Eu mi-am spus parerea, daca crezi in Dumnezeu trebuie sa crezi pana la capat, deci si ca iadul exista.
"Exista" era la trecut. Inainte de Iisus iadul nu exista, desi apoi se spune ca dupa moarte a coborat in pamant si a deschis portile iadului ca cei drepti sa iasa de acolo.
"a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea" inseamna ca a avut relatii trupesti cu nevasta-sa, nu ca acolo a cunoscut-o.
"a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea" -(zamislind a nascut pe Enoh)
Ce faci neica umbli cu jumatati de masura pentru a trunchia adevarul?
Ordinea cronologica:
16.Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit în ţinutul Nod, la răsărit de Eden.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.
Deci, dupa aceea a cunoscut pe femeia sa.
Ana are mere, pai daca scrie ca are mere voi de ce dracu' le face-ti pere ma?
A inceput ignoranti de crestini sa-i mustre constiinta si-si retrag functia ignore? Nu pot sa cred, mie mi-au dat toti, nu-i nimic habar au ca voi fi sef la cazane, sa vezi ce fierb la fatarnici. Prima data ii jupoi in viu si din piele fac tobe sa fie batute in veci, apoi ii dau prin sare si ii afum cu pucioasa dupa care ii bag la un bait de acid sulfuric si cianura de potasiu. Pe de Steve91 de fiecare data ii dau portie dubla si stii de ce? Are fite de aristocrat care nu sta de vorba cu oricine ( un bun crestin) si ma intreb, daca era papiţoiul acesta rege?
Nu era o luare de pozitie, era doar o lamurire semantica. Omul nu stia sensul arhaic si popular al cuvantului. Ce iti spune textul de fata (si aici nu are importanta de unde e textul) e ca un neica a facut amor cu muierea dupa ce a ajuns undeva. Atat. Asta nu inseamna neaparat ca a gasit-o acolo, putea foarte bine s-o fi dus si pe ea cu tot carabalacul. E ca si cum tu mergi cu soata-ta la Paris. Si, romantic cum esti, o "cunosti" si faceti un copil.
Hai ca-s amuzanti cand confirma asta: http://www.youtube.com/watch?v=-j8ZMMuu7MU printre altele. :))
Pai sunt romantic fratioare, ca si in şanţ o pun de o ghidusie cand ma apuca.
Am inteles reflectia ta.
Inferno,tu nu poti sa folosesti decat expresii care sa-ti dovedeasca "pretiozitatea"? "Incestul este obiectiv"! Vai ce filosof suntem! Unde dracului ai citit tu "incest obiectiv". Incestul este un act sexual, la fel ca violul sau cel normal acceptat.El s-a practicat, se practica si se va practica, indiferet de existenta sau inexistenta unor legi care sa-l interzica. Legile il interzic(dar nu-lpot opri), intrucat exista riscul ca progeniturile rezultate sa prezinte anomalii genetice.Nu era mai simplu sa-i explici asa lui steve91, decat sa o faci pe pretiosul, punand intrebari "savante"?
Ai dreptate,era mai simplu. Insa atunci nu am mai fi fost atat de "savanti" nu-i asa? Pana la urma care este ideea, vad ca tot te legi de mine dar fara a avea un motiv prea intemeiat. Vrei sa-mi spui ceva?
Initial am vrut fie sa nu-ti raspund, fie sa-ti raspund dar cu "culca-te la loc".
Ma faci sa cred ca orgoliul nu-ti mai da pace.
Si ca sas fiu sincer am vrut sa scriu "incestul nu este fapt obiectiv." Cred ca asa ar fi inteles tot omul.
Dar cum stiam ca este corect sa spunem direct "obiectiv" fara "fapt", si cum mie nu-mi suna deloc bine sa spun "incestul obiectiv" (parca ma zgarie pe ureche) si cum firea mea imi spune mereu a face pe dos, m-am fortat si am scris asa. A fost o chestie de minut, nu am stat prea mult sa cuget, iar tu, om intelept, cred ca stii ca prmele zbateri ale inimii nu pot fi oprite prea usor.
P.S: Daca mai imi dai un raspuns ca acesta, atacand si jignind gratuit, am sa te numesc o cauza pierduta si nu am sa-mi mai bat capul cu raspunsurile tale.
Draga Inferno,eu in mod cu totul exceptinal folosesc cuvinte ca :prost,idiot,needucat,lipsit de inteligenta,badaran, etc., deci nu ai dreptate cand spui ca te-am jignit in mod direct, cum ai facut-o tu, daca ma refer numai la postarile tale din iulie.Intradevar folosesc subantelesuri, pe care insa le poti lua cum vrei.
In principiu nu am nimic cu tine, insa ma deranjeaza ca-ti folosesti inteligenta si cunostintele pentru a umilii credinciosii.Nu este corect din nici un punct de vedere.In concluzie, in limita timpului disponibil (ai observat ca peste 2 luni nici nu am intrat pe site), voi face la fel, indiferent daca vei catadixi sa-mi raspunzi sau nu.In fond lipsa unui raspuns il consider fie ca esti de acord cu punctul meu de vedere, fie ca nu esti capabil sa ma combati. Daca m-ai inteles corect, cred ca nu ai de ce sa ma condamni.
In iad ajungea toata lumea inainte de Rastignirea lui Iisus; cand Acesta a coborat in iad i-a scos pe toti de acolo, i-a dus in Rai, a inviat si cei ce au murit dupa asta ajungeau in iad daca aveau multe pacate, la fel SI in ziua de azi.Deci si Iadul si Raiul există.
oky întreabă: