| Magie2525 a întrebat:

Bună TPU, POVESTEA " ANANIA ȘI SAFIRA " din capitolul 5 din FAPTELE APOSTOLILOR ( Fapte 5 : 1 - 11 ) din BIBLIE este adevărată, reală, adică povestea s - a întâmplat cu adevărat, în realitate sau este doar o poveste fictivă, o plăsmuire a imaginației autorului, adică o pildă, o învățătură?

43 răspunsuri:
| KovacsB a răspuns (pentru Magie2525):

Cred ca da, doar imi amintesc ca am citit probabil in Confesiuni ale Sf Augustin unde zicea ca Petru i-a taiat cu sabia pe prapaditii aia doi ca au ascuns bani de biserica.

| Magie2525 explică (pentru KovacsB):

Tu ce crezi? Sfântul Apostol Petru I- a tăiat cu sabia pe Anania și pe soția lui - Safira?
Tu nu vrei să afli adevărul?
Nu ești creștin? Nu crezi în Dumnezeu / Allah?

Este mai complicat. Crezutul este una, faptele sunt altele.
Asa zisul zeu YHWH cel din VT nu are nimic de-a face cu adevarata divinitate.
Cu siguranta exista ceva mai presus de noi si exista in fiecare dintre noi indiferent din ce religie credem ca apartinem.
Pe Dumnezeu cel adevarat il doare undeva de religia noastra.
Conteaza doar nivelul nostru spiritual, nu daca credem sau nu intr-o fantoma.

Ce înseamnă YHWH?

Ce ai scris tu este foarte ciudat pentru mine, pentru că nu înțeleg ce vrei să transmiți?
Profeții care au scris Vechiul Testament nu sunt aleșii Divinității?

Hai s-o lasam balta, YHWH gasesti pe Google ce inseamna, ai terminat macar clasa a1-a?:

| sabin89 a răspuns:

Te miri că i-a ucis pe cei doi. Ia citește aici Deut. 20:16

| anonym2024 a răspuns (pentru Magie2525):

Un fapt notabil în privința numelui "Iahve" în Biblia ebraică este că deși este considerat drept numele propriu al lui Dumnezeu.

| Magie2525 explică (pentru anonym2024):

Cred că nu ți - ai terminat răspunsul.

| anonym2024 a răspuns (pentru Magie2525):

Acesta nu este folosit de la
‎Iahve ca zeu asociat Soarelui

| T0Teu a răspuns:

Tot ce e scris în Biblie s-a întâmplat. Chiar și potopul, și despărțirea Marii Roșii, și urgiile din Egipt, și minunile pe care le-a făcut Domnul Isus pe pământ... toate sunt reLe

| minrest a răspuns:

Este prezentata ca relatare, deci este ori un fapt real, ori o minciuna, nu poate fi o pilda.

| T0Teu a răspuns:

Normal ca s-a intamplat cu adevarat, doar Biblia nu minte