anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista tehnici, metode, meditatii prin care constient sa intri in in stari menatale foarte interesante sau sa ai viziuni, schimbare de frecventa? Daca exista si stiti unde le pot gasi va rog sa imi spuneti!

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

Sunt multe tehnici de meditație care îți calmează mintea. Prin calmul mintii, stoparea gândurilor, se pot atinge stări mentale care îți permit sa observi natura universului, bineînțeles cu practica îndelungată și o stare de meditație adâncă.

La început meditația te va calma, este extraordinar de eficienta împotriva depresiei, singurătății, suferinta agonizanta, furie, anxietate.

Meditația Vipassana din cadrul tradiției budiste Theravada este perfecta și pentru calmare și pentru "revelații", acele stări mentale despre care vorbești.

Ideea meditației este sa îți infranezi gândurile care zburdă besmetice prin minte fără posibilitate de control, și prin aceasta înfrânare, totul va deveni clar.

Tehnica o poți găsi pe google, este simplă dar grea și necesita multă practica.

Te așezi în poziția lotus sau half-lotus, spatele drept, mâinile pe coapse sau împreunate, și îți focusezi atenția pe respirație.
Trebuie sa observi respirația, sa fii conștient de procesul de respirație care în tot timpul zilei se desfășoară inconstient.
Respiri cu diafragma și te concentrezi DOAR pe respirație.
Când îți vin gândurile în minte, le observi și le lași sa plece, reintorcandu-te la respirație, nu te IMPLICI în ele, nu le lași sa îți ia mintea.

Este o tehnica meditativa antica practicata de însuși Buddha.

Scopul este de a "descoperi adevărata natura a lucrurilor".
De a-ți observa corpul, cu toate procesele sale.

Este extrem de eficienta și se recomanda o practica zilnica pentru 30 de zile, pentru a simți adevărată eficacitate a meditației Vipassana.

Sunt multe multe altele.
Meditația Zazen din budismul Zen.
Meditația recitând mantre.
Meditația focusandu-te pe ajna Chakra, al treilea ochi, sau oricare alta Chakra etc etc.

Totuși vipassana e buna pentru început.

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Acum 23 ore | Nilsson a răspuns:
Cred ca sunt amagiri ale celui rau, Biblia nu pomeneste nimic de asa ceva, singura cale de a-L cunoaste pe Dumnezeu e pe cale rationala.

ce e rational in a crede in dumnezeu?

a fost o data ca niciodata un creator care exista dintodeauna care a creat totul din nimic, foarte rational ce sa spun sau trinitatea sau ca iisus se ruga lui insati

| mentholinks a răspuns:

Exista, gasesti pe Youtube o gramada de material despre asta, in engleza.

| Steregoi a răspuns:

Compari tot ce stii.

| Nilsson a răspuns:

Cred ca sunt amagiri ale celui rau, Biblia nu pomeneste nimic de asa ceva, singura cale de a-L cunoaste pe Dumnezeu e pe cale rationala.

| Mircea08 a răspuns:

Raspuns la ce intrebi tu gasesti in religiile orientale, mai ales a budistilor tibetani, dar mai sunt si alti initiati cum ar fi Milarepa care putea sa zboare. Eu sunt crestin, dar pot afirma ca unele lucruri care nu sunt explicate detaliat in Evanghelie le-am gasit in vechile scrieri ale religiilor orientale. Una din ele face referire la suportul pe care se imprima informatiile. Stiinta spune ca este un suport material (creierul) iar orientalii spun ca este un suport energetic de forma si marimea corpului. In Evanghelie se spune despre judecata de apoi si daca informatiile ar fi in creier ele s-ar pierde odata cu distrugerea creierului si ai ajunge la judecata fara sa stii cine esti si ce ai facut ceea ce nu e logic, asa ca prefer varianta orientala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fumeaza ceva. vezi ce viziuni o sa ai, categoric o sa fii pe alta frecventa

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa stii ca datoria lor sau inventat religilie laughing laughing

| Teffan a răspuns:

Și nu-l asculta pe Nilsson.
Tot ce spune el este relativ la creștinism.
Ce cauți tu nu este creștinism și nu trebuie sa te lași manipulat de mințile rigide ale creștinilor.