Nu pot confirma existența unui Dumnezeu sau a Judecății de Apoi, deoarece acestea sunt subiecte de dezbatere teologică și filosofică.
Totuși, În teologia creștină, ideea judecății de apoi este legată de credința că Dumnezeu este drept și că va judeca fiecare individ după faptele sale, atât cele bune, cât și cele rele. Scopul judecății de apoi nu este de a pedepsi oamenii, ci de a împărți dreptatea divină și a recompensa sau a sancționa faptele bune sau rele ale fiecărui individ.
Evoluția spirituală a omului nu este legată numai de faptele bune sau rele pe care le face, ci și de intențiile și motivațiile din spatele acțiunilor sale.
Judecata de apoi este un aspect important al credinței creștine, dar nu trebuie să împiedice oamenii să caute evoluția spirituală și să trăiască o viață bună. Faptele bune, intențiile bune și o căutare sinceră a adevărului sunt elementele cheie ale unei vieți împlinite din punct de vedere spiritual.
Sper că te-ami lămurit!
Dupa faptele rele...actiuni il conduc ulterior pe om la un Ego mai evoluat, mai imbunatatit? Îl conduc spre degradare.
"Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna." (Isaia.1:18)
Aceasta este judecata dorită de Dumnezeu. El dorește reabilitarea oamenilor. Și acest lucru se poate face cât timp sunt în viață.
După aceea este necesar o judecată pentru a arăta de ce unii au fost mântuiți și alții nu.
Dar scopul lui Dumnezeu este reabilitarea oamenilor păcătoși și eradicarea păcatului din univers. Reabilitarea înseamnă scoaterea păcatelor din inimile noastre; prin mărturisire și ferirea continuă de a le mai face. Dumnezeu dorește ca în inimile noastre să nu mai existe plăcere pentru păcat, pentru ca astfel să ne putem bucura de o veșnicie fără păcat alaturi de El.
Din tot universul, din toate planetele necăzute în păcat, doar pământul acesta a devenit oaia neagră a universului. Iar păcatul nu poate dăinui veșnic în univers.
Noi toți ne naștem cu ură, cu dușmănie față de Dumnezeu. Dar este nevoie de o viață întreagă să înțelegem că Dumnezeu ne iubește, și ca astfel să Îl putem iubi și noi, și în felul acesta să renunțăm de bunăvoie la păcat -din dragoste pentru Dumnezeu, pentru sacrificiul Său care l-a făcut pentru noi ca să fim reabilitați, să fim în armonie cu Dumnezeu așa cum au fost creat Adam și Eva la început.
Omul a fost creat să trăiască în armonie cu Dumnezeu, și doar așa putem să funcționăm în mod corect.
Caracterul de poate schimba; dar nu peste noapte. Cădem, dar ne ridicăm iarăși de fiecare dată. Viața aceasta este o continuă luptă: fie cu Dumnezeu, fie cu cel rău. Trebuie să cedam înaintea lui Dumnezeu; astfel vom fi biruitori. Nu există posibilitatea de a fi neutri. Tărâmul pe care se dă lupta este mintea noastră.
A ceda în favoarea lui Dumnezeu nu înseamnă slăbiciune de caracter, prostie sau nebunie; ci înseamnă putere, curaj, biruință, alegere. Noi avem o educație slabă sau chiar deloc în ce privește lucrurile spirituale, și de aceea le privim și le judecăm prin natura noastră păcătoasă care este lipsită de această educație.
Noi toți știm că ceva există, dar refuzăm acest subiect vital. În această privință trebuie să despicăm firul în patru, dar nu de la jumătate cum încearcă mulți să facă asta și când văd că nu reușesc vor sa scape de acest subiect. Așa se explică subiectele dificile din Biblie; cei mai mulți se poticnesc de lucrurile imposibil de înțeles pentru ei. Și din pricina aceasta ei dau la o parte și lucrurile înțelese. Biblia trebuie luată cu totul ca să poată fi înțeleasă. În ea, în Isus Hristos și în natură putem să cunoaștem caracterul lui Dumnezeu. Există un vrăjmaș care luptă cu puteri neobosite să denatureze caracterul divin, și să Îl zugrăvească pe Dumnezeu înaintea oamenilor și a îngerilor ca fiind un tiran, Unul care ne-ar fi dat viață doar ca să Își găsească plăcerea în a ne face rău. Și acest vrăjmaș al lui Dumnezeu și al oamenilor caută să denatureze și sacrificiul pe care Dumnezeu l-a făcut pentru noi, acela de a-L da pe Singurul Său Fiu să moară pentru noi, pentru a ne împăca cu Dumnezeu și de a ieși de sub natura vicleniei celui rău și de a nu mai fi conduși de spiritul vrăjmașului.
@TheFox a răspuns foarte bine. Omul va fi judecat după ce a făcut pe pământ, și bune, și rele. În plus, de când păcatele te duc la un "ego mai evoluat, îmbunătățit"? Păcatele te duc la desfrâu, la moarte (spirituală) = iad. Da, dacă greșești și vezi ca e greșit, te străduiești sa nu mai faci acel lucru, dar nu putem spune ca ar trebui sa păcătuim ca să nu o mai facem pe viitor, ptc noi știm dinainte dacă e păcat sau nu sa facem un lucru, deci e alegerea noastră dacă o facem, și, da vom fi trași la răspundere, e logic. Contează cum ai trăit pe pământ, intențiile tale, faptele, gândurile tale, sentimentele tale etc.
Pentru ca...
Galateni 6:7-9
"Nu vă înșelați! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Căci ceea ce seamănă omul, aceea va și secera. Cel ce seamănă în firea lui pământească va secera din firea lui pământească putrezirea, dar cel ce seamănă în Duhul va secera din Duhul viață veșnică. Să fim neobosiți în facerea de bine, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală."
Scopul omului nu este evolutia spirituala. "Spiritul " practic nu exista.(Nici macar material) Spiritul poate fi definit ca o traire - o functionalitate a unui organism viu. Omul este o masinarie proiectata genetic din carne si oase. Atunci cand acesta moare, "spiritul" moare primul, corpul se degradeaza mai tarziu. In ceea ce priveste Judecata de Apoi sau chiar Dumnezeu nu exista dovezi clare dobandite prin fapte, teste, experimente, etc. doar vorbe goale auzite si transmise de la altii din generatie in generatie care necesita credinta. Credinta nu se refera la a crede in ceva, ci a fi devotat unui cult religios prin apartenenta si a respecta doctrinele acesteia. Acum sa o luam logic. Daca nu om nebun face fapte rele inconstient ala o sa ajunga in iad? sau un om care s-a nascut fara sa auda de Dumnezeu in viata lui la fel va ajunge tot in iad. Sau un copil care moare prematur idem, etc. Scopul religiei a fost creat cu scop bun, de a mentinea pacea, linistea si ordina mondiala de la haosul din trecut. In ziua de azi este un bussines care aduce bani frumosi nemeritati si nemunciti. Daca banul e ochiul dracului atunci preotii si predicatorii fac slujbele in numele Domnului pentru a trai ei mai bine cand de fapt in imparatia Raiului nu exista lucruri materiale. Urmareste documentarele lui Brian Cox o sa iti schimbi total parerea. Intrebarea nu este cine ne-a creat si ce n-ea creat. Exista o teorie conform careia omul e rezultatul a ciocnirii a doi meteoriti iar particulele aceasta s-au raspindit pe pamant etc, dar la fel asta nu e un fapt dovedit. Existenta noastra pe acest pamant poate sa fie un miracol sau un accident. Noi am fost adusi din alta dimensiune. Noi nu apartinem acestei lumi. Sau putem fi soareci de laborator monitorizati de forte extraterestre. Existenta si evolutia noastra in acesta dimensiune e un mister. Stiinta incearca din rasputeri sa afle cat de cat ceva raspunsuri pe cand religia iti baga cu forta pe gat precum ca apartii cuiva si esti dator si responsabil datorita pacatului stramosesc. Adica Ne nastem pacatosi si facem fapte rele. cand de fapt sexul e natural si sanatos. De parca animalele nu gresesc cu nimic. Cu alte cuvinte oricum ar fi religia te scoate vinovat si trebuie sa platesti catre ei nu lui Dumnezeu. Raul practic nu exista. Noi l-am creat si i-am dat un nume. Daca tu omori pe cineva Natura si Universul sunt neutre la faptele tale fie ele negative sau bune. Gandeste-te asa: Daca D-zeu a dat libera alegere omului, de ce a mai creat Iadul. Mie asta mi se pare un fel de sabotaj. Adica creezi o fiinta ca mai tarziu sa o chinuiesti vesnic. Religia il face pe D-zeu sa fie mai diabolic decat este. Asa ca gandeste si tu. E alegrea ta!
Nu confund nimic. religia si crestinismul se bazeaza pe spiritualitate... bine, in ziua de azi se mai bazeaza pe faptul de a face mai multi bani. Nu am nici un unghi foarte ingust, privesc lumea printr-o prisma cinica iar aspectul conceptiilor mele se bazeaza pe adevar, dreptate si justitie.
O, Doamne... Cum poți spune asa ceva? Cum sa aparem din senin pe pământ sau în urma ciocnirii a 2 meteoriți? Zici ca e poveste de copii mici. E imposibil sa se creeze un univers întreg atât de minunat și diversificat printr o ciocnire. Nu e clar ca noi și tot universul am fost creați de o Divinitate cu puteri infinite? În plus, Dumnezeu nu e deloc diabolic, se vede ca tu nu L cunoști... Religia ca religia, poate ca are ea meniurile ei, dar Dumnezeu nu ne vrea religioși, și vrea sa împlinim Biblia ca să putem avea parte de viata veșnică. Domnul Isus a murit în chinuri groaznice și a inviat pentru ca noi sa putem fi mântuiți. Acum sa ajungă propriile Lui creații sa Îl facă în halul asta.
Cred ca nu stii sa citesti... sau esti (sa nu te jignesc) nu am zis ca noi am aparut din senin. Aparitia noastra pe acest pamant in urma ciocnirii a doi asteroizi e doar o teorie cara ar putea fi adevarata. insa nu stim niciodata cu certitudine. e la fel ca faza cu omul se trage din maimuta. Aparitia noastra in acest univers e un mister. Asa ma zic. Eu cred ca noi am fost adusi din alta dimensiune (parerea mea) daca intr-adevar ai citit mesajul de acoloc de sus sau suntem soareci de laborator monitorizati de forte extraterestre. Bbilia e o poveste de copii mici.Intreg universul atât de minunat și diversificat este creat din "Big BanG". Toata lumea stie acest lucru numai ca anumite persoane resping acest lucru, cum sunt, crestini, credinciosii, religiosii, spiritualisti - poate esti si tu unul sau una din ei (whatever!) ca sa isi mentina scamatoria de a face bani. Cum am mai spus si a zis si stiinta. Intrebare e ce ne-a creat nu cine ne-a creat. Daca te crea cineva te informa si comunica cu tine. Dumnezeu-l vostru imaginar nu cred ca vrea nimic daca nu exista, cei care au creat-o si au scris-o vor sa implinim Biblia, nu D-zeu. Viata vesnica nu exista. Nu a existat niciodata. E doar una din fanteziile voastre. Isus Christos nu a exista niciodata. Uite aici:https://www.google.com/......ps?/search
Este doar personaj fictiv creat de evrei ca sa aive si ei eroul lor si sa dea un exemplu model demn de urmat. In afara de Biblie existenta lui Isus si Dumnezeu nu este scrisa nicaeri. Culmea ci ciudat este ca tu tot ce stii este din biblie, iar biblia are origini evreiesti, care erau un popor foarte sarac, iar acum ei detin lumea si conduc multe bussines-uri si afaceri din america si au cele mai jmechere si securizate banci. Tu esti doar o victima a unei escrocherii evreiesti. Asta e realitatea si adevarul crud!
Dumnezeul meu nu e unul imaginar. Înțeleg sa spui asta dacă nu știi circumstanțele. Eu L am auzit pe Dumnezeu vorbind și sunt persoane care L au văzut, am mărturiile lor scrise. Eu L am simțit de multe ori și L am auzit, iar El mi-a schimbat viața. Dacă ar fi fost ceva imaginar, nu puteam auzi ceva ce nu există, nici să simt ceva ce, la fel, nu exista, iar ceva ce nu există nu poate fi nici văzut. În plus, dacă Biblia nu ar fi fost adevărată, nu mi-ar fi putut schimba viata în modul ăsta. Și nu, nu e ceva politic sau cum ii spuneți voi. Ptc pe oamenii "de sus" nu ii ajuta cu nimic dacă eu cred în Dumnezeu cu tărie și vreau sa fac voia Lui. Pe ei nu ii ajuta ca eu citesc Biblia aproape zilnic, sau ca ma rog, sau lucruri de genul ăsta... În plus, există o grămadă de marturii în care oamenii, în momente de disperare, spuneau "Doamne, dacă Tu exiști, fă să..." și lucrul acela chiar se împlinea, ca Dumnezeu sa le arate ca El e viu în vecii vecilor!
"Eu L am auzit pe Dumnezeu vorbind" - asta sustine orice crestin, credincios, religiot, spritualist. Din punct de vedere real si al stiintei asta se numeste schizofrenie daca auzi voci in cap.
"... și sunt persoane care L au văzut, am mărturiile lor scrise. " - Nu l-a vazut nimeni, sunt doar marturii false si minciuni fanteziste pentru a da credibilitate si a indemna cat mai multi naivi.
"Eu L am simțit de multe ori și L am auzit, iar El mi-a schimbat viața." - si cum ti-a schimbat viata? Esti un crestin credincios care se roaga in fiecare zi si aude voci in creierul sau care nu sunt reale. Asta e efectul religiei. Este ca un drog. Odata ce te-a prins in capcana devii dependent de el. Biblia e adaverata ca doar a fost srcisa de evrei si tu stii lucrul asta. Dar minciunile de acolo sunt si mai adevarate si au un efect nociv asupra creierului uman. Halucinant.
"În plus, există o grămadă de marturii în care oamenii, în momente de disperare, spuneau "Doamne, dacă Tu exiști, fă să..." și lucrul acela chiar se împlinea, ca Dumnezeu sa le arate ca El e viu în vecii vecilor!" - Fantezii absurde. Vorbe, nu fapte. Eu nu te cred. Nu cred nimic din ce spui aolo. Minicuna nu are nevoie de dovezi.
Să nu crezi. Tot ce am spus eu e absolut adevărat, știu sigur. Dacă nu crezi, nu crede. O sa ma crezi după ce o sa mori, dar va fi prea târziu
Scopul evoluției spirituale e să depășești Ego-ul, nu să-l îmbunătățești. Judecata de Apoi servește drept lecție și purificare. Faptele rele nu conduc la evoluție, ci la stagnare.
Judecata de apoi este doar o evaluare depre viata petrecuta pe aceasta minunata planeta. Unele proble au fost trecute altele mai putin.Se analizeaza reusitele cat si problemele si se alege scenariul pentru urmatoarea reincarnare.Te poti naste intr-o familie de drogati, intr-una de politicieni corupti, in Africa, in Rusia etc.Nimic nu este intamplator.Si ti-o spune un ateu.Chestia cu Dumnezeu este mai complicata de explicat si o las pentru alta data. Scanteia divina esti chiar tu, daca poti sa intelegi asta
DeProfundis99 întreabă: