| ctodirica a întrebat:

De ce tinerii nu mai vin la biserica? (ci vin doar cand au un necaz?)

Oare in viata nu au nevoie de Dumnezeu?

63 răspunsuri:
| Kalla a răspuns:

Lumea se duce de rapa.

| LordBolton a răspuns:

Pentru a popi nu sunt de incredere sunt corupti

| Bortis_Lumy_1995 a răspuns:

Toata lumea are nevoie de Dumnezeu si recunosc ca nici eu merg la biserica. Eu sunt de parere ca poti sa te rogi oriunde nu neaparat trebuie sa mergi la biserica pentru ca Dumnezeu te aude oriunde esti si poate ca oamenii din ziua de azi nu mai sunt la fel de credinciosi.

| EmaS a răspuns:

Pentru ca au schimbat ordinea prioritatilor. Pacatul este pus la loc de cinste. Nu mai cunosc care sunt adevaratele valori.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Kalla):

Imi pare rau Kalla, dar lumea poate exista bine-mersi si fara crestini, crede-ma. Ba, chiar sunt populatii non-crestine care o duc mult, mult mai bine!

| BlackSulphur a răspuns (pentru EmaS):

Adevaratele valori: Familia, viata, viitorul personal (si altele probabil). Astea sunt principalele valori care ne conduc viata, indiferent de religie, pe care nu o vad in lista.

| Kalla a răspuns (pentru BlackSulphur):

Ce superfiacial esti. Banii nu sunt totul. Poate o duc mai bine in mod financiar dar nu sunt fericiti pentru ca nu sunt cu Domnul

Mod financiar, social, spiritual. Crede-ma, poti fi fericit si fara religie, ba chiar uneori mai fericit (Depinde si de propriile posibilitati si "mofturi").

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

" Nu mai cunosc care sunt adevaratele valori."
Rugaciuni, matanii, rugaciuni, matanii, da adevaratele valori.

| Hombre a răspuns (pentru Kalla):

Nimic nu-mi da incredere in mine mai multa decat banii, sunt linistit si asigurat de ziua de maine, cand esti sarac poti sa te rogi toata ziua la God tot flamand esti.
Dar de unde conceptul ca cei cu bani nu sunt cu Domnul ci numai saraciile?

| Kalla a răspuns (pentru BlackSulphur):

Poate ca ai dreptate. Fara religie este asa minunat dar fara Dumnezeu nu as putea sta. Nu mai am asa mare incredere in religii, doar in Dumnezeu si cei din rai.

| Kalla a răspuns (pentru Hombre):

In Biblie scrie : este mai usor ca o camile sa intre in gaura unui ac decat un om bogat in Rai.

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

Legea naturala, inscrisa de Creator in inima fiecarui om, consta intr-o participare la intelepciunea si la bunatatea lui Dumnezeu si exprima simtul moral originar.

| Hombre a răspuns:

Si ce treaba are biserica cu credinta personala in Dumnezeu, profunzimea credintei se dobandeste numai la biserica unde enoriasii mai mult barfesc.

| Angel0 a răspuns:

Dumnezeu nu locuieste doar la biserica.

Vai de cei ce isi pun increderea in lucrurile pieritoare. Peste noapte le pot fi luate. "Unui bogat i-a rodit din belsug tarina. Si el cugeta in sine, zicand: Ce voi face, ca n-am unde sa adun roadele mele? Si a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitnitele mele si mai mari le voi zidi si voi strange acolo tot graul si bunatatile mele; Si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! In aceasta noapte voi cere de la tine sufletul tau. Si cele ce a pregatit ale cui vor fi? Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeu" (Luca 12, 16-21)

| Hombre a răspuns (pentru Kalla):

Proasta afirmatie, indemn catre saracie.

| GutuvanMorgan a răspuns:

Nu-i destul ca sunt mintiti in viata reala, sa mai fie mintiti si la biserica? Dumnezeu si religiile sunt doar o forma de manipulare a prostimii. Dumnezeu e la fel de nemernic ca si satan, atata ca se ascunde sub masca bunatatii.Cat de bun poate fii dumnezeu cand a ucis toti primii nascuti ai egiptului? Vezi exodul capitol 12 verset 29: "La* miezul nopţii, Domnul a** lovit pe toţi întâii născuţi
din ţara Egiptului, de la† întâiul născut al lui faraon, care
sedea pe scaunul lui de domnie, până la întâiul născut al
celui închis în temniţă, si până la toţi întâii născuţi ai
dobitoacelor." Acest dumnezeu in toata slava lui de rahat, n-a putut gestiona altfel situatia, decat sa ucida in masa (ah uitasem sa-ti spun, Dumnezeu e cel mai mare criminal din istorie, conform bibliei). La fel, si la nasterea lui Isus, dumnezeu a lasat sa moara sute, mii de copii, cand de exemplu ii era mai usor sa-l fulgere pe Irod. Dumnezeu insusi instiga la crima, sunt o gramada de versete in biblie in care spune "sa-i ucideti cu pietre". Deci dumnezeu da dezlegare la ucidere.Deci pe bune, in toata puterea lui chiar si-a pus viermii de oameni sa ucida alti oameni? El ce facea? Isi sorbea cafeaua, spunandu-si "ce prosti sunt oamenii" Leviticul capitolul 20 verset 2: "Dacă un** om dintre copiii lui Israel sau dintre străinii
care locuiesc în Israel dă lui Moloh pe unul din copiii lui,
omul acela să fie pedepsit cu moartea: poporul din ţară să-l
ucidă cu pietre", la fel, leviticul capitolul 24, vers 16: " Cine va blestema* Numele Domnului va fi pedepsit cu
moartea: toată adunarea să-l ucidă cu pietre. Fie străin, fie
băstinas, să moară, pentru că a hulit Numele lui
Dumnezeu." Deci dumnezeu nu prea era el in stare sa faca nimic, zeus stie de ce, trebuia sa-si puna fanaticii religiosi sa ucida. Dumnezeu a fost, este si va ramane un criminal.

Tiganie curata, indemn catre frecat menta si saracie lucie, rezultaul cersetorie.

Cele mai naive si idioate povesti in biblie le gasesti, omului ii rodeste pamantul prin muca lui si nu are voie sa se bucure de ele pentru ca God in intelepciunea lui ii ia sufletul, halal gandire.

Unde este comoara voastra acolo va fi si inima! Posesiunile materiale nu sunt rele daca stim cum sa le administram, atitudinea inimii conteaza. Nu trebuie sa ne punem increderea in ele, pentru ca ele ne pot fi luate, ci in Dumnezeu care este vesnic.

Da parca erau ateii cei care urau crestinii bogati si aparau saracii! Sau urari bogati doar cand puteti sa insultati crestinii?

Kalla, tu nu intelegi la ce usa batem noi. Noi aparam saracii in sensul ca-i incurajam sa lucreze, sa-si faca un rost, nu ca_crestinii, care incurajeaza prosteste saracia. Mai bine zis, popii fac asta, pentru ca ei sa incaseze venituri enorme!

| Mikhtarian a răspuns:

Aici nu-i vorba de popi, de biserica.
Poti sa te duci si fara sa asculti / dai bani la biserica, sau ce mai ziceti voi.
E vorba de vremuri, cum Scriptura spunea ca religia se va pierde, de aceea nu mai vin tinerii la biserica.
Vremurile din urma vin.

| RAY a răspuns:

Tineri vin la biserica trezi si merg acasa beti, ieri am pus o intrebare care mi-a fost sterasa adevarul e ca in Romania nu exista crestini, vorba lui eliade suntem un popor de supertitiosi nu religiosi, cum naiba sa bei langa biserica sa manci sa se vanda tot felul de porcari incredibil e clar ca religia ortodoxa nu are dea face cu isus

Iar tu indemni la lacomie.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Kalla):

Si eu care aveam inpresia ca lumea merge spre bine.
Daca ti se pare ca lumea merge prost acum, poate ca ar fi trebuit sa te nasti in timpul celui deal doilea razboi mondial, si sa fii violata din 2 in 2 zile de soldatii nazisti sau rusi... aa ce mai zici acum? sau ce crezi ca te apara dumnezeu?

| 4b a răspuns:

Buna sa-ti fie inima...mersul la biserica nu te face crestin, INSA daca esti crestin, mergi pe urmele Lui, lasand la o parte traditia si implinind ceea ce sta scris nu ceea ce vor muschii tai.

| MMihai a răspuns:

Buna TPU!
De ce tinerii nu mai vin la biserica? =

=ce să caute la biserică?

Oare in viata nu au nevoie de Dumnezeu?=

=Dumnezeu este Dumnezeu,

iar biserica este biserică.

| vitbsk a răspuns (pentru Kalla):

" Fara religie este asa minunat dar fara Dumnezeu nu as putea sta. Nu mai am asa mare incredere in religii, doar in Dumnezeu si cei din rai."

Să nu cădem în capcana de a relativiza totul, nu există religie fără formă spirituală.

Spiritualităţile moarte sunt mitologii.

Societatea de acum încurajează omul să respingă suferinţa şi să-şi creeze o "spiritualitate" personală căutând cu orice preţ confortul, deşi toate lucrurile de valoare se realizează prin suferinţă.

Într-o spiritualitate personală, chiar şi bizareriile, hedonismul, consumul de haş şi alte substanţe sunt încurajate doar pentru că dau o stare de bine.

Eroarea cu spiritualitatea personală e că nu vede mai departe de interesul de moment.

Ceva în genul
"A- îmi dă o stare de relaxare deci, A e întodeauna bun şi trebuie atins prin orice mijloace."
"B-presupune şi suferinţă + renunţare la o parte din confort pentru adaptarea la o conduită, deci nu e bun."

În felul acesta omul nu-şi mai asumă multe responsabilităţi şi fuge de greutăţi în plăceri de moment.