Sunt catolic dar nu am mai auzit sa se ia lumina de undeva... ai auzit ceva dar nu ai auzit bine sau nu ai inteles bine!
Sunt catolic si sunt destul de religios, particip la liturghii in fiecare duminica si aproape orice sarbatoare dar eu inca nu am auzit sa zica preotul asa ceva! Deci imi pare rau ca te dezamagesc dar mi se pare o prostie colosala ce vorbesti tu acolo! Poate la ortodocsi da nu te contrazic dar la catolici sigur nu! Exista de paste o liturghie cand se aprind lumanari iar preotul zice: Primiti lumina Lui Cristos si ia o lumanare de pe altar si aprinde cu ea cateva lumanari ale enoriasilor si de la ei aprind toti, dar ATAT! Nu se merge nicaieri nici la papa nici la Ierusalim sau in alta parte, pur si simplu se aprind niste lumanari de la lumanarea de pe altar!
Este o cripta in biserica sfantului mormant, care e considerata mormantul lui Isus. Este un mormant vertical, nu mormantul orizontal, in pestera, descris in trei evanghelii. Intra in biserica patru clerici, ai unor biserici orientale diferite, doar unul e ortodox, Patriarhul ortodox al Ierusalimului. In cripta e o icoana, cu o candela care nu se stinge niciodata, pentru ca i se toarna din timp ulei pe langa festila. Patriarhul baga mana in jos, adanc in cripta, si aprinde o lumanare de la festila candelei. Si, bineinteles, unii din multime au impresia ca unele lumanari se aprind spontan.