Spatiu mai mic, iar uni cred ca daca esti ars Dumnezeu nu mai poate sa te readuca la viata, chiar Biserica Romano-catolică practica aceasta metoda cu asa zisi răi.Au ars milioane de oameni cu speranta sa nu-i mai vada niciodata, cred ca vor avea o surpriză!
Nu prea am vazut nicaieri catolici sa prefere incinerarea și deși nu sunt extrem de familiarizat cu dogmatica catolică sincer nu cred că e permisă incinerarea in catolicism
Sunt 2 religii catolice: Greco catolici și Româno catolici. La mine in sat sunt doar greco catolici care nu incinerează morții. La româno catolici nu știu cum se procedează. Eu cred că e păcat. Dar la româno catolici e posibil orice. Se consideră de majoritatea denominațiunilor religioase că papalitatea este Anticristul.
Nu sunt 2 religii diferite. E o singură religie care are 2 rituri diferite. Ritul este aspectul exterior, estetica. Dogmatic vorbind greco și romano (nu româno) sunt aceeasi religie.
Eu am scris corect. De obicei recitesc toate postările. De ce a apărut romano nu știu. Folosesc telefonul și nu calculator. Exista diferente majore. La greci catolici preoții se căsătoresc, nu serbează pastele în aceiași data nu sunt subordonați papalității etc.
Stiu ca exista diferente dar acele diferente sunt de rit, adica sunt diferente exterioare. Religia e aceeasi pentru ca ambele rituri îl recunosc pe papă și dogma catolica ca suprema.
anonim_4396 întreabă: