Nu stiu dar pe mine m-a "LOVIT" in moalele capului chestia asta de "profesor':
"se deduce inteligentule ca femeile detin toate perechile de cromozoni x iar cromozonul y a aparut mai aparut, exact cum a descoperit stiinta"
Poate imi explica si mie cineva ce scrie AICI, bine inteles nu "autorul" ca e lovit de prea multi cromozomi X dar si de cei Y.
Biblia este o colectie de basme, legende, mituri copy paste din alte mitologi, pot dovedi asta, exista dovezi clare care dovedesc asta https://www.youtube.com/......tps?/watch
https://www.youtube.com/......tps?/watch
stiintific vorbind omul a evoluat https://www.youtube.com/......tps?/watch
ce anume a cauzat big bang inca nu stim,dar a spune ca dumnezeu a creat totul din nimic nu se rezolva nimic din contra se complica treaba,daca universul e complex atunci si dumnezeu e mai complex deci e imposibil sa fi aparut din nimic,faza cu dintodeauna sunt basme din nou, asta nu rezolva nimic, asa si zeus si alba ca zapada si orice personaj a exista dintodeauna, religia ofera o speranta, o siguranta, in rest sunt povesti care cer credinta oarba
"stiintific vorbind omul a evoluat"
Din ce? SI chiar daca da, cum a aparut prima forma de viata?
"speranta, o siguranta, in rest sunt povesti care cer credinta oarba"
Personal, daca nu ar avea absolut sens si nu ar exista argumentele/semnele care indica la creator, si eu as fi ateu sau orice alt ceva.
Alte prosti scrise Barbatul are 23 de perechi de cromozomi XY, iar femeia are 23 de perechi de cromozomi XX.De aici s-ar deduce ca femeia se trage din barbat sau ca fiecare barbat contine cate-o femeie.
se deduce inteligentule ca femeile detin toate perechile de cromozoni x iar cromozonul y a aparut mai aparut, exact cum a descoperit stiinta
Poate imi explica si mie cineva ce scrie AICI, bine inteles nu "autorul" ca e lovit de prea multi cromozomi X dar si de cei Y.
e greu de inteles? cromozonul y a aparut mai tarziu in cursul evolutiei https://en.wikipedia.org/wiki/Y_chromosome
Acum 24 minute | Steregoi a răspuns:
Omul provine din pamant si nu din apa.
Corpul unei persoane de ca. 68 kg conține următoarele elemente (aproximativ):
oxigen: 44, 18 kg
carbon: 12, 27 kg
hidrogen: 6, 82 kg
nitrogen: 2, 05 kg
calciu: 1, 36 kg
fosfor: 0, 82 kg
potasiu: 0, 14 kg
sulf: 0, 14 kg
clor: 0, 14 kg
sodiu: 0, 008 kg
magneziu: 0, 003 kg
fier: 0, 002 kg
cobalt: 0, 0001 kg
cupru: 0, 0001 kg
mangan: 0, 00009 kg
iod: 0, 00002 kg
urme de zinc, fluor, crom, seleniu, bor, aluminiu, vanadiu, molibden, siliciu (rolul pe care îl au ultimele cinci elemente pentru corp încă nu este clar).
Dumnezeu nu a vrut ca noi sa stim, sa avem certitudini, el a vrut ca sa-i mantuiasca pe CEI CE CRED.
practic dumnezeu asta promoveaza pe cei care nu isi folosesc mintea si care cred in basme
"religia spune ca Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva" - Exista o singura religie cumva?
Biblia spune ca Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva. Cel mai logic raspuns (intrucat Biblia nu spune ca a creat si alti oameni) ar fi ca fiii lui Adam si Eva au facut copii intre ei. Primii oameni erau puri din punct de vedere genetic, deci nu existau riscuri de handicapuri, boli genetice, etc.
Nu te nasti intr-o religie. Te poti naste intr-o cultura, iar cultura este strans legata de religie. Eu nu m-am nascut intr-o familie crestin-ortodoxa, si totusi cred in Dumnezeu. Am fost si ateu cativa ani din viata mea. Astazi, cred 100% ca exista Dumnezeu.
Despre Dumnezeu gasesti in Biblie. Nu pe internet, nu la televizor.
Omul provine din pamant si nu din apa. Degeaba cauta oamenii de nestiinta apa pe alte planete. Este bine ca ei sa studieze uscatul pe alte planete si sa vada ca nu are aceeasi compozitie ca solul pe Pamant si sa se convinga ca nu exista nicaieri in univers sol ca pe Pamant pentru ca Dumnezeu a amenajat doar Pamantul pentru a fi populat de organisme biologice printre care si omul.
Dumnezeu ne-a creat, a creat universul si ba chiar il sustine astazi.
Dumnezeu nu poate fi descoperit intr-un totul, dar poate fi identificat prin creatia sa, si anume totul. https://www.youtube.com/watch?v=UvbC6W7RF4c
Ca si analogie,cum prezinta si acel videoclip,nu poti gasi pe cel care a asamblat un calculator daca ii scoti capacul si il cauti. Dar poti gasi diferite informatii,ce mentioneaza numele firmei,sau chestii de genul. La fel si cu Dumnezeu,putem descoperi indicii care duc la El prin observatie.
Spre exemplu,Francis Collins, unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta contemporani, s-a convertit la crestinism, initial fiind ateu convins, de ce? Studiul ADN-ului l-a ajutat sa inteleaga munca sacra a lui Dumnezeu.
https://www.youtube.com/watch?v=4o5IR1ASVEM
https://youtu.be/HaEQyNeaFZs
De asemenea,vechii oameni de stiinta erau in mare parte crestini,precum Galileo Galilei sau Issac Newton.
Acest lucru este sustinut de aparitia bizara si inexplicabila a cazurilor de moarte clinica la care citez un raspuns mai vechi de al meu :
Studiile stiintifice ne arata ca probabil,da! Realizate asupra a ce? A experientelor de moarte clinica.
---------------------------------------------------
Experientele de moarte clinica sunt raportate cu miile anual,la scara globala. Persoanele care au trait asa ceva,au povestit cum simteau o pace de liniste sufleteasca,erau capabili sa-si priveasca de deasupra corupurile si sa-i vada pe medici lucrand la ei,vizitarea unei noi dimensiuni,revederea cu rudele decedate,desi inima nu le mai pompa iar creierul nu mai functiona.
Cel mai mare studiu asupra experientelor de moarte clinica a fost realizat de o echipa din cadrul universitatii Southampton,al carui coordonator a fost Sam Parnia,un doctor de top. Concluziile studiului au fost ca constiinta,aparent,intr-o forma sau alta,supravietuieste mortii fizice.
De-a lungul timpului,unii au incercat sa explice experientele de moarte clinica ca fiind halucinatii provocate in urma lipsei de oxigen din creier,adevarul este ca in urma lipsei oxigenului in creier,legaturile neuoronale se desfac,deci halucinatiile nu au sens in acest caz. Si chiar daca de vina ar fi halucinatiile,asta nu explica cum oamenii,cand sunt resuscitati,pot relata evenimente petrecute in timpul "mortii" lor cu o acuratete si validate atat de mare,din punct de vedere vizual cat si auditiv. Incercarea asta de a combate cu orice pret spiritualitatea se numeste gandire pseudo-sceptica.
In prezent,exista si cazuri in care persoanele nevazatoare ce au trait astfel de experiente,relateaza ca au putut vedea pentru prima data in viata. Ceea ce au descris a coincis cu ceea ce s-a intamplat,iar din punct de vedere biologic,creierul nu ar putea fi capabil sa viseze imagini daca nu a vazut vreodata o idee cam cum arata lumea prin intermediul sistemului optic.
Notiunea de suflet insa,este numita,sau asemanata de oamenii de stiinta cu constiinta,adica e-ul interior care e constient de propria existenta,dar si de cea a lumii. Stiinta (adevarata) nu poate dovedi inexistenta a ceva,dar poate dovedi existenta a ceva sau cel putin sa aduca argumente favorabile. In prezent,exista o teorie ce explica sufletul,sau constiinta cum ii se spune academic,ca fiind o unda de vibratii cuantice,indestructibila. Aceasta teorie e pusa in picioare de doi mari oameni de stiinta,Roger Penrose si Stuart Hameroff. De asemenea,teoria este sustinuta de alte afirmatii si studii ce corespund fizicii cuantice.
Exista si experientele de decorporalizare, pe care anumiti oameni le pot experimenta in mod voluntar, dar acestea apar si in mod involuntar in cazul mortilor clinice.
Uite o lista cu cativa neurochirurgi, psihologi care in urma examinarii creierului si a cazurilor NDE, au ajuns la concluzia ca constiinta exista independent de creier : John Gibbs, Ben Carson, Peter Fenwick, Dr. Kenneth Ring, Jeffrey Long, Stanislav Grof.
"Dificultatea cu teoriile astea este ca atunci cand experimentezi starile de placere luand droguri, esti constient. Dar in experienta de moarte clinica, nu esti constient. Unul dintre lucrurile pe care le stim despre creier este ca atunci cand nu esti constient, nu poti creea imagini si daca o faci, nu ti le poti aminti." - Peter Fenwick
De asemenea, cea mai mare revista de psihologie, "Psychology Today" spune : - "Do NDEs suggest that there is life after death? I would only say that they suggest that there may be an initial continuation of consciousness after physical death. "
https://www.psychologytoday.com/......xperiences
https://www.near-death.com/......tions.html
Eu te intreb acum, ca si chestie :
Cine a creat universul, ce era inainte de el si tot asa?
A se intreba cum a aparut Dumnezeu = A se intreba cum a aparut universul, cum a aparut spatiul de dinaintea universului s-a.m.d. (pentru ca ambele intrebari sunt la fel de complexe).
Ideea e ca nu putem intelege acest lucru, constiinta ne este limitata de creier.
Noi suntem limitati, nu putem intelege asta datorita creierului, o unealta limitata. (ca motorul unei masini, daca el e limitat la 8000rpm, el nu scoate mai mult de atat, sau un procesor de calculator, daca e unul vechi nu poate rula ce poate rula unul modern de astazi)
Daca ai o sursa de apa infinita si un pahar, paharul va fi umplut pana la volumul maxim pe care-l poate duce. La fel e si cu noi.
Steregoi tata, atunci de ce omul are majoritate apa? Si ca sa vezi, nici un gram de tarana
CREDINCIOSII CRED! Ei CRED ca exista Dumnezeu si ca Biblia este invatatura Lui. Cine vrea sa afle ceva sigur NU VA AFLA NICIODATA! si asta pentru ca nu va putea sa explice viata, sau de unde a aparut informatia in ADN fara de care o celula nu traieste si nu se poate dezvolta. Se stie ca o informatie nu poate veni decat de la o inteligenta.
Dumnezeu nu a vrut ca noi sa stim, sa avem certitudini, el a vrut ca sa-i mantuiasca pe CEI CE CRED.
Um... in Biblie scrie si ca oamenii traiau 900 de ani, deci de unde stii ca acei copii din incest aveau probleme? Cand au aparut problemele Dumnezeu a interzis incestul, evident.
Apariţia omului pe Pământ este probabil unul dintre cele mai mari mistere. De-a lungul timpului, originile umanităţii au preocupat oameni de ştiinţă sau teologi. Teoriile ştiinţifice s-au izbit de cele religioase. Abia după căderea în păcat, încălcând interdicţia divină, oamenii au început să procreeze şi să se răspândească pe pământ, având ca bază cuplul originar. Această explicaţie privind apariţia omului este răspândită, având în vedere că religia creştină este una dintre cele mai răspândite religii de pe glob. De altfel creaţia, deşi diferită ca personaje şi modalităţi de creaţie, este comună majorităţii religiilor pământului, care explică apariţia omului în mod supranatural
Dumnezeu este Unic si poate, nu seamana cu nimic imaginat de oamenii primitivi, sau moderni.
Este chiar asa de greu de crezut, ca nu suntem singuri in imensitatea Universului.Barbatul are 23 de perechi de cromozomi XY, iar femeia are 23 de perechi de cromozomi XX.De aici s-ar deduce ca femeia se trage din barbat sau ca fiecare barbat contine cate-o femeie.
O teorie spune ca Eva a fost sedusa de Lucifer, deghizat in sarpe.Intr-adevar,catena de ADN seamana cu un sarpe, iar Dumnezeu spune ca inca de la nastere avem pacatul in noi.
RAY esti bun de tot!
-iar cromozonul y a aparut mai aparut, exact cum a descoperit stiinta-
Nu e o coincidenta ca ne-am nascut intr-o tara cu o constiinta si o mostenire spirituala majoritar crestin-ortodoxa. Ca numeric nu mai suntem majoritar ortodocsi; s-a vazut la referendum.
Ni s-a dat mult si ni se va cere mult, pentru faptul ca avem acces la dogmele ortodoxe, adica la Cuvantul neschimbat si adevarat al lui Dumnezeu, care este viata.
"Credinta e din auzire, si auzirea prin cuvantul lui Hristos", spune Biblia (Romani 10, 17), si predicat in manastirile si bisericile ortodoxe din Romania. Putine tari au avut si au duhovnicii si invatatura crestina drept slavitoare si harul la care putem ajunge, daca vrem. Mult ni s-a dat si mult ni se va cere de la Dumnezeu!
Religia spune...
Ce conteaza ce "spune" religia. In viata asta (singura dealtfel) conteaza doar stiinta. Iar raspunsul este evolutia.
Alta intrebare!
bestialu96 întreabă: