Scrie negru pe alb. Lumea este o iluzie. Daca realitatea este o iluzie cum mai putem rationa ceva? Toata logica noastra s-ar duce pe apa sambetei. Intr-o lume in care totul e maya ar fi imposibil sa distingem adevarul de minciuna.
Btw recomand cartea "Christ, the eternal Tao" unde conceptul filozofico-religios de Tao este comparat cu Logosul din Crestinism. Destul de interesanta comparatie si mult mai indreptata spre cunoastere decat spre "iluzie".
Ce au in comun helenismul, filozofi dao si crestinismul? Pai nu foarte multe, dar un element principal ar fi ideea de Logos divin (echivalentul aproximativ chinez fiind Dao) care sta ca fundament pentru cunoastere, lucru pe care nu il ai in filozofia hindusa. Nu ai un principiu divin care sta la baza ratiunii, in schimb ai o lume iluzorie care nu poate sustine ratiunea. Legile fundamentale ale logicii nu inseamna nimic daca "maya" este pe bune.
Hindușii și budiștii se închină diavolului... Ai idoli... De ce e mai 'frumos" hinduismul?
Deoarece te închini la curvarul de krishna? Curvar cioban care a curvit cu toate fecioarele pe câmp... Sau te închini la diavolul acela cu cap de elefant?
Nu uita, Hristos este Adevăratul Dumenzeu!
'dumnezeii" altor neamuri sunt draci.
Nu e vorba de geografie. Nu cred că cineva se gândește serios că atomii de pe pământ au apărut în fiecare zonă geografică în funcție de credințele religoase referitoarea la cosmogeneză din fiecare zonă în parte. Cred că în adâncul conștiinței noastre toți suntem de acord că universul trebuie să aibă o cauză unitară, pentru toți atomii din univers.
Toate poveștile cu zeii sunt fantezi, merita sa te interesezi de ele, mie imi place ca iti alegi zeitatea, ai libera optiune e o religie panteista
AdiTorrent7 întreabă: