Salut. Când a creat femeia, Dumnezeu nu a discriminat-o făcând-o cu o constutiţie mai slabă. De fapt femeia a fost creată pentru a fi o completare a bărbatului, nu un clon al acestuia. Astfel calităţile şi personalitatea bărbatului avea să fie completată de acele calităţi şi aptitudini de care femeia avea să le manifeste mult mai evident.
Şi chiar dacă la creat pe bărbat mai puternic, iată ce îndemnuri le dă Dumnezeu: "Tot aşa, soţii trebuie să-şi iubească soţiile ca pe corpul lor. Cine îşi iubeşte soţia se iubeşte pe sine, 29 fiindcă nimeni nu şi-a urât vreodată carnea, ci o hrăneşte şi o îngrijeşte cu drag". (Efeseni 5:28, 29)
" Tot aşa, voi, soţilor, continuaţi să locuiţi cu ele potrivit cunoştinţei, dându-le onoare ca unui vas mai slab, cel feminin, fiindcă sunteţi şi moştenitori cu ele ai favorii nemeritate a vieţii, pentru ca rugăciunile voastre să nu fie împiedicate." (1 Petru 3:7)
Când soţul şi soţia studiază şi aplică sfaturile biblice cu privire la căsătorie se bucură de o viaţă de familie fericită fără a se simţi discriminaţi sau marginalizaţi.
De ce? Pentru că Biblia a fost scrisă de nişte bărbaţi primitivi şi misogini, care se considerau superiori femeii şi doreau să o controleze, să facă din ea un fel de animal de companie, care să li se supună, să se lase robit, vândut, violat, să le nască urmaşi, să aibă grijă de ei şi de casă şi să nu aibă pretenţii la drepturi egale, căci chipurile cărticica aia este "cuvântul lui dumnezeu".
- http://i.imgur.com/hFFRXIu.jpg
- http://i.imgur.com/UJH2Ej1.png
- http://i.imgur.com/hvxhMJy.jpg
- http://i.imgur.com/Oh6sq78.jpg
- http://i.imgur.com/GIYXs1O.png
Raspunsul meu spunea acelasi lucru ca si raspunsul tau. N-ai observat?
Într-adevăr, numai exprimarea ta lăsa impresia că nu condamni această discriminare.
Poate e doar o neînţelegere şi m-am pripit cu evaluarea. Dacă e aşa, îmi cer scuze.
E in regula, din ce observ nu esti singura care nu a inteles. Probabil am fost prea distant in exprimare. Discriminarea femeii pe motive religioase e condamnabila, cu atat mai mult cu cat si astazi tarile teocratice tolereaza abuzurile impotriva femeilor.
Sunt doua evenimente in Geneza care puncteaza intaietatea barbatului in fata femeii: originea femeii si pacatul, femeia fiind cea care, prin slabiciunea ei, duce la caderea in pacat a barbatului. Ele reflecta insa viziunea societatii patrarhale in care a fost modelata biblia si au fost concepute ca marturii justificative pentru rolul barbatului in societate. Nu reflecta secundaritatea reala a femeii, ci convingerea unei societati ca femeia este inferioara barbatului.
Wow cat misoggism
Nu era misoginie, femeia avea un rol bine delimitat in societate. Era patriarhat, barbatul avea intaietate in cadrul familiei si al comunitatii.
Sunt o multime de femei pe care le apreciez si nu este in regula sa spui toate lucurile astea.
Reciteste raspunsul. Nu denigram femeile, ci vorbeam de o societate care nu dadea intaietate femeilor. Daca cineva iti prezinta o istorie succinta a comunismului, nu inseamna ca e comunist.
Pentru ca barbatii au scris biblia, si barbatii de cand sunt au vrut un singur lucru: femei. Si e foarte convenabil sa inventezi o religie in care femeia a gresit, si trebuie sa plateasca o eternitate, si sa se supuna barbatului. E un instrument de control. La asta se pricepe religia cel mai bine.
M am gandit si la asta..dar..cum se explica inegalitatile vizibile din nastere..adica barbatul e mai puternic, femeia trebuie sa nasca si alte probleme?
Pai asa e specia noastra. La majoritatea mamiferelor masculii sunt mai mari si mai puternici fizic decat femelele. La alte specii e invers. De exemplu la paianjeni femela e mult mai mare decat masculul. La noi la oameni barbatul a fost responsabil cu vanatoarea, cu munca grea, in general cu intretinerea familiei sau grupului. Si asta necesita o forta fizica mare. Femeia in schimb se ocupa cu treburile gospodariei si cresterea copiilor. Ea nu avea nevoie sa aiba o rezistenta si forta fizica asa mare.
Nu i-a facut inegali, i-a facut complementari. Si e normal ca ala care apare primul sa tina greul pe umeri si ala care apare pe urma sa ii aduca fericire primului.
Bye.
Femeia a fost creata din coasta lui Adam, ca sa fie egala cu barbatul(nu a fost creata din picior ca sa fie calcata). Toate au fost facute prin nemarginita intelepciune a Lui Dumnezeu.
Fearlessss,acesta este un mit in care se zice ca noi toti ne tragem din Adam si Eva, daca ar fi fost asa atunci cum iti explici ca din 2 persoane'' Adam si Eva'' au dat nastere la 4 rase (alba,neagra,galbena si rosie) si fiecare avem culoarea ochilor diferiti caprui,albastri,verzi,grii,migdalatii, capruii-verzui si culoarea parului diferita negru, blond, alb, e.t.c. si in plus de asta au fost descoperite schelete de om de acum 1 miil.de ani pe atunci nu existau Adam si Eva.
Iar cu coasta nu cred, murea pe loc sarmanul Adam de durere
Nu e dumnezeu inegal esti tu cam prostut.Asa om nu am mai intalnit ca tine sa dea intrebari care suna foarte prost.Cred ca te ofensezi singur pentru faptul ca nu esti multumit ca tea nascut mama ta. Dupa ideea ta ese ca ar trebui sa te nasca tatu
Dupa idea mea trebuia ca toti sa poata face acelasi lucru. Apropo sunt fata
Explicatia e foarte simpla...
Femeia nu a fost facuta din cap sa fie superioara nici din picior sa fie calcata. A fost facuta dintr-o parte sa fie egala, de sub mana sa fie protejata, de langa inima sa fie iubita...atat
Rizztheseballs6969 întreabă: