Ti se pare corect sa Il necinstesti pe Dumnezeu in halul asta incat sa-I folosesti numele cand spui o injuratura? "sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert". Numele Domnului trebuie folosit doar intr-un context adecvat. daca nu stii despre ce vb mai bine taci...
Desigur, insa fara doamne fereste sau doamne ajuta, ma rezum la "sfinte ****" si "dumnezeii si cristosii ma-si sa-i f%t".
Băăăăi,ești posedat/ă or what?
știi căă...și tu ești o panaramă, nu?
*trebuia să o zic*
E o țară liberă,așa că fac ce vreau.
Mi se pare foarte corect să îl necinstesc pe "domnul" pentru că,pentru mine,nu există, deci nu-mi pasă.Și nu-mi spune că nu ai folosit niciodată o frază de genul"doaaamne"sau"doamne ferește" sau "doamne ajută", că nu te cred.
Adevarat. frate,care ti-e problema? practic, n-ai nicio dovada ca exista! daca ar exista n-ar mai fi razboaie, crize etc.
Adevărat grăiești.Merci pentru susținere.
So,dacă ar exista, îmi imaginez pe toată lumea purtând frunze în "locurile intime", gen "Adam și Eva".ASTA ar fi interesant.
Ti se pare corect sa Il necinstesti pe Dumnezeu in halul asta incat sa-I folosesti numele cand spui o injuratura? "sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert". Numele Domnului trebuie folosit doar intr-un context adecvat. daca nu stii despre ce vb mai bine taci...
Cu mentiunea ca sunt agnostica, da, uneori mai folosesc 'Doamne!' din obisnuita sau 'Doamne fereste!' pe un ton ironic.
Prefer sa zic expresii precum
ba esti prost date dracu
prost te-a facut mata
bagamias... ce gasesc
esti mai prost decat o maimuta ce canta din faringe Glumesc
Ştiai că toate aceste expresii sunt blasfemii? Nu ai voie să iei numele lui Dumnezeu în deşert, aşa spune a treia poruncă din cele zece, adică să spui la mişto fără să îl chemi de fapt, ci doar ca să îţi exprimi mirarea. Aşa ne-a spus profa de religie.
Şi da, atee sunt. Şi nu văd unde e problema să le folosesc din moment ce sunt doar vorbe goale.
Nici nu am spus ca ar fi o problema.era doar o curiozitate
Da, am vrut să spun că nu e nimic neobişnuit ca un ateu să folosească acele expresii.
Yep, le folosesc din obisnuinta. Zic si de Dumnezeu, si de Satana, si de orice imi vine pe moment.
DorelSudoru întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: