| AaaaaAalexx a întrebat:

E ok sa ma rog la Sf Anton de Padova(greco catolic)? Parintii mei sunt ortodocsi dar nasii mei sunt greco catolici. Am intrebat-o si pe profa de religie si a spus ca nu e bine...

Răspuns Câştigător
| M?d?0611 a răspuns:

Salut!
Profa de religie fiind ortodoxa. Asa o sa spuna cei de la Vodafone daca iei tel de la ei si cartela de la Orange. laughing Roaga-te cui vrei.

11 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Normal că nu e bine. Nu e bine nici să vorbeşti cu oamenii de altă religie şi dacă se poate, să-i omori cu pietre. Profa ta de religie e retardată. Ca mai toţi ăştia bătuţi cu Biblia în cap. Roagă-te şi fă ce vrei. Că d-aia eşti liber. Dar din punctul meu de vedere, cu adevărat liber vei fi atunci când îţi vor dispărea din cap toate balivernele astea. Dacă.

| AaaaaAalexx explică (pentru Gizăz):

Desi m-am gandit si eu de multe ori la chestia asta, tot nu pot sa neg existenta unui zeu, cum ii zici tu. Stiu ce zice stiinta, stiu ce zice biserica, de multe ori se bat cap in cap, dar totusi nu pot.
In plus, unele rugaciuni chiar s-au implinit, deci ceva, undeva, tot exista.

| M?d?0611 a răspuns (pentru AaaaaAalexx):

E doar autosugestie, de asta daca te ajuta cumva sa te rogi cuiva, roaga-te lui cat vrei.

| Gizăz a răspuns (pentru AaaaaAalexx):

M-ai înţeles greşit. Nimeni nu-ţi cere să negi existenţa unui zeu. De fapt, la origine nu poţi demonstra nici că există nici că nu există aşa ceva. Nu am avansat destul pentru asta. laughing

Eu vorbeam de religii. Adică de modul în care oamenii văd un zeu, cum îl interpretează ei. Religiile sunt doar nişte ferestre prin care încercăm să vedem şi să explicăm ceva ce nu putem vedea, explica sau afirma că e real sau nu. Problema mea e cu religiile, nu cu ideea de bază care, repet, e inutil să o dezbatem momentan, la evoluţia noastră actuală. Religiile sunt periculoase şi coruptibile. Pentru că-s create de oameni cu aceleaşi slăbiciuni ca noi doi. Mai pe scurt, eu nu am cum să-ţi dovedesc ţie că nu există sau că există acolo... CEVA. ÎŢI POT DA ÎNSĂ ÎN CAP CU ORICE RELIGIE ŞI-ŢI POT DEMONSTRA CĂ TOATE MĂNÂNCĂ RAHAT.

PS: Aia cu rugăciunile intră în aceeaşi categorie cu predicţiile. Adică vrăjeli. Ai auzit de probabilitate matematică? Fie că te rogi la o religie sau la... Tom Cruise ( laughing ) îţi spun sigur că în 50% din cazuri ţi se va îndeplini şi în altă jumătate nu. Pentru că dacă ai desenat jos un 1 şi un 0 şi sari când la una când la alta cu ochii închişi, pe una din două tot pici când îi deschizi. La fel cu predicţiile. Dacă eu îţi spun că în următorii 200 de ani va fi un război mare, o pandemie şi un cutremur major, nu înseamnă că-s Nostradamus. Ci că ştiu ceva despre natură şi despre oameni.

| ania a răspuns:

Nu înțeleg ce rost are să te rogi la alte persoane decât Dumnezeu când El te iubește așa cum e El, adică infinit, mai mult decât oricine.E ca și aum ai avea nevoie de ceva de la mama ta, care știi că te iubește imens, dar apelezi la o vecină ca să vorbească cu ea.

| MskDesign a răspuns:

Poti sa te rogi la cine vrei, chiar nu are importanta.Culturile,sfintii si ce naiba mai este pe acolo au cam ramas in urma inteligentei.Nu vreau sa fiu rautacios, dar cred ca mai bine te-ai ruga la marele sfant MskDesign laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e ok sa te rogi la nici un fel de sfant. Si ei au fost oameni. Fiecare dintre noi are capacitatea sa ii depaseasca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce zice Dumnezeul religiei tale? Nu zice cumva sa nu te rogi la nimeni in afara de el? Nu spune si Isus asta? Tu chiar esti crestin sau dobitoc?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamna ta de religie nu este prea informata.

| PaRaZyTu a răspuns:

De la varsta de 16 ani ai dreptul sa iti alegi singur religia, deci poti sa te rogi la cine vrei tu fara nici o obligatie in plus

| euglenaverde1 a răspuns:

Cel mai bine e sa te rogi la Dumezeu. Doar el te poate ajuta.