Potopul a fost mondial. Apoi, nu din cauza lui Dumnezeu au loc aceste dezastre ci din cauza poluarii provocate de om. iacov1:13
"Potopul a fost mondial."
Astfel a fost perceput atunci, raportat la magnitudinea impactului si la grupurile restranse de oameni.
Potop care sa inece toata suflarea pamanteana, sa nu mai fie nevoie de o alta arca
Pai a zis potop, nu alte cataclisme Gen tsunami, cutremure, arme de distrugere in masa, meteoriti, etc.
Salut
Cred că pentru a înţelege răspunsul la această întrebare ar trebui analizată o altă întrebare: Este Dumnezeu cauza dezastrelor naturale? Aici poţi găsi un articol pe această temă:
http://wol.jw.org/ro/wol/lv/r34/lp-m/0/5707
Atrage atenţia şi asupra articolelor de la pagina 3-6.
O zi bună!
Imi place ca tot timpul, cand "ie bine", meritul apartine acelui zeu dar culmea, tot timpul cand "ie naspa", de vina sunt fie oamenii, fie satana (care culmea, este un nimeni in drum in comparatie cu acel zeu).
Ba mai mult de atat, explicatia pentru fenomenele naturale din acel articol este absurda. Ceva gen "afara ie naspa deoarece satana are putere asupra omenirii si ii face pe oameni sa fie egoisti si bla bla bla". Cam cat de special din pdv intelectual sa fi sa zici asa ceva (si ma refer la autorul acelui articol)?
"primii noştri părinţi s-au răzvrătit împotriva conducerii lui Dumnezeu"... sunt curios cum ai ajuns la concluzia asta. Prezinta pasajele din biblie. Te referi la adam si eva? Daca da, este doar o interpretare absurda a unor pasaje. Primii oameni, ciCA Creatia suprema au fost pacaliti de un sarpe vorbitor. Nu stiu cum e pentru tine, dar eu mi-am dat seama destul de repede ca celelalte animale nu pot sa comunice cu mine asa cum o fac eu cu persoana X. Practic, tu afirmi ca totul "ie naspa" deoarece creatia suprema a fost atat de speciala din pdv intelectual incat a fost pacalita de un animal care nu avea cum sa vorbeasca de la inceput.
Cam cat de special din pdv intelectual trebuie sa "esti" ca sa faci asemenea afirmatii si culmea, sa mai si pretinzi ca sunt corecte?
Nu pot nici sa rad acum ca am citit acea explicatie penibila oferita pentru dezastrele naturale. Cel mult un facepalm pentru prostia, tupeismul, ignoranta si favoritismul de care da dovada autorul sau autoarea.
Bună
Ai dretul la opinia ta şi nu voi încerca să ţi-l atac.
Cele bune!
El a spus ca nu va aduce un potop pe intregul pamant, adica nu va distruge lumea printr-un potop. Insa nu putem da vina pentru tot ce se intampla in prezent pe Dumnezeu. Foarte multe dezastre sunt provocate cel putin in parte de factorul uman.
Deci stai sa inteleg. Pentru orice lucru bun d-zeu e responsabil, dar cand se intampla ceva rau nu mai e el, ci omul. Pai nu d-zeu controleaza tot ce se intampla in lume? Ti se pare corect sa-l scutesti de orice vina asa din start?
Si cutremurul din Japonia a fost provocat de factor uman?
„Întreaga lume zace în puterea celui rău." (1 Ioan 5:19) Cine este ‘cel rău’? Biblia ne spune că este Satan (Matei 13:19; Marcu 4:15). Este nerealistă această afirmaţie? Să ne gândim: Dacă Satan are putere asupra omenirii, înseamnă că el îi influenţează pe oameni să fie la fel de egoişti, de lacomi şi de nechibzuiţi ca el. Nu ar putea fi aceasta explicaţia pentru gestionarea deficitară a mediului înconjurător? Mulţi specialişti avertizează că gestionarea deficitară a mediului este unul dintre factorii care au contribuit la producerea şi amplificarea dezastrelor naturale, precum şi la creşterea gradului de vulnerabilitate a societăţii umane la astfel de calamităţi.
Potrivit relatărilor biblice, modul în care şi-a executat Dumnezeu judecata asupra oamenilor diferă mult de modul în care se produc dezastrele naturale. În ce sens? Dumnezeu pedepseşte în mod selectiv: el citeşte inima oamenilor şi îi distruge doar pe cei pe care îi consideră răi (Geneza 18:23–32). În plus, Dumnezeu îi avertizează pe oameni, dându-le astfel celor drepţi şansa de a se salva.
Dezastrele naturale, în schimb, lovesc fără să avertizeze, ucigând şi mutilând la întâmplare. În plus, distrugând mediul şi construindu-şi case în zone expuse cutremurelor, inundaţiilor şi condiţiilor climaterice extreme, omul a accentuat într-o oarecare măsură urmările acestor dezastre.
Dumnezeu nu provoaca dezastrele naturale, doar le permite asa cum permite ca oameni sa se guverneze singuri, sub influenta lui Satan pentru a recunoaste ca au nevoie de conducererea divina. Deci tot ce se intampla astazi se datoreaza faptului ca primii nostri parinti, precum si multi altii din trecut si din prezent au respins consucerea lui Dumnezeu.
Nu Dumnezeu "controleaza" ci Satana, Dumnezeu nu lasa sa-si faca de cap in asa fel incat sa distruga omenirea si nici pe cei din poporul Sau dar in generalsatana isi face de cap iar Dumnezeu datorita alegerii umane il lasa pentru a-i arata adevaratul caracter. Al satanei, al ingerilor cazuti si ai adeptilor. In privinta "adeptilor" putem spune ca multi chiar daca nu sunt PRO dar il exclud pe Dumnezeu sunt FARA VOIA LOR adepti ai Satanei. In lume nu exista tabara NEUTRA, sunt doar PRO si CONTRA lui Dumnezeu si RECIPROCA.
POTOP inseamna inundarea si ACOPERIREA intregii suprafete a Terrei, daca nu exista un asemenea eveniment nu este POTOP.
Si in cazul unui vol, de ce nu intervine acel zeu? De ce respecta libertatea violatorului dar ignora libertatea victimei (sau victimelor)?
De ce n-a intervenit Dumnezeu cand Fiul Sau a fost omorat?
Fiecare pacat din Univers v-a avea o PLATA. Daca victima s-a "pus" la indemana pacatului, ce vina are Dumnezeu? Nu cunoastem planurile lui Dumnezeu.
Acum zici ca nu putem cunoaste planurile lui d-zeu, iar mai sus te exprimi clar in legatura cu acestea. "Nu Dumnezeu "controleaza" ci Satana, Dumnezeu nu lasa sa-si faca de cap in asa fel incat sa distruga omenirea si nici pe cei din poporul Sau dar in generalsatana isi face de cap iar Dumnezeu datorita alegerii umane il lasa pentru a-i arata adevaratul caracter."
Ori cunosti ceea ce vrea d-zeu si felul in care gandeste el, ori nu cunosti. Hotaraste-te.
"De ce n-a intervenit Dumnezeu cand Fiul Sau a fost omorat?"... pentru ca a fost deja stabilit de acel zeu ce se va intampla. E o diferenta uriasa intre un viol si rastignirea respectiva. Rastignirea a fost pusa la cale fix de acel zeu, nu a fost ceva pe moment ca sa zica "bai, dar vai, ce se intampla?". A stiut exact ce, cand, cum, unde. In cazul unui viol insa, nu poti sa zici ca victima s-a dus de buna voie, stiind ce, cand, cum, unde, etc.
"Daca victima s-a "pus" la indemana pacatului"... tu practic acum ai zis ca in cazul unui viol, victima este vinovata. Interesant.
Iti mai dau o sansa ca sa iti refaci raspunsul legat de intrebarea mea cu violul si de data asta, incearca sa prezinti ceva de bun simt.
"Fiecare pacat din Univers v-a avea o PLATA"... uite un scenariu simplu pentru tine :
Sa zicem ca TU esti victima unui viol in devenire iar eu sunt politistul care trece pe langa tine. Ce preferi... sa te ajut ATUNCI sau sa folosesc logica pe care o folosesti tu acum zicand "stai linistita ca o sa-l prindem noi si o sa plateasca"?
E o intrebare simpla : vrei sa te salvez inainte de viol sau vrei sa pedepsesc infractorul dupa ce te-a violat (si eventual dupa ce a mai avut alte 2 sau 3 victime)?
Incearca sa nu eviti sau sa nu schimbi subiectul. Raspunde la intrebarea de mai sus.
Cunoastem DOAR ce vrea EL sa cunoastem.
Si inca ceava, ori ii spui Dumnezeu ca sa stim despre cine si la cine te referi ori nu meriti atentie deoarece incerci sa minimalizezi fiinta in care toti crestinii cred si iti dovedesti din plin "suferinta" intelectuala drept pentru care nu meriti atentie din lipsa de respect pentru partenerii de conversatie.
Daca ii mai spui zeu si nu Dumnezeu, nu stiu la cine te referi deci nu mai fac comentari.
Nu am auzit despre violuri in poporul lui Dumnezeu in ultimi ani, in rest fara numar. Normal ca victima nu s-a dus de buna voie dar ..copii sufera de pe urma pacatelor parintilor samd.
Nu in totdeauna victima este vinovata dar Biblia (Dumnezeu) spune ca urmele pacatului se transmit pana la a treia si a patra generatie.
Scenariul tau nu tine de mine sau tine ci tine de Dumnezeu asa ca planurile tale (de ajutor) sunt strans legate de Vointa lui Dumnezeu, fie ca vrei fie ca nu. In totdeuna raspund daca intrebarea este logica si civilizata.
Tot nu ai raspuns la ce am intrebat. De ce nu intervine zeul tau in cazul unui viol? Libertatea cui este mai importanta... a victimei / victimelor sau a violatorului? Daca e sa ne uitam in lumea reala, poti trage concluzia ca acelui zeu ii pasa mai mult de libertatea violatorului decat de libertatea victimelor.
Ba mai mult de atat, inca nu ai raspuns la scenariul propus de mine. Ce preferi, sa te salvez sau sa iti zic "lasa ca-l prindem noi"? E foarte simplu : A sau B? Te salvez sau nu?
Sunt intrebari foarte simple, incearca sa nu mai eviti, raspunde direct.
Apropo, personajul numit "dumnezeu" din crestinism, fie ca vrei sa accepti fie ca nu, ESTE UN ZEU. Din moment ce faci afirmatii gen "al meu nu e zeu", tin sa cred ca nu stii ce inseamna zeu. Dar sa trecem peste, nu acesta este subiectul discutiei. Raspunde la ce te-am intrebat fara sa mai eviti.
"Tot nu ai raspuns la ce am intrebat. De ce nu intervine zeul tau in cazul unui viol? Libertatea cui este mai importanta... a victimei / victimelor sau a violatorului? Daca e sa ne uitam in lumea reala, poti trage concluzia ca acelui zeu ii pasa mai mult de libertatea violatorului decat de libertatea victimelor."
Ti-am spus, nu stiu si nici nu-mi fac din asta un scop, poate vrea sa-i castige pe amandoi pentru El (sigur) si singura "metoda" este ca unul din ei sa sufere iar daca "metoda" duce la final pozitiv pentru amandoi atunci "metoda" este lipsita de importanta avand in vedere finalul. La "scenariul" tau, alegerea lui Dumnezeu este cea mai buna. Ti-am spus sa respecti userii si credinta lor, daca nu reusesti sa "depasesti" aspectul nu vad de ce ti-am mai raspunde.
" Ti-am spus sa respecti userii si credinta lor"... respect userii dar nu pot sa respect o credinta absurda mai ales atunci cand faci afirmatii ca cele de mai sus gen "zeul meu e bun si iubitor, tot ce "ie bine" e meritul lui dar cand "ie naspa", e vina oamenilor sau a satanei".
Ti-am prezentat un scenariu si ti-am pus o intrebare legata de bunatatea zeului tau. Prin asta consideri tu ca nu te respect? Da-ti 2 palme.
"Ti-am spus, nu stiu"... e interesant ca faci afirmatii destul de precise cand vine vorba de acel zeu si zici "el e asa, face asa, poate asta, etc" dar culmea, cand vine vorba de un raspuns simplu la o intrebare simpla, imi zici "pai nu stiu".
Felicitari, tocmai ai demonstrat ca am dreptate atunci cand zic ca "un zeu vrea / stie / poate exact ce vrei / stii / poti si tu".
" La "scenariul" tau, alegerea lui Dumnezeu este cea mai buna"... adica alegerea de a se uita si de a nu face nimic zicand "lasa ca-l prindem noi si sa vezi atunci ce-i facem". Si ti se pare o alegere buna? Fi sincer macar tu tine daca nu vrei sa recunosti aici. Nu iti convine ca politistul care trece pe langa tine sa nu te ajute daca esti victima unui viol dar culmea, daca acel zeu o face, este "alegerea cea mai buna". Jalnic.
Si tu stii ca o asemenea decizie nu este compatibila cu un zeu iubitor, omniprezent si atotputernic dar culmea, vad ca bagi diverse scuze penibile pentru a incerca sa-l scoti din problema.
Iti respect credinta atata timp cat nu faci afirmatii nesimtite.
"la final pozitiv pentru amandoi"... O_O. Daca ai o fata, iti doresc ca ea sa fie violata pentru a ajunge atat ea cat si violatorul la un final fericit. Sau daca tu esti fata, sper sa fi violata. Si iti permiti sa te consideri victimizati si sa zbieri "eu vreau respect"? E bine ca esti in spatele unui monitor si ca nu esti langa mine.
Apropo de afirmatia ta lipsita de bun simt, uite un scenariu simplu :
Eu iti rapesc copilul si iti cer bani. Tu vrei boracul inapoi, eu vreau banii. Conform tie, nu conteaza daca iti torturez copilul ocazional atata timp cat amandoi vom avea un final fericit.
Metoda prin care eu fac rost de bani este lipsita de importanta daca ea (metoda) duce la final pozitiv pentru amandoi corect? Conform mentalitatii tale, da si nu ai cum sa negi asta.
Imi place ca te victimizezi si ca te bati cu pumnii in piept urland "eu vreau respect".
"" Ti-am spus sa respecti userii si credinta lor"... respect userii dar nu pot sa respect o credinta absurda mai ales atunci cand faci afirmatii ca cele de mai sus gen "zeul meu e bun si iubitor, tot ce "ie bine" e meritul lui dar cand "ie naspa", e vina oamenilor sau a satanei"."
Nu demonstrezi deloc ca respecti useri, chiar din cele scrise de tine rezulta asta. Ma respecti daca nu ma insulti iar tu ma insulti jignind credinta mea, adica pe mine. Din acest moment nu mai meriti atentie iar eu ma tin de cuvant caci altfel nu merita sa fiu respectat.
Cumva de la acesti tsunami a pierit intreaga planeta? Nooo.Deci, Dumnezeu cand promite, se tine de cuvant.
Ala nu inseamna potop din Japonia. potopul sunt ape ce depasesc si muntii..ala e potop.
Anonymus80196543376514 întreabă: