Nu puteti sa il fortati pe preot sa accepte un lucru imposibil. Nu puteti fi cununanti, in biserica, decat de niste rasi de aceeasi confesiune. Daca nu vreti sa schimbati nasii, aveti doua optiuni: unul din cupluri se boteaza in confesiunea celuilalt (deveniti si voi ortodocsi si va cununati in biserica ortodoxa sau devin ei catolici) sau, a doua, renuntati la cununia religioasa. Chiar daca veti avea mai multe perechi de nasi, toti trebuie sa aiba confesiunea bisericii in care va casatoriti.
sau scoate cateva sute de lei din buzunar si pentru asta
Nu e chiar asa de simplu, nu totul se poate cumpara. Asta este unul din lucrurile care nu se pot cumpara, oricat de multi bani ai avea.
exact ce voiam sa scriu
hai serios, preotii sunt in categoria persoanelor usor de mituit (nu toti sunt asa, dar in general da) pentru ca sunt obisnuiti cu mita ca sa inmormanteze, sa cunune, sa boteze si altele. Serios, e mita daca nu iti da bon fiscal, pentru ca omul ala are responsabilitatea asta, intra in responsabilitatile sale obligatorii ca preot. Ei, dar face pe lenesul si nu ingroapa mortul pana nu il fluturi pe Eminescu, desi are salariul mai mare decat acea persoana care are nevoie de un serviciu de-al lui. Asta da, e un lucru care se poate cumpara, motivatia preotului.
Nu o sa oblig preotul insa as dori sa ii prezentam totul astfel incat sa nu refuze. De-asta si viitorii nasi vor veni atunci cand mergem sa vorbim cu el. El i-a cununat si pe parintii mei insa ei au avut nasii tot catolici si nu a existat o problema. Daca eliminam cununia religioasa am putea trai la fel de bine fara a mai face ceva si... n-am vrea sa obligam nasii sa isi schimbe religia. Multumesc oricum!
Cred că doar niște idioți și-ar face probleme din cauza asta.
De fapt doar niște idioți ar da importanță la asta.
Da, sunt sigur că acolo sus este un bărbos care se uită la voi și zice "ia uite cum se căsătoresc ăștia cu nași de religie diferită. ia să le dau eu un incendiu de casă nouă, niște cancer la ovare și un copil cu malformații că prea mi-au luat numele în derâdere".
Nici pentru mine nu conteaza religia nasilor sau cea a prietenilor, parintilor, bla-bla-bla insa imi doresc sa fac cununia in religia catolica insa nu pot sa ma duc sa ii zic preotului "hai cununa-ne (nu stiu daca e asta verbul) ca mie nu imi pasa de religia nasilor" pentru ca nu o sa accepte.
Bagă-i ceva în buzunarul ăla larg de sub sutană și o să accepte. preoții se vând cel mai repede. de asta și impun atâtea reguli fără sens, să aibă motiv de luat șpagă
DeProfundis99 întreabă: