Totul si nimic
ce sunt de acord amandoi NU e pacat
ce fortezi e pacat
si in orice caz, biserica nu are ce cauta la tine in pat, daca un lucru "e pacat" si NUMAI biserica e devina (adica nu, respectiva persoana da vina pe biserica pentru ca de fapt nu vrea sa faca aia) atunci ar trebui sa intrebi respectiva persoana daca tu esti in pat cu ea sau cu biserica ei/lui!
IN ORICE CAZ, daca nu pe masa nu sunt chestii chiar extreme si periculoase, intreaga idee de a nu face ceva diferit e absolut si total PROASTA pentru ca mai devreme sau mai tarziu se v-a instala rutina si cu cineva incuiat NU se poate iesi din asta, asa ca asta v-a duce la plictiseala si apoi la despartire.
Foarte bun raspunsul tau. Asa i-am spus si eu fetei ca biserica nu are ce cauta la noi in pat.
Adulterul este pacat (definitia din dex nu este buna), curvia si alte imoralitati sexuale. Citeste din Biblie pentru mai multe informatii.
Când spui „viziuni libertine" te referi la viziuni perverse?
Am gasit cea mai potrivită definiție a perversiunii pe un site de etimologie în limba engleză, dacă până și cei seculari fac diferența între un act normal și o perversiune, cu atât mai mult cei credincioși ar să știe acest lucru:
"disorder of sexual behavior in which satisfaction is sought through channels other than those of normal heterosexual intercourse"
„Perversions are defined as unnatural acts, acts contrary to nature, bestial, abominable, and detestable. Such laws are interpretable only in accordance with the ancient tradition of the English common law which... is committed to the doctrine that no sexual activity is justifiable unless its objective is procreation. [A.C. Kinsey, et.al., "Sexual Behavior in the Human Male," 1948]
Nu conteaza ce spune omul, conteaza ce spune Dumnezeu, si Iisus spune sa nu intretinem relatii sexuale in afara casatoriei.
Multi spun ca nu este pacat, altii spun ca doar sexul or@l.
Biblia spune in 1 Tesaloniceni 4:3-4 ''Căci voia lui Dumnezeu este aceasta: sfințirea voastră. Să vă feriți de curvie. Fiecare dintre voi să știe să‑și țină vasul în sfințenie și cinste, nu in aprinderea poftei, ca neamurile, care nu cunosc pe Dumnezeu''
Biblia prin ''vasul'' se refera la trupurile noastre, la organele sexuale, biblia spune sa nu fim in aprinderea poftei, cum ai putea intretine un sex ''or@l'' fara o pofta? in aprinderea poftei? Orice act sexual in afara casatoriei este pacat, cu organele sexuale, in aprinderea poftei.
Apostolul Pavel scrie in 1 Corinteni ''Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care -l face omul, este un păcat săvîrşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.''
A sustine ca sexul ''or@l'', nu este pacat, cand folosesti organele sexuale, si pofta sexuala, in afara casatoriei, se minte singur. Citeste noul testament.
Domnul Iisus spune in Matei 5:27-28 '' Aţi auzit că s-a zis: «Să nu comiţi adulter!»[a]. Dar Eu vă spun că oricine se uită cu poftă la o femeie a şi comis adulter cu ea în inima lui.''
Domnul Iisus spune ca din inima omului incep toate, daca poftim o femeie, cu care nu suntem in legamantul casatoriei, este pacat, curvie, desigur ca nu este o curvie egala cu cea a actului in sine, dar din inima omului incep toate, este doar o secunda de a-ti imagina ceva, in a face ceva, este vorba doar de situatie.
Cum ar putea vrodata sexul oral sa nu fie pacat cand uite ce spune biblia? Este doar o erezie.
ORICE act secual in AFARA casatoriei este pacat, daca cineva vrea sa se minta singur si sa spuna ca nu este asa, este alegerea lui, Dumnezeu stie ce este in inima noastra, stie ca am ales sa pacatuim, trebuie sa ne pocaim de acel pacat, cerem iertare pe baza mortii Lui Hristos pe cruce singura cale de mantuire si iertare, nu il mai comitem, si mergem mai departe.
Nimic nu este păcat.Numai doxele bisericilor zic asta, asta ca să creeze sentimentul de continua vinovăție oițelor ce cred în ele. Lăsați doxele bisericești la biserică și bucurați-vă de viața în doi.
Atlantic007 In tocmai ca daca o iubesti, o intelegi si o astepti, daca cauti doar placere, inseamna ca nu esti potrivit pentru ea
Daca sunteti casatoriti ne e pacat. Insa daca nu gandeste-te ca mergi intr-un magazin si incepi o sticla de suc - esti obligat s-o cumperi fie ca ti-a placut sau nu.