dat asigurarea mântuirii, atunci trebuie să credem că suntem mântuiți, că Dumnezeu ne iubește, chiar dacă ajungem în situații mai grele și mai nenorocite decât cei necredincioși.
Bun venit în lumea reală, departe de credințe și speranțe. Felicitări că gândești.
"Cum ar fi ca dupa ce murim, chiar sa nu existe nimic"
Cum să fie? Nu ar fi în niciun fel, nici rău, nici bine. Nu ar fi nimic.
Și nu există absolut niciun indiciu serios că ar exista "ceva" după moarte. Absolut toate poveștile legate de "rai", "iad", reîncarnări sau "suflet nemuritor" sunt niște fantezii umane.
Înainte să te naști nu ai existat timp de câteva miliarde de ani. Te-a deranjat în vreun fel această perioadă de inexistență? De ce este atât de greu de acceptat că după moarte revii la acea inexistență?
Viziunea asta face parte dintr-o paradigmă numită "naturalism" care este incoerentă dpdv filozofic
Daca nu exista nimic dupa moarte, atunci pur si simplu creierul nostru se va opri si noi nu o sa ma simtim/ stim nimic
Dar tu cat de mult crezi in existenta unui Dumnezeu? Cat de mult în viața de apoi? In procente
Nu pot sa pun un procent pe asa ceva.Pur si simplu cred si atat.
Nu crezi că e doar o auto amăgire, o forma de speranță?
Nup.Stiu ca biserica ca institutie face ca totul sa para asa, dar daca cercetezi Biblia din punct de vedere literar, etic si filosofic, are destul sens cat sa fie adevarata. Apoi mai sunt si argumentele istorice cu privire la existenta lui Iisus.
Asta si plus ca chiar daca biserica(din nou ca institutie) foloseste Biblia ca manipulare, autorii ei nu prea aveau cum sa o scrie cu scopul asta:1.Lor nu le iesea nimic din asta(ba chiar erau si persecutati si omorati)
2.Toti autorii au trait inaintea unei forme globale de guvernamant.Este clar ca cei care au crestinismul au facut-o fiind siguri de ceea ce credeau.
Dar asta nu dovedește divinitatea lui Iisus,știm și că Mohamed a existat,istoric că a existat un Iisus nu vad care e problema, martiri regăsești în orice religie, credință, idei, gândiri
La început au fost apoi au persecutat eu pe alti, și comuniști au fost percecutati in multe țării, vezi Germania lui Hitler
Pai da, dar aici este ceva putin diferit.Crestinismul se deosebeste de alte religii prin faptul ca:1. Dumnezeu s-a intrupat si a trait printre noi sub forma unei figuri istorice care a avut discipoli.
2.A murit si a inviat.(rastignirea este din nou atestata istoric)
3. Discipolii l-au vazut pe rand ca a inviat si au marturisit asta pana la moarte.In cazul asta, deja avem o marturie ceva mai palpabila, pentru ca Dumnezeu a devenit om.In Islam este diferit, Allah nu a venit niciodata in trup pe pamant, ca pentru ei Iisus era doar un profet.Da, gasesti martiri in orice religie, numai ca ce s-a intamplat in cazul crestinismului este mult mai palpabil decat ceva din hinduism, Islam sau alta religie.Recomand canalul Inspiring Philosophy pentru mai multe informatii, este acolo un playlist intreg pentru subiectul asta.
Cea mai mare amenintare la adresa crestinismului este libertatea religioasa, nu ateismul de stat.
Noi suntem crestini si credem in Sfantul Duh. Preotii ii spun Sfantul Duh. Medicii ii spun Sufletul Omului. Fiecare om are un suflet care cantareste intre 200 grame si 300 grame si care se ridica la cer cam la 7 ore dupa ce omul moare. Fara gluma, chiar asa este. Sufletul Omului (sau Sfantul Duh) ajunge in Rai sau in Iad (sau in Purgatoriu dupa credinta Catolica) depinzand de cate fapte bune a facut pe lumea asta. Nu este credinta religioasa, Raiul si Iadul chiar exista ca si judecata de apoi. De aceea preotii spun ca pe lumea asta nu are voie sa te judece nimeni pentru faptele tale, pentru ca te va judeca Bunul Dumnezeu pe lumea cealalata.
Tu nu ai înțeles ceva foarte important. Duhul Sfânt (sau Sfantul Duh, cum zici tu) este Dumnezeu, parte din Sfânta Treime și nu este sufletul. Sufletul este ceva din noi, din fiecare om, Duhul Sfant e Dumnezeu și nu e în toți oamenii. Și cum ar putea Dumnezeu sa meargă în rai sau în iad după moarte? Nu e de la sine înțeles ca El deja e în cer? În plus, mântuirea nu consta în câte fapte bune ai făcut pe lumea asta, cum ai spus tu. Scrie clar în Biblie ca mântuirea e PRIN HAR, PRIN CREDINȚĂ, NU PRIN FAPTE. Da, noi trebuie sa avem faptele credinței, dar nu suntem mântuiți prin acele fapte
Iar începeți cu minciuni, medici nu vorbesc de suflete că nu există așa ceva, cat despre acele grame nu s-a dovedit că există așa ceva, nu băgați știința în basmele voastre
S-a dovedit ca omul are un suflet, vei trece si tu prin asa ceva. Citeste aici https://en.wikipedia.org/......experiment
Nu s-a dovedit, degeaba minți
Experimentul lui MacDougall a fost respins de comunitatea științifică [1] [5] și a fost acuzat atât de metode greșite, cât și de fraudă totală în obținerea rezultatelor sale. [9] Observând că doar unul dintre cei șase pacienți măsurați a susținut ipoteza, Karl Kruszelnicki a afirmat că experimentul este un caz de raportare selectivă, deoarece MacDougall a ignorat majoritatea rezultatelor. Kruszelnicki a criticat, de asemenea, dimensiunea mică a eșantionului și a pus la îndoială cum MacDougall a reușit să determine momentul exact în care o persoană a murit, având în vedere tehnologia disponibilă în acel moment. [1] Fizicianul Robert L. Parka scris că experimentele lui MacDougall „nu sunt considerate astăzi ca având vreun merit științific", [5] iar psihologul Bruce Hood a scris că „deoarece pierderea în greutate nu a fost de încredere sau replicabilă, descoperirile sale au fost neștiințifice". [9] Profesorul Richard Wiseman a spus că în cadrul comunității științifice, experimentul se limitează la „un morman mare de curiozități științifice etichetate „aproape sigur că nu sunt adevărate"". [2]
Un articol al lui Snopes din 2013 spunea că experimentul a fost defectuos, deoarece metodele utilizate erau suspecte, dimensiunea eșantionului era mult prea mică și capacitatea de a măsura modificările de greutate prea imprecisă, concluzionand: „nu trebuie să se acorde credință ideii pe care le-au dovedit experimentele sale. ceva, să nu mai vorbim că au măsurat greutatea sufletului ca 21 de grame". [4] Faptul că MacDougall probabil a otrăvit și ucis cincisprezece câini sănătoși în încercarea de a-și susține cercetările a fost, de asemenea, o sursă de critici. [3] [4]
Pot sa-ti spun sigur ca omul are si un suflet care se ridica la ceruri dupa ce omul moare. Sufletul ajunge in Rai sau in Iad, depinzand de cate fapte bune ai facut, nu de cat ai crezut in Dumnezeu. Nu te supara, acum 7 luni mama mea care era medic a murit si stiu ce spun. Iar Sfantul Duh este cam tot sufletul omului, insa vazut de preoti. Mai mult nu vreau sa discut.
Da, omul are un suflet care va merge în rai sau în iad după ce moare, sunt complet de acord, dar nu, Duhul Sfant nu este egal cu suflet, iar dacă ai fi citit Biblia ai fi știut. Duhul Sfant e Dumnezeu, sufletul e ceva din tine care va merge fie în rai, fie în iad, și e în absolut toți oamenii (numai oamenii au suflet). Duhul Sfânt este în copiii adevărați ai lui Dumnezeu, nu in toți oamenii de pe pământ și nu este suflet, e tot Dumnezeu dar care e în tine (de asta scrie în Biblie ca trupurile noastre sunt Temple ale Duhului Sfânt).
Cat despre mama ta, îmi pare rău să aud asta, dar dacă a murit nu înseamnă că știi că "Duhul Sfant e sufletul" ptc nu e adevărat. Da, a murit, dar nu ai de unde sa știi ce e cu ea acum sau lucruri de genul ăsta, adică nu are legătură cu subiectul discuției
Iti multumesc ca m-ai lamurit ce este cu Duhul Sfant.
Vezi ca și animalele se duc fie în rai, fie în Iad. Eclesiastul 3:19, 20.
În funcție de Faptele pe care le-au făcut bănuiesc.
Păcat ca nu înțelegi ceea ce citești. Scrie foarte clar în versetul 19 "cum moare unul, asa moare și celălalt" sinjn versetul 20 "toate au fost făcute din țărână și toate se întorc în țărână". Tu nu vezi ca e vorba strict de moarte? Nu e vorba de viata de după moarte, care nici măcar nu e pomenită
Da. În țarână. Nu în rai, nu în iad.
De ce nu o fi spus Iehova Dumnezeu de la început: "în ziua în care vei mânca". în mod sigur vei merge în iad"
Era simplu ca bună ziua. Dar a zis: "în mod sigur vei muri" de ce a ales sa ocolească adevarul, și sa nu ii prezinte lui Adam clar și concis consecințele neascultării? Și de când nemurirea este un cadou pentru cei răi și neascultători? Asta susții tu, ca cei răi, de fapt nu mor, ci merg în iad. Deci au parte de nemurire.
Da, în țărână. Dar în multe alte versete alte Bibliei scrie că sufletul va merge în rai sau în iad după moarte, deci știm ce urmează sa se întâmple cu omul.
Cat despre Adam... daca era vorba de moartea trupeasca, atunci de ce Adam n a murit în ziua în care a mâncat din pomul interzis? Ptc asta scrie în Biblie, în Geneza 2:17 Domnul a spus ca Adam va muri în ziua în care va manca din acel pom. Dar noi știm ca nu a murit trupește în acea zi deoarece el, după ce a fost alungat din rai, s-a înmulțit și a avut copii cu Eva, deci învățătura ta e falsă din start. În acel verset e vorba de moarte spirituală și de moarte trupeasca ce urma sa fie (ptc oamenii nu mureau pana sa păcătuiască Adam și Eva, dar de când au păcătuit, și oamenii au început sa moară, fiecare atunci când alegea Dumnezeu). În plus, nemurirea ti se pare un cadou? Ei bine, pentru cei ce ajung în iad nu e un cadou. Cum ar putea fi cadou un chin veșnic? Gândește și tu măcar puțin
Stai puțin. Brrr. Pișcă frâna. Sau stai ca tu ești cu căluțul. Trage de hățuri prea ai luat-o la trap cu viteză.
1) Iehova ii spune lui Adam: " în ziua în care vei mânca în mod sigur vei muri"
De ce afirmi ceea ce Iehova Dumnezeu nu a spus? Unde i-a spus el lui Adam, în ziua în care vei mânca vei muri spiritual? Atât de simplu e: vei muri. Punct. Vei merge în țărână. Punct. De ce crezi tu ca Iehova Dumnezeu s-a exprimat ambiguu? Vei muri, dar nu vei muri. Nu uita, dacă Adam nu murea, înseamnă că erau adevărate cuvintele Diavolului din Geneza 3:1-5. printre altele, aproximativ, Diavolul a susținut ca Dumnezeu minte, și ca Adam și Eva nu mureau dacă mâncau din pomul interzis. Cam ce susții tu. Realizezi ce învățătura crezi și promovezi?
Arata-mi punctual: unde i-a spus Dumnezeu lui Adam cu ce fel de moarte avea sa moară dacă mănâncă din pomul interzis.
2) și da, Adam a murit în aceiași zi deoarece 2Petru 3:8 face lumina: o zi înaintea lui Dumnezeu este ca o mie de ani. Adam a trăit 930, deci nu a depășit o zi. Așadar a murit în ziua în care a mâncat.
Ti-am mai zis și ma repet: Dumnezeu nu a creat un loc de chin veșnic, nici nu exista, nici nu s-a gândit sa il creeze. Ieremia 7:31. Altfel mai era drept din partea lui Iehova Dumnezeu sa ii distrugă pe oamenii care își ardeau fii și fiicele în foc pentru Moloh? Tu realizezi ce contradicții susții? Cum e posibil ca Dumnezeu sa ii ardă pe oameni pentru veșnicie, sa fie drept lucrul asta, și oamenii care își ard copiii în foc sa fie idolatrie, și sa fie distruși pentru asta? Cuuum?
Cum oamenii sa distrugă pământul, sa fie un lucru rău, Dumnezeu sa ii pedepsească pentru ca distrug pământul, apoi sa îl ardă el, și sa fir un lucru bun.
Tu realizezi ca dacă se întâmplă asa cata batjocură ar face Diavolul?
Știi relatarea din Iov 1, când Iehova Dumnezeu vorbea cu Diavolul. de unde vii. etc.
Cum era sa fie o astfel de discuție între Dumnezeu și Diavol: bă mincinosule. de ce ii arzi mă pe oameni? De ce zici una și faci alta? Asa Dumnezeu iubitor ești? Mă, de ce aia distrug pământul, e rău lucrul asta, ii pedepsești pentru asta, dar apoi tu, un Dumnezeu drept, îl distrugi, și e bine. De ce faci abuz de putere, doar pentru ca nimeni nu ți se poate împotrivi. asa Dumneseu ești? Crezi ca rata Diavolul ocazia sa îl batjocorească pe Dumnezeu?
Încă ceva: Deuteronomul 32:4 spune ca lucrările lui Dumnezeu sunt perfecte. El nu face nimic nedrept. Iov 34:10 Departe de adevăratul Dumnezeu să facă ce este nedrept. deci deducem ca Iehova Dumnezeu, este un Dumnezeu drept. Dsr drept în adevăratul sens al cuvântului.
Acum te întreb: ți se pare drept, sau echitabil din partea lui Dumnezeu ca pentru 70-80 -90 de ani trăiți în păcat, și desfrâu, chefuri, beții și cele mai josnice lucruri, curvii și ce mai vrei tu, sa fii chinuit o eternitate? Unde e dreptatea? Unde e echitatea? Eu fur niște cartofi din piață, și sunt prins. Îmi da judecătorul 25 de ani de închisoare pentru furt calificat? E un exemplu banal, păstrând proporțiile, înțelegi ideea. Sper.
1) Omule, Domnul i-a spus lui Adam ca în ziua în care va manca din pom va muri. Ei bine, ce sa vezi, nu a murit în, ziua aia, deci clar nu a fost vorba de o moarte trupească, pe moment. Cât despre 2 Petru 3:8, da, scrie ca pentru Domnul o zi este ca o mie de ani și o mie de ani sunt ca o zi, dar contextul nu e cel folosit de tine. Versetul de mai sus spune ca cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți. Apoi, în versetul 8, Petru spune ceva ca o continuare prin acel "dar" : "Dar, preaiubitilor, să nu uitați un lucru: [...]". Deci nu se avea în vedere nr anilor trăiți de Adam pe pământ în niciun caz, ci cred ca se avea în vedere sfârșitul, deci, nu mai scoate versete din context.
"Ti-am mai zis și ma repet: Dumnezeu nu a creat un loc de chin veșnic, nici nu exista, nici nu s-a gândit sa il creeze. Ieremia 7:31. Altfel mai era drept din partea lui Iehova Dumnezeu sa ii distrugă pe oamenii care își ardeau fii și fiicele în foc pentru Moloh? Tu realizezi ce contradicții susții? Cum e posibil ca Dumnezeu sa ii ardă pe oameni pentru veșnicie, sa fie drept lucrul asta, și oamenii care își ard copiii în foc sa fie idolatrie, și sa fie distruși pentru asta? Cuuum? " - Ti am mai spus de mai multe ori ca Dumnezeu a spus ca nu S a gândit sa ceara oamenilor sa îsi treacă fiii și fiicele prin foc pentru El, cum făceau ei pentru idolii lor, nu a spus ca nu S a gândit sa creeze un loc de chin pentru satana și îngerii lui. E o diferență. În plus, evident ca a condamnat oamenii care își ardeau copiii, adică le luau viata pe nedrept, e crima, ceva ce e condamnat și acum. Dar un loc de chin pentru oamenii care nu s au pocăit
în timpul vieții lor ti se pare același lucru? Îți spun eu ca nu e același lucru nici pe departe.
Da, mi se pare drept ca oamenii care au fost destrăbălati, curvari, mincinoși, hoți, criminali, scârboși sa fie pedepsiți o veșnicie pentru ca au putut sa se pocăiască și sa fie în rai cu Dumnezeu o veșnicie, dar n au vrut. Tie ti se pare corect ca oamenii care trăiesc o viata sfanta pe pământ sa fie în rai o veșnicie, dar toți oamenii aceia nelegiuiți de care am spus mai sus, doar sa moara și atât? Fără nicio pedeapsa? În cazul asta, lumea ar fi și mai mult fără frâu ptc știe ca nu va avea pedeapsa la toate uraciunile pe care le face. Asa mi ar conveni și mie (poate) mai mult sa trăiesc exact cum are firea mea pământească plăcere, decât sa ma păstrez curata toată viața ptc știu ca n as fi pedepsită. Nu i logic?
Atunci înseamnă că Diavolul a avut dreptate. Dumnezeu este mincinos. Dumnezeu a zis: dacă mănânci mori. Diavolul a zis, dacă mănânci nu mori. Va minte Dumnezeu. Și ce sa vezi. Au mâncat și nu au murit. Deci Dumnezeu 0- 1 Diavol.
Asta spui tu.
Și încă ceva, eu nu ma folosesc de exemplul asta din Geneza 2:17 nu pentru a evidenția Dacă Adam a murit sau nu. Nu asta este subiectul discuției noastre. Ci ma folosesc de acest verset ca să îți arat sfârșitul celor răi și răzvrătiți, din punctul de vedere al lui Iehova Dumnezeu. De ce Dumnezeu nu i-a spus lui Adam și Evei: în ziua în care veți mânca, veți ajunge în iad?
La fel, rata Diavolul ocazia sa îl bajocorească pe Dumnezeu? Cum era discuția între ei? Pai ce ai făcut? Le-ai zis lui Adam și Eva ca mor, și acum sunt la chinuri, în flăcări și pucioasă. ia uite-i cum strigă de durere. De ce i-ai mințit?
Asta vreau sa arat prin acest verset. Că plata păcatului este moartea. Nu chinul.
În plus, dacă ar fi cum spui tu, cum explici tu (ca vad ca ai prostul obicei sa adaugi la ceea ce scrie în biblie: Dumnezeu a spus ca Adam si Eva vor muri, tu adaugi: trupește. Biblia nu spune asta. Spune ca vor muri. Punct. Biblia spune ca Iehova nu s-a gândit sa creeze un loc unde sa ii ardă pe oameni, tu adaugi, sa gândit sa creeze un astfel de loc pentru Diavol) deci dacă ar fi cum explici tu, însemnă ca Iehova Dumnezeul adevarului și al fidelitatii, umbla cu jumătăți de adevăr: nu m-am gândit sa creez un astfel de loc. asta însemnă ca NU M-AM GÂNDIT. Punct. Nu m-am gândit. Nu mi-a trecut prin minte.
Tu zici, nu s-a gândit pentru oameni. dar s-a gândit pentru Diavol. Cumva îl acuzi pe Dumnezeu de minciuna? Dacă el spune: "nu m-am gândit". de ce adaugi la cuvintele lui? Să-ți aperi învățătura falsă conform căreia oamenii rai ajung în iad?
Sinceră sa fiu, m-am saturat. Eu ți am explicat deja ce am avut de explicat, am explicat cu Biblia de ce în Geneza e vorba de moarte spirituală, ti am arătat prin atâtea versete ca Domnul Isus e Dumnezeu, Duhul Sfant e Dumnezeu, ca exista rai și iad, ca sufletul e nemuritor, ca Domnul Isus va reveni cu adevărat etc. Dacă tu nu vrei sa asculți, nu asculta, dar la judecată vei fi tras la răspundere ptc ai auzit și nu ai crezut. Dacă nu auzeai, mai era cum mai era, dar ți s-a spus atât de clar și tu totuși rămâi în împietrirea ta. Nu are rost sa repet la nesfârșit aceste idei: fie crezi, fie nu, dar ca să știi și tu, Biblia nu minte. Dacă în Biblie scrie ca Domnul Isus și Duhul Sfant sunt Dumnezeu așa e. Dacă în Biblie scrie ca exista rai și iad, asa e. Dacă în Biblie scrie că Domnul Isus va reveni, asa e. Dacă în Biblie scrie ca Împărătia lui Dumnezeu e înăuntrul nostru, asa e și punct. Nu exista alta cale. Dacă tu totuși îți permiți sa sari peste Biblie, e problema ta, nu a mea. Nu vreau sa fiu rea, chiar nu-mi doresc, deși tu m ai ironizat destul pana acum. Eu îți doresc binele, as vrea sa ajungi la cunoștința adevărului și sa ieși din negura aceasta a martorilor lui Iehova, mi-as dori sa ajungi și tu în rai și sa ne vedem acolo sus, cu toată sinceritatea o spun. Apreciez râvna ta, dar, din păcate, e în zadar dacă spui lucruri neadevărate. Eu prefer sa încetez aceste discuții cu tine ptc nu au rost, eu am pierdut multe ore ca să dau astfel de răspunsuri pe TPU și nu am de gând sa mi pierd viața stând aici și dând răspunsuri unor oameni ca tine, vreau sa am mai mult timp pentru lucruri cu adevărat importante. Ce am avut de spus, am spus, și nu am spus vorbe în vânt ci m-am bazat întotdeauna pe Biblie. Domnul să te lumineze!
Sunt versete despre care voi și posta o întrebare, versete mai depresive de exemplu, cei care mor numai știu de existența lor căci și amintirea lor se pierde, dar ideea e că creștinismul înseamnă învierea și judecarea morților după 1000 de ani de pace pe pământ, ăștia cu martori mai vorbesc și de bătrâni, Biblia e interpretabila, un verset crează o noua secta
Mulțumesc. Nu spun lucruri neadevărate. Sunt întrebări logice pe care le eviți fiindcă nu ai răspuns. Eu nu vreau în rai, m-as bucura dacă Iehova Dumnezeu mi-ar îngădui sa rămân pe pământ în Paradisul pe care El l-a promis.
În rest, sănătate. Ca oricum în rai nu o sa fii.
Am spus ca vreau sa închei. Am răspuns la acele întrebări, dar nu vreau sa continui ptc știu ca tu vei continua sa răspunzi și sa adresezi alte întrebări și asa va fi la nesfârșit dacă nu se oprește cineva. Asa ca, eu prefer sa încetez și sa mi vad de treabă. Și ba da, voi fi în rai cu Domnul o veșnicie, sper sa îți dai și tu seama ca exista. Numai bine!
Pai e normal sa continui sa îți cer răspunsuri logice. Da, ai răspuns dar cum: asa zice Biblia. Asta-i răspuns? Răspuns logic e atunci când nu poate fi combătut. Când este dovedit. Eu te întreb ce trebuie sa anunțe creștinii, având în vedere ca tu spui ca împărația lui Dumnezeu este înăuntrul nostru, și tu spui dacă Biblia spune asa Eu cred. Bun. Și ce anunta Isus Cristos oamenilor? Eu cred ca împărația lui Dumnezeu este înăuntrul nostru. Sa fii sănătos, eu mă opresc, nu vreau să-mi pierd timpul, eu ma duc în rai o veșnicie, cu Domnul. Na, poftim răspuns.
Și ai pretenția sa nu se nască alte întrebări. Dacă vrei să-ți înăbuși rațiunea și logica, nu se nasc. Sănătate.
Nu cred că există nimic după moarte, nici Rai, nici Iad, nici reîncarnare. Acestea sunt doar povești inventate de oameni pentru a se consola în fața fricii de necunoscut și a dorinței de supraviețuire. Moartea este sfârșitul existenței noastre ca indivizi, dar nu și al influenței noastre asupra lumii. Fiecare dintre noi este rezultatul unei lungi istorii de evoluție biologică și culturală, care ne-a transmis genele și ideile noastre. Prin acestea, noi continuăm să trăim în alți oameni și în alte forme de viață, chiar dacă nu suntem conștienți de asta.
Nu cred că actiunile noastre au fost o simplă coincidență, fără motiv și fără sens. Cred că actiunile noastre au fost determinate de cauze naturale și raționale, care pot fi explicate științific. Cred că actiunile noastre au avut un sens pentru noi și pentru ceilalți, în măsura în care ne-au permis să ne îndeplinim scopurile și valorile noastre. Cred că actiunile noastre au reprezentat ceva pentru lume, în măsura în care au contribuit la progresul cunoașterii și al umanității.
Nu cred că viața mea a fost irosită pentru că nu există nimic după moarte. Cred că viața mea a fost valoroasă pentru că am avut privilegiul de a fi conștient de existența mea și de a o explora cu curiozitate și pasiune. Cred că viața mea a fost plină de sens pentru că am încercat să înțeleg lumea și să o îmbunătățesc prin știință și rațiune. Cred că viața mea a fost frumoasă pentru că am iubit și am fost iubit de alți oameni și de alte ființe.
Nu cred că moartea este ceva de temut sau de regretat. Cred că moartea este ceva natural și inevitabil, care face parte din ciclul vieții. Cred că moartea este ceva care ne face să apreciem mai mult viața și să o trăim mai intens. Cred că moartea este ceva care ne inspiră să lăsăm o moștenire pozitivă pentru generațiile viitoare.
Acestea sunt opiniile mele ca ateu și ca om de știință. Nu pretind că sunt singurele posibile sau corecte, dar sunt cele mai bine susținute de dovezi și argumente.
Hey! Îți spun un lucru. dacă chiar există viață după moarte, dacă chiar există iad și rai. Nu am avut ocazia să mă gândesc prea mult la rai, însă, de fiecare dată când am avut gânduri de suicid, am simțit în interiorul meu, că moartea nu e o soluție, căci dacă voi ajunge in iad voi suferi si mai mult..Nu e o pierdere să crezi in Dumnezeu, să crezi în viața de după moarte..Nu uita, unii oameni pleacă neîndreptățiți de pe Pamant, trebuie să fie o Judecată și un Dumnezeu care sa le ofere dreptate. Alți, fac toate relele și o duc bine până la moarte, dacă nu își primesc pedeapsa aici, o vor primi dincolo.Desii aș vrea să mă gândesc că după moarte nu ar fi nimic, nu pot. Ar fii prea ușor să scăpăm așa, o să fie o Judecată, un loc de chin și unul de bucurie. Lucrurile astea sunt scrise în Biblie. Că vrem, că nu, fiecare cuvânt din Biblie se împlinește, iar semnele Venirii lui Dumnezeu sunt tot mai aproape.