Doaaamne pui o intrebae ce isi are raspunsul in sinea ei. Icoana a facut minuni pentru ca e ortodoxa si a fost pastrata in biserica ortoxa, iar fiind mutata va inceta acest lucru. Icoana respectiva este ortodoxa(asta e punctul) deci nu conteaza neaparat locul.Stiu despre ce icoana e vorba.
Aaa da catolicii NU AU ICOANE.
Asa ca nu cred ca acea icoana va mai face asa ceva.
E asa simplu, rasunsul se deduce din intrebare.
O floare nu va mai pastra acelasi parfum daca e mutata dintr-o vaza in alta?
O icoana facatoare de minuni e o icoana facatoare de minuni. Iar daca "nu va mai face minuni", inseamna ca in realitate n-a facut niciodata.
Mai treci pe la scoala, catolicii AU icoane
Mai esti pe TPU?
Da
Fuu ...nu am mai
patit nicidata asa ca in seara asta, ca sa fac? ...ai mess?
Ce-ai mai patit? ...Nu dau id-ul de mess public.
Las-o balta macar intr-un mesaj privat puteai sa mi-l dai!
Sau...la fel de bine puteai sa-l lasi tu prima pe privat . Vezi ca ai primit mesaj.
Aa da ...nu mo' dus mintea, eram asa halucinata, mi-am mai revenit http://www.youtube.com/watch?v=4oEy7X4gDqA
Am trecut si pe la scoala, ma fa faci proasta sau ce? ...eu zic ce am auzit
Nu vorbeam cu tine. fii mai atenta inainte sa acuzi!
Oops... scuze
Uite stiu ca ai 5 doctorate in religie universala si predai la scoala de supradotati in cadrul acestui domeniu )...dar te corectez cu 3 lucruri (daca imi permiti) :
1. Faci o comparatie puerila cu floarea si reduci puterea semnificatia si valoarea unei icoane de o asemenea importanta la un etalon care nu o reprezinta. Dumnezeu isi revarsa puterea asupra celor binecredinciosi (sublineaza asta) prin mai multe actiuni ale bisericii.Ar fi multe exemple (o sa ti le dau daca vrei) in care se regasesc actiunile lui Dumnezeu in cadrul Bisericii dreptmaritoare.
2."Inseamna ca in realitate nu a facut niciodata"- hai mai asta e o deductie tare aiurea.Marturiile tuturor celor care au beneficiat de ajutorul ei inainte de mutarea sa chiar nu conteaza? Da in fine se mai poate completa dar pe moment ramane asa.
3.Catolicii au STATUETE (vorbesc de romano catolici).Ele sunt cele care primeaza, iar ce au ei pe pereti se numesc TABLOURI RELIGIOASE si nu ICOANE.Greco - catolici pe de alta parte respectand cultul ordox putem spune ca au icoane.
Hristos îi trimite pe Apostoli în lume să predice SI SA FACA MINUNI:
Luca 9, 2 - Şi i-a trimis să propovăduiască împărăţia lui Dumnezeu şi să vindece pe cei bolnavi.
Pposibilitatea de a a face minuni nu s-a încheiat odată cu apostolii, si tot la fel nici "propovăduirea împărăţiei lui Dumnezeu" nu s-a incheiat odata cu ei! Nici una din cele două nu s-a încheiat. Prin apostoli ele de abia au început.
Nu se mai fac minuni? Cine a spus? De ce, pentru că vor unii să nu se mai facă? În religia lor nici că se vor face vreodată!
Interpretarea tipic aberantă! Intoxicare specifică, din moment ce toată Scripura este o colectie întreagă de minuni prezente la tot pasul, nici unul din aceste modele şi moduri de viată nu avea să mai continue după Hristos?
Mai ales că Hristos de abia îsi începuse lucrarea în lume si de abia se împlinise făgăduinţa coborârii în lume a Duhului Sfânt, despre care NIMENI NU A SPUS CĂ AR FI PLECAT DIN LUME, ci a rămas lucrător în cadrul Bisericii lui Hristos!
Nu se mai fac minuni? Cine a spus? De ce, pentru că vor unii să nu se mai facă? În religia lor nici că se vor face vreodată!
Interpretarea tipic aberantă! Intoxicare specifică, din moment ce toată Scripura este o colectie întreagă de minuni prezente la tot pasul, nici unul din aceste modele şi moduri de viată nu avea să mai continue după Hristos?
Mai ales că Hristos de abia îsi începuse lucrarea în lume si de abia se împlinise făgăduinţa coborârii în lume a Duhului Sfânt, despre care NIMENI NU A SPUS CĂ AR FI PLECAT DIN LUME, ci a rămas lucrător în cadrul Bisericii lui Hristos!
Hristos îi trimite pe Apostoli în lume să predice SI SA FACA MINUNI:
Luca 9, 2 - Şi i-a trimis să propovăduiască împărăţia lui Dumnezeu şi să vindece pe cei bolnavi.
Pposibilitatea de a a face minuni nu s-a încheiat odată cu apostolii, si tot la fel nici "propovăduirea împărăţiei lui Dumnezeu" nu s-a incheiat odata cu ei! Nici una din cele două nu s-a încheiat. Prin apostoli ele de abia au început.
Da ce au catolicii? Ca daca stau sa ma gandesc, ei au inventat biblia, biserica, minunile, minciunile etc
Si aceleasi povesti au ajuns si la noi, doar ca intr-o alta forma si i-am zis ortodoxism.
Si apoi minune nu e doar aia de tip religios. Minuni se petrec peste tot dar presupun ca tine de perspectiva sa le recunosti sau nu.
Dacă e să o luăm geografic, din "ţara sfântă" predica apostolilor a trecut mai întâi prin spaţiul răsăritean şi apoi într-un sfârşit a ajuns şi în cel "apusean".
Catolicii nu au inventat nici o biserică sau biblie. În cel mai bun caz au păstrat... E o diferenţă.
TOATĂ istoria arată că nu a împrumutat Răsăritul de la Apus nimic! Ci doar că până într-o zi (o ZI din 1054) a reuşit atât Vestul cât şi Răsăritul să păstreze aceleaşi învăţături apostolice.
După ZIUA aceea, vestul s-a îndepărtat un pic (ei făcând pasul "în lateral") adoptând vreo 4 puncte diferite:
1. PAPA "DEVENEA" LOCŢIITORUL ABSOLUT AL LUI HRISTOS PE PĂMÂNT (pretenţia de conducere sau jurisdicţie universală);
2.adaosul filioque;
3. existenta purgatoriului;
4.folosirea azimelor;
În consecinţă strămoşii noştri geto daci au cunoscut în Dobrogea creştinismul înaintea triburilor barbare din apus...
Episcopii Biserica a avut mai întâi în Răsărit şi mai apoi în Apus.
Salut. "Minunile" care se fac în prezent diferă substanţial de cele făcute de Isus şi de apostoli. Încearcă să compari ceea ce spune Biblia despre miracolele din secolul I şi cele din prezent.
Nu exista, asa ceva, suntem manipulati in fiecare secunda ce minune a facut spune-mi una?