| RaulAlmășan a întrebat:

Buna TPU.
Oamenii de stiinta atei au carti cu răspunsuri rationale pentru orice.
Ei consideră ca nu există divinități sau lucruri, fenomene paranormale.
Dar ateii au o rațiune diferita de crestini.
Dar daca teoria evolutionismului sustine ca explozia care a adus la aparitia pământului a fost datorită unor acumulari de energie.
Care stiinta spune ca nu ii cunoaste originea si vechimea?
Dar exista 3 variante de răspunsuri.
Energia a existat din totdeauna iar cu asta ateii savanti isi contrazic principiile ratiunii lor.
Energia a apărut din nimic si iarasi, isi încalcă propriile principii.
Energia a apărut din ceva, dar următoarea întrebare va fi pusa.
De unde acel ceva?
Afundandute mai mult in necunoștință pana vei ajunge iar la primele întrebări.
Si asa savantii atei arata ca ei mint.
voi ce părere averi?
Oricum nu se pot adăuga răspunsuri contra ce am scris.
Dar se vede clar ca stiinta minte oamenii cu un scop.

37 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

La cate tampeni ai scris acolo meriti zmeura de aur pe secolul asta

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stiinta nu minte oamenii cu niciun scop. Stiinta isi arata limitarile inca. Toate resursele consumate pentru cercetarea universului si aparitiei acestuia au ajuns la niste concluzii demonstrate sau la niste teorii care inca nu pot fi demonstrate sau infirmate.

E de rahat rau sa vii sa zici ca stiinta minte oamenii cu un scop cand asta e binecunoscutul scop al religie., de manipulare a maselor.

Nu poti sa accepti ca stiinta inca nu a reusit sa demostreze tot si au o problema ca inca nu se pot demostra originile pamantului dar accepti fara niciun dubiu povestea cu omuleti facuti din pamant si femeii create din coastele rupte ale barbatului.
Accepti povesti penibile cu omuleti care construiesc o barca mare acum mii de ani si incarca toata animalele pe ea.
Accepti povesti cu un batranel care traieste pe un nor si ne vede cand ne masturbam.

Dar stiinta de minte?
lool, daca tu gandesti fix cum am scrie eu in ultimele fraze nici sa nu indraznesti sa vii sa spui ca scopul religie nu e ala de manipulare si controlare a maselor needucate.

| RaulAlmășan explică (pentru suntserios):

Tu răspunzi sa pari important, dar nu ai răspuns la întreg contextul

| suntserios a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Si tu pui intrebari tot ca sa pari important.
Am raspuns la tot contextul.
Care e baiul? Te simti rusinat ca te manipuleaza religia si nu intelegi stiinta?

Nu mă manipulează nimeni.
Nu ai raspuns la tot contextul, nimeni nu răspunde la tot contextul.
Si sincer nu ai cum sa spui ca nu e adevărat.
cele 3 variante de răspuns care le-am dat despre originea enerigiilor nu pot fi contrazise cu nimic.
Iar prin asta orice ateu isi încalcă principiile ratiunii evoluționiste.
Dar toti ateii care ii intreb raspund cu altceva.
Daca te depaseste nu răspunde.
Dar nu veni cu alte răspunsuri, care nu au acelasi context.

Te astepti ca cineva de pe TPU sa desluseasca misterul crearii univerului ca sa iti raspunda tie la niste intrebari? Esti amuzant.

Daca nu te manipuleaza nimeni astept cu mare interes teoria ta despre creare lumii pentru ca trebuie sa ai o teorie a ta proprie nu? Zic asta pentru ca:

1. Nu crezi in teoria evolutiei.
2. Nu ai cum sa crezi in creationism pentru ca ai zis ca nu te manipuleaza nimeni, deci logic nu ai cum sa crezi in ceea ce spune o religie inventata de oameni pentru a controla oameni.

Pai nu sunt manipulat, eu cred pentru că vreau eu sa cred in Dumnezeu.
si iar nu ai răspuns la întrebarea mea.
de ce te feresti?
Daca stiinta spune ca nici in problemele actuale nu exista răspunsuri de ce crezi in evolutie?
Dar înainte de astea răspunde la prima întrebare.
Daca nu, nu mai răspunde.

Cred in evolutie pentru ca sunt lucruri demonstrare si sunt constient ca stiinta are limitarile ei. Asa cum acum 200 ani avea alte limitari peste care s-a trecut de mult. Sunt suficient de educat inca atunci cand mi se prezinta o teorie stiintifica, cu dovezi, fapte si deductii logice sa o accept in detrimentul unor basme cu batranei

Nu, prietene, nu vrei tu sa crezi in Dumnezeu, ca nu te ai trezit tu ieri si l ai vazut si brusc ai crezut in el. Asa ti s-a indus.
Practic niste oieri au zis niste chestii acum 2000 ani, s au propagat, s-a scris o carte si popii au tinut lumea in frau si needucata ani de zile profitant de lucrurile astea.

Dar nu sunt dovezi concrete a evoluției, sunt argumente împotriva ei care nu sunt luate in seama de ce sa fie luat in seama doar ce e pro?
Si tot nu mi-ai răspuns.
Multe teorii se mănâncă intre ele.
Si sunt multe greseli chiar daca nu recunoaște nimeni.

Ți am răspuns de mai multe ori la întrebări și ți am zis ca știința are încă limitările ei și nu pot fi demonstrate toate lucrurile... Dar înțeleg de ce ești adeptul creationismului, ca ești greu de cap.

Mă.dar răspunde la ce am spus eu, e adevărat ca nu există răspunsuri rationale pentru orice?
Raționale din punctul de vedere a ateilor

Ok ..niste oieri.
in prezent cu atâtea scoli majoritatea oierilor dau dovada de analfabetism si lipsa de inspiratie.
Acum 2000 de ani fără scoli oierii au scris niste cârti cu un impact puternic la nivel global, cu un continut foarte complex si bine gândit.
Asta consideri tu?

Offf offf offf
Si ti am zis ca nu intelegi nimic.
Nici macar nu ai inteles ce am scris.

Am scris destul de clar

"Practic niste oieri au zis niste chestii acum 2000 ani, s au propagat, s-a scris o carte si popii au tinut lumea in frau si needucata ani de zile".

Oierii aia nu au scris nimic. Ca nu se scriau carti acum 2000 ani.
Oierii aia au zis ceva.

Biblia, care nu e deloc bine gandita si nici complexa fiind doar o adunatura de basme, a fost scrisa prin anii 1450, ca atunci s-a tiparit pentru prima data. Ca si o MARE coincidenta, fix in secolul cruciadelor si a inchizitie. Fix atunci niste baieti binevoitori, care incepusera sa controleze masele prin crime infernale in numele religie, s au gandit ca ar fi bine sa scrie si o carte prin care sa controleze si mai bine. Convenabil nu?

Iti mai recomand odata, ramai la religie, nu mai filosofa pe aici. Du te la biserica, da un ban, aprinde o lumanare, pupa un popa sau un cadavru. Ca au nevoie de tine, Mercedesurile alea costa scump la intretinere si nu ai vrea sa mearga Dani cu Loganul nu?

Biblia era si înainte dar era in,, sechestru,, de Catolici.
Eu prin ce ti.am scris despre evolutionism ti.am arătat ca evolutionismul si.a făcut singur felul.
Baza evolutionismului, adică principiile teoriei e ca pentru toate există lcruri rationale.
Daca spui unui ateu ca oamenii nu au evoluat fiindcă au ratiune, ei spun ca oamenii si.au format ratiunea.
Oricum nu e posibil.
Dar ei spun ca daca avem ratiune sa îl uitam pe Dumnezeu Fiindcă El nu e o fiinta rationala.
Daca Dumnezeu nu are început nu e rational.
Dar mai sus am scris.
in teoria evolutionista, există 3 si numai 3 variante despre energia care a produs explozia. oricât de mult ar evoula știința.
Adică energiile au apărut din nimic, si nu e rational in ratiunea ateilor, deci se contrazic.
Energiile au fost din totdeauna si nu e rational in ratiunea ateilor deci se contrazic iar, isi calca in picioare principiile apariției teoriei evoluției.
Există Varianta ca energia sa fi apărut din ceva.
Dar apoi întrebarea va fi,, de unde acel ceva"si ajungi iar la primele variante.
Uite cum teoria evolutionista are principii proaste contrazisa de ea însăşi.
Dar oamenii tot in teoria aia cred.

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Ma omule ca vad ca acel user ti a pierdut timpul cu tine,tu nu intelegi omule ca teoria evolutiei inseamna evolutia vieti pe pamant,esti atat de greu de cap? ce naiba e atat de greu de inteles,iar evolutia nu are legatura cu ateismul cum gravitatia nu are, evolutia este un fapt stiintific,este stiinta ma baiete, stiinta inseamna cunoastere, ateismul =a nu crede in zeii, ateismul nu inseamna a crede in ceva =esti atat de greu de cap, e greu de inteles, ateismul =a nu crede

Baza evolutionismului mincinosule sunt selectia naturala si selectia sexuala

Adică energiile au apărut din nimic, si nu e rational in ratiunea ateilor, deci se contrazic.

ce energi baiete, tu chiar duci lipsa de ratiune, evolutia inseamna modul cum a evoluat viata pe pamant, ce energi ma

| RaulAlmășan explică (pentru RAY):

Evolutionismul are la baza formarea universului prin acumularea de energie care a creeat o explozie.
etc.
Tu vii cu tot felul de argumente contra.
Dar selectezi doar cuvinte si nu întreg contextul.
Daca nu esti dispus sa înțelegi adevărul nu mai răspunde la întrebările mele.

Vezi ca scrii tampeni https://ro.wikipedia.org/wiki/Evolu%C8%9Bie
minti

| Steregoi a răspuns:

Satan se preface in inger de lumina pretinzand ca prin cunostinta lui aduce vreun folos omenirii. Ma refer la teoriile legate de modul cum a aparut materia si viata biologica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!
Oamenii de stiinta nu au scopul de a minti ci de a descoperi.
Teoriile gen bigbang exista pentru ca oamenii incearca sa gaseasca o explicatie care sa fie independenta de Dumnezeu. De ce? Nu stiu, dar un om ce este mai destept decat toti userii de pe site a spus ca ori cata matematica ai sti tot nu ai sa gasesti reteta exacta a unei prajituri fara sa-ti spuna bucatarul ce a facut-o.

| RaulAlmășan explică (pentru anonim_4396):

Când stiinta descoperă ceva se hotărăște prin guvern daca trebuie sa fie public sau nu.
Iar savantii vin cu argumente pro sau contra publicării descoperirilor.

| Porcusorul a răspuns:

Vad ca se creeaza niste confuzii pe care eu nu le-am mai intalnit. Evolutionismul nu are nicio legatura directa cu singularitatea primordiala, Big Bang.

Evolutionismul nu mai este o simpla teorie deja de decenii. Ca unii nu vor sa inteleaga, asta denota doar ignoranta si lipsa de intelegere a unor concepte foarte simple. E un fapt dovedit stiintific atat prin studierea istoriei vietii pe Pamant, cat si prin noile descoperiri genetice, evolutia exista, s-a intamplat in trecut, se intampla in prezent si se va intampla atata timp cat exista viata pe planeta. In linii mari, evolutia inseamna adaugarea unor noi caracteristici prin selectie naturala, dar fara disparitia informatiilor genetice acumulate in decursul acesteia. De aceea creierul uman e format din complexul reptilian (instincte specifice reptilelor), sistemul limbic (emotii specifice mamiferelor) si neocortexul (functii cognitive specifice omului si a primatelor evoluate). Dezvoltarea embrionilor de la toate speciile de animale trec prin forme atavice, inclusiv toti embrionii umani de avand initial branhii primitive, coada, ochi sub nivelul gurii, caracteristici mostenite de la stramosii nostri, pesti, amfibieni primitivi, mamifere mici si asa mai departe.

In privinta teoriei Big Bang, aceasta ramane teoria general acceptata. Exista dovezi stiintifice ale unei uriase explozii acum 13, 8 miliarde in radiatiile pe care le detectam si ne bombardeaza zilnic din Cosmos. Cu ce nu s-au pus de acord cercetatorii e cu ce a existat inainte, una dintre cele mai populare supozitii e existenta unei "supe" primordiale de particule materie-antimaterie care se anihilau reciproc pana cand o fluctuatie cuantica a facut ca particulele de materie sa fie mai multe decat cele antimaterie. O alta teorie interesanta e ciocnirea cu un alt univers si eliberarea presiunii in universul nostru prin "ruptura" creata in timpul ciocnirii. Inca o teorie e cu existenta unor membrane paralele instabile in afara universului observabil, care la fiecare fluctuatie si coliziune intre ele duce la crearea unui univers. Noi suntem intr-unul dintr-un infinit de puncte unde acestea s-au ciocnit.

Nu te lasa influentat de parerea unora si-a altora. Niste discutii nevinovate prin fata blocului nu iti vor aduce informatii foarte valoroase, cel mult ti se vor expune niste informatii la mana a 3-a si viciate de parerile preconcepute ale interlocutorului. Daca vrei sa discuti despre evolutie, teorii fizice si alte subiecte stiintifice, te invit sa pui mana pe carte, sa citesti, sa tragi singur concluzii si la final sa vorbim ca de la egal la egal despre validitatea afirmatiilor celor ce sustin evolutia si alte concepte stiintifice.

| RaulAlmășan explică (pentru Porcusorul):

Pai cine consideră ca Dumnezeu a creat lumea nu crede in evolutionism.
Am asociat evolutionismul cu explozia numită Big bang, deoarece au oarecum o legătură a evolutiei.
Cred ca intelegi ce vreau sa zic.
Dar voiam sa stiu parera altor oameni la ce am scris eu despre ratiune.
Si am asociat evolutionismul cu explozia Big bang, deoarece multi evoluțiionisti cred in teoriile astea.
Si daca te uiti atent am asociat bine, fiindcă am spus savanții atei, nu savantii deisti.
Dar toata lumea sare cu vederea contextul întrebării mele analizând doar posibilele greșeli ale mele.
Dacă tot te.ai decis sa răspunzi, răspunde si la partea cu rațiunea.

Eu cred ca animalele ar fi evoluat dar nu si omul.
Daca se dovedește stintific ca cimpanzeii au totusi un gram de inteligenta.
Dacă un cimpanzeu de mic creste printre oameni ar trebui sa dobândească ratiune umană.
Adică aceasta ruptura de mediul lui natural de viață ar fi scânteia necesară pentru a isi dezvolta inteligenta la un nivel destul de mare.
Precum si omul in teoria evolutionismului a dobândit singur ratiune.
Oamenii atunci neavând nici o cunoștință, se spune ca singuri au ajuns la o inteligență spectaculoasa cu toate ca nu e chiar asa posibil.
Prin urmare o maimuța sau alta specie de primată ar putea ajunge la ratiune daca ar trai de mica intr.un mediu complex si inteligent.
Dar asta nu se întâmplă.
Maimuța tot maimuță rămâne.
Teoria big bang are in ea foarte mult noroc.
Nu mă poti contrazice aici.
Din noroc pământul e la distanță perfectă de soare.
Din noroc avem toate lucrurile necesare supravietuirii pe pământ(hrana, oxigen, apa)
Din noroc avem anotimpurile.
care fără ele ar fi o mare problemă cu vegetatia.
Dacă cineva crede într-o astfel de teorie e stupid sa creadă 100%.
Nici teoria evolutionismului.
Nici teoria numită big bang nu au fost dovedite concret.
există multe descoperiri noi care se mănâncă una pe alta.
In plus ca Creștine daca Dumnezeu nu există dar eu nu îmi pun întrebarea asta fiindcă stii ca există.
Dar daca nu există un Crestin nu va avea cum sa isi dea seama, dar daca există un ateu isi va da seama si va suferi.

| Porcusorul a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Pare ca nu intelegi evolutia deloc si asta pentru ca nu te-a interesat sa citesti, ci doar sa respingi din start niste idei perfect valabile, dar care sunt in antiteza cu credinta personala. Evolutia nu se desfasoara pe perioade scurte de timp, ci necesita milioane de ani. Nici nu are rost sa-ti raspund la analogia cu maimuta, fiind de o absurditate, fara sa te superi, greu de egalat. Legat de Terra si cat e planeta noastra de speciala, cred ca nu iti dai seama de cat de imens este universul. Probabil ca mai sunt vreo cateva mii de planete in Calea Lactee care sunt exact ca planeta noastra si poate cateva milioane in tot universul. Nu e nimic special la planeta noastra, e doar o intamplare ca au fost conditii pentru dezvoltarea vietii, iar peste cateva sute de milioane de ani aceste conditii vor disparea treptat si orice urma ca am fost noi pe aici nu va mai exista.

Ti-am zis si in raspunsul anterior. Pune mana pe carte si apoi vom vorbi. Te intreb serios, ai citit vreodata o carte stiintifica? Si o alta intrebare la care cei mai multi adepti ai creationismului refuza sa raspunda, ai citit vreodata Biblia? Si nu te intreb daca ai frunzarit-o si ti-ai facut 3 cruci la fiecare pagina intoarsa, ci daca ai citit-o pe bune si ti-ai pus intrebari. Iti zic eu ca nu, altfel nu am mai fi purtat discutia asta.

Daca esti atat de interesat in dezbateri despre evolutionism si creationism, ce ar fi sa citesti o carte stiintifica? E o lectura usoara si merita savurata.

https://issuu.com/roxanaadina/docs/carl_sagan_-_balaurii_raiului._cons

Am citit Biblia, si e o carte care trebuie tâlcuită.
Când tatăl meu a stat in coma după un accident rutier.
Am fost la el când si.a revenit si putea să vorbească.
Cat am vorbit cu e mi-a spus că ma văzut ca m-am rugat pentru el eu nu credeam asa tare.
Dar mi-a spus si unde am fost sa ma rog, si cuvintele care le-am rostit.
Pentru tine poate nu are nici o valoare ce spun, dar de atunci refuz sa cred orice argument in potriva lui Dumnezeu.
Si tot nu mi-ai răspuns la ce am scris despre rațiune.

| Porcusorul a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Nu inteleg, ce ai scris despre ratiune? Ca ateii au ratiuni diferite fata de credinciosi? E adevarat doar daca ratiunea are sensul de motiv. Ratiunea nu exista in religii si nici in scrierile religioase.

Dar originea energiilor care a adus la explozia Big bang e necunoscută.
Dar există 3 variante de răspuns.
A existat din totdeauna si asta contrazice ratiunea ateilor.
S-a format din nimic si iar e contrazisa ratiunea ateilor.
A apărut din ceva, dar atunci va fi pusă întrebarea de unde acel ceva si va trebui sa revii la primele variante.
Oricare varianta va fi ratiunea unui ateu e contrazisa.
Si dispare scopul aparitiei teoriilor ateiste.
Adică ratiunea lor nu mai diferă de ce.a a crestinilor.
Multi savanti wpun ca exista răspunsuri rationale pentru orice.
Dar aici nu poate exista un răspuns rational.
Multi savanti au spus ca Crestinii nu au ratiune.
Fiindcă Dumnezeu a fost din totdeauna si nu e rational.
Dar si răspunsul originei energiilor e tot un răspuns irational.
Deci diferenta intre noi dispare, si scopul aparitiei teoriilor dispare.

| RaulAlmășan explică:

Pai spune ce e gresit in ce am scris si de ce e gresit.
Si răspunde la întrebare.

Ba, da bună zicala ai Prea prost pentru stiința, incearca religia. De vreo ora încerc sa îți zic ca știința încă are limite. Exista explicații raționale pentru orice doar ca suntem noi încă incapabili sa le gasim. Nu te mai agita ca o gasca cu întrebarea aia cu care încerci sa pari interesant.

Frate nu încerca sa minti acum.
Incapabilitatea științei nu are o legătură mare.
La întrebarea mea sunt 3 răspunsuri care nu pot fi înlocuite.
Oricare din ele ar fi ateii se contrazic.
Dar tu vii cu alte chestii, si spui ca tot eu sunt greu de cap.
E aiurea sa ascunzi asa pe față.
Chiar daca stiinta nu e destul de avansată teoretic si practic există doar aceste variante de răspuns pentru evolutionism.
Si oricare din cele 3 ar fi ateii isi distrug principiile aparitiei teoriei evolutionismului si a ratiunii lor ca atei.

Ramai la religie. E ok. Te bate știința oricum. Are și biserica nevoie de naivi pe spinarea cărora sa trăiască.

Dar tot nu a spus nimic la ce am scris eu.
Daca nu poti răspunde nu mai posta argumente in potriva creștinismului.