In mod legal, casatoria voastra este permisa (sunteti rude de gradul 6 sau 7, daca am inteles bine).
Este interzisa casatoria intre rude de gradul unu: copii-parinti; rude de gradul 2: bunici-nepoti de fiu si intre frati; rude de gradul 3: unchi(matusi)-nepoti de frati; verisori (de gradul 1) - copiii unchilor sau matusilor. Legea considera incest doar relatiile sexuale intre rude de gradul 1 si 2. Casatoria este interzisa intre rude pana la gradul 4.
N-am inteles de ce aceasta diferenta.
Rude de gradul 4 sunt verii primari.
Pentru ca, asta inseaman incest - sex intre parinti si copii sau intre frati, deci rude de gr 1 sau 2, astfel relatii incestuoase. Motivul pentru care e interzisa casatoria pana la 4, e pentru motive medicale. Astfel legea cuprinde atat lucruri ce tin de moralitate cat si aspecte medicale.
Imi cr scuze, dar cred ca am creat o confuzie cu verisorii. Cand am scris in paranteza la verisori "(de gradul 1)" ma refeream la verisori primari.
"Gradul 3" ca e vorba din popor, juridic, cred ca obosesc sa calculez increngatura, da presupun ca undeva pe la ruda de gr. 8-9(mi-e lene sa fac schema acu sa vad exact). Legal pana la nivelul 4 ai oprit sa te casatoresti, asta inseamna var de gr. 1 sau var primar, deci stai linistita
Ah, si simplu, esti RUDA cu cineva daca ai un ascendent comun, ca sa stii pe viitor ce inseamna "ruda". Bunici comuni, strabunici comuni, stra stra stra bunici comuni.