| Katherine20 a întrebat:

Deci nu mai rezist cu părintii în special cu mama mea. Zici ca nu ii normală la cap uneori straight face Îi pur si simplu obsedata(da obsedata rau) de biserica, Dumnezeu etc. Am fost si joi la biserică, si azi si de dimineata si de dupamasă. Și este și mâine program la biserică și i-am zis ca de ce tot trebuie să mergem atâta dacă am fost deja si azi și joi și i-am zis ca nu am chef sa mergem și mâine și o început să urle ca o crizată la mine ca cum îndrăznesc să-mi permit să spun așa ceva și mai îmi dă și două pălmi. Chiar nu înțeleg ce am zis așa mare lucru. straight face Nu zic că e rău să mergi la biserică da nu de atâtea ori, zici că Dumnezeu o să numere de câte ori am fost la biserică. (mentionez că e prima dată când îi spun că nu am chef să merg la biserică, până acum am mers de fiecare dată fără să comentez deși nu aveam mereu chef sau timp)Anul trecut când eram clasa a8a și aveam teme și de învățat enorm de mult, trebuia să mă chinui să le termin pe toate sâmbăta pentru ca toată duminica era ocupată cu biserica. Dacă mă vedea că fac teme duminica se criza ca de ce fac teme duminica ca ce nu am avut timp pana atunci. Nu, chiar nu aveam timp, pentru că erau foarte multe si da, sincer sambata mai preferam si să mai ies putin cu prietenii sau sa fac altceva decât să fac teme non stop si sa invaț non stop ca nu cumva sa-mi ramana pe duminica ceva. Apropo mentionez că provin dintr-o familie de pocăiți.
Am aproape 16 ani și simt si eu anumite nevoi pe care le au și alte fete : să mă machiez, să mă fac pe unghii etc. M-am făcut zilele astea cu lac vișiniu pe unghii și o inceput iar să se crizeze la mine ca de ce mă fac cu culori dinalea pe unghii, că o fac de rușine, că ea primește de la neamuri dacă mă vede că umblu așa(neamurile mele fiind la fel de minunate ca ea). M-am enervat pe ea că s-o crizat în halu ăla la mine și i-am zis că ce treaba are ea cu unghiile mele că dacă vreau, mă fac vișiniu și în cap. Si o inceput iară să țipe la mine că dacă mă prinde că fac așa ceva mă dă afară din casă și că la ea nu mai am ce căuta în casă așa.
A aflat și că sustin oarecum comunitatea LGBT și mi-a făcut iar un scandal imens. De fapt nici nu am zis că sunt cine știe ce mare sustinatoare a lor, am zis pur si simplu că fiecare are dreptu să fie cu cine vrea și să iubească pe cine vrea fără să fie judecat. O inceput să mă facă în toate felurile pentru că oamenii ăia cica nu is normali la cap și că Dumnezeu urăste ceea ce fac ei etc
Am cativa prieteni "din lume"(cum se spune la noi la pocăiți) și tot cică ei nu prea-i place că imi petrec eu timpul cu ei, pentru că ei nu sunt ca noi, au alte idei și reguli și ma pot influenta intr-un mod negativ. Dar nu sunt persoane rele, nu sunt adolescenti din aia care fumează, beau, se drogheaza sau sa aiba un vocabular indecent, sunt persoane normale si de treaba. Da nuuu că ei nu sunt asa "perfecti" ca noi. Ok, recunosc că imi cam place de un băiat care e si el nepocăit dar e persoană super, dar cred că daca ar afla mama ca imi place de el, s-ar apuca iar cu crizele ei. straight face Ea tine post de destul de des și ma tot streseaza sa tin si eu da eu nu vreau, nu-mi place. Nu inteleg de ce mereu trebuie sa fiu obligata sa fac ce nu imi place. crying
Ea mereu mă compară cu verisoarele mele care sunt asa de sfinte și de perfecte, una dintre ale are 25 de ani și nu a avut niciodată vreun iubit, sau primul sărut sau ceva și se imbracă mai rău ca babele da mama ca foarte bine ca e decenta si ca se respecta. Si ceilalti sunt cam la fel dar eu mereu sunt oaia neagra a familiei, mereu comenteaza pentru ca eu mă imbrac mai tinereste și ca imi fac unghiile si ca ma machiez. Mereu îmi spune că m-o scăpat din mână, că o doare foarte tare ceea ce fac eu, ca eu nu am milă de ea, ca o dezamăgesc mereu, că o fac să sufere și nu stiu ce.Ok, chiar nu vreau sa fie suparata pe mine dar pur si simplu eu nu pot si nici nu vreau să fiu asa sfanta si perfecta ca ea, doar Dumnezeu si biserică si Biblie si rugaciune aproape non stop. Comenteaza si de muzica mea, nu prea ascult muzica crestina, ascult muzica pop-rock în general si ca asta e muzică drăcească și nu stiu ce.Mai ascult si crestină in engleză, nici aia nu-i place pentru ca aia nu e cica muzica crestina adevarata. Comenteaza si de filmele la care ma uit, seriale, carti absolut tot. crying Si cică din cauza internetului sunt eu asa de răzvrătită, ca mai bine să nu fi avut nici internet nici nimic, ca atunci nu mai aveam apucăturile astea.
Cand e in toane mai bune, mereu imi spune ca pot vorbi orice cu ea și ii pot spune absolut orice ca o sa ma ajute si ca ma iubeste dar cum doamne iarta-ma sa -i spun ceva cand urla si ma mai si loveste uneori la orice ii spun?
Deci nu mai rezist, simt că tâmpesc crying sunt asa invidioasă pe colegele mele și alte fete, care mereu au voie sa se imbrace cum vor, să se machieze cum vor etc iar eu abia am voie să fac ceva. Ce să fac? crying
P.S. Scuzati greselile gramaticale, am scris in grabă și la nervi crying

36 răspunsuri:
| Marussia69 a răspuns (pentru Katherine20):

Poti sa crezi ce vrei dar doar pana in punctul in care devine daunator pentru psihic. Prietenii tai cred deoarece le e frica de moarte si sunt siguri ca o sa primeasca viata vesnica. Tu crezi doar pentru ca ai fost obligata iar parintii tai ti-au impus o sita de valori morale( "fa asta pentru ca asa trebuie/asa e bine"). O singura viata ai, nu te baza pe un paradis neconfirmat...parerea mea...

| Katherine20 explică (pentru Marussia69):

Hmm.poibil sa ai dreptate, posibil sa nu. Sper ca(,)cu trecerea timpului sa -mi dau seama mai bine de lucrurile astea.

| Marussia69 a răspuns (pentru Katherine20):

Tu decizi, sper ca te-am ajutat.

| Pocaita a răspuns (pentru Katherine20):

Hmm. Gandesti cam ciudat pentru o pocaita. Cand ai fost ultima data exorcizata?

| danay72 a răspuns:

Îmi pare rău că treci prin aceste lucruri. Poate ar trebui ca și mama ta sa se convingă ca Biblia nu condamna machiajul, sau o imbracaminte bine aranjata. Atât timp cat nu este exagerat Dumnezeu dorește sa ne bucuram de acestea. În vechime poporul Israel care era ales de Dumnezeu purta bijuterii. Apoi creștinii din primul secol puteau sa facă la fel, dar echilibrat. 1 Timotei 2:9.

| Suntbaiat123456789 a răspuns (pentru Pocaita):

"aia nu vezi copil de pocait care sa bea sau sa se drogheze" pe bune?
Să fim serioși și să mai lăsăm la o parte aberațiile. E spre binele tuturor din specia umană să nu ne ținem așa sfinți.