anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU e primul meu mesaj, intrebare care il postez si chiar vreau sa vad ce ziceti. M-am uitat pe aici la toate categoriile dar aici la religie am ramas uimit! Cum puteti uni sa fiti asa necredinciosi? Voi nu ganditi logic deloc?
Deci am sa va pun intrebare cu raspuns, simpla si logica pentru necredinta voastra.Chiar vreau sa vad ce ziceti poate va mai shcimbati opinia. Sper! deci:
Stiai ca Dumnezeu e aerul pe care noi il respiram?
Dece credeti ca el a spus "Eu tatal si insasi viata sunt sus in ceruri"?
Sau de ce credeti ca tot el a zis "Eu sunt peste tot vad tot"?
Acuma normal... Dumnezeu a creeat totul fizic din univers si eral dar el stie toate vazute si nevazute)Dece e dumnezeu aerul? Logic! dumnezeu nu trebuie sa fie acest "lucru" aerul pentru ca el este deja precum el.
DUMNEZEU=aer=invizibil, peste tot, nu putem traii fara el.
Va mai dau un exemplu: unde nu este aer. sa zicem ca te bagi intr-un loc fara aer ...pai poti sta acolo? poate sta vreo fiinta vie fara aer? da.uni ziceti noi putem sta cu tub de oxigen... dar in tubul ala nu e tot oxigen=aer? logic
Alta chestie ok, deci de ce credeti ca dumnezeu a zis ca pamantul e al nostru? sau dc nu putem traii alt undeva decat pe pamant?
Pai normal doar pe pamant este are. Logic!
daca aici a zis dumnezeu ca este casa noastra e logic daca el a zis ca e in cer. Logic!
Sau o ultima chestie..deci cica mergi pe alta planeta. Luna de exemplu..si sa zicem faci un pacat..crezi ca dumnezeu nu te vede pentru ca esti pe luna si nu e aer? pai cum nu e aer... 1 rand aer e si in tubul de oxigen care il respiri pe luna si +ca el stie prin spirit tot ce am facut ce facem si ce vom face=ca inca un lucru e ca aerul e in noi permanent=sufletul=dumnezeu! Chiar daca iti ti respiratia ramane aer in tine deci..sau cum zicea "cel rau" vrea doar sa iti ia aerul, suflarea.
Bine o ultima chestie sa mai va dati sema deci asta poate pare aiuria dar e adevarat.Deci stiti ca, cand moare cineva spritul cica se duce..nu stim unde.iar unii zic.cei ce cred in fantome. ca, cand au dat de un spirit nelinistit sau sacapat din lumea cealalta au simtit un aer rece prin jur. iar dupa aia lau simtit pai logic aerul acela rece e spiritul adica aerul invizibil iesit din corp numai are caldura corporala normal ca e rece. Eu unul asa cred! si mi-am dat singur nu mi-a zis nimeni, o sa va dati voi seama mai incolo. Orice intrebati o sa va raspund Logic! deci ce parere aveti?
Uite eu cred in el si vreau ca si voi sa credeti o sa mai postez curand alte chestii... nu vreau sa instig pe nimeni sau fortez sa creada dar eu, odata ce cred vreau ca si voi sa credeti. dc? pai odata ce crezi in dumnezeu e normal sa vrei binele pentru aproapele tau! deci pana la urma ce parere aveti? big grin

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
24 răspunsuri:
| Zenicide a răspuns:

Exista microbi care traiesc fara Dumnezeu, aa pardon, oxigen. Aici pe pamant.
http://www.genomenewsnetwork.org/articles/08_02/without_oxygen.shtml

| Zenicide a răspuns (pentru KoroSensei):

Din pacate am inteles la ce te referi, era prea tarziu si am zis ca iti distrug "ipoteza" simplu si rapid aratand ca exista forme de viata care nu au nevoie de oxigen. Astfel jumate din ce ai scris e numai bun de aruncat. (Imagineaza-ti ca se aude sunetul acela enervant din Recycle Bin)

Vezi tu omul apeleaza la divinitate la limita cunoasterii. In cazul tau aceasta limita este foarte joasa :)) Nu trebuie sa te simti jignit, si eu (ca multi dintre noi probabil) faceam la fel candva.

Se pare ca nu ai fost satisfacut de raspunsul meu asa ca voi continua cu restul mesajului:
"Alta chestie ok, deci de ce credeti ca dumnezeu a zis ca pamantul e al nostru? sau dc nu putem traii alt undeva decat pe pamant?"
- Nu am descoperit nici 5% din planetele din galaxia noastra, dar cu ajutorul stiintei facem progres http://kepler.nasa.gov/ spune-mi, biblia cu ce ne ajuta in acest sens?
Pana nu am descoperit nici macar galaxia noastra ce ai zis tu e invalid. Doar daca nu ti-a revelat tie Dumnezeu ceva special.
E foarte probabil ca sunt si alte planete locuibile, Kepler a fost lansat cu acest scop pentru a gasi planete in zona goldilocks.

"Bine o ultima chestie sa mai va dati sema deci asta poate pare aiuria dar e adevarat.Deci stiti ca, cand moare cineva spritul cica se duce."
- Ce este acest spirit de care vorbesti? Demonstreaza existenta lui si mai ales ce proprietati are.

"iar unii zic.cei ce cred in fantome. ca, cand au dat de un spirit nelinistit sau sacapat din lumea cealalta au simtit un aer rece prin jur."
- Consider asta o insulta, te rog pastreaza-ti superstitiile.

"iar dupa aia lau simtit pai logic aerul acela rece e spiritul adica aerul invizibil iesit din corp numai are caldura corporala normal ca e rece."
- Invata ce inseamna aer, ce inseamna logic. Astea sunt parerile tale, sau orice ar fi sunt ale tale, e ok, dar te rog pastreaza-le pentru tine. Aici o sa te faci de ras cu astfel de afirmatii, doar daca nu esti dispus sa dovedesti ca toate astea exista si functioneaza cum le-ai descris tu.

"pai odata ce crezi in dumnezeu e normal sa vrei binele pentru aproapele tau!"
Am 2 intrebari:
- Ce intelegi prin "Aproapele tau"? Ce se intampla cu ceilalti oameni care nu fac parte din acesta categorie?
- Daca in anul 2012 sursa moralitatii tale e o carte veche de 2000+ de ani eu unul cred ca ceva e in neregula cu tine.

| Dandanache a răspuns:

Logic ca esti ilogic. Varsta nu te ajuta, nici nivelul de educatie. Mai cresti, mai inveti. Uite o mostra de DEX.

ANAERÓB, -Ă, anaerobi, -e, adj. (Despre organisme) Care este capabil să trăiască într-un mediu lipsit de oxigen; anaerobiotic. [Pr.: -na-e-] – După fr. anaérobie.

ANAERÓB, -Ă, anaerobi, -e, adj. (Despre organisme) Care este capabil să trăiască într-un mediu lipsit de oxigen; anaerobiotic. [Pr.: -na-e-] – După fr. anaérobie.

| MasterOfDisaster a răspuns:

Nu stiu unde vezi tu logica intrebari si argumentelor tale, da mie mi se pare ca totul e o mare prostie.
In primul rand, nu cred ca Dumnezeu e aerul pe care il respiram. Dumnezeu e peste tot, da, poate- dar nu e aerul pe care noi il respiram.

''Dece credeti ca el a spus "Eu tatal si insasi viata sunt sus in ceruri"?

Sau de ce credeti ca tot el a zis "Eu sunt peste tot vad tot"? ''

Din afirmatiile astea care se presupune ca au fost spuse de Dumnezeu nu reiese ca Dumnezeu ar fi aer.

''Dece e dumnezeu aerul? Logic! dumnezeu nu trebuie sa fie acest "lucru" aerul pentru ca el este deja precum el. ''
Ha?!

''Va mai dau un exemplu: unde nu este aer. sa zicem ca te bagi intr-un loc fara aer ...pai poti sta acolo? poate sta vreo fiinta vie fara aer? da.uni ziceti noi putem sta cu tub de oxigen... dar in tubul ala nu e tot oxigen=aer? logic ''
Raspuns: da, exista fiinte vii anaerobe (care traiesc fara aer).

''Alta chestie ok, deci de ce credeti ca dumnezeu a zis ca pamantul e al nostru? sau dc nu putem traii alt undeva decat pe pamant?

Pai normal doar pe pamant este are. Logic!
daca aici a zis dumnezeu ca este casa noastra e logic daca el a zis ca e in cer. Logic!''
Ce-i cu prostiile astea? Ce legatura are casa noastra cu faptul ca Dumnezeu e in cer? Si deja faza asta cu 'Logic!' devine enervanta- mai ales ca nu are nici un sens.

Si continuarea, faza cu luna si pacatele- ce rost au in argumentarea ta?
Si din toate egalurile ce le-ai dat tu iese ca:
dumnezeu= aer= suflet= invizibil
Esti sigur? Ca nu am auzit pe nimeni sa zica :'Ma doare invizibilul (invizibil in loc de suflet)!'

''.iar unii zic.cei ce cred in fantome. ca, cand au dat de un spirit nelinistit sau sacapat din lumea cealalta au simtit un aer rece prin jur. iar dupa aia lau simtit pai logic aerul acela rece e spiritul adica aerul invizibil iesit din corp numai are caldura corporala normal ca e rece''

Din nou: Ha? Ai o gramada de greseli de scriere, si de exprimare! 'Au simtit un aer rece prin jur iar dupa aia lau simtit''.

Ai debitat o gramada mare mare de prostii ilogice.

Ah, si mi se pare amuzanta faza cu ''Nu ai inatales la ce ma refer...pacat'' laughing

| Thunderstruck a răspuns:

Ori suferi de un retard mintal, ori esti un troll.

| RAY a răspuns:

Sigur nu e prima oara de pe contul asta? parca te cunosc eu?

| RAY a răspuns:

Vezi ca pe luna nu exista aer deci dumnezeu nu e pe acolo, plantele produc zeii incredibil ce tampeni, nebuni in toata regula citesc pe aici

| relian a răspuns:

Intrebarea ta se pare ca este un roman.Dzeu nu este peste tot si nu vede tot asa cum tu crezi. Pune si mai citeste biblia si nu o analiza doar cum tu vrei sa fie.Iti dau un indiciu si daca poti sa si raspunzi la o chestie curioasa pentru mine.Dzeu la pus pe Adam si pe Eva in gradina Edenului da? Pina aici totul bine.Si a spus ca ei pot minca din toti pomii din gradina cu exceptia celui din mijloc adica pomul cunoasterii, ca de vor minca din el vor muri da? Pina aici totul este bine sint si eu de acord.Acum sa analizam nitel.In acea gradina din ce vedem mai tirziu exista si pomul vietii atentie pomul vietii pe care Dzeu nu la interzis.Pai pomul ala al vietii ce feacea? Daca mincai din el conform cu ce spune tot Dzeu Deveneai ca unul dintre ei.Chiar asa si spuine haideti sai dam afara sa nu cumva sa apuce sa manince si din pomul vietii si sa devina unukl dintre noi.Am citat pe Dzeu din biblie.Si daca Adam minca din pomul vietii inainte sa mainice din pomul cunoasterii ce mai facea atunci Dzeu cu gasca lui? Nu ii mai puteau face absolut nimic, nici nul mai puteau omori chiar de ar fi vrut de acord? Si apoi de ce a zis hai sai dam agfara sa nu manince din pomul vietii? Odata ce el nu interzisese ac est lucru.Si de unde stim noi ca Adam na mincat din toti pomii? Ca spune Dzeu ca na apucat sa manince din pomul vietii.Insa ce eu is nelamurit cum poti face o asa greseala capitala, sa lasi si sa spui cuiva poti minca din tot doar din pomul cunoasterii nu? Pai era mai important pomul cunoasterii decit ala al vietii? De mincai din el deveneai nemuritor deci indiferenrt ca erai prost, necunoascator dar erai nemuritor nu? Dzeu trebuie sa nici nu puna acel pom acolo daca nu vpoia ca cineva sa nu manince din el.Sa inteleg ca a gresit Dzeu sau a uitat de acel pom? Curios pai parca ziceai ca el stie tot vede tot etc.Insa nici nu vazuse ca Adam mincase din pomul cunoasterii decit cind l-a vazut cu frunza in jurul sculei.Deci unde este acel atotvazator si atotstiutor? Si la urma spui ca daca crezi in Dzeu vrei binele aproapelui tau.Asa crezi tu? Si daca nu crezi nu vrei binele aproapelui tau sau cum? Eu nu cred dar nu doresc nimanui rau si nici nu am facut rau in viata mea la nimeni.Ce spui tu sint povesti pentru sugari.Un om nu face bine sau rau din cauza ca crede sau nu in Dzeu.Nu stiu de unde ai scos chestia asta dar esti f departe de adevar crede-ma.

| Mădă0611 a răspuns:

rolling on the floor si rolling on the floor
"nu vreau sa instig pe nimeni sau fortez sa creada dar eu, odata ce cred vreau ca si voi sa credeti. dc? pai odata ce crezi in dumnezeu e normal sa vrei binele pentru aproapele tau!"
rolling on the floor
Ce varsta ai? Ca si eu iti vreau binele si iti spun ca credinta in zei limiteaza gandirea, ca fanii lui dumnezeu sunt misogini (chiar si cei mai invatati dintre ei, dovada ca nu sunt asa invatati), ca sunt profitori (isi schimba religia in functie de castig), lenesi (prefera confortul psihic), hartuitori...

deci pana la urma ce parere ai? big grin

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Incerci sa spui ceva si te incurci si a iesit o bascalie; ai aaflat ce vroiai sau nu? cultura n-o iei de aici.

| M25M a răspuns:

M-am uitat la "argumentele" tale si am ramas uimit. Am trait o minciuna pana acum, insa acum cand stiu ca respir pe Dumnezeu parca aerul e mai curat, parca viata este mai roz, parca oamenii sunt mai veseli si mai buni, Dumnezeule ce am pierdut, insa acum l-am regasit datorita tie, multumesc draga utilizator pentru puterea de convingere a argumentelor tale.
Trebuie sa plec, ma duc sa le bag pe gat altor oameni adevarul despre Dumnezeu.

| C0nstantin a răspuns (pentru M25M):

Facem un rationament logic Dumnezeu = Aer laughing Eu dupa ce mananc fasole elimin tot aer => il elimin pe Dumnezeu rolling on the floor daca e sa ne luam dupa "logica crestina"

| M25M a răspuns (pentru C0nstantin):

rolling on the floor

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Aha,deci aerul este format din Dumnezeu si Satana. Dumnezeu e oxigenul, si Satana ce mai e? Azot, bioxid de carbon?

| HueyFreeman a răspuns:

Nu cred ca cuvantul acela inseamna ceea ce crezi tu ca inseamna. (Ma refer la cuvantul "logic")

| TheStory a răspuns:

Daca Dumnezeu e totul si ne-a creat pe noi atunci pe extraterestri cine ia creat. Dumnezeu a spus ca ne-a creat dupa asemanarea sa si atunci ei de unde vin si ce sunt. De ce sa credem in ceva ce nu putem vedea, ce nu ne da nici un semn de existenta?

| 3xfemeie a răspuns:

Nu vei reusi sa convingi pe nimeni asa. Te vor pune sa demonstrezi ca aerul nu este poluat. big grin

| casablanca40 a răspuns:

Esti nebun.

| Mtdw_Mirunaa_1996 a răspuns:

Ai nevoie de ajutor.