| uglyCORPSEbride a întrebat:

Buna TPU-istilor!

De ce credeti in Dumnezeu?
De ce il slaviti?
De ce credeti ca este bun?
De ce?
De ce nu puteti avea fiecare propria religie, propriile teorii despre viata si moarte, despre existenta?
De ce trebuie sa fiti o mare turma de oi, care se lasa ghidata si inselata de sistem?
Daca spuneti ca Dumnezeu a creeat toti oamenii si v-a spus sa va iubiti aproapele, de ce ii criticati si ii discriminati pe atei si pe cei care nu sunt crestini?

30 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| shadovv a răspuns:

Cica sistem... imi vorbeste mi e de sistem... ha ha ha!

De ce crezi tu in ceea ce crezi? De ce te iei dupa aia de spun ca Dumnezeu nu exista?

| NoShit a răspuns (pentru shadovv):

Da' cine a zis că cineva se ia după alţii pentru a hotărî că D-zeu nu există? N-are nevoie nimeni să fie influenţat să nu mai creadă, e pur şi simplu liberul arbitru.

| shadovv a răspuns (pentru NoShit):

Asa pot si eu spune: "Da' cine a zis că cineva se ia după alţii pentru a hotărî că D-zeu" există?

| uglyCORPSEbride explică (pentru shadovv):

Oricine, daca incepe sa gandeasca un pic cu propriul capsor fara a se lasa influentat de escrocii care au impus cu forta propria religie atatea sute de ani, si-ar da seama ca Dumnezeu este cu totul altceva decat ceea ce ne spun preotii si Vaticanul ca este.
Eu nu am spus ca sunt atee. Doar ca nu ma astept ca Dumnezeu sa faca toata munca mea daca ma inchin de trei ori la o scandura pictata si inmuiata in lichidul ala sfant. Eu nu ma astept sa il gasesc pe Dumnezeu intr-o biserica.

Si intrebarea era: "de ce nu putem avea fiecare propria conceptie asupra lui Dumnezeu?". Raspunsul ar fi ca sistemul ne vrea usor influentabili si fara o parere personala asupra ceea ce ne inconjoara.

| NoShit a răspuns (pentru shadovv):

Păi cum să-ţi spun eu, majoritatea creştinilor îndoctrinaţi.

| shadovv a răspuns (pentru uglyCORPSEbride):

Ce treaba are Vaticanul cu ceea ce cred eu? Eu sunt crestin ortodox. Nu am nici o treaba cu catolicismul. Conceptul pe care mi l am format eu vine din reflectie asupra dogmei, filozofiei, filozofiei bizantine si logica. Eu nu actionez din "sistem", eu sunt sistem, sistemul meu!

Tu vorbesti de idoctrinare, ca eu cred in Dumnezeu datorita contextului ideologic. Oarecum da! Dar toti credem in ceva datorita contextului. Tu daca crezi ca mana ta are 5 degete atunci ai fost indoctrinat de simtul tau vizual si tactil?!

Faza este ca majoritatea crestinilor sunt crestini pentru ca asa li s-a spus ca este bine, dar de fapt nu stiu nimic despre propria religie. Pe mine asta ma deranjeaza, ca sistemul manipuleaza si indoctrineaza oamenii. Si am strecurat si Vaticanul pe acolo pentru ca detine o putere enorma pe plan mondial, si pentru ca (parerea mea) ascunde informatii importante care privesc toate religiile, nu doar catolicismul.

Mana mea o pot vedea. Pe Dumnezeul in care crezi tu, nu il pot vedea.
Daca ti iti place sa fi crestin, pe mine nu ma deranjeaza cu nimic, nu vreau sa imi impun propriile idei prin forta (asa cum au facut crestinii).
Pe mine ma deranjeaza faptul ca unii crestini habar nu au de ceea ce inseamna crestinism, ci se iau dupa multime ca sa nu fie criticati.
Me deranjeaza faptul ca crestinii nu accepta ideiile si principiile altora.

| shadovv a răspuns (pentru uglyCORPSEbride):

Inca unu "indoctrinat" de mituri conspirationiste...

happy Dada

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Discriminarea ateilor este un lucru facut din "instinct" sa zic asa, adica este un lucru ce nu trebuie facut, recunosc ca si eu am facut-o, si am facut-o mult.Trebuie sa ne oprim din asta.

De ce este Dumnezeu bun?
Pentru ca ne-a salvat de doua ori.
Prin Noe, adica l-a salvat pe Noe si pe rude.
Prin Iisus, prin Jertfa Sa.
Si a calauzit foarte multi oameni in a face bine.Trebuie doar sa ii ceri, crede-ma, merge!

| danay72 a răspuns:

Religia adevarata este diferita de toate celelalte, in primul rand prin faptul ca manifesta iubire de toti oamenii, chiar daca avem puncte de vedere diferite. Daca Dumnezeu ne-a lasat sa luam decizii in viata, noi nu avem dreptul sa-i criticam pe alti.Chiar daca nu e de acord cu un punct de vedere, un adevarat crestin nu judeca pe alti si nu isi bate joc de ei.Romani12:17-21.Acest lucru poate ajuta o persoana sa vada cine sunt adevaratii crestini.Isaia43:10-12

| RAY a răspuns:

Omorati oamenii care nu asculta de preoti!

Deuteronom 17:12~
"Omul care, din mîndrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, Dumnezeului tau, sau care nu va asculta de judecator, omul acela sa fie pedepsit cu moartea. Sa scoti astfel raul din mijlocul lui Israel"

Omorati ateii:

2 Cronici 15:13~
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.

| rocco09 a răspuns (pentru RAY):

Zi mersi ca traiesti in Romanialaughing

| RAY a răspuns (pentru rocco09):

Nu chiar pocaiti mar arde ca sunt ateu

Eu sunt pocait si nu te-as arde.laughing

| RAY a răspuns (pentru rocco09):

Ca nu poti

De unde stii de ce? Fapt sau presupunere?

| Hirako a răspuns (pentru RAY):

Te-as arde eu pentru gramatica happy

| WR104 a răspuns:

Personal nu discriminez pe nimeni, eu cred ca este invers, nu am vazut vr-un crestin sa spuna de ce sunt prosti ateii si de ce sunt atat de nepasatori samd de fapt este chiar invers.
Faptul ca ai un cont pe TPU demonstreaza ca esti doar un numar din turma de oi.
Nu vrei tu sa nu mai respiri si sa fi diferit(a) de restul oilor?
Despre care sistem vorbesti, mergi la scoala, ai un servici, ai o C.I., ai minim un tatuaj, fumezi, consumi muzica comerciala, te imbraci cu haine de "firma" sau nu te uiti niciodata ce scrie pe ele, banuiesc ca ai baut macar o data in viata ta un pahar de coca-cola sau pepsi, nu-i asa?
Si tu esti ghidat(a) de sistem altfel nu te aflai printre noi, utilizatorii TPU.
Mai aveam multe de spus dar m-am plictisit.
Numai bine!

| uglyCORPSEbride explică (pentru WR104):

De o ora incerc sa gasesc o replica inteligenta, dar nu reusesc.
Ai dreptate. Cum zici tu.

"mergi la scoala, ai un servici, ai o C.I., ai minim un tatuaj, fumezi, consumi muzica comerciala, te imbraci cu haine de "firma" sau nu te uiti niciodata ce scrie pe ele, banuiesc ca ai baut macar o data in viata ta un pahar de coca-cola sau pepsi, nu-i asa?"

De unde sti?

| rocco09 a răspuns (pentru WR104):

Nu suntem asa inventivi ca tine

| WR104 a răspuns (pentru uglyCORPSEbride):

Nu stiu. daca observi acolo la final este un semn "?"

| Thunderstruck a răspuns (pentru WR104):

Daca n-ai vazut crestini care fac pe atei prosti, esti cam nou pe site-ul asta, daca vrei de acum ma pun sa caut raspusnuri de la crestinasi care m-au facut in toate felurile pentru ca nu cred in acelasi zeu. laughing

| WR104 a răspuns (pentru Thunderstruck):

Atunci aceia nu sunt crestini ci doar se prefac sau in cel mai bun caz nu stiu ce presupune a fi crestin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa ai si tu un motiv de cujetare.altminteri cu ce te-ai fi ocupat? iaca ai descoperit si tu ceva.ca este o turma.si un pastor.tot e bine.

| uglyCORPSEbride explică (pentru anonim_4396):

Nu neg ca exista un pastor. Doar ca pentru mine, pastorul acela nu este asa cum il descrie turma.

| Pufuletica98 a răspuns:

Sa avem fiecare o credinta a noastra? atunci ar fi anarhia pe pamant! Nu vreau sa-ti schimb credinta in nimic dar viata ta este cu adevarat de izbeliste pentru ca este imposibil sa traiesti si sa nu crezi in nimic.in schimb Domnul Dumnezeu este unicul mai presus de orice si el aduce fericirea si viata vesnca.tu esti o oaie a sistemului pentru ca sistemul este ateu si vrea sa ne faca pe toti atei compriende?!

| uglyCORPSEbride explică (pentru Pufuletica98):

Am mai spus ca nu-s atee!
Am propria mea conceptie asupra lui Dumnezeu. Deci nu sunt nici crestina nici atee.
Stiu ca sistemul vrea atei si obsedati de religie, deci eu nu ma las ghidata de sistem.

| catalina62572 a răspuns:

Ciao,pai sa incepem cu prima intrebare.rs; matei cap12 vs50.Caci oricine face voiaTatalui( D-zeu)Meu care este in ceruri, acela imi va fi frate, mama si sora.mateicap11 vs28; Veniti la mine, toti cei truditi, si eu va voi da liniste invatati de la Mine ca eu sint smerit si blind cu inima si veti gasi si voi odihna pentru sufletele voastre. caci jugul meu este bun, si sarcina mea usoara. mateicap12 vs3oCine nu este cu mine este impotriva mea, iar cine nu aduna cu mine risipeste...atei fac parte din categoria orbilor care nu vor sa vada cel rau, sau doavolul le-a orbit sa nu vada bunatatea si sa nu recunoasca adevarul. zice asa; Vai de lume din pricina prilejului de pacatuire,. atei sint un neam de necredincios care fac lucrarea celui rau, sint multi care se poarta ca vrasmasi ai cruci lui isus si aduc hule impotriva Duhului sfint dar sa nu uite care le va fi plata si atunci vai ce pacat ca sfirsitul lor va fi Pierzarea. daca il iubesti cu adevarat El se va apropia de tine si iti va deschide ochi, inima si mintea.sa poti sal cunosti si sa stii ca exista(vale pentru atei.)matei cap22 vr37, Daca ei sint atei sa ramina atei, iar noi restul cu credinta sa raminem in credinta noastra in continuare. daca cineva face o fapta rea tu ce faci te bucurißsau critici persoana respectiva? Noi care umblam pe calea domnului il mustam asa cum a facut si isus cu ucenici lui, deci tot raul spre bine. Daca faci un bine nu regreta, ci plinge amarnic atunci cind faci un rau.cred ca ti-am fost de ajutor daca nu totul e ok.