anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

o sa incerc sa fiu scurt si exact. Eu cred in Dumnezeu si chiar vreau sa imi traiesc viata dupa voia lui. Eu vreau sa imi fac un canal de youtube in engleza (in domeniul entertanment-ului si gaming-ului). Motivul pentru care apelez aici este ca am o neliniste. Noi suntem responsabili de influenta pe care o exercitam asupra oamenilor. Ipotetic vorbind daca eu voi continua cu youtubul si in 5-6 ani voi ajunge la un numar mare de subscriberi (gen 1000000) si voi avea sute de mi de vizualizari pe luna eu sunt responsabil de influenta pe care o exercit. Ipotetic vorbind prin intermediul videoclipurilor mele eu voi influenta sute de mi de oameni (in timp desigur). Responsabilitatea asta ma depaste. Asta nu inseamna ca e neaparat intr-un mod negativ. Ceea ce poate fi pacat sau nu sunt videoclipurile mele. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Voi ce ati face? Vrea sa incerc din simplul motiv numit curiozitate. Si vreau sa vad unde ajung. Eu m-am uitat la alti youtuberi in domeniul in care vreau sa excelez si eu si in afara de cateva injuraturi pe ici si pe colo, nu am gasit prea multe de zis impotriva lor. Plus ca eu nu mai tin minte videoclipurile pe care le-am vazut azi si ieri, deci pe mine nu m-au influentat (cel putin asa cred) doar am pierdut timpul cu asta. E posibil sa poti fura timpul cuiva?
Oricine e binevenit sa raspunda dar sa fie cu seriozitate. Mentionez ca eu voi lucra ca si stomatolog peste 2 ani si jumatate aproximativ deci asa o sa imi castig existenta. Youtubul e doar o curiozitate in momentul de fata.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Doamne ajuta!

13 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu pot decat sa subscriu la ceea ce spune si userul „DumnezeuTatal".

| TrăieşteClipa a răspuns:

Postarea ta imi aduce aminte de drobul de sare al lui Creanga.

| gratargratar a răspuns:

Intr-adevar, este o mare responsabilitate atunci cand ai puterea de a influenta. Si gandesti foarte drept, dpdv. ortodox. Ceea ce te ingrijoreaza pe tine este "sa nu smintesti" (in limbaj duhovnicesc).
Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala (Matei 18, 7).

Eu vreau sa-ti spun ca poti intreprinde acest proiect al tau, dar atunci cand vorbesti de chestii serioase (precum credinta) trebuie sa ai si tu o oarecare pregatire - teologica si ascetica. Nu poti darui lumina daca n-ai lumina.

Tineretul nostru este foarte dezorientat din pricina neatentiei clericilor si din pricina atacului ateist care mizeaza pe prostie si diletantism. Deci un proiect ca al tau, de educatie crestina, nu strica. Te poti eventual consulta pentru fiecare material pe care il faci (cu preoti, teologi, profesori etc.). Sa fi insa atent cu chestiunile dogmatice... abordeaza mai mult chestiuni de practica sociala.

Doamne ajuta!

| anonim_4396 explică (pentru gratargratar):

Deci un proiect ca al tau, de educatie crestina

Nu vreau sa fac educatie crestina. Asa cum am zis vreau sa fac gaming si entertainment. Vreau sa fac asta din 2 motive principale: curiositate sa vad unde as ajunge cu asta si al doilea motiv este ca eu am mai multe sanse sa reusesc asa ceva.(dupa parerea mea).

Nu vreau sa ma smintesc deloc, nicaieri, orice as face. Domeniul in care vreau sa excelez nu are legatura cu credinta, nici pro nici contra. It's just for amusing people.

Poate nu am fost suficient de clar. E posibil ca prin intermediul videoclipurilor care o sa le pun (alea de gaming) sa smintesc lumea?
Daca respecti voia lui Dumnezeu nu vad cum. Raspunsul meu la intrebarea asta e ca totul depined de mine.

Astept comentariul tau.

| gratargratar a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi cer scuze, n-am fost indeajuns de atent. Am crezut ca vrei sa faci educatie crestina.
Dar, sa stii, ce am spus sus ramane valabil. Adica chestiunea cu sminteala. Avem aici destui smintiti care cauta si ei la randul lor sa sminteasca. Pentru ca smintitul se simte mereu singur si cauta adepti, ca daca nu, este obligat sa reflecteze la greseala ce a facut-o.

Acum despre chestiunea aceasta pe care o urmaresti tu - nu vad nimic rau cu exceptia unei singur aspect: pierderea vremii in lumea virtuala, a gamingului (sunt cazuri clinice in Germania, spre exemplu). De aceea, te sfatuiesc sa promovezi MASURA. Adica sa avertizezi mereu: Bun, ne jucam pe calculator, dar cat ne jucam? Si aici ar trebui singur sa gasesti un raspuns, bazat pe cercetari in domeniu (eventual medicale). Eu nu am cunostinte sa iti ofer, dar as putea sa ma interesez...
Si atunci trebuie sa bagi mereu WARNING-ul acesta : Sfatuim MASURA in jocurile pe PC (x ore pe saptamana sau zi).

Apoi, ai putea avertiza in legatura cu contentul: foarte multe jocuri au content erotic. Pui iarasi: Numai peste X ani (desi nu se respecta asta, din pacate).

Ai putea face review-uri dintr-o perspectiva crestina... dar nu cred ca te intereseaza asta.

Ca sa iti raspund insa direct: nu cred ca ai cu ce sa smintesti, dar de cealalta parte nici nu mi se pare ca ai cu ce sa ajuti. Adica este ca un proces productiv fara randament vrednic de luat in seama.

Fa insa si vei vedea cum evolueaza treaba... Insa tine minta ca crestinismul se manifesta mereu in afara lumii virtuale si faptele crestine sunt fapte foarte concrete.

Cum ti-am spus: tine legatura si cu un duhovnic care lucreaza cu tinerii. Este bine sa ne controlam TOATE aspectele vietii noastre, sa nu avem zone gri - caci ele nu exista.

| DonaldTrump a răspuns:

Si care e legatura, NU SE INTELEGE CE VREI SA ZICI? Vezi tu peste 5 ani vreau sa intru in politica si sa ma aleaga oile noul lor stapan ca dupa mergem in america cu submarinul ca sa imi refac recolta de aluminiu. Dupa aia o sa primesc premiul nobel pentru pace.

| DumnezeuTatal a răspuns:

Pentru cineva de varsta dumnitale, esti cam prost.

| anonim_4396 explică (pentru DumnezeuTatal):

De ce crezi asta? Un raspuns util poti sa imi dai?

| DonaldTrump a răspuns (pentru DumnezeuTatal):

Subscriu.

| DumnezeuTatal a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai, peste 2 ani termini, presupun ca esti anul 4, deci ai 22 de ani macar.
Faci o chestie serioasa si stiinfica, medicina dentara, grozava treaba.
"Serioasa", dumneata, viitor medic, ai vise de copil aburit, pe care le are si vecinu', care are 11 ani, in loc sa te concentrezi si sa studiezi extra pentru cariera ta, tu visezi la tampenii "ah, iti dai seama boss cand o sa fiu ca Pewdiepie trebuie sa...".
Chestie "Stiintifica", presupun ca te duce mintea daca esti la medicina, ti se pare tie logica toata chestia asta religioasa?
Si totusi, ca sa iti raspund, nu cred ca pacatuiesti sau incalci voia domnului daca faci "gaming", dar cine stie, el zicea ca vrea bataie cu pietre pentru muierile care nu-s virgine.

| anonim_4396 explică (pentru DumnezeuTatal):

In primul rand nu judeca tu visele mele. Am precizat ca e o curiozitate deci nu e un vis, deocamdata cel putin. E adevarat ca m-am trezit tarziu. Asta e, lucrez cu ce am.

In al doilea rand credinta e foarte logica. Nu am nu-stiu ce dovezi sa iti zic. Nici nu am prea cautat ca sa fiu sincer.Eu stiu doar ca unele rugaciuni dea mele au fost indeplinite.

O sa iti zic putin despre mine. Eu sunt un om foarte introvertit si nu socializez (aproape) deloc. In viata mea sunt urmatoarele lucruri: credinta dintii si sportul. Eu nu pierd nimic daca cred in Dumnezeu si ma comport ca atare.

In cazul experientei mele cu ateii am observat cateza lucruri.
Unul dintre ele e ca Dumnezeu e facut responsabil de toate nenorocirile care se intampla in lume. Ele exista ca urmare pacatului. Cand oamenii o sa lase pacatul si se vor indrepta catre El nici calamitati nu o sa mai fie.

Altceva ce am observat e ca preotii sunt incriminati ca fac nu stiu ce lucruri.
Nu vreau sa judec pe nimeni. Oameni nu sunt perfecti. Eu i-as provoca pe ei sa fie exemplul pe care il cauta. Sa fie crestini cu atata ravna incat si preotul sa ii poata lua ca exemplu. E mai greu decat sa judeci. Fa asta si atunci zi daca exista sau nu Dumnezeu.

Altceva ce am observat e ca tot aduceau tot felul de motive ca sa isi intretina necredinta. Cateodata am avut impresia nu ca nu pot sa creada ci ca nu vor sa creada. Nu cumva asta e rezultatul urii ca sa isi mentina necredinta? Doar intreb.
Gandeste-te cand a devenit important pentru tine ca Dumnezeu sa nu existe si de ce.
O alta intrebare importanta Ar insemna ceva pentru tine daca te-ai intoarce la Dumnezeu? SI ca sa nu existe confuzie prin Dumnezeu ma refer la Tatal, Fiul si Duhul Sfant. De dragul conversatie ignora islamul si celelalte religii.

Atat am vrut sa iti zic. Iarta-ma daca te-am judecat cu ceva.
Sa ne milueasca Dumnezeu.

| DumnezeuTatal a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai sa o luam pe rand.
"In al doilea rand credinta e foarte logica. Nu am nu-stiu ce dovezi sa iti zic. Nici nu am prea cautat ca sa fiu sincer.Eu stiu doar ca unele rugaciuni dea mele au fost indeplinite."
N-am ce zice aici, da-ti seama singur cat de penibil a sunat. "Eu cred, dar nu caut ce cred, ca s-a intamplat X".
Si mie mi s-au indeplinit rugaciuni, de exemplu am vrut o chitara de ziua mea, dar Dumnezeu aici au fost parintii. Orice lucru iti doresti, tu il faci, sau altcineva, nu o sa coboare nicioadata Dumnezeu din ceruri sa-ti deie 2 lei pentru paine. Ca tu te rogi si te duci sa lucrezi pentru cei 2 lei, si ii multumesti lui, asta e alta treaba.

Pai si daca esti timid ce? Dar lipsa de prieteni nu isi gaseste subtitut in credinta, mai rau te adanceste.

Si pacatul cine l-a creat? Daca Dumnezeu a creat tot, e omniscient, inseamna ca stia de toate astea, Dumnezeul tau e la fel de rau si troll ca mine, poate mai rau.

Majoritatea preotilor sunt jeguri, dar si majoritatea oamenilor sunt, am intalnit si preoti ok. Preotii n-au nimic de-a face cu credinta nimanui.
"Sa fie crestini cu atata ravna incat si preotul sa ii poata lua ca exemplu." Nu-s sigura ca pricep, parca era clar ca ateii nu sunt crestini, dar daca te referi la a fi om bun, toti sunt buni cat si rai, si fac fapte rele si bune indiferent de credinta.

Daca n-ar aduce argumente inseamna ca n-au habar si nu cred din prostie, daca aduc argumente inseamna ca nu cred pentru ca nu vor. Na, mai zi ceva.
Pentru mine nu e important daca exista sau nu Dumnezeu, poate sa existe, nu m-as inchina lui, nu dupa ce am citit Biblia.

Sa te miluieasca pe tine, eu ma simt perfect nemiluita.

| Nitunitu a răspuns (pentru DonaldTrump):

Castigi alegerile anul asta?