Zeii sunt personaje imaginare folosite pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori. Dacă ar exista un zeu atotputernic, atunci pentru acel zeu atât omul cât și tot ce face omul ar fi egal cu zero, deci e exclus ca să existe un zeu care să îl facă pe om, să fie interesat de om, să-l iubească, să-l răsplătească, să-l ajute sau să-l pedepsească. Omul pentru un zeu ar fi un nimic. Prin urmare nu există nici un păcat, nici o răsplată, nici un ajutor și nici o pedeapsă pentru ceea ce face omul legat de un zeu sau altul.
Mai întâi manifestările sunt interpretări dubioase. Banii, nu vin prin manifestare, gen.
Care e diferenta?
Rugaciunea e catre Dumnezeu. A "manifesta" nu e rugaciune, e o tampenie superstitioasa care incearca sa influenteze "universul" sa-ti dea ceva. Rugaciunea pleaca din smerenie, iar manifestarea din egoism.
Si rugaciunea tot o superstitie e.
Nu vad nicio diferenta.
In ambele te astepti ca o entitate sa-ti bage in traista
Nu chiar. In primul rand despre ce entitate e vorba cand vorbim de manifestare?
In al doilea rand rugaciunea creștină nu are ca scop "sa astepti sa-ti fie bagat ceva in traiasta". Scopul rugaciunii creștine este să intri într-o relatie intima si personala cu Dumnezeu. În viziunea Creștină cea mai înalt formă de rugăciune este să-L contempli pe Dumnezeu. Prin a contempla nu astepti sa ti se bage nimic in plasa. Pur si simplu stai si te minunezi. Si asta e rugaciune. De fapt asta e adevarata rugaciune.
Cand spui "Doamne da-mi bani" nici macar nu poate fi numita rugaciune. E mai degraba o batjocura.
Manifestarea e o superstitie ce vine din egoism
''Scopul rugaciunii creștine este să intri într-o relatie intima si personala cu Dumnezeu. ''
Cati 1% din crestini fac asta? Daca era ceva intim nu vedeai religie pe toate gardurile.
''Pur si simplu stai si te minunezi. ''
Nu mai bine mergi la munca?
Intrebarea e despre bani si pentru asta i-ai recomandat rugaciunea.
"Cati 1% din crestini fac asta?"
intr-adevar sunt putini care ajung la rugaciunea adevarata. Cea mai mare masa de oameni sunt mediocrii in toate privintele inclusiv in ceea ce priveste spiritualitatea.
"Daca era ceva intim nu vedeai religie pe toate gardurile."
ma refer la actul propriu zis al rugaciunii personale. N-am spus ca religia in sine nu face parte din viata publica.
"Nu mai bine mergi la munca?"
oricine se roaga si munceste. Chiar in Biblie scrie ca "cine nu munceste sa nici nu manance". Crestinii sunt chemati la o viata si de munca si de rugaciune.
"Intrebarea e despre bani si pentru asta i-ai recomandat rugaciunea."
nu i-am recomandat rugaciunea pentru bani. Am spus ca manifestarea e o practica superstitioasa care ar trebui sa fie inlocuita de rugaciune, iar rugaciunea sa nu fie pentru bani sau alte prostii de genul ci pentru mantuirea propriului suflet
Pai hai sa vedem
- Banii pot scoate oamenii din saracie, divinitatea nu
- Cu banii poti rascumpara oamenii tinuti in captivitate, cu divinitatea nu
- Banii te pot ajuta sa-ti iei lucrurile de care ai nevoie chiar si pentru a face bine, divinitatea nu te poate ajuta.
Si atunci nu vad de ce manifestul pentru bani ar fi un pacat.
E normal sa vrei bani, e pacat sa fi lacom si zgarcit. Adica sa vrei sa ai cat mai mult, este o patima. Chiar am avut o colega de camin care ciordea si primea la saptamana cate 700 de lei, iar eu care luam 30 de lei pe saptamana nu puneam mana pe un leu. Asta face diferenta, am dat un exemplu prost