Buna
postim atunci cand dorim si cand sanatatea ne permite.
de 4-5 am invatat sa pot tine toate posturile pe an, si nu imi pare rau, postesc si ma abtin de la orice..ma simt bine cand ma spovedesc si cand iau sfanta impartasanie.e ca o detoxifiere/e ca un balsam sufletului si intregului corp..nu ma obliga nimeni si nici parintele, mai ales ca sanatatea mea este asa cum e(precara) dar postesc si ma simt bine.e bine ca atunci cand postesti, sa te abtii de la toate, in special de la a vorbi de rau pe altul/sa nu minti/sa nu furi si etc.
posturile sunt la fel peste tot(cred) cel putin in zona mea..in rest nu vorbesc ca nu cunosc.
O seara buna
Postul e la fel peste tot.
Poti posti miercurea si vinerea.
Dar eu zic ca e important ce scoti din gura, nu ce bagi!
Adica degeaba tiii post, daca barfesti, vorbesti urat sau injuri!
Mai conteaza si ce bagi in gura! Ca daca n-ar conta, nu ar fi fost rinduite posturile. Postul este in primul rind un exercitiu de infrinare, si de aceea este bine sa postim pentru a intelege infrinarea si a ne deprinde cu ea, pe care apoi o extindem (aplicam) si asupra altor naravuri!
Toate sint degeaba daca nu le facem cum trebuie si cu gindul la cine trebuie!
Corect! Numai sa zicem postesti, te rogi, apoi injuri, vorbesti urat, sau nu iti ajuti aproapele. Aprope ca postul isi pirde din eficinta!
Corect si ce ai spus tu! De aceea postul nu trebuie sa limiteze doar la mincare, ci trebuie sa cuprinda toate celelalte aspecte ale conduitei crestine. Altfel postul nu mai este post ci regim alimentar!
Pe 3 martie incepe Postul Sfintelor Pasti! Sper ca postesti, ne mai auzim atunci!
Ba, voi ati inteles ca Dumnezeu NU va cere sa postiti?
Pai daca Dumnezeu NU va cere asta, voi de cine ascultati?
De Dracu?
Postesc pentru sufletul si sanatatea mea!
Sufletul tau nu are legatura cu ceea ce mananci ci cu ceea ce te duce mintea sa intelegi si sa fii, dar banuiesc ca nu prea ai mare interes sa iti dezvolti cultura si inteligenta, deci nici sufletul care tine direct de acestea, concluzie pe care o trag pe baza a ceea ce ai postat!
Pentru sanatatea ta,... NU trebuie sa postesti, ci TREBUIE sa te hranesti RATIONAL tot anul!
Postul are un singur rost/scop, si anume ca dupa terminarea lui sa vina popa sa adune ce a ramas in plus!
In alte timpuri cand s-a inventat crestinismul se strangea si pentru Stat, dar acum in statul Laic biserica aduna doar pentru ea!
Cine a zis ca trebuie sa ii umpli cosul preotului? de unde le scoateti fratilor?
nu cere nimeni nimic, ii dai cati banuti vrei tu atunci cand preotu vine si iti binecuvinteaza casa..se pare ca e prea mult sa dai 5 roni unui preot care vine sa iti binecuvinteze casa? adevar este ca atunci cand nu ai acei banuti, face mult si un leu.dar hai sa nu mai improscam cu noroi si sa nu ii bagam in oala pe toti...fiecare are opinia sa.
O seara buna
Eu stiu ca nici Isus si nici Dumnezeu nu iti cer prin "Cuvantul lor" sa tii post!
Asa ca daca vrei sa ti posta asa proasta, atunci poti tine oricand cand ai chef, sau atunci cand iti spune popa, ca doar postul il ti pentru el, adica ca dupa ce se termina postul sa vina el cu banda lui inarmati cu cosuri, sa le umple fraierii cu carnati, sunci si alte bunatati!
DeProfundis99 întreabă: